NAJ DOGODKI

KJŠ Karaoke

sobota, 21. april 2018, od 20:00 naprej, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

KAJ? -------------> Karaoke!
KDAJ? -----------> sobota, 21.4.2018 - od 20:00 naprej
KJE? -------------> KJŠ - Kejžarjeva 22

Da, prav ste prebrali! Na KJŠ-ju za vas ponovno pripravljamo KARAOKE!

Si želiš postati pevec pa si preveč sramežljiv/a??!
KJŠ karaoke so kot nalašč za tebe -> enega, dva ali tri za pogum, pa boš hitro postal/a zvezda večera!
...pa še zabaval' se bomo pozno v noč!

TOREJ! Vabljeni vsi, ki se želite preizkusiti pred mikrofonom ali pa samo poslušati naslednjo generacijo gorenjskih slavčkov... zabava in dobra družba zagotovljena!

7. Glasbena mineštra

četrtek, 26. april 2018, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

V tokratni Glasbeni mineštri gostimo LumberJazz Quartet v zasedbi:

Matic Mikola - saksofon
Nejc Škofic - klaviature
Peter Smrdel - bas
Borut Rampih - bobni

LumberJazz Quartet se je prvič zbral proti koncu leta 2016 na pobudo bobnarja Boruta Rampiha. Po številnih dobrih odzivih na dosedanjih nastopih, se bodo tokrat na Jesenicah predstavili s svežim programom. Slišali boste lahko od novih avtorskih skladb, do starih dobrih standardov in neparnih specialitet.

Vabljeni v Tea-ter bar na večer jazza in improvizirane glasbe!

Več na: Glasbena mineštra

KIRTAN VEČER – Meditativno glasbeni dogodek

četrtek, 26. april 2018, ob 18. uri, dvorana v Mladinskem centru Jesenice, Kejžarjeva 22

Vljudno vabljeni na meditativno glasbeni dogodek KIRTAN VEČER, ki se bo odvijal 26.4.2018 ob 18h, v Mladinskem centru Jesenice.

Kirtan, skupinska meditacija, velja v bhakti jogi za eno od najbolj učinkovitih metod za vzdigovanje zavesti. Gre za proces joge, katerega Vede priporočajo kot najbolj primeren proces samospoznavanja za današnjo dobo, v kateri je zelo težko kvalitetno prakticirati sisteme joge.

Kirtan se zato smatra kot eden boljših procesov joge, kjer se um v njegovem nenehnem iskanju sreče, s petjem vedskih pesmi in z njihovim pozornim poslušanjem, osvobaja osebnih neugodnosti.

INFO: brhad.kirtana@gmail.com, 070 358 395.
Kirtan večer bo ustvarjala izkušena ekipa http://yogaismusic.com/

Počitniški JOGA FLOW

nedelja, 29. april 2018, od 10:00 do 11:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prvi maj se bliža in z njim tudi zaslužena pavza, počitnice. Mi bomo pavzo poskusili še malo raztegniti, predihati, sprostiti na jogi, ki jo pripravljam za počitniški program Mladinskega centra Jesenice.

Zato lepo vabljeni. Vadba bo brezplačna za mlade do 29. leta starosti in bo primerna za vse stopnje. Za joga pripomočke bo poskrbljeno (joga blazine, zidake, trakove, odeje,...).

Prijave: zbiramo na mail: anapirih@gmail.com (s pripisom Joga v Mladinskem centru Jesenice).

Več o joga učiteljici Ani Pirih (fb: Sun Water Air Freedom)
je licencirana učiteljica Vinyasa Flow joge, ki ljubezen do narave, ljudi, povezovanja telesa, duha, gibanja, diha, energije, joge, sonca, vode, zraka in vsega kar paše zraven združuje pod sloganom Sun Water Air Freedom (Sonce Voda Zrak Svoboda).
Ob delu v medijih je spoznala, da bi rada ljudem prinesla še kaj več kot samo obraz in besede iz ekrana in se odločila, da svoj del sveta začne deliti na način, ki bolj ustreza njenemu izražanju, energiji in občutkom - z jogo in znanjem, ki ga nabira v številnih knjigah, na izobraževanjih, v svojem telesu, dihu, taoizmu, šamanizmu in seveda med ljudmi in v življenju, ki se zgodi. Vse kar uči je rezultat njenega učenja, doživetij, občutij in rasti. Njene vadbe so globoke in intuitivne, kakršna je tudi sama.
Njen moto je, da v življenju počne stvari, ki jo zamikajo, jo osrečujejo. In, da lahko tisto kar začuti, deli naprej. Med ljudi. V naravo. Da lahko vsi, ki ji pridejo na pot, dobijo kakšen del, ki jih bo sprostil ali pa morda celo "dregnil" na pot dogodivščin in raziskovanja svoje narave.

Nefiks JEZIKOVNI KLUB na Jesenicah – ANGLEŠČINA

SREČANJA: vsako sredo, od 17:00 do 18:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, OBVEZNA PRIJAVA do zapolnitve prostih mest

Zavod Nefiks v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice vabi v Jezikovne klube mlade, ki se želijo naučiti, osvežiti ali nadgraditi znanje tujih jezikov v sproščenem okolju s pomočjo rojenih govorcev. Znanje tujih jezikov je čedalje bolj pomembno pri iskanju zaposlitve, zato so ravno Jezikovni klubi odlična priložnost za vse, ki si želijo osvojiti nove širine tujega jezika brez večjih stroškov.

Klub deluje po participativem načelu in je od vseh članov pričakovano, da aktivno delujejo in skupaj kreirajo srečanja. Namen kluba je torej krepitev znanja tujih jezikov in s tem izboljšanje zaposljivosti!

Več informacij in prijava je možna TUKAJ.

V omenjenem projektu pa lahko sodelujete kot vodja jezikovnega kluba in pridobite poleg znanja tujega jezika še kompetence vodenja skupine, javnega nastopanja in organiziranja dogodkov. Za več informacij kliknite TUKAJ.

Foto: Zavod Nefiks

PERIODIČNE DEJAVNOSTI, RAZPISI

Ogled razstave fotografij »Simply Tyasha«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij "Simply Tyasha" fotografa Matjaža Vidmarja (Foto Vidmar), ki je tokrat pripravil serijo modnih fotografij s profesionalnim modelom Tjašo Ošlak. Vodja galerije v Mladinskem centru je mlad nadarjen fotograf Nik Bertoncelj (Nik Bertoncelj Photography).

Razstava je na ogled od 11. aprila 2018, med tednom od 11. do 15. ure.

Komentar mojstra fotografije iz Jesenic, g. Janija Novaka, MF FZS, EFIAP/g na razstavo:

»Za tokratno razstavo se je Matjaž odločil za črno bele fotografije. In mislim, da se je odločil popolnoma pravilno. Svojo prijateljico/model je zabeležil brez barv, ki pa jih presega sama kompozicija in predstavljanje lepe ženske figure, portreta in konce koncev tudi njene obleke oz. njenega stila oblačenja. V samih posameznih fotografijah je zajel nekaj popolnoma individualnih pristopov, ki prispevajo k pestrosti same upodobitve. Tudi z uporabo opreme si je znal zagotoviti potrebna mehka ozadja in zabrisane okolice, kadar to ni bilo potrebno v kadriranju posnetka. Mogoče bi tudi dva portreta pred fasado lahko umestil v kakšno drugo okolico, ni pa seveda nujno. Uporabil je namreč naravo in okolico, ki mu je bila na voljo brez dodanih ozadij za samo studijsko fotografijo. Fotografije je namreč postavil večinoma v naravno ozadje poti, gozda, stopnic…Dobro sta z modelom uporabila tudi rekvizite: maska, orglice in pa tudi dolge svetle lase…Matjaž v Fotografskem društvu Jesenice trenutno spada med mlajše avtorje in tako se bo njegov stil in avtorska fotografija še oblikovala. Mislim, da je na dobri poti, da iz tega naredi še kaj več. Čestitke ob razstavi in še veliko dobrih upodobitev in serij z modeli, prijateljicami in pri ostalih zvrsteh fotografije, ki jih beležiš.«

Dnevni klub +15

Dnevni klub - vsak delovni dan

vsak delovni dan

 • brezplačno igranje namiznega tenisa, namiznega nogometa, pikada...
 • informacije za mlade:
  • o MCJ programu za mlade - dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informativne akcije...
  • o MCJ podpori pobudam mladih - vključitev mladih v načrtovanje, pripravo, izvedbo...
  • o MCJ podpori mladim ustvarjalcem - glasbenikom, likovnikom, fotografom in drugim
  • o možnosti opravljanja ur OIV za šolo (Obvezne Izbirne Vsebine)

Friday Night Magic

vsak petek ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Friday Night Magic so sproščeni turnirji, kjer se zabavamo z namizno igro Magic the Gathering. Vsak teden imamo druge formate (Modern, Standard, Draft, Legacy in Tribal Wars).

Vabljeni vsi stari in novi igralci. Novi igralci boste dobili vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.

Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič). Vabljeni!

Acroyoga na Jesenicah

vsak petek, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Si želiš tudi ti poskusiti nekaj novega in noro zabavnega? Ali pa si to že počel in bi rad obnovil ter nadgradil svoja znanja?
Potem se nam pridruži na rednih delavnicah in jamih Acroyoge:

 • 19:00 - 20:00 - Vodeno
 • 20:00 - 21:00 - Jam

Obvezne so prijave do četrtka na info@acromantix.si. Več informacij na FB Acroyoga na Jesenicah.

Oblecite se v nekaj udobnega, izgovore pustite doma in pridite.  

Iščemo mlade talente!

Če imaš med 15 in 29 let,

 • poješ solo ali v bandu, igraš inštrument, iščeš priložnosti kot DJ, plešeš, se preizkušaš v hip-hopu, na gledaliških deskah, v uličnih umetnostih ali čem drugem…
 • likovno ustvarjaš, oblikuješ različne materiale, rišeš stripe, fotografiraš, pišeš pesmi ali zgodbe…

Kontaktiraj nas... 04 5884 680/681, mcj@siol.net, mcj-info@siol.net.