NAJ DOGODKI

KJŠ Karaoke

sobota, 21. april 2018, od 20:00 naprej, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

KAJ? -------------> Karaoke!
KDAJ? -----------> sobota, 21.4.2018 - od 20:00 naprej
KJE? -------------> KJŠ - Kejžarjeva 22

Da, prav ste prebrali! Na KJŠ-ju za vas ponovno pripravljamo KARAOKE!

Si želiš postati pevec pa si preveč sramežljiv/a??!
KJŠ karaoke so kot nalašč za tebe -> enega, dva ali tri za pogum, pa boš hitro postal/a zvezda večera!
...pa še zabaval' se bomo pozno v noč!

TOREJ! Vabljeni vsi, ki se želite preizkusiti pred mikrofonom ali pa samo poslušati naslednjo generacijo gorenjskih slavčkov... zabava in dobra družba zagotovljena!

7. Glasbena mineštra

četrtek, 26. april 2018, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

V tokratni Glasbeni mineštri gostimo LumberJazz Quartet v zasedbi:

Matic Mikola - saksofon
Nejc Škofic - klaviature
Peter Smrdel - bas
Borut Rampih - bobni

LumberJazz Quartet se je prvič zbral proti koncu leta 2016 na pobudo bobnarja Boruta Rampiha. Po številnih dobrih odzivih na dosedanjih nastopih, se bodo tokrat na Jesenicah predstavili s svežim programom. Slišali boste lahko od novih avtorskih skladb, do starih dobrih standardov in neparnih specialitet.

Vabljeni v Tea-ter bar na večer jazza in improvizirane glasbe!

Več na: Glasbena mineštra

KIRTAN VEČER – Meditativno glasbeni dogodek

četrtek, 26. april 2018, ob 18. uri, dvorana v Mladinskem centru Jesenice, Kejžarjeva 22

Vljudno vabljeni na meditativno glasbeni dogodek KIRTAN VEČER, ki se bo odvijal 26.4.2018 ob 18h, v Mladinskem centru Jesenice.

Kirtan, skupinska meditacija, velja v bhakti jogi za eno od najbolj učinkovitih metod za vzdigovanje zavesti. Gre za proces joge, katerega Vede priporočajo kot najbolj primeren proces samospoznavanja za današnjo dobo, v kateri je zelo težko kvalitetno prakticirati sisteme joge.

Kirtan se zato smatra kot eden boljših procesov joge, kjer se um v njegovem nenehnem iskanju sreče, s petjem vedskih pesmi in z njihovim pozornim poslušanjem, osvobaja osebnih neugodnosti.

INFO: brhad.kirtana@gmail.com, 070 358 395.
Kirtan večer bo ustvarjala izkušena ekipa http://yogaismusic.com/

Počitniški JOGA FLOW

nedelja, 29. april 2018, od 10:00 do 11:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prvi maj se bliža in z njim tudi zaslužena pavza, počitnice. Mi bomo pavzo poskusili še malo raztegniti, predihati, sprostiti na jogi, ki jo pripravljam za počitniški program Mladinskega centra Jesenice.

Zato lepo vabljeni. Vadba bo brezplačna za mlade do 29. leta starosti in bo primerna za vse stopnje. Za joga pripomočke bo poskrbljeno (joga blazine, zidake, trakove, odeje,...).

Prijave: zbiramo na mail: anapirih@gmail.com (s pripisom Joga v Mladinskem centru Jesenice).

Več o joga učiteljici Ani Pirih (fb: Sun Water Air Freedom)
je licencirana učiteljica Vinyasa Flow joge, ki ljubezen do narave, ljudi, povezovanja telesa, duha, gibanja, diha, energije, joge, sonca, vode, zraka in vsega kar paše zraven združuje pod sloganom Sun Water Air Freedom (Sonce Voda Zrak Svoboda).
Ob delu v medijih je spoznala, da bi rada ljudem prinesla še kaj več kot samo obraz in besede iz ekrana in se odločila, da svoj del sveta začne deliti na način, ki bolj ustreza njenemu izražanju, energiji in občutkom - z jogo in znanjem, ki ga nabira v številnih knjigah, na izobraževanjih, v svojem telesu, dihu, taoizmu, šamanizmu in seveda med ljudmi in v življenju, ki se zgodi. Vse kar uči je rezultat njenega učenja, doživetij, občutij in rasti. Njene vadbe so globoke in intuitivne, kakršna je tudi sama.
Njen moto je, da v življenju počne stvari, ki jo zamikajo, jo osrečujejo. In, da lahko tisto kar začuti, deli naprej. Med ljudi. V naravo. Da lahko vsi, ki ji pridejo na pot, dobijo kakšen del, ki jih bo sprostil ali pa morda celo "dregnil" na pot dogodivščin in raziskovanja svoje narave.

Nefiks JEZIKOVNI KLUB na Jesenicah – ANGLEŠČINA

SREČANJA: vsako sredo, od 17:00 do 18:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, OBVEZNA PRIJAVA do zapolnitve prostih mest

Zavod Nefiks v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice vabi v Jezikovne klube mlade, ki se želijo naučiti, osvežiti ali nadgraditi znanje tujih jezikov v sproščenem okolju s pomočjo rojenih govorcev. Znanje tujih jezikov je čedalje bolj pomembno pri iskanju zaposlitve, zato so ravno Jezikovni klubi odlična priložnost za vse, ki si želijo osvojiti nove širine tujega jezika brez večjih stroškov.

Klub deluje po participativem načelu in je od vseh članov pričakovano, da aktivno delujejo in skupaj kreirajo srečanja. Namen kluba je torej krepitev znanja tujih jezikov in s tem izboljšanje zaposljivosti!

Več informacij in prijava je možna TUKAJ.

V omenjenem projektu pa lahko sodelujete kot vodja jezikovnega kluba in pridobite poleg znanja tujega jezika še kompetence vodenja skupine, javnega nastopanja in organiziranja dogodkov. Za več informacij kliknite TUKAJ.

Foto: Zavod Nefiks