NAJ DOGODKI

Potopis pod zvezdami: Zahodna Papua

sobota, 16.6.2018 ob 21:00, trg na Stari Savi

KAJ? ---> Potopis pod zvezdami: Zahodna Papua
KDAJ? ---> sobota, 16.6.2018 ob 21.00
KJE? ---> trg na Stari Savi
KDO? ---> Miha Vahčič
KOLIKO? ---> Vstop je prost!

KRATEK OPIS:
Zahodna Papua, otok, kjer obstaja več sto plemenskih skupin, ki govorijo skoraj toliko različnih jezikov. Nekateri deli otoka so še neraziskani in ocenjujejo, da tam obstaja štiriinštirideset od okoli stodeset plemen na svetu, ki še niso imela nobenega stika s sodobno civilizacijo.
Trek po hribih okoli doline Baliem v težko dostopnem središču otoka, prebivalci vasic plemena Dani, oblečenih samo v znamenite tulce - "koteke", njihove bitke in nenavaden način pripravljanja hrane, enakopravnost in kako moški kupujejo žene, divje barve na obrazih, perje v laseh, pasji zobje okrog vratu… ljudožerstvo...

Vse to in še več izveste iz prve roke, našega potopisca Mihe Vahčiča, v soboto, 16.6.2018 ob 21.00 na trgu na Stari Savi. Po potopisu sledi ODMEV 2018 - Poletna muzejska noč :) Vabljeni!

ANKETA - Mladi vplivamo na razvoj lokalnega okolja – BESEDA JE TVOJA!

anketa

Mladinski svet Jesenice in Mladinski center Jesenice z Občino Jesenice pripravljamo STRATEGIJO ZA MLADE V OBČINI JESENICE za obdobje 2019 – 2023 in potrebujemo tvojo pomoč. Oblikujemo ukrepe za mlade v Jeseniški občini na različnih področjih (izobraževanje, stanovanjska politika, zaposlovanje, mobilnost, preživljanje prostega časa, ipd.) in želimo izvedeti, kaj si ti želiš, da bi mladi na Jesenicah imeli na voljo, česa po tvojem mnenju primanjkuje in za kaj je v občini že dobro poskrbljeno na področju mladih. Izrazi svoje mnenje v anketi in tudi ti sodeluj pri oblikovanju pomembnih usmeritev za mlade v prihodnosti.

Izpolnite anketo