Mednarodne in druge priložnosti za mlade

Zavod BOB vabi mlade

Iz Zavoda Bob obveščajo, da bodo v septembru, predvidoma od 4. do vključno 8. 9. 2017, organizirali Usposabljanje za nove mladinske delavce projekta »Marš na(d) trg dela«.

Projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Namenjen je mladim, ki niso v delovnih razmerjih, starim do 29 let.

Namen projekta je karierno opolnomočenje udeležencev, višanje njihovih zaposlitvenih potencialov in zaposlenosti. Prijave zbirajo do 28. avgusta 2017.

Več o projektu si preberite na www.zavod-bob.si/mars-nad-trg-dela/

Prihaja KGIFF 2017 - Mednarodni filmski festival Kranjska Gora

Tudi letošnje poletje bo v Kranjski Gori zaživel svet filma. Od 27. julija do 5. avgusta vas vabijo, da se jim v objemu prvinske narave pridružite pri iskanju zgodb in odkrivanju lepot, ki jih ponujajo filmske pripovedi.

Letos si želijo kar se da vključiti število obiskovalcev iz bližnje okolice, predvsem mladih, ter ustvariti vezi in dolgoročna sodelovanja. Filmsko izkušnjo delijo tudi v obliki prostovoljnega dela. K sodelovanju vabijo zainteresirane prostovoljce, najrazličnejših profilov, ki si želijo pridobiti izkušnje s področja organizacije filmskih festivalov in sorodnih projektov na področju kulture. Več informacij »

Prijavite se lahko na e-naslov prostovoljstvo@kgiff.si

Mladinska izmenjava "We are all equal in creativity"

Zavod Dobra pot išče pet zainteresiranih mladih iz Slovenije, ki se bodo udeležili mladinske izmenjave WE ARE ALL EQUAL IN CREATIVITY. Izmenjava bo potekala med 1. in 9. septembrom 2017 na obrobju italijanskega mesta Faenza (RA).
Projekt je organiziran v sklopu programa Erasmus+. Izbrani udeleženci krijejo 20 € prijavnine, potni stroški iz Slovenije se povrnejo v višini do 180 €. Vse ostalo - prenočišča, organizacijo, prehrano krijejo gostitelji.
Prijava: čimprej izpolni prijavnico in drži pesti, da boš izbran/a Več informacij »

NAJ tabori - Zavod Voluntariat

Izbor zanimivih taborov za vse mlade!Tokrat nas prostovoljstvo popelje do sosednje Madžarske, na Balkan do Srbije, ter do malo bolj oddaljene Belorusije.
Poglej kaj te tam čaka... Več informacij »

Tabori 2017 - Zveza za tehnično kulturo Slovenije ZOTKS

Aktualni raziskovalni tabori, ustvarjalne poletne šole in delavnice: Poletna šola elektronike in robotike, Mladinski astronomski raziskovalni tabor , Poletni tabor popotne fotografije , in še mnogo več.
Vse napotke glede prijave in povezavo do e-prijavnice najdeš na:
https://www.zotks.si/prijava-na-tabore

Evropska mladinska kartica!

Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Z naročilom nove Evropske mladinske kartice lahko že v dveh dneh uživaš preko 100 tisoč popustov v Evropi in vse več popustov v Sloveniji.
Več informacij »

Najava javnega razpisa za sofinanciranje študentskih in inovativnih projektov za družbeno korist

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo predvidoma v marcu 2017 objavil javni razpis Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski in inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018. Razpis bo povezoval visokošolske sisteme z negospodarskim in neprofitnim sektorjem na lokalnem in regionalnem nivoju.
Več informacij »

Nova evropska spletna stran EVS 20 let

Evropska komisija je ob dvajseti obletnici EVS-a objavila novo spletno stran. Na spletni strani najdete iskalnik priložnosti za prostovoljce EVS, preberete lahko vse, kar morate vedeti o evropski prostovoljni službi pred prijavo ter si ogledate zgodbe prostovoljcev.
Več informacij »

Erasmus+ Mladi v akciji

Program nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte, ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje. V programu lahko sodelujejo mladi med 13. in 30. letom starosti.
Več: http://www.mva.si/erasmus-mladi-v-akciji/erasmus-mladi-v-akciji/

Evropska prostovoljna služba – EVS

Si želiš za nekaj mesecev v tujino? Iščeš nove izzive in si želiš nabrati nekaj izkušenj? Bi delal/a v novem okolju, na drugi strani meje? Potem je Evropska prostovoljna služba prav zate!
EVS omogoča mladim med 17. in 30. letom, da se preizkusijo v prostovoljnem delu v tujini. Za vključitev v program ne potrebuješ nobenih predznanj. Poskrbljeno je za potne stroške, bivanje, prevoze na delo, jezikovni tečaj, prehrano in žepnino.

Prostovoljsko delo lahko poteka nekaj tednov pa vse do enega leta na najrazličnejših področjih: delo z otroki in mladimi, socialno delo, ekologija, šport, kultura, mediji…
Evropska prostovoljna službe (EVS) je del programa Erasmus+.

Prva zaposlitev EURES

Iščeš zaposlitev v tujino? Si star star/a med 18 in 30 let?
Prva zaposlitev EURES pomaga mladim Evropejcem pri iskanju dela v drugih državah EU.

več informacij »