Mednarodne in druge priložnosti za mlade

Evropski teden mladih 2017

Evropska komisija in Zavod Movit vas vabita, da sooblikujete letošnji evropski teden mladih, ki bo že deveti zapored! Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi, potekal pa bo med 1. in 7. majem 2017.
Več informacij »

Najava javnega razpisa za sofinanciranje študentskih in inovativnih projektov za družbeno korist

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo predvidoma v marcu 2017 objavil javni razpis Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski in inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018. Razpis bo povezoval visokošolske sisteme z negospodarskim in neprofitnim sektorjem na lokalnem in regionalnem nivoju.
Več informacij »

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2017

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Štipendija za šolnino se podeli v višini nepokritega deleža šolnine, vendar za posamezno študijsko leto največ 15.000 EUR. Štipendija za življenjske stroške se podeli največ v višini 6.000 EUR, 9.000 EUR ali 12.000 EUR za posamezno študijsko leto, odvisno od države ali kraja, kjer se študent izobražuje.
Rok prijave je do vključno 19. 4. 2017 Več informacij »

Nova evropska spletna stran EVS 20 let

Evropska komisija je ob dvajseti obletnici EVS-a objavila novo spletno stran. Na spletni strani najdete iskalnik priložnosti za prostovoljce EVS, preberete lahko vse, kar morate vedeti o evropski prostovoljni službi pred prijavo ter si ogledate zgodbe prostovoljcev.
Več informacij »

Dolgoročno prostovoljno delo v Maleziji

Nevladna humanitarna organizacija SOLS 24/7 s sedežem v Maleziji, ki deluje na področju podpore, izobraževanja in opolnomočenja deprivilegiranih skupin posameznikov po vsej Maleziji, v sodelovanju z Zavodom Voluntariat vabi k sodelovanju prostovoljce različnih profilov, interesov in starosti.

Obdobje trajanja prostovoljskih programov je odvisno od pozicije, od 3. mesecev do enega leta. Spodnja starostna meja udeležencev je 18 let, zgornje starostne omejitve ni.

Izpolnjene prijavnice obvezno pošljite na oba naslova, in sicer globalno@zavod.voluntariat.si in apply@sols247.org. Roka za prijavo ni, prijave sprejemamo skozi vse leto.
Več informacij najdete tukaj.

Erasmus+ Mladi v akciji

Program nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte, ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje. V programu lahko sodelujejo mladi med 13. in 30. letom starosti.
Več: http://www.mva.si/erasmus-mladi-v-akciji/erasmus-mladi-v-akciji/

Evropska prostovoljna služba – EVS

Si želiš za nekaj mesecev v tujino? Iščeš nove izzive in si želiš nabrati nekaj izkušenj? Bi delal/a v novem okolju, na drugi strani meje? Potem je Evropska prostovoljna služba prav zate!
EVS omogoča mladim med 17. in 30. letom, da se preizkusijo v prostovoljnem delu v tujini. Za vključitev v program ne potrebuješ nobenih predznanj. Poskrbljeno je za potne stroške, bivanje, prevoze na delo, jezikovni tečaj, prehrano in žepnino.

Prostovoljsko delo lahko poteka nekaj tednov pa vse do enega leta na najrazličnejših področjih: delo z otroki in mladimi, socialno delo, ekologija, šport, kultura, mediji…
Evropska prostovoljna službe (EVS) je del programa Erasmus+.

Prva zaposlitev EURES

Iščeš zaposlitev v tujino? Si star star/a med 18 in 30 let?
Prva zaposlitev EURES pomaga mladim Evropejcem pri iskanju dela v drugih državah EU.

več informacij »

Ej!KArtica?

Se se pogosto voziš z vlaki po Sloveniji in tudi v tujini. Imaš manj kot 26 let? Potem je partnerska SŽ-Ej!KArtica kot nalašč zate. POGLEJ SI:

Kartica je na voljo tudi tistim, ki imate subvencionirano vozovnico, saj so le-te vezane na določeno relacijo. SŽ-Ej!Kartica pa velja za vse vožnje! več informacij »