Mednarodne in druge priložnosti za mlade

Evropska mladinska kartica!

Vsi mladi v starosti od 13 do 30 let lahko pridobite Evropsko mladinsko kartico in postanete del ene največjih skupnosti na svetu, ki združuje že preko 6 miljonov članov in mladim v Evropi ponuja preko 100 tisoč ugodnosti.

Z naročilom nove Evropske mladinske kartice lahko že v dveh dneh uživaš preko 100 tisoč popustov v Evropi in vse več popustov v Sloveniji. 
Več informacij »

Mednarodno prostovoljstvo iz prve roke

Toplo vabljeni v torek, 11.4.2017 ob 17.30 v Hostel Tresor (Čopova ulica 38) v Ljubljani na predstavitev različnih oblik kratkoročnega in dolgoročnega prostovoljstva po celem svetu!
Odpotujte z nami po različnih kontinentih sveta, prisluhnite osebnim zgodbam prostovoljk ter spoznajte programe evropske prostovoljske službe, mednarodnih SCI taborov, sveže EUAidVolunteers iniciative ter GLEN in GELP-a.
Več informacij »

Digitalna fotografija 2017

Objavljamo razpis za foto natečaj Gimnazije Jesenice “Digitalna fotografija 2017“.
Rok za oddajo je ponedeljek, 29. 5. 2017.
Več informacij »

Evropski teden mladih 2017

Evropska komisija in Zavod Movit vas vabita, da sooblikujete letošnji evropski teden mladih, ki bo že deveti zapored! Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi, potekal pa bo med 1. in 7. majem 2017.
Več informacij »

Najava javnega razpisa za sofinanciranje študentskih in inovativnih projektov za družbeno korist

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo predvidoma v marcu 2017 objavil javni razpis Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski in inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018. Razpis bo povezoval visokošolske sisteme z negospodarskim in neprofitnim sektorjem na lokalnem in regionalnem nivoju.
Več informacij »

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2017

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Štipendija za šolnino se podeli v višini nepokritega deleža šolnine, vendar za posamezno študijsko leto največ 15.000 EUR. Štipendija za življenjske stroške se podeli največ v višini 6.000 EUR, 9.000 EUR ali 12.000 EUR za posamezno študijsko leto, odvisno od države ali kraja, kjer se študent izobražuje.
Rok prijave je do vključno 19. 4. 2017 Več informacij »

Nova evropska spletna stran EVS 20 let

Evropska komisija je ob dvajseti obletnici EVS-a objavila novo spletno stran. Na spletni strani najdete iskalnik priložnosti za prostovoljce EVS, preberete lahko vse, kar morate vedeti o evropski prostovoljni službi pred prijavo ter si ogledate zgodbe prostovoljcev.
Več informacij »

Erasmus+ Mladi v akciji

Program nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte, ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje. V programu lahko sodelujejo mladi med 13. in 30. letom starosti.
Več: http://www.mva.si/erasmus-mladi-v-akciji/erasmus-mladi-v-akciji/

Evropska prostovoljna služba – EVS

Si želiš za nekaj mesecev v tujino? Iščeš nove izzive in si želiš nabrati nekaj izkušenj? Bi delal/a v novem okolju, na drugi strani meje? Potem je Evropska prostovoljna služba prav zate!
EVS omogoča mladim med 17. in 30. letom, da se preizkusijo v prostovoljnem delu v tujini. Za vključitev v program ne potrebuješ nobenih predznanj. Poskrbljeno je za potne stroške, bivanje, prevoze na delo, jezikovni tečaj, prehrano in žepnino.

Prostovoljsko delo lahko poteka nekaj tednov pa vse do enega leta na najrazličnejših področjih: delo z otroki in mladimi, socialno delo, ekologija, šport, kultura, mediji…
Evropska prostovoljna službe (EVS) je del programa Erasmus+.

Prva zaposlitev EURES

Iščeš zaposlitev v tujino? Si star star/a med 18 in 30 let?
Prva zaposlitev EURES pomaga mladim Evropejcem pri iskanju dela v drugih državah EU.

več informacij »