Foto arhiv

Pust na ledu

Poročilo o pustovanju

Več kot sto pustnih šem se je v soboto, 5. februarja 2005, udeležilo pustnega rajanja na ledu v dvorani Podmežakla. Navzočih je bilo tudi veliko njihovih staršev in kar nekaj mladih obiskovalcev brez mask. Mogoče se bodo ti opogumili naslednje leto.

Ni nam bilo dolgčas. Tam so bile Pike Nogavičke, čarovnice, klovni, vlakec, Robin Hoodi, princeske, indijanci, hokejist, ninje, ciganke, rožice, gusarji, spider man, medvedki, miške, levčki in še in še.

Med mlajšimi so nastopile Barbara, Katarina, Tjaša, Tamara, Kristina in Amanda, v skupini starejših pa Sergeja, Meta, Saša, Kristina in Urška.

Igre na ledu so z dvema nastopoma popestrile mažoretke TVD Partizana pod vodstvom Urške Razingar.

Da se na Jesenicah lahko pohvalimo z res dobrimi mladimi pevkami je dvakrat dokazala osnovnošolka Amina Majetič.

Kako se lahko sprostite ob plesu v Plesni šoli Urška pa so s hip hop nastopom pokazale Mojca, Nina, Saša, dve Aniti in Katja, ki je hkrati njihova mentorica.

Maškare so svoje spretnosti dokazovale z veščim drsanjem in da niso od muh jih je kar precej pokazalo s petjem v mikrofon - torej čisto na glas in za vso dvorano. Ne smemo pozabiti še skupinskih mask obiskovalcev Mladinskega centra Jesenice.

Skupina maškar z Mostu Javornik - Koroška Bela je prišla kar peš s Koroške Bele, vodila jih je mentorica Senka Pajič! Druga skupina - vagoni z lokomotivo, so prišli s centra MCJ, vodili sta jih mentorici Zvonka Rožič in Tina Leskovar.

Z Mostu Podmežakla so "priletele" čarovnice, njihova mentorica je Urška Razingar! Prav vse moramo pohvaliti za vestno udeležbo na delavnicah, ko so pripravljali pustne kostume. Žal jih je nekaj zbolelo tik pred zdajci. Vsem mentoricam pa se iskreno zahvaljujemo za vložen trud in čas!

Da je bil pust ne samo krivih ampak tudi sladkih ust smo poskrbeli s pustnimi krofi, ki jih je bilo praktično dovolj za vse, maske in ne maske, otroke in odrasle. Preden so maske odhitele še na prosto drsanje pa smo izžrebali številke več kot štiridesetih mask, ki so prejele skromna darilca.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve kakor tudi staršem, ki so svojim otrokom izpolnili željo skočiti v pustni svet na ledu!

KMALU NASVIDENJE!

Mladinski center Jesenice in Zavod za šport Jesenice