Foto arhiv

Otvoritev novih prostorov Mladinskega centra Jesenice

26. aprila 2005 se je še ne mesec po preselitvi s stare lokacije zgodila otvoritev novih prostorov.

Vsi, ki delamo v Mladinskem centru Jesenice, se trudimo in se bomo trudili, da bodo ti prostori mladim Jeseničanom lahko nudili zavetje pred dolgčasom, prostor in vzpodbudo pri ustvarjanju, podporo pri njihovi samoorganizaciji ter posluh za pobude in nove sveže ideje.

V programu so nastopile mlade pevke Anja Konič, Amina Majetič, Tajda Žnidaršič in Aleksandra Vukič. Marko Arh nam je prebral dve pesmi iz svojih pravkar izdani poezij z naslovom Modre. Programček mladih so s hip hop točko zaključile Nina, Anita, Saša, Jana in še ena Anita.

Častno nalogo, rezanje traku pred vstopom, je opravil gospod Boris Bregant, župan občine Jesenice, pri čemer mu je pomagal eden mlajših obiskovalcev centra.

Vse navzoče smo povabili na "tour de haus" in sladki prigrizek ter seveda na testiranje sicer že pred uradnim odprtjem dobro testirane opreme za športne igre kot so namizni nogomet, pikado in namizni tenis. Po hiši je še dišalo po sveže pobeljenih stenah, a mislimo, da tega ni nikogar motilo. V dvorani so si obiskovalci ogledali razstavo likovnih izdelkov dijakov Srednje šole Jesenice, katerih mentorica je Marisa Monti, v delavnici pa izdelke pridnih in spretnih rok otrok z Mostičkov Javornik Koroška Bela in Blejska Dobrava, ki jih vodita mentorici Senka Pajič in Petra Stopar.

Če kdaj preskočite na televizijski program GTV (Gorenjska televizija), ste si naše prostore in delček programa lahko ogledali tudi preko njihove kamere.

Mogoče se tudi vam, ki si sedaj ogledujete tole stran, utrne kaka pobuda, ideja, želja… Kadarkoli vas pričakujemo, naj bo to v naših prostorih, po e-pošti ali po telefonu. Več glav več ve, več nas bo, bolj bo zabavno in manj bo dolgočasja. Skupaj nam bo uspelo! In lahko bomo in bodo rekli: "Na Jesenicah nekaj dogaja!!!!!"