Foto arhiv

EVROKULTURA - SCCA Ljubljana (Zavod za sodobno umetnost)

Seminar in delavnica "Kako do evropskega denarja" - 23.5.2005 Seminar in delavnica "Kako do evropskega denarja" - 23.5.2005 Seminar in delavnica "Kako do evropskega denarja" - 23.5.2005 Seminar in delavnica "Kako do evropskega denarja" - 23.5.2005

Seminar in delavnica "Kako do evropskega denarja"

v prostorih Mladinskega centra Jesenice, 23. maja 2005

Vstop Slovenije v Evropsko unijo je odprl številne nove možnosti pridobivanja finančnih sredstev - tudi za kulturo. Slovenija sodeluje v transnacionalnih programih (Kultura 2000, Media Plus, Leonardo da Vinci, Socrates, Mladina...) in ima priložnost črpanja sredstev v okviru strukturnih skladov.

Evrokultura (www.evrokultura.org) je nov informacijsko-svetovalni program Zavoda SCCA-Ljubljana (Zavoda za sodobno umetnost), ki želi s preverjenimi informacijami pomagati vsem kulturnikom, ki nameravajo črpati sredstva iz različnih programov EU. Program, ki vključuje spletni medij in delavnice, nudi ažurno, kakovostno in celostno svetovanje ter naj bi domače kulturne izvajalce spodbudil k mednarodnemu povezovanju na evropski ravni in intenzivnemu ter učinkovitemu konkuriranju za sredstva EU (vir: SCCA Napovednik, maj 2005).

V MCJ smo želeli omenjeni program približati uporabnikom na zgornji Gorenjski, zato smo se odzvali na pobudo Zavoda SCCA in v naših prostorih omogočili izpeljavo seminarja in delavnic.

Odziv kulturnih organizacij je bil velik, saj se je dogodka udeležilo 27 predstavnikov različnih kulturnih institucij. Da si le te želijo tovrstnih informacij je razvidno že iz tega, da so se nekateri pripeljali celo iz Ljubljane, Kamnika in Kopra.