Foto arhiv

Prelet dogodkov na prireditvi POZDRAV POLETJU

petek, 17.6. 2005, od 17. do 23. ure

V petek, 17.6. 2005 smo v Mladinskem centru Jesenice in Zavodu za šport Jesenice organizirali razvedrilno predpočitniško prireditev s pestrim glasbenim repertoarjem. In veseli smo, ker nam je uspelo izpeljati programsko pester večer.

Pričelo se je že ob 17.uri, ko so se v dvorani Podmežaklo zbrali korajžni gorenjski pevci in pevke skupaj s sorodniki, prijatelji, znanci. Nastopili so v okviru medšolskega tekmovanja "KORAJŽA VELJA", ki jo organizira Studio H iz Trbovelj. Po vsem, kar smo slišali, smo mnenja, da se za prihodnost slovenske zabavne glasbe ni bati!

Nato se je začelo zares - no, skoraj. Prva skupina v koncertnem delu je bila jeseniška Supernova. A za prave domačine - žurerje je bila očitno ob 19h še prezgodnja ura, da bi se množično zabavali ob njenih rock in podobnih ritmih. Pravi navdušenci glasbe so se pričeli zbirati ob instrumentalnih melodijah surf rockerjev The tubestone. Največ publike in veselja pa je bilo seveda ob nastopu Kocke, trenutno ene najpopularnejših slovenskih hip hop skupin. Fantje, kje imate spravljene medvedke jeseniških oboževalk??

Med nastopom Kocke smo na oder povabili tudi jeseniškega hokejista Miho Rebolja, da smo skupaj obudili spomin na nedavno pridobljeno zvezdico hokejskega kluba Acroni. Na odru mu je delala družbo poslikana hokejistka na kotalkah, Alja. Svoj barvni dres je "dobila" od Alenke Peternel s tehniko poslikave telesa.

Zabavo smo zaključili z nastopom jeseniške heavy metal skupine Negligence.

Na prireditvi se je tako zamenjalo kar nekaj nastopajočih in hkrati z njimi tudi občinstvo. In to je bil v bistvu tudi naš namen - da mladi z različnimi glasbenimi okusi pridejo na svoj račun, da ima od večera vsak nekaj. In zdaj, ob zaključku, lahko ocenimo, da smo tak namen tudi dosegli.

Romana