Foto arhiv

Delavnica "BREZ NOT IN METRONOMA"

Poročilo ob zaključku Kitarske delavnice - junij

S prihodom poletja in počitnic smo zaključili (vsaj začasno) izvajanje kitarske delavnice, ki je potekala ob sredah popoldne vse od marca pa do konca junija. Delavnica je bila namenjena mladim, ki sicer ne hodijo v glasbeno šolo, radi pa bi se naučili igrati kitaro.

Program je izvajal mentor Tomaž Kvasnik, sicer kitarist surf rock skupine Tubestone, obsegal pa je vse od spoznavanje kitare, do učenje tonskih lestvic, uglaševanje kitare, do učenje osnovnih akordov in ob koncu še učenje preprostih ritmov in pesmi.

Zanimanja med mladimi je bilo veliko, izkazalo pa se je, da so najbolj redni in prizadevni obiskovalci hkrati tudi tisti, ki v sebi skrivajo talent do igranja tega instrumenta. Med zvestimi udeleženci delavnice so bili mladi od 6. do 16. leta. Kljub temu, da se je moral Tomaž večkrat posvetiti večjemu številu mladih, mu ni bilo težko. Na poti do MCJ si je pri prijateljih celo sposojal kitare, da so naši obiskovalci lahko trenirali svoje prste. Najbolj navdušena obiskovalca sta proti koncu prinesla že svoje kitare. Da ni manjkalo niti dobre volje, pa je razvidno tudi iz fotk.

Pa še izjavi dveh obiskovalcev delavnice:

Marko Mlakar:
Kitarsko delavnico sem obiskoval vsak teden. Najbolj všeč mi je bilo, ko je učitelj Tomaž zaigral "hudo" pesem na kitaro. Rad bi še obiskoval kitarsko delavnico in rad bi se še kaj naučil. Všeč pa mi ni bilo, ko so nekateri nagajali in se niso vedli resno.

Jasmin Midžan:
Bila mi je všeč zato, ker je gospod prijeten. Rad bi hodil še drugo leto.

Vabilo na kitarsko delavnico
Poročilo kitarske delavnice - maj