Foto arhiv

Poletno druženje mladih - do 13 let

Bistre glave

Da ne bi naše možganske celice postale v poletni vročini in kislih deževnih dneh prelene, smo si bistrili glave s križankami, ugankami, rebusi in miselnimi igrami. Najbolj nam je bilo všeč ugibanje besed - vislice. Pri igrici "vroče-hladno" pa smo se tako sprostili, da nas je bilo slišati po celi hiši in še po ulici!

Z domišljijo na počitnice

Da bomo na morju hitrejši, pri postavljanju šotora, smo malce potrenirali kar na travniku pri MCJ...

Doma smo pobrskali za starimi razglednicami obmorskih krajev in ustvarili pravi morski paradiž - kolaž, kjer se razglednice in modra barva morja zlijejo med seboj v pravcato morje, ki smo mu dodali še školjke, ježkove hišice, valove, sončne žarke...

Med počitnicami lahko odidemo tudi v gozd. Kaj vse lahko naberemo v gozdu in kakšne nevarnosti nam pretijo tudi tam, smo se pogovarjali v našem debatnem kotičku. Pogovarjali smo se o gobah - užitnih in neužitnih, jih podrobneje spoznavali in izdelali tudi slike s tem motivom.

Po zemljevidu oziroma avtokarti smo potovali na morje in spoznavali večja znana obmorska mesta. Ogledovali smo si turistične prospekte. Na steklo smo z barvami "fun and fancy" narisali svoj najljubši sanjski morski kotiček.

Ker radi ustvarjamo z materiali in barvami, smo izdelali poletne motive v toplih sončnih barvah.

Z druženjem proti dolgčasu

Radi imamo druženje, kot smo ga vajeni skozi vse leto. Tako se vsak dan od ponedeljka do petka od 12. do 14. ure zabavamo v našem klubskem prostoru. Najraje igramo namizni nogomet in namizni tenis.

Poletni MIX v sredah

Odvisno od vremena smo preganjali čas na dvorišču našega centra s športnimi igricami, kot je badminton, balinčki, gumi twist, žoganje, metanje obročev... Ob kislem vremenu smo se umaknili v klub, debatni kotiček in izbrali, kar nam je trenutno ugajalo.