Foto arhiv

Oder je vaš!

15.7. ob 19.00: ODER JE VAŠ, trg Toneta Čufarja

Zvečer smo druženje nadaljevali na Čufarjevem trgu, kjer smo združili mlade pevske in instrumentalne talente, program pa sva Klemen Košir in Romana Smagin povezala s tematsko sorodno poezijo mladih poetov. Tako je bil oder njihov - MLADINSKI! In verjetno bo res še velikokrat.

Med talenti so nastopili: Anja Konjič, Amina Majetič, Aleksandra Vukič, Senta Mavsar, Dejan Zupan, Sandra Štern, Tajda Žnidaršič in Nina Bauman, letošnja zmagovalka Prvega glasu Gorenjske (za tiste, ki vas ni bilo, le pripomba: Nina je sama, brez spremljave, zapela tri pesmi, od teh je najbrž najbolj navdušila z New York New York). Mladinsko poezijo smo pridobili iz različnih virov - spleta, knjigice 007 (delo Dravinjskega MC-ja)…

Vse skupaj je bilo skorajda popolno: prijetno topel poletni večer, posedanje na trgu, živ žav otrok okoli Alenke Peternel, kjer so več kot disciplinirano čakali vsak na svoj tatu, zahajajoče sonce in več kot dobro zapete pesmi prav vseh nastopajočih, misli mladih povezane v moderno poezijo… Zakaj skorajda popolno? Saj veste, Jesenice nimajo morja! Zato pa imamo na Čufarjevem trgu fontano, kolesarje, ki vozijo slalom in še kakšnega spretnega, ki med curki vijuga po rokah!

Veliko ljudi se je odzvalo na glasbo, ki je opozarjala na drugačen večer od ostalih in so se nam pridružili v želji, da vidijo, kaj se dogaja. Tudi to je bil naš namen!

Vtisi organizatorjev so pozitivni. Odzivi publike pa tudi. Zatorej zaključek - bilo je super!

Romana