Foto arhiv

Delavnice VROČE POLETJE...

Avgust

Med poletnimi počitnicami smo kar nekaj četrtkovih popoldnevov na kopališču Ukova, v samem MCJ in na igrišču v Športnem parku Podmežakla popestrili z ustvarjalnimi delavnicami, ki jih je vodila Andreja Kodrič, poznana tudi kot Jagoda. Skupaj z otroki in mladimi smo izdelovali kartonaste vetrnice, keglje iz plastenk, kartonaste škatle in škatlice iz papirja, barvali smo klopce s prtiček tehniko, izdelovali kartonaste panoje, abecedno čim hitreje razvrščali predmete, metali pikado (žogice), se igrali štafetne igre in še marsikaj smo počeli.

Skratka, iger je bilo veliko in ravno tako ustvarjanja. Vsak od udeležencev je kak svoj izdelek vzel domov, kar se je izkazalo kot prava poteza - njihovi obrazi so bili takrat še posebno zadovoljni.

Prav gotovo pa smo z delavnicami zadovoljni tudi v Mladinskem centru Jesenice, saj se je zaradi njih polepšala tudi zunanjost in notranjost našega centra. Upajmo, da nam bodo "zastavice za srečo", izdelane na "Večeru na klopcah" in ki visijo med brezama na dvorišču, vsem skupaj, nam in mladim, prinesle kar največ sreče.

Julij

Kopališče Ukova je s svojo urejenostjo zagotovo priljubljeno shajališče tako mladih kot starejših Jeseničanov in okoličanov - seveda, če je dovolj toplo vreme.

Zato smo se odločili mladim obiskovalcem na bazenu popestriti popoldneve v četrtkih - seveda tistim, ki so to želeli. V začetku so malce previdno hodili na oglede, kaj sploh počnemo, no potem pa je bil led prebit.

Naredili smo si pisane vetrnice, iz plastenk keglje, iz papirja s pomočjo selotejpa kroglo in balinali, metali smo obroče na stebriček, se obmetavali z vodnimi baloni… Tudi sladkih nagrad ni manjkalo.

Animacijski program vodi Andreja Kodrič, 21. julija pa sta jo nadomeščali Tadeja Osredkar in Melita Hopovac.