Foto arhiv

Poletno druženje mladih - nad 13 let

PO DOGOVORU - OGLEDI FILMOV

Ob torkih v mesecu juliju ste mladi imeli možnost dogovoriti se za ogled filmov v naši dvorani po vašem izboru. Zanimanje je bilo večje ob slabšem vremenu. Naš komentar - prav je tako! Le zakaj bi si ogledovali filme, če zunaj sije sonce in se je zagotovo prijetneje potepati po Jesenicah in okolici, zaviti na kopališče ali na sladoled.

No, kljub temu smo kar dvakrat gledali film "Cukrček" z izrazito mladinsko tematiko (hip-hop ples in glasba) in smo prepričani, da bo ideja za ta film padla še kdaj. Marsikomu je bil všeč tudi film "Pravzaprav ljubezen". Ni manjkalo niti akcije in celo ne filmov Jamesa Bonda.

Prva dva torka v avgustu ste mladi presenetljivo pustili dvorano nezasedeno, vendar smo prepričani, da lahko poiščemo razlog za to v dveh redkih lepih in sončnih dnevih tega meseca. Kajti že na tretji torek, ki pa je bil deževen, ste si ogledali kar dva filma in sicer Ameriškega "Krik" in Jugoslovanskega "Rdeči kamion sive barve".

ZABAVA MALO DRUGAČE

Ob četrtkih smo se zbirali na zabavi - malo drugače. Igrali smo karte, še najrajši "osla", pri katerem sta mentorici MCJ, v veliko zabavo ostalih, premogli najslabše reflekse. Igrali pa smo tudi igre žandar, monopoli, človek ne jezi se in šah. Verjemite, tudi take igre so zabavne. Na koncu pa so mladi za kakšno urico radi zavili še v klub in še tam sprostili napetost, ki je ostala po igranju kart.

POLETNI TURNIRJI

Vsako sredo v juliju so v klubskem prostoru potekali Poletni turnirji, ki so bili dobro obiskani in tudi zelo doživeto odigrani. Igrali smo namizni tenis in nogomet ter pikado. Rezultati so bili silno zanimivi in pošteno priborjeni.

Namizni tenis
V namiznem tenisu se v našem centru še posebej radi pomerimo, kajti to je tudi ob prostih urah najbolj priljubljena športna igra. Med turnirji pa smo dobili nespornega zmagovalca Ljutič Harisa, ki je zmagal kar tri tedne zapovrstjo, da pa ni vseh ostalih pustil "na ničli" je poskrbel Nurfad Hopovac, ki je lovoriko prevzel enkrat.

Namizni nogomet
Je prav tako priljubljena kategorija v našem centru, kar se vidi tudi po rezultatih, saj smo imeli vsak teden novega zmagovalca in sicer:
  1. teden - Haris Ljutič in Edis Karadžič
  2. teden - Samir Fatkič
  3. teden - Ajas Midžan
  4. teden - Nurfad Hopovac

Pikado
Tudi pri tej igri smo nabrali pestro paleto zmagovalcev:
  1. teden - Tarik Karadžič
  2. teden - Almir Ličina
  3. teden - Haris Ljutič
  4. teden - Nurfad Hopovac

V kategoriji vseh iger je zmagovalec Haris Ljutič, drugo mesto pa si je priboril Nurfad Hopovac.

V avgustu smo nadaljevali s turnirji 4*3. Kot je bilo že v navadi, smo igrali namizni nogomet, tenis in pa pikado.
Avgustovski rezultati:

Namizni tenis:
  1. teden: Marko Mlakar
  2. teden: Nurfad Hopovac
  3. teden: Nurfad Hopovac
  4. teden: Haris Ljutič

Namizni nogomet:
  1. teden: Denis Cakaj
  2. teden: Marko Mlakar
  3. teden: Nurfad Hopovac
  4. teden: Haris Ljutič

Pikado:
  1. teden: Denis Cakaj
  2. teden: Nurfad Hopovac
  3. teden: Marko Mlakar
  4. teden: Rok Kavčič

Glede na vse tedenske rezultate smo razglasili zmagovalce v treh kategorijah tako za mesec julij, za avgust in tudi skupno. Zmagovalci so prejeli diplome Mladinskega centra Jesenice. Verjamemo, da so prav vsi udeleženci turnirjev "s seboj odnesli" tudi bogato izkušnjo prijateljstva pred tekmovalnostjo, na kar smo v centru še posebaj ponosni. No, mrzlo sladkih nagrad v obliki sladoledov pa so bili deležni vsi obiskovalci zadnjega poletnega turnirja.

Prva tri mesta v posameznih kategorijah so si priborili:

Julij 2005
  1. mesto: Haris Ljutič
  2. mesto: Nurfad Hopovac
  3. mesto: Edis Karadžič

Avgust 2005
  1. mesto: Nurfad Hopovac
  2. mesto: Marko Mlakar
  3. mesto: Haris Ljutič

Skupno
  1. mesto: Nurfad Hopovac
  2. mesto: Haris Ljutič
  3. mesto: Marko Mlakar

Vse zmagovalcem in sodelujočim čestitamo, ostale pa vabimo k sodelovanju v jesenskih mesecih.