Foto arhiv

TEČAJ MODNEGA RISANJA IN OBLIKOVANJA

POVABILO

Mladinski center Jesenice vas vabi na tečaj modnega risanja in oblikovanja, ki ga bo vodila uni. dpl. ing. oblikovanja Jasna Đorđević. Tečaj bo obsegal 30 šolskih ur, odvijal pa se bo v prostorih MCJ. Spoznali boste osnove modnega risanja, kompozicije, risanja figure v sedečem in stoječem položaju, osnove oblikovanja.

Tečaj je odlična iztočnica za vse tiste, ki se po srednji šoli nameravate vpisati na fakultete, kjer boste opravljali sprejemne izpite (Naravoslovnotehniška fakulteta - smer oblikovanje, Likovna akademija - smer vizualne komunikacije, Likovna pedagogika....). Tečaj je namenjen tudi osnovnošolcem, ki se želijo vpisati na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.

Vabljeni tudi vsi, ki bi se radi naučili modnega risanja za zabavo ali odkrili še neodkrit talent v sebi.

Prijave sprejemamo do 22. marca na telefon 5884680, 040-429941 ali e-mail mcj-programi@siol.net.

Število udeležencev je omejeno. Tečaj bo potekal enkrat tedensko po tri ure.

Cena tečaja: za osnovnošolce, dijake, brezposelne in študente 7.000 SIT, za zaposlene pa 12.000 SIT.

PROGRAM TEČAJA:

  1. Uvod in predavanje o modnem risanju in oblikovanju (splošno)
  2. Osnove viziranja
  3. Črta in senčenje
  4. Oblika in barva
  5. Osnove modne skice (modnega proporca)
  6. Kroki - hitro risanje figure
  7. Portret
  8. Risanje modne skice oz. figure v naravni velikosti
  9. Slikanje figure
  10. Kolaž

REFERENCE IZVAJALKE:

Tečaj bo vodila Jasmina Đorđević - Jasna iz Bleda. Leta 2005 je diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer oblikovanje tekstilij in oblačil. Naslov diplomske naloge, ki jo je opravila z odlično oceno je Manipuliranje ženskega obraza. Diplomska naloga obsega predvsem delo manipuliranja ženskega obraza v svetu oglaševanja. Univerza v Ljubljani ji priznava univerzitetno izobrazbo in daje strokovni naslov Univerzitetna diplomirana inženirka oblikovanja tekstilij in oblačil.
Zaposlena je v Mladinskem centru Jesenice kot strokovni sodelavec. Med študijam je veliko sodelovala pri projektih grafike in oblikovanja (projekt Zastave, projekt Iz druge roke - modna revija K4, projekt Grafično v oblikovanju - modna revija Gledališče Glej, projekt Venerina pot, projekt Voda - zaključna modna revija v Cankarjevem domu). Svoja dela je tudi samostojno razstavljala tako v Ljubljani kot tudi na Bledu.
Delovne izkušnje si je pridobivala tudi kot modelar v Vezeninah na Bledu in v podjetju Stella Kranj.
Jasna se zna tudi veliko zabavati, rada gleda filme, potuje. V sebi ima veliko pozitivnega, kozmopolitanskega duha, veliko ljubezeni do glasbe, risanja in spremljanja trendov itd.
Njen življenjski moto je: Ne ustraši se živeti po svoje in živel boš srečno.