Foto arhiv

Razstava Galerije Photon: Zgodnja osemdeseta - Otroci sreče

Vabilo

Prva polovica osemdesetih velja za obdobje, ko se je na različnih področjih intenzivno dogajalo mnogo stvari. Alternativna scena s številnimi glasbenimi skupinami je bila pomemben del tega obdobja. Razstava Zgodnja osemdeseta - Otroci sreče prinaša izbor slikovnega gradiva, ki so ga v tistem času posneli nekateri slovenski fotografi: Jože Suhadolnik, Antonio Živkovič, Janez Bogataj, Vojko Flegar, Božidar Dolenc.

Otvoritev fotografske razstave bo v Mladinskem centru Jesenice v četrtek, 15. junija ob 19. uri. Razstava bo odprta za javnost vsak delovnik do 30. junija v dvorani centra. Vabljeni!!!

Zgodilo se je...

Ob zaključku projekta »Učimo se za življenje« - »Neomejene možnosti« (Unlimited potential), ki ga je sedmim mladinskim centrom v Sloveniji, med njimi je bil tudi Mladinski center Jesenice, omogočil Microsoft Slovenija, potek projekta pa je koordiniral Zavod MISSS - Mladinsko informacijsko svetovalno središče Slovenije, smo v četrtek, 15. junija 2006, slavnostno podelili potrdila tečajnikom, ki so obiskovali brezplačne računalniške tečaje v našem centru. Tečaje sta uspešno vodila Barbara Dolenc in Robert Humar. Izvedli smo 13 tečajev iz uporabe programov Microsoft Office, tečaje je obiskalo 60 tečajnikov. Nekateri med njimi so se udeležili dveh, nekateri pa celo treh vsebinsko različnih tečajev, kar lahko vzamemo tudi kot potrditev, da so bili tako z organizacijo, z vsebino kot seveda z obema trenerjema resnično zadovoljni. Na podelitvi sta nas obiskala tudi gosta iz Ljubljane in sicer predstavnik Microsoft Slovenije, gospod Boštjan Stražar in predstavnik Zavoda MISSS, gospod Matjaž Medvešek, ki sta o namenu projekta spregovorila zbranim tečajnikom.

Podelitev je s svojim odličnim nastopom zaključila kitaristka Natalie, sicer učenka Glasbene šole Jesenice pod vodstvom mentorja, profesorja kitare Klemena Smoleja, razstavo Galerije Photon z naslovom »Otroci sreče - zgodnja osemdeseta« pa je otvoril Miha Colner. Razstava je na ogled vsak delovni dan od 11. do 19. ure do vključno 30. junija 2006! Vabljeni!

Otvoritev razstave: Zgodnja osemdeseta - Otroci sreče, 15.6.2006