Foto arhiv

Foto natečaj »Jesenice«

Otvoritev razstave »Jesenice«, 15. marec 2007

Mladinski center Jesenice je že v mesecu januarju organiziral natečaj za najboljšo fotko na temo »Jesenice« in od takrat je v spletni predal centra prispelo 24 fotografij devetih avtorjev. Prav vse pa so romale pod tesno sito strokovne žirije in javnosti, ki je lahko prispevala svoje glasove z internetnim glasovanjem. Rezultati natečaja so bili objavljeni na otvoritvi razstave v mladinskem centru 15. marca. Na razstavi pa si do vključno 10. aprila, med 10.30 in 19. uro, lahko ogledate prav vse prispele fotografije.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali g. Janez Pipan, g. Klemen Čebulj, ga. Jasna Đorđević, ga. Maja Rostohar in g. Klemen Klemenc je podelila pohvali dvema fotografijama in sicer »Zimski železniški postaji«, katere avtor je Jaka Valjavec in fotografiji »Ostal je le spomin« Anke Bulovec.

03 - zimska železniška postaja 20 - Cerkev na Stari Savi 13 - ostal je le spomin

Seveda pa je bilo najbolj razburljivo in težko pričakovano skupno mnenje o fotografijah (s strani žirije in javnosti), saj je odločitev prinesla tudi lepe nagrade, ki so jih prispevali K Fotografija - Klemen Čebulj s.p., Mladinski center Jesenice in Jamaja - grafično oblikovanje Maja Rostohar s.p.:

  1. mesto - Jaka Valjavec »Zimska železniška postaja«
  2. mesto - Tatjana Mohič »Cerkev na stari Savi«
  3. mesto - Anka Bulovec »Ostal je le spomin«

Zahvaljujemo se vsem fotografom, strokovni žiriji in tudi vsem tistim, ki ste sodelovali z internetnim glasovanjem obenem pa vas pozivamo k sodelovanju tudi pri prihodnjih fotografskih natečajih.

 
Foto natečaj »Jesenice« - razstava fotografij, 15.3.2007