Foto arhiv

Arhiv vabil - oktober 2007

Jesenske počitnice v MCJ - za osnovnošolce

Krompirjeve počitnice so pred vrati! Šolskih obveznosti cel teden ne bo!!! In kaj boš počel/a?
Mladinski center Jesenice bo za osnovnošolce in osnovnošolke odprt v ponedeljek 29.10., v torek 30.10. in v petek 2.11.2007 od 10.00 do 14.00 ure.
S čudovitimi ustvarjalnimi delavnicami in pestrimi animacijskimi igrami pa se bosta posebej zate trudili Jagoda Hmeljak in Tina Jakopič ... več »

»Kam se dat'?« - za mlade na 15 let

Počitnic je človek navadno vesel. Ampak če ne veš, kam se dat', je lahko prav dolgčas... Zato ti sporočamo, da bo MCJ med Krompirjevimi počitnicami prav za mlade, starejše od 15 let, odprt od 17h do 20h.

Kot običajno bo deloval KLUB (brezplačni namizni tenis, namizni nogomet, biljard in pikado), pripravili pa smo tudi popestritev:

  • v ponedeljek 29.10. boš lahko ustvarjal Umetnine iz gline
  • v torek 30.10. se bodo izrezovale in oblikovale najlepše, najbolj domiselne in tudi najbolj strašne Buče
  • v petek 2.11. pa te vabimo na kako Partijo kart

Če s frendi ne veste, kam se dat' - v MCJ se da zabavat!!!

Trening namiznega nogometa »Garlando«

Torek, 30.10. ob 17h v klubu MCJ
Brezplačne inštrukcije nudi Simon Zorman, aktualni državni prvak, ki zbira mlade in talentirane igralce, da bi skupaj sestavili odlično reprezentančno ekipo Slovenije!!!. Namizni nogomet lahko torej pridete igrat za OIV, za možnost postati član državne ekipe in sodelovati na svetovnem prvenstvu, ali pa kar tako, za zabavo! Vabljeni!

Potopisno predavanje »Vietnam«

petek, 26.10. ob 20h
Potopisno predavanje v sodelovanju z nami pripravlja Klub jeseniških študentov. Po tej mali, a za zgodovino in sedanjost pomembni državici vas bo popeljala Katja Hafner, študentka in popotnica. Prikazala bo Vietnam tudi kot eden zadnjih otokov komunizma, ki državo še vedno spremlja na vsakem koraku.

»Šibam v akcijo!« - predstavitev mednarodnega programa za mlade MEPI

četrtek, 25.10. ob 17h v dvorani MCJ
V okviru Tedna vseživljenjskega učenja želimo vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem, njihovim staršem in ostalim zainteresiranim mladim predstaviti program, ki je mednarodno uveljavljen in mlade spodbuja k udejstvovanju na štirih področjih: prostovoljno delo, veščine, šport in odprava. O tem, kaj je v okviru programa potrebno početi, kakšne so koristi za udeležence in zakaj sploh gre, pa boste slišali na tej predstavitvi. Vabljeni!

Brezplačni računalniški tečaji »Učimo se za življenje!«

Ponovno v MCJ: Brezplačni računalniški tečaji za vse generacije »Učimo se za življenje!«

Mladinski center Jesenice se to jesen že tretjič pridružuje projektu brezplačnih računalniških tečajev »Učimo se za življenje!«, katerih donator je MICROSOFT Slovenija, koordinator Zavod MISSS, poleg nas pa omenjene tečaje izvaja še 11 mladinskih centrov po Sloveniji.

Zato vse vas ter vaše sodelavce, prijatelje, znance... vljudno vabimo na predstavitev projekta brezplačnih računalniških tečajev za vse generacije »Učimo se za življenje!«, ki bo v četrtek, 18. oktobra 2007, ob 19. uri v prostorih MCJ na Kejžarjevi 22. več »

Treningi namiznega nogometa Garlando

ponedeljek, 15. oktobra 2007 ob 18.00
Ti samo besede kot so pozitivni adrenalin, nova prijateljstva, zmagovalni duh, veselje, zmage in porazi, moč, pravila... pomenijo zadosti? Če ne in če želiš vse to tudi občutiti, se pridruži Simonu Zormanu na prvem jesenskem treningu namiznega nogometa Garlando v ponedeljek ob 18. uri.
Treningi bodo potekali enkrat tedensko, razpored pa bo objavljen na spletni strani!

»Vsi drugačni vsi enakopravni«
delavnice »Jesenice - za človekove pravice«

sobota, 13.10.2007 ob 9.00 v dvorani MCJ
Mladinski center Jesenice in Mladinski svet Slovenije (MSS) vabita na brezplačno delavnico na temo »Vsi drugačni vsi enakopravni«, ki bo potekala v soboto, 13. oktobra, od 9. ure dalje. Poudarek bo predvsem na pridobivanju novih praktičnih znanj s področij strpnosti, medkulturnega dialoga, medčloveških odnosov in spoznavanju novih načinov dela. Ne potrebujete nobene opreme ali predznanja, na voljo pa je vsem mladim, in to BREZPLAČNO! Dovolj bo časa tudi za druženje, navezovanje novih stikov in obnavljanje starih ter izmenjavo mnenj in izkušenj.
Skratka koristno in zabavno preživeta sobota, ki je ne gre zamuditi.
Prijave zbiramo na tel. 04 5884 680 ali na e-mail dmcj@siol.net do torka, 9. oktobra 2007 oz. do zasedbe prostih mest! več »

Vodene dejavnosti za osnovnošolke in osnovnošolce

MCJ OB TEDNU OTROKA...
... in ne samo takrat, temveč od jeseni do pomladi in še sploh poleti!!
Ni naključje, da prav v tednu otroka v mladinskem centru začenjamo z vodenimi dejavnostmi za osnovnošolke in osnovnošolce. Nekatere bodo obarvane bolj rekreativno, druge bodo potekale v obliki pomoči pri pisanju domačih nalog, tretje bodo likovno, glasbeno ali kako drugače ustvarjalne... Veseli bomo tudi vaših predlogov in želja vaših otrok, ki jih bomo upoštevali v okviru naših možnosti.
Posamezne vodene dejavnosti bodo potekale večinoma 1x tedensko ob vnaprej dogovorjenih dnevih in urah. Ker je za vsako razpisano dejavnost na voljo omejeno število mest, zbiramo prijave. več »

Prvi sklop vodenih dejavnosti:

  • Plesne delavnice (za otroke od 4. do 6. leta)
  • Ustvarjalne delavnice 'BARVE JESENI'
  • UNICEFOV program 'Naredi nekaj več: delavnice PUNČKE IZ CUNJ'
  • 'POMOČ PRI DOMAČIH NALOGAH'
  • 'PETKOVA ANIMACIJA'

več »

Otvoritev razstave del natečaja »Živimo skupaj«

v okviru kampanje »Vsi drugačni vsi enakopravni«
četrtek, 4. oktober 2007 ob 19. uri v dvorani MCJ

Vse, ki vas zanimajo unikatna, pestra, pa tudi družbeno kritična dela, ki so jih ustvarili mladi za MCJ natečaj »Živimo skupaj« vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi razstave teh del. Izdelki, ki so se po oceni komisije v okviru svoje kategorije (proza, poezija, fotografija in likovno delo) najbolje približali razpisanim zahtevam natečaja, bodo nagrajeni.

Samo otvoritev razstave pa bo potekala v sklopu nadvse prijetnega dogodka, to je

Sklepna prireditev projektov MCJ v okviru kampanje »Vsi drugačni vsi enakopravni«

četrtek, 4. oktober 2007 ob 19. uri v dvorani MCJ

Vabimo vas, da se skupaj poveselimo ob prejetju nagrade - diplome »Young Active Citizens Award«, ki jo je Mladinskemu centru Jesenice podelil Svet Evrope za projekte v okviru kampanje »Vsi drugačni - vsi enakopravni«. Skupaj s kulturnimi društvi različnih narodnosti, ki so z nami sodelovala v projektu »Kulturna mavrica Jesenic« bomo s petjem, igranjem in besedo tudi ta večer obarvali več-kulturno. več »