Foto arhiv

Glasba Afrike: gost iz BURKINE FASO - AMADOU DIARRA

Vabilo

Glasba Afrike: gost iz BURKINE FASO - AMADOU DIARRA; četrtek, 11.6.2009, ob 18. uri, Mladinska točka Center II

predstavitev afriške glasbe in tradicionalnih afriških inštrumentov
djembe, balafon, ngoni

četrtek, 11. junij 2009, ob 18. uri, Mladinska točka CENTER II, Jesenice

AMADOU DIARRA izhaja iz velike glasbene griotske družine iz Bobo Diulasso, Burkina Faso. Izdeluje in igra na vse tradicionalne instrumente, kot djembe, balafon, doundoun, kora in ngoni, igranje inštrumentov pa spremlja s petjem. Je izredno prijetna, komunikativna oseba z močno odrsko karizmo. Je član skupine DJENKADI, ki je leta 2006 izdala CD Tounga. Še istega leta so z vrsto uspešnih koncertov gostovali na Norveškem, obenem pa so po šolah poučevali mlade o zgodovini, tradicionalni glasbi in plesu Burkine Faso. Ne zamudite!

Zgodilo se je...

Kljub temu, da je vmes celo deževalo, nam je Amadou Diarra iz Burkine Faso v poletnem popoldnevu z igranjem na inštrumente, ki jih je izdelal sam, pričaral okus po afriškem soncu.

Že s prihodom na mladinsko točko v Center II je ustvaril zanimanje otrok, ki so se igrali na platoju in ga hitro zvabili na partijo nogometa. Dekleta so se želela fotografirati z njim, starejši mimoidoči pa so z radovednostjo in tudi s kančkom začudenja opazovali Amadoujevo ogrevanje pred nastopom.

V dobri uri je Amadou zaigral na djembe, balafon in ngoni ter prepeval o svojem narodu. Na čase skoraj nostalgično petje pa je razkrilo njegov ponos na kulturo, ljudi in kraje, od koder za krajši čas prihaja v Slovenijo.

Po odzivu obiskovalcev bi ga prav vsi z veseljem poslušali ponovno. Osnovnošolci so menili, da bi bil zanimiv tudi za sošolce in bi ga želeli gostiti na svojih šolah, starejši mladi pa bi si želeli njegovega večernega nastopa v primernih klubskih prostorih.

Vsekakor upamo, da bo Amadou Diarra še kdaj naš gost. V avgustu pa mu želimo srečno pot nazaj v Burkino Fasa!

Glasba Afrike: gost iz BURKINE FASO - AMADOU DIARRA; četrtek, 11.6.2009, ob 18. uri, Mladinska točka Center II