Foto arhiv

»ČEZ MEJO«, fotografska razstava Rožleta Bregarja

Vabilo

petek, 20. november 2009 ob 19. uri

Rožle Bregar: fotograf, popotnik, ljubitelj gora, žongler, absolvent multimedije ter fant mnogih talentov

Kloc se tokrat vrača nazaj v ekstremne športe, tja, kjer se je njegova strast fotografiranja tudi razvila.

Povod za tokratno razstavo je diplomska naloga o malo drugačni športni fotografiji, saj je avtor želel poiskati nove načine fotografiranja, ki pa so ga vsebinsko pripeljali do nečesa drugega. Motivi mladinskih ekstremov so na eni strani uvrščeni na ulico, drugi pa ravno nasprotno - vežejo se z naravo. več »

Program otvoritve bo popestrila priznana žonglerska skupina ČUPAKABRA! Vstopnine ni! Vljudno vabljeni!

Zgodilo se je...

Nekaj utrinkov iz priprav... (foto Rožle Bregar)

»Čez mejo«, fotografska razstava Rožleta Bregarja

Utrinki z otvoritve... (foto Oto Žan)

»Čez mejo«, fotografska razstava Rožleta Bregarja

Najprej so si temeljito ogledali in premerili naše dvorišče, dan kasneje pripeljali drva, sod, deske in druge zadevščine, v kot postavili še unimog, krepko zavihali rokava in se lotili dela. V petek je dvorišče kazalo novo, vabljivo sceno, ki je obljubljala adrenalinske užitke!

Tako je Rožle Bregar - Kloc s svojimi prijatelji tudi dobesedno „zakuril” večerno sceno pred odprtjem svoje foto razstave z naslovom „Čez mejo”. Ob podpori množičnega občinstva se je z zaleta z unimoga zavihtel Primož, poznan kot Figaro, preskočil avto, in se pri ustavljanju spretno izognil sosedovi ograji in vogalu MCJ. Žonglerji skupine Čupakabra so z drznim ognjenim šovom večkrat ustavili dih množice. Višek uvoda v razstavo pa je bila ponovitev skoka Figara, to pot skozi ognjene zublje štirih članov Čupakabre.

Dvorana centra je bila hudo premajhna, da bi si množica lahko naenkrat ogledala prvič razstavljene mega fotografije. Priznanja Rožletu in vsem, ki so sodelovali pri ustvarjanju scene za fotografiranje, vpisi vtisov in spodbud v knjigo, debate, nazdravljanje…

Petkov večer z enkratno otvoritvijo pa je v popoln večer spremenilo še sporočilo iz Ljubljane, z UNICEF-ove prireditve »Ni mi vseeno«, ki je prav takrat potekala v Kinu Šiška: Rožle Bregar, Gašper in Gregor Kocjančič ter Dejan Vidic so na UNICEF-ovem razpisu »NI MI VSEENO« z izdelkom Ko bi bilo vsaj tako preprosto dosegli prvo mesto v svoji kategoriji, v zbirki celotnih izdelkov pa odlično drugo mesto.

ČESTITAMO!

Poglej še na:
- blog.kloc.org
- foto.ksk.si/main.php/v/2009-11-20-cez_mejo_otvoritev_fotografske_razstave