Foto arhiv

večer kratkih filmov »IZBIRA JE TVOJA«

Vabilo

petek, 11.12.2009 ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
v okviru MBO 2009

Predstavljata: Rožle Bregar in Gašper Kocjančič
plakat, trailer

Bombardiranje z reklamnimi oglasi, ponudbami in novostmi, prepiri, zahteve, slaba namigovanja, nevoščljivost, vlečenje za nos, hierarhija ter ne nazadnje odvisnost so v današnji družbi skoraj neizbežni dejavniki. A prav odvisnost je tista zadnja, ki ima lahko tudi dober pozitiven učinek. Smo prijatelji, ki nismo odvisni od drog, alkohola in podobnega pač pa tim, ki je odvisen od športnih aktivnosti, narave, ustvarjanja, vse to pa z norimi idejami radi zabeležimo na filmski trak in delimo z drugimi.
Izbira je tvoja!?
Boš ležal doma na kavču in gledal prazen hladilnik ali pa se nam boš pridružil na zanimivem večeru kratkih filmov v Mladinskem centru, kjer bova prikazala nekaj video prispevkov na omenjeno tematiko. Skozi sproščen pogovor pa se bomo popeljali tudi skozi nor svet idej in zakulisje izdelkov mladih ustvarjalcev gibajoče slike.

Zgodilo se je...

Za vse, ki ta večer nismo obležali doma na kavču, je bila dvorana »mladinca« skorajda premajhna.
Z uvodom v stilu, ki smo ga navajeni v kinodvoranah, z rahlim privdihom parodije, smo se prepustili kratkim filmom Rožleta, Gašperja, Gregorja in Dejana. Med nami so sedeli tudi nekateri drugi »igralci«.
Od filma do filma z vmesnimi »oglasi« smo bili vse bolj prepričani v neverjetne domislice mladih režiserjev, njihove spretnosti montaže filma, in ne nazadnje neuničljive energije, ki so jo s filmčki zabeležili…
In marsikdo se je po zadnjem vprašal, ali je res možno, da je nekaterim na tem svetu dolgčas! Fantom, ko so bili na delu s kamero in nam, ki smo bili ta večer v dvorani, zagotovo ni bilo nit sekundo!