Foto arhiv

Več o igri Crossboccia®

Predstavitev igre:

Crossboccia® temelji na osnovi miselne igre balinanja (Boccia) in Petanke (Petanque), ki veljata za eni najstarejših iger na svetu in sta bili poznani že 500 pr.n.št. Kljub stari zasnovi igre pa CrossBoccia® v celoti revolucionira - spreminja igro. Ideja novih trendnih športov kot so Crossboccia, Free-Running ali Crossgolf predstavlja svobodo. To pomeni biti neodvisen od zakoreninjenih standardov, kot npr. določen prostor za igro. V primerjavi s tradicionalnimi igrami je igra Crossboccia® bistveno bolj aktivna in vzpodbuja kreativnost vsakega posameznika, saj vsak igralec oblikuje svoj način in potek igre, hkrati pa lahko vključimo tridimenzionalni prostor (stopnišča, mize, okenske police, stene…).

Tako predstavlja Crossboccia® novo dobo balinanja in iger z žogo. Igra je namenjena od 2 do 6 osebam. Starostno neomejeno.

Žogice Crossboccia® se razlikujejo od tradicionalnih žogic (narejenih iz kamna, lesa, plastike ali iz kovine), ki se uporabljajo pri balinanju. Edina stvar, ki spominja na balinanje je velikost žogice. Preostale lastnosti so bile prilagojene novemu načinu igre. Žogice Crossboccia® se kotalijo, vendar se ustavijo tudi pri igri navzdol. Prednost žogic je tudi mehkoba in prilagajanje katerikoli podlagi, tako da lahko v celoti izkoristimo celoten tridimenzionalni prostor za igrišče. Žogice se ločijo med seboj po različnih odtisih-dizajnu.