Foto arhiv

Arhiv vabil - januar 2012

Ulična akcija v okviru 31.1. - SVETOVNI DAN BREZ CIGARETE

torek, 31. januar 2012, različne lokacije

Na zadnji dan v januarju pozivamo vse mlade in starejše, naj ne prižgejo niti ene cigarete! Strastni kadilci lahko izkoristijo ta dan za začetek odvajanja od kajenja, saj je razlogov za opustitev kajenja mnogo (boljše počutje, zdravje, izboljša se okušanje in vonjanje, obleke ne smrdijo več, prihranite v povprečju do 750 € letno, …) , razlogov za kajenje pa NI!

Na ta dan bo Mladinski center Jesenice izvedel ulično akcijo na več lokacijah, s katero bo obveščal o škodljivih posledicah kajenja in pozval k dnevu brez cigarete!

POVABILO NA GVIDO IZLET: »GRADOVI KRALJA MATJAŽA«

sobota, 28. januar 2012

GVIDO, ki organizira glasbene tečaje na Mladinskem centru Jesenice, bo tudi letos organiziral izlet za vse učence, njihove starše in prijatelje. Odpravili se bomo v Črno na Koroškem, kjer si bomo na jasi pod Peco ogledali številne snežne gradove Kralja Matjaža.V čast Kralju Matjažu in v upanju, da se mogoče zbudi ravno to leto, v Črni na Koroškem že 20. leto zapored prirejajo prireditev, kjer več kot 600 ljudi v skupinah vsako leto gradi snežne gradove Kralja Matjaža.

URA ODHODA IN CENA PREVOZA:
VSTOP – LJUBLJANA (Tivoli), ob 11:00, cena: 18,00 € / osebo

VSTOPNINA – GRADOVI KRALJA MATJAŽA (ki jo poravnate ob vstopu na prizorišče):
Odrasli: 4,00 €, otroci: 1,50 €

HRANA in PIJAČA: prigrizki s strani Matjaža in Alenčice, ostalo ‘iz nahrbtnika’. Možnost tudi nakupa hrane na prizorišču.

GVIDO Društvo, Tomaž Pačnik, 031/34 36 30, tomaz.pacnik@gvido.si

potopisno predavanje »ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE«

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov

sobota, 28. januar 2012, ob 19.30 v dvorani MCJ

Sara Pristavec bo z nami delila trimesečno izkušnjo s poletnim delom v ameriškem vulkanskem nacionalnem parku ter enomesečnem potovanju po Kaliforniji, Oregonu in New Yorku.

Imeli bomo priložnost izvedeti več o programu dela preko agencije STA Ljubljana, pokukati v tipičen delovni dan slovenske študentke na 2000m nadmorske višine ter spoznati prednosti dela v enem najbolj edinstvenih kotičkov sveta.

Skupaj bomo poskusili razrešiti kakšen mit ali zablodo o ameriški kulturi, si ogledali dve izmed sedmih čudes modernega sveta, kako je videti 600m globoko jezero ter se odpravili na pot po San Franciscu, Santa Barbari, LA-ju in New Yorku.

Vljudno vabljeni, vstop prost!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj »VZGOJA S POHVALO IN SPODBUDO«

ponedeljek, 23. januar 2012 ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Vzgoja z iskanjem dobrega v otroku je prijetna in spodbudna za otroke, ker spoznavajo svoje dobre lastnosti. S tem, ko otroci spoznavajo svoje dobre lastnosti, se na tak način odzivajo staršem in zato je vzgoja prijetna tudi staršem. In prva posledica vzgoje s pohvalo in spodbudo je, da se tako otroci kot starši dobro počutijo.

Tudi kadar pride do težav, s katerimi se vsi srečujemo v življenju, pa le te ob takšnem načinu vzgoje, zaradi dobrega medsebojnega odnosa, lažje rešujemo.

OTVORITEV RAZSTAVE LIKOVNIH DEL Slikarske šole Brina Torkar

petek, 20. januar 2012, ob 18h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Slikarska šola, ki je od septembra do decembra 2011 potekala v prostorih našega centra, prireja razstavo slikarskih in risarskih del, ki so jih ustvarili tečajniki v tem obdobju. Dela so ob strokovnemu vodstvu akademske slikarke, Brine Torkar, ustvarjali tako mladi kot starejši ustvarjalci, vsi pa so ustvarili čudovita dela, vredna vašega ogleda.

Otvoritev razstave bodo pripravili mladi, ki so jim, bolj kot likovno ustvarjanje, blizu note in glasba!

Vabljeni!

Sklop delavnic za mlade: PRIPRAVA PROJEKTOV NA RAZPIS »MLADI V AKCIJI – POBUDE MLADIH«

prva delavnica: sobota, 14. januar, ob 10.00 uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22 (druga in tretja delavnica po dogovoru)

Razpis Mladi v akciji – POBUDE MLADIH podpira mlade v starosti do 29. leta in omogoča pridobitev finančnih sredstev za uresničitev konkretne mladinske ideje oz. projekta!

Sklop MCJ delavnic je namenjen tako mladinskim organizacijam kot neformalnim skupinam mladih, ki vas druži skupna ideja in želja po uresničitvi le te, kakor tudi posameznim mladim, ki si želite aktivnega sodelovanja pri ustvarjanju bolj pestrega dogajanja za mlade v jeseniški občini.

Na prvi delavnici se bomo posvetili predvsem VAŠIM idejam oz. pobudam in seveda glavnim elementom – poudarkom razpisa. Udeležba na prvi delavnici je pogoj za udeležbo na ostalih dveh, ko se bomo posvetili podrobnejšemu načrtovanju projektov in razpisnemu obrazcu.

Delavnice so brezplačne, prijave pa so obvezne do petka, 13. januarja 2012 do 12. ure na tel. 04 5884 680 ali mail dmcj@siol.net!

Vabilo na tečaj SLIKARSKA ŠOLA BRINA TORKAR

vsak torek popoldne, od januarja do konca marca, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Slikarska šola je uspešno zaključila prvo, jesensko tromesečje. Z januarjem ponovno vabi k vpisu vse, ki bi radi izpopolnili svojo umetnost risanja in slikanja! Učili se boste osnove risanja (tehnika oglje, svinčnik), tonske tehnike ter slikanja (akrilne barve, …).

Tečaj je odprt za vse generacije, od osnovnošolcev pa vse do upokojencev, služi pa lahko tudi kot priprava na sprejemne izpite za umetniške šole. Otroci, dijaki, člani Kluba jeseniških študentov in upokojenci imate popust.

Pohitite s prijavami, na voljo so le 4 prosta mesta! Prijave: Brina Torkar, 041 644 475!

Več o tečaju poglejte na Facebook stran - Slikarska šola Brina Torkar!

Vabilo k sodelovanju: Stop! Vzemi si čas in povej na glas!

V imenu koordinacijske ekipe za izvedbo strukturiranega dialoga v Sloveniji, te prosimo, da odgovoriš na kratek spletni vprašalnik za mlade na temo participacija mladih. Odgovore zbiramo do 15. januarja 2012.

Tokrat gre zares! Na podlagi odgovorov mladih bomo pripravili povzetek mnenj mladih iz Slovenije, s čimer bomo skupaj s tvojo pomočjo dosegli, da bodo slovenska mnenja in izkušnje mladih slišani tudi na evropski ravni.

Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa že drugič sodelujeta na projektu strukturiranega dialoga na evropski, nacionalni in lokalni ravni v okviru drugega 18-mesečnega cikla predsedovanja držav članic Evropski uniji (Poljska-Danska-Ciper), ki poteka med 1. julijem 2011 in 31. decembrom 2012. Tema omenjenega sklopa je »participacija mladih v demokratičnem življenju v Evropi«. Danska si je kot druga predsedujoča država izbrala temo »Ustvarjalnostin inovacije znotraj demokratičnega procesa« s poudarkom na ustvarjalnosti za aktivno udeležbo mladih v družbi.

Vprašalnik najdeš tukaj.

Vsak, ampak res čisto vsak odgovor je pravilen in dobrodošel.

Program za mlade voditelje iz Srednje Evrope

Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Meridian International tokrat že drugo leto zapored organizira program za mlade voditelje iz Srednje Evrope, ki se bo odvijal v poletnih mesecih leta 2012. k sodelovanju vabimo mlade med 16. in 18. letom starosti in dva odrasla spremljevalca. Program vključuje 3-tedenski obisk v Združene države Amerike in 4-dnevni obisk alumni seminarja v Srbiji, namenjen pa je spodbujanju vzajemnega razumevanja med srednješolci in odraslimi voditelji iz Slovenije, Srbije, Madžarske, Slovaške in ZDA ter pridobivanju voditeljskih spretnosti za podporo in razvoj svoje skupnosti. Prijave zbiramo do 13. januarja 2012, prijavnico ter dodatne informacije o programu pa najdete tukaj: http://www.ekvilib.org/program-za-mlade-voditelje.

Več informacij: youth@ekvilib.org ; tel: 01 430 37 51, www.ekvilib.org

Mladinska točka Blejska Dobrava

Skupino fantov, ki ste izrazili interes za rekreacijsko igranje nogometa v telovadnici Kulturnega in gasilskega doma Blejska Dobrava vabimo, da se nam čimprej javite. Predsednik KS Blejska Dobrava nam je na našo poizvedbo, ali je to mogoče, odgovoril pritrdilno! Torej, čimprej se oglasite v Mladinskem centru Jesenice ali pa pokličite na 04 5884 680 / 681!

Pridruži se EVS na Sardiniji!

Organizacija Needream Entertainment išče enega prostovoljca, ki bi preko programa EVS opravljal 6-mesečno prostovoljno delo z začetkom 1. februarja 2012. Organizacija Needream Entertainment je bila ustanovljena avgusta 2002 in je predana organizaciji in promociji aktivnosti, ki povečujejo kreativnost mladih s projekti, ki segajo v vse sektorje družbe.

Več o organizaciji: http://www.facebook.com/#!/pages/Needream-Entertainment/149561646766

Prijevi se nam na mail: dmcj@siol.net ali nas pokliči na telefon (pon-pet od 10h-15h) na: 04 5884 680

Vabilo na natečaj za plakat Aktivendržavljan.si!

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v okviru projekta Aktivendržavljan.si, ponovno objavlja razpis javnega natečaja za plakat na temo aktivnega državljanstva mladih. Namen natečaja je mlade vzpodbuditi, da razmišljajo o aktivnem državljanstvu, kako ga vidijo, kako ga doživljajo, ... si znajo odgovoriti na vprašanje Sem aktiven državljan samo, če sem politično aktiven ali obstajajo tudi drugačni načini in možnosti aktivnega državljanstva?

Več: http://www.aktivendrzavljan.si/