Foto arhiv

Vsak teden v mesecu aprilu

RAZSTAVA LIKOVNIH DEL dijakinj in dijakov Srednje šole Jesenice

Dijakinje in dijaki 2. AV in 2. BV in 3. BV razredov (predšolska vzgoja) Srednje šole Jesenice so v dvorani mladinskega centra ustvarili prav posebno vzdušje. Na ogled so namreč postavili svoja likovna dela, ki kar izžarevajo mladostniško energijo, brezmejno kreativnost in človeško toplino. Pri ustvarjalnem procesu jih je vodila in usmerjala mentorica prof. Marisa Monti.

Razstavo si lahko ogledate vsak delovni dan, med 10. in 16. uro, in sicer vse do 18. maja 2012. Ne zamudite!

INŠTRUKCIJE za srednješolce

vsak ponedeljek in torek, od 14. do 16. ure, Mladinski center Jesenice

Če še vedno odlašaš s popravljanjem negativnih ocen iz SLOVENŠČINE, MATEMATIKE ali ANGLEŠČINE, je sedaj še čas, da pridobiš potrebno znanje in končno splezaš na »zeleno vejo«!

Tudi v aprilu ti bomo brezplačno priskočili na pomoč z razlagami konkretnih snovi in konkretnih nalog, po tvoji izbiri seveda! S seboj obvezno prinesi svoje zapiske, učbenike, preverjanja znanj…

Za več informacij brez oklevanja pokliči 5884680/681 ali piši na dmcj@siol.net!

INFO TOČKA za osnovnošolce in starše

vsak ponedeljek, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Želimo si vaših pobud – predlogov za vodene dejavnosti: tečaje, delavnice, športno rekreativne dogodke…, katere bi osnovnošolci radi obiskovali, ter se o njih pogovorili, jih skupaj načrtovali… Želimo si tudi vaših konkretnih predlogov za čas poletnih počitnic!

NESKONČNE MOŽNOSTI INTERNETA,
brezplačne delavnice za učinkovito rabo Interneta

v okviru Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti
vsak torek, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22 (1. nadstropje)

Po uspešnem izvajanju marčevskih delavnic le te podaljšujemo v mesec april. pridružite se nam, nič ni prepozno, saj je vsaka delavnica zaključena celota. Pri raziskovanju neskončnih možnosti interneta niso pomembne ne vaše predznanje in ne leta, zato nas kar pogumno!

K sodelovanju vabimo tudi mlade, ki bi želeli sodelovati pri izvajanju delavnic!

SREDINI POPOLDNEVI V DRUŽBI Z JAKOM - za osnovnošolce, brez prijav


vsaka sreda v aprilu, ob 17. do 19. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Končno so tu pomladni dnevi, ko tudi sonce dlje ostane z nami, zato se bomo pri Mladinski točki dobili uro kasneje!

Prva aprilska sreda bo velikonočno obarvana, saj bomo barvali jajčka – sicer ne tista prava, temveč dekorativna, s katerimi boste lahko polepšali svojo sobo ob prihajajočem prazniku.

Ostale sredine popoldneve pa bomo uživali na prostem ob različnih igrah, če nam bo vreme tako dopuščalo: trenirali bomo hojo in ravnotežje na vrvi ter se pomerili v različnih štafetnih igrah. V primeru slabšega vremena pa si bomo na toplem ogledali kak res dober film! Se vidimo!

APRILSKI TURNIRJI v namiznih športnih igrah

vsak četrtek, ob 14. uri, klub Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

V mesecu aprilu bomo nadaljevali s turnirji v namiznih športnih igrah. Vse mlade, tako redne obiskovalce MCJ kluba kot ostale, vabimo, da se nam pridružite in sicer:

  • 5. aprila na turnirju v biljardu - posamezno
  • 12. aprila na turnirju v namiznem tenisu.

Najboljše tri ponovno čakajo praktične nagrade! Vsakič se lahko prijavite do četrtka do 14.15 ure, ko bomo oblikovali tekmovalni razpored in se bo začelo zares!

»EkO MeDo« - medgeneracijske delavnice šivanja plišastih medvedkov

v okviru Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami
vsak četrtek, od 15.30 do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov pripravljamo zabavne, ekološko obarvane delavnice šivanja, na katerih bomo s skupnimi močmi sešili čim več medvedkov in jim z zanimivimi zgodbami vdahnili življenje. Šivalni stroji bodo švigali kot namazani in izdelovali unikatne, mehke in prijetne živalce, ki jih ima rad vsak otrok - tudi tisti, malo večji!

17. maja pa bomo male kosmatinčke licitirali na prireditvi Festival Tedna vseživljenjskega učenja, izkupiček pa podarili v dobrodelne namene!

Skratka - otroci, mladi, starši, stari starši,... skupaj ali posamezno - če so tudi vam medvedki pri srcu, če ste radi v nasmejani družbi in želite svoj smeh deliti z drugimi, je EkO MeDo kot nalašč za vas! Če pa imate v omari na zalogi še kakšno mehko tkanino (blago, odejo, puloverje – oprano in v dobrem stanju), jo bomo z veseljem uporabili!

Prijave na delavnice niso potrebne, so pa zaželene (5884 680/681).

INFO TOČKA za študente

vsak petek, od 17. do 19. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Študentke in študentje!

Ko v petkih obiščete uradne ure Kluba jeseniških študentov, vas vabimo, da pokukate še na INFO točko MCJ, kjer vas bomo povabili na dogodke in dejavnosti našega centra, hkrati pa vas seznanjali tudi z informacijami in povabili, ki jih nacionalne in mednarodne mladinske organizacije še posebej naslavljajo na študente!