Foto arhiv

Vsak teden v mesecu maju 2012

RAZSTAVA LIKOVNIH DEL dijakinj in dijakov Srednje šole Jesenice

Dijakinje in dijaki 2. AV in 2. BV in 3. BV razredov (predšolska vzgoja) Srednje šole Jesenice so v dvorani mladinskega centra ustvarili prav posebno vzdušje. Na ogled so namreč postavili svoja likovna dela, ki kar izžarevajo mladostniško energijo, brezmejno kreativnost in človeško toplino. Pri ustvarjalnem procesu jih je vodila in usmerjala mentorica prof. Marisa Monti.

Razstavo si lahko ogledate vsak delovni dan, med 10. in 16. uro, in sicer vse do 18. maja 2012. Ne zamudite!

INŠTRUKCIJE za srednješolce

vsak ponedeljek in torek, od 14. do 16. ure, Mladinski center Jesenice

Imaš še vedno težave z MATEMATIKO, SLOVENŠČINO ali ANGLEŠČINO? Prav gotovo že teče voda v grlo! Zato ni več časa za odlašanje – čimprej se oglasi v Mladinskem centru Jesenice.

Tudi v maju ti bomo brezplačno priskočili na pomoč z razlagami snovi in nalog, po tvoji izbiri seveda! S seboj obvezno prinesi svoje zapiske, učbenike, preverjanja znanj, da bo skupno učenje kar najbolj učinkovito.

Za več informacij brez oklevanja pokliči 5884680/681 ali piši na dmcj@siol.net!

INFO TOČKA za osnovnošolce in starše

vsak ponedeljek, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Poletne počitnice so le še korak stran... Zato si želimo vaših pobud in konkretnih predlogov že v maju, da se bomo o njih skupaj pogovorili in jih dodobra načrtovali.

Zato pogumno na dan z idejami za vodene dejavnosti: tečaje, delavnice, športno-rekreativne in druge dogodke, ki bi jih radi obiskovali osnovnošolci. Kdor načrtuje vnaprej, mu ne zmanjka idej!

NESKONČNE MOŽNOSTI INTERNETA,
brezplačne delavnice za učinkovito rabo Interneta

v okviru Tedna vseživljenjskega učenja ter Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti
vsak torek, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22 (1. nadstropje)

Na internetu priložnosti in zanimivih informacij nikoli ne zmanjka. Prav tako nikoli ne zmanjka idej in dobre volje našim udeležencem. V aprilu so se nam pridružile še mlade prostovoljke, ki z veseljem priskočijo na pomoč pri brskanju po svetovnem spletu. Dobro vzdušje in velika želja po pridobivanju novih znanj sta stalna spremljevalca naših delavnic.

Tudi za ostale še vedno ni prepozno, da se nam pridružite, saj so delavnice zastavljene individualno, tako da vsak lahko izve konkretne informacije v skladu z lastnimi zanimanji. K sodelovanju še vedno vabimo tudi mlade, ki bi želeli sodelovati pri izvedbi!

»EkO MeDo« - medgeneracijske delavnice šivanja plišastih medvedkov

v okviru Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami
v četrtek, 3. in 10. maj, od 15.30 do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov tudi v maju nadaljujemo z zabavnimi, ekološko obarvanimi delavnicami šivanja, na katerih bomo s polno paro skušali ustvariti še več medvedkov in jim z zanimivimi zgodbami vdahniti življenje. Šivalni stroji bodo švigali kot namazani in izdelovali unikatne, mehke in prijetne živalce, ki jih ima rad vsak otrok - tudi tisti, malo večji!

17. maja bomo male kosmatinčke licitirali na prireditvi Festival Tedna vseživljenjskega učenja, na Stari Savi, izkupiček pa podarili v dobrodelne namene!

Še vedno je čas, da se nam pridružite prav vsi, otroci, mladi in malo manj mladi. Na delavnicah je zagotovljena dobra družba vseh generacij, zato vas prav prisrčno vabimo, da tudi vi prispevate svoj košček ustvarjalnosti.

Če pa imate v omari na zalogi še kakšno mehko tkanino (blago, odejo, puloverje – oprano in v dobrem stanju), jo bomo z veseljem uporabili!

Prijave na delavnice niso potrebne, so pa zaželene (5884 680/681).

INFO TOČKA za študente

vsak petek, od 17. do 19. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Študentke in študentje!

Ko v petkih obiščete uradne ure Kluba jeseniških študentov, vas vabimo, da pokukate še na INFO točko MCJ, kjer vas bomo povabili na dogodke in dejavnosti našega centra, hkrati pa vas seznanjali tudi z informacijami in povabili, ki jih nacionalne in mednarodne mladinske organizacije še posebej naslavljajo na študente!