Foto arhiv

Arhiv najav - januar 2013

HIP HOP ZA OSNOVNOŠOLCE (10 do 14 let)

prvo srečanje: v sredo, 9. januarja, ob 17.30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Z novim letom spet nove možnosti za druženje ob popularni glasbi in spoznavanje HIP HOP koreografij! Na zabaven način boste hkrati razvijali svojo gibčnost, koordinacijo, hitrost in ravnotežje. In pregovor »Kdor več zna, več velja!« velja tudi pri takih znanjih oziroma veščinah, katere še posebej pridejo prav na druženjih in zabavah ?

Delavnice bodo potekale v Mladinskem centru Jesenice na Kejžarjevi 22, vodila pa jih bo Tina Jakopič. Obsegajo 8 vaj po 60 minut in (po želji) nastop za starše. Cena 25 € se poravna ob prvem obisku. S seboj je potrebno imeti ustrezne copate in osvežilno pijačo.

PRIJAVE: do 8. januarja na telefon 041 514 925 ali tinajakopic@gmail.com!

SLIKARSKA ŠOLA BRINA TORKAR ponovno vabi!

ob torkih popoldne, 3 šolske ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Slikarska šola je primerna za vse, ki vas zanima slikanje, risanje, modno in grafično oblikovanje, strip… zatorej vabljeni mladi in starejši! Program se izvaja izključno individualno, zato razlika v letih ni ovira, temveč je zaželena. Spodnja meja starosti pa je vsaj 8 let!

Slikarska šola je tudi enkratna priložnost za PRIPRAVE NA SPREJEMNE IZPITE:

  • na umetniških srednjih šolah (smer fotograf, modno oblikovanje, grafično, industrijsko oblikovanje),
  • na umetniških gimnazijah,
  • na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, slikarstvo, oblikovanje, restavratorstvo, NTF, arhitekturo…

Prijave: Brina Torkar, tel. 041 644 475. Več informacij tudi na Facebook Slikarska šola Brina Torkar!

MCJ osvešča: Ob 31. januarju, svetovnem dnevu BREZ CIGARETE

torek, 29. januar: INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 30. januar: INFO točka na Gimnaziji Jesenice
četrtek, 31. januar: ulična akcija

Kajenje je razvada, ki kaj hitro postane potreba in zasvojenost. Razumnih razlogov za kajenje ni, za opustitev pa več kot dovolj.

V tobačnem dimu je več tisoč različnih kemijskih spojin v plinastem, tekočem stanju ali pa v obliki mikroskopskih delcev. Tako kadilci vsakodnevno pridno nalagajo v svoje telo snovi, ki jih sicer najdemo v odstranjevalcu laka za nohte in drugih topilih (aceton), v čistilih za WC školjko (amoniak), v bencinu in izpušnih hlapih, v strupu za podgane (arzen)…

Ko kajenje opustite, se izboljša splošno počutje, hrana ponovno dobi pravi vonj in okus, ni več neprijetnega ustnega zadaha… zmanjšate pa tudi verjetnost za marsikatero smrtonosno obolenje.

O vsem tem bomo spregovorili z dijaki in ostalim občani, vse pa bomo »oborožili« tudi z našim info gradivom, na katerem smo pripravili nekaj najbistvenejših informacij v povezavi s kajenjem…

OTVORITEV RAZSTAVE likovnih del Slikarske šole Brina Torkar

avtor: Zoja

petek, 18. januar 2013, ob 18h, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Slikarska šola, ki je od septembra do decembra 2012 potekala v prostorih našega centra, prireja razstavo slikarskih in risarskih del, ki so jih ustvarili tečajniki v tem obdobju. Dela so ob strokovnemu vodstvu akademske slikarke Brine Torkar ustvarjali tako mladi kot starejši ustvarjalci, ki so ustvarili čudovita dela, vredna ogleda.

Za dodaten umetniški užitek bodo v kratkem kulturnem programu poskrbeli učenci Glasbene šole Jesenice!

Vljudno vabljeni!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: SKUPEN ČAS Z OTROKI

ponedeljek, 21. januar 2013 ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Živimo v času, ko imamo zaradi služb in obveznosti vse manj časa – tudi za svoje otroke. Otroci večino svojega časa preživljajo s starimi starši in drugimi ljudmi, starše pa, ko pridejo domov, čakajo tudi ostala opravila. Zato je potrebno določiti prioritete in skupne urice čim bolje izkoristiti. Veliko koristnih nasvetov o tem, kako se organizirati, da bodo otroci skupaj z vami preživeli kvaliteten čas, lahko dobite na tokratnem klepetu z Zinko Ručigaj. Vljudno vabljeni!

»KAKO DO DENARJA ZA PROJEKTE?« - informativno srečanje

za mladinske organizacije, društva, mladinske sekcije, neformalne skupine mladih…
torek, 22. januar ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V začetku letu se zagotovo tudi vi sprašujete, kako do denarja za program, ki ga želite realizirati. Za posamezne projekte lahko pridobite sredstva tudi preko programa MLADI V AKCIJI.

Da projekt ustreza razpisu, morata biti zadoščena pogoja:

  • v pripravo, organizacijo in izvedbo projekta so vključeni tudi mladi med 15. in 30.
  • projekt mora zadostiti določenim vsebinskim kriterijem oz prednostnim področjem, ki jih narekuje Evropska unija

Prvi prijavni rok je blizu (1. februar), zagotovo pa lahko na osnovi na informativnem srečanju pridobljenih informacij pripravite vlogo za vaš projekt do drugega prijavnega roka (1. april).

Informacije o možnih projektih in o razpisu programa Mladi v akciji 2013 ter odgovore na vaša vprašanja vam bo podala Elizabeta Lakosil z Zavoda MOVIT.

Mogoče vas do sredstev za želeni projekt loči le nekaj nujno potrebnih informacij! Pridobite jih v kratkem času, brezplačno in tukaj, na Jesenice