Foto arhiv

Arhiv najav - april 2013

Strategija za mlade v občini Jesenice - MLADI, ČAS JE ZA AKCIJO!

Občina Jesenice, Mladinski svet Jesenice in Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice smo konec novembra 2012 sprejeli dogovor o skupni pripravi LOKALNE STRATEGIJE ZA MLADE, ki bo za obdobje 2014 do 2017 vsebinsko in finančno začrtala delovanje Občine Jesenice na področju mladine. Strategija je dokument, v katerem bodo zbrani konkretni ukrepi z vseh področij javnega življenja, ki se neposredno ali posredno dotikajo mladih: s področij izobraževanja, stanovanjske politike, zaposlovanja, mobilnosti, prostega časa in participacije mladih v lokalni skupnosti. Gre za pomemben dokument, katerega izvrševanje bo neposredno vplivalo na možnosti mladih na vseh omenjenih področjih.

Zato je nujno, da se mladi v starosti med 15. in 30. letom vključite v različne aktivnosti, ki se bodo odvijale v okviru priprave strategije za mlade: v ANKETIRANJE, pripravo KATALOGA ŽELJA, v delovno skupino mladih. ... več »

ANKETA - strategija za mlade v občini Jesenice »

Prvomajske počitniške aktivnosti

od 27.4. do 5.5.2013
Program aktivnosti med prvomajskimi počitnicami »

SNEMANJE V DOMAČEM STUDIU - Mini delavnica

torek, 23. april 2013, ob 17. uri, v prostorih Mladinske točke Center II, Titova 41, Jesenice

Vse glasbenike, začetnike ali tudi simpatizerje tovrstne zvrsti vabimo na delavnico o osnovah avdio snemanja. Na delavnici vam bomo s posebno tehnično opremo pomagali, da bi dosegli boljše posnetke vaših skladb in se znašli pri snemanju kateregakoli glasbenega stila.

Na praktičnih primerih bomo obravnavali nekaj najpomembnejših vprašanj:

 • Zakaj moji posnetki zvenijo medlo?
 • Zakaj moji posnetki doma zvenijo dobro, drugje pa ne?
 • Katere mikrofone nujno potrebujem?
 • Zakaj vokali, ki jih posnamem, zvenijo preostro?
 • Kako postaviti mikrofone za snemati bobne?
 • Kako posneti posamezne instrumente v bendu?

Gre za prvo premierno uvodno delavnico iz tega področja, v mesecu maju pa ob zadostnem zanimanju načrtujemo razširitvene delavnice. Ker smo za uvodno delavnico prostorsko omejeni, bomo sprejeli le prvih šest kandidatov. Na delavnico prinesite svoje glasbilo, ostalo tehnično opremo smo priskrbeli mi.

Prijavite se lahko najkasneje do 22.4.2013 do 14.00 ure na e-mail mcj-info@siol.net.
Delavnico bo vodil Jeseničan Staš Hrenič, Snemalnica.si!

KONCERT: Brencl Banda

organizator: KUD Brencl
torek, 23. april 2013, ob 20. uri, Kosova Graščina

Torkov večer nam bodo popestrili člani skupine Brencl Banda, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju. Pridruži se nam. več »

Vstopnina: 5 €. Vstopnice bodo v prodaji uro pred koncertom.

Magic The Gathering - promocijski turnir

petek, 3. maj 2013, ob 17h, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vse, tako začetnike kot tudi tiste, ki sceno že obvladate in seveda, ki vas zanima igra Magic the Gathering, na t.i. promocijski turnir.

Na tem turnirju boste dobili svoj prvi paket kart brezplačno, izkušeni »inštruktorji« pa vas bodo naučili osnov te igre in zaupali tudi kakšno skrivnost te igre. Vsak udeleženec bo dobil še dodatno promocijsko karto, zmagovalca pa čaka prijetno presenečenje.

Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga). Vabljeni!

Lounge club MCJ

petek, 19. april 2013, od 19-ih dalje, Mladinski center Jesenice

Vabljeni na »kuliranje« v Lounge club MCJ, kjer bomo uživali v raznoliki glasbi s spremljajočo animacijo. Hkrati bomo spili kakšno pijačo, poklepetali ter zabavali v namiznih igrah.

https://www.youtube.com/watch?v=Ab5lAOGcnTk

RAZSTAVA LIKOVNIH DEL slikarske šole Brina Torkar

Vabimo vas na ogled razstave likovnih del, ki so od septembra do decembra nastajali v okviru Slikarske šole Brina Torkar. Udeleženci so si bili različni tako po starosti kakor po načinih slikarskega izražanja, kar razstavo dela še posebej zanimivo in barvito!

Razstavo si lahko ogledate vsak delovni dan med 12. in 16. uro, v četrtkih do 18. ure in v času uradnih ur Kluba jeseniških študentov (petek in sobota med 17. in 19. uro) ali po vnaprejšnjem dogovoru. Vabljeni!

Vesela sreda: Aktivne zabavne igre na prostem

sreda, 17. april 2013, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (zraven A-banke)

Sonce že »kuka« na plano, zato bomo tudi mi iz notranjih prostorov prešli na zunanje površine. Po dolgem zimskem »spanju« je čas, da se dodobra razmigamo in nadihamo svežega zraka.

V okviru VESELIH SRED vas tokrat vabimo na različne aktivne igre na prostem. Izvedli bomo zanimivo aktivno in miselno igro ristanc, za boljšo koncentracijo pa se pomerili v prstometu - balinčkanju.

Vabljeni na prijetno in aktivno druženje!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj na temo vzgoje »KAKO OTROKOM PRIVZGOJIMO ZAUPANJE IN SAMOZAUPANJE«

ponedeljek, 15. april 2013 ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Kaj je zaupanje in kaj samozaupanje? Na osnovi česa mi otrok zaupa? Kdaj jaz lahko zaupam otroku? Zakaj se mi je moj otrok zlagal?

O vseh teh vprašanjih, ki si jih zagotovo večkrat zastavljate, se lahko pogovorite z Zinko Ručigaj, ki ima pri delu z otroci dolgoletne izkušnje! več »

Vljudno vabljeni!

MEDNARODNI PROSTOVOLJSKI TABORI 2013: aktualne informacije za mlade

torek, 9. april, od 10.30 do 11.50, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 10. april, od 10.30 do 11.50, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Če želiš v svoji mladosti spoznati tudi priložnosti, ki jih mladim ponujajo tuje dežele, potem bo ponudba mednarodnih prostovoljskih taborov, ki jih ponuja Zavod VOLUNTARIAT - Zavod za mednarodno prostovoljsko delo, kot nalašč zate. Mednarodni prostovoljski tabor je prostor, kjer ljudje katerekoli narodnosti, prepričanja in vere živijo in delajo skupaj dva do tri tedne na neprofitnem projektu, ki ga organizira lokalna organizacija.

Trenutno je v iskalniku taborov okoli 400 projektov po vsem svetu, pričakujejo pa jih še vsaj 1x toliko.

Ker je za načrtovanje tovrstnih »podvigov« potrebno najprej zbrati kar največ informacij, bomo trenutno aktualne posredovali zainteresiranim dijakom tudi na omenjenih INFO točkah.

Več informacij pa si lahko pogledate na http://www.zavod-voluntariat.si/?p=2216

MEDNARODNI DNEVI V MCJ – druženje z EVS prostovoljci

v sodelovanju z Zavodom Manipura
četrtek, 4. in 11. april 2013, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Novo skupino prostovoljcev EVS s Finske, Makedonije in Poljske bomo gostili še dvakrat. Če si prvo druženje zamudil/a, nič zato!

Pridružite se nam in v sproščenem vzdušju ob namiznih športnih igrah spoznaj mlade, ki so se podali na avanturo Evropske prostovoljne službe! Kdo ve, mogoče le ta nekoč zamika tudi tebe!

Lounge club MCJ

petek, 12. april 2013, od 19. ure dalje, Mladinski center Jesenice

Obeta se nam boksarsko jazzovski večer. V spomin enemu najboljših boksarjev vseh časov Joe Louis-u ali nekaterim bolj znan pod vzdevkom Brown Bombader, si bomo ogledali dvoboj iz leta 1936 proti Max Shmeling-u. Za glasbene užitke bosta poskrbela Lionel Hampton ter Herbie Hancock.

https://www.youtube.com/watch?v=O_V-DoQ5Hwo (Lionel Hampton)
https://www.youtube.com/watch?v=XrgP1u5YWEg (Herbie Hanckock)

DAN ZA SPREMEMBE

petek, 5. april 2013, od 17. ure dalje, Kolpern na Stari Savi, Jesenice

Pod okriljem Slovenske filantropije se bodo tudi na Jesenicah v soorganizaciji MCJ, KJŠ in MSJ odvijale aktivnosti v okviru projekta Dan za spremembe. Vabljeni, da se nam pridružite v petek, 5.4.2013 v Kolpernu na Stari Savi, od 17. ure dalje.

S projektom želimo čim več osnovnošolcem omogočiti, da se udeležijo šole v naravi.

Po simbolični ceni bomo prodajali kuhinjske pripomočke, gospodinjske aparate, pripomočke za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis), druge uporabne predmete (oprema za otroke, mobitel), večje kose oblačil, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, torbica). Kdor bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel simbolično ceno in s tem doniral v sklad Zveze društev prijateljev mladine Jesenice.

Spremljevalni program:

 • 19.15 - Nastop društev Vuk Karadžić in Ilinden
 • 20.00 - Impro liga KUD Kiks (Sašo Stare, Nejc Šmit, Katarina Veselko in Rok Bohinc)
 • 20.45 - Samo Pivač, Žiga in Jamie, Nadica Petrova, Alja, Nina Bauman in DJ program

Predstava dijakov in dijakinj Srednje šole Jesenice

torek, 2. april 2013, ob 18. uri, Gledališče Toneta Čufarja, Jesenice

Srednja šola Jesenice tudi letos vljudno vabi vse občane, da skupaj z njihovimi dijakinjami in dijaki preživite prijeten večer.

V programu se bodo predstavili orkester, pevski zbor, solisti in plesna skupina ter dijaki 3. letnika predšolske vzgoje!

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

DAN ZA SPREMEMBE

petek, 5. april 2013, od 17. ure dalje, Trg Toneta Čufarja, Jesenice

Pod okriljem Slovenske filantropije se bodo v organizaciji Mladinskega centra Jesenice, Kluba jeseniških študentov in Mladinskega sveta Jesenice tudi na Jesenicah odvijale aktivnosti v okviru projekta »Dan za spremembe«.

V dobrodelnem duhu bomo do 2. aprila zbirali predmete (seveda še dobro ohranjene in delujoče), ki jih nujno potrebujemo za kvalitetno življenje:

 • kuhinjske pripomočke in gospodinjske aparate,
 • pripomočke za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis, … ),
 • druge uporabne predmete (oprema za otroke, mobitel …),
 • večje kose oblačil, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, torbica …).

V petek pa bomo zbrane predmete ob prijetni glasbi in spremljevalnem programu postavili na razpolago vsem za simbolični »odkup«. Zbrana sredstva bomo prispevali v sklad Zveze društev prijateljev mladine Jesenice (za šolo v naravi za osnovnošolce). Pridružite se vseslovenski prostovoljski akciji in pokažite, da imamo moč – tudi s prostovoljstvom – spreminjati stvari na bolje.

Centralno zbirno mesto (do 2. aprila) je na Kejžarjevi 22, in sicer:
- od ponedeljka do petka od 14. do 16. ure (MCJ),
- v petek in soboto od 17. do 19. ure (KJŠ).

Za več informacij kliknite oziroma pokličite: Vladimir 068-172-403, Miha 040-357-954, Anže 040-223-276.

RAZSTAVA likovnih del dijakinj Srednje šole Jesenice

Pod mentorstvom prof. Marise Monti na srednji šoli mladi ustvarjajo različna likovna dela, v katerih se zrcalijo ustvarjalnost, domišljija, mladost, unikatnost...

S pestrimi kreacijami mladih so na novo zaživele stene male dvorane našega centra. Vabljeni na ogled vsak delovni dan med 12. in 16. uro, v petkih do poznih večernih ur ali pa po dogovoru na 04 5884 681!

ŠAH - kraljevska igra

vsak ponedeljek v aprilu od 17. do 19. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

»Šah imenujemo kraljevska igra, ne zato ker v njej nastopa kralj in ne zato ker so jo igrali kralji, temveč zato, ker je s svojo poštenostjo, neizčrpno vsebino in lepoto stvaritev igra nad igrami, v vzgojnem in kulturnem pomenu.« (Milan Vidmar)

Skozi zabavo spoznaj kraljevsko igro ter hkrati spodbudi svoj intelektualni razvoj (logično razmišljanje, urjenje spomina, ustvarjalno mišljenje,…).

Pridruži se nam ne glede na izkušnje! Skupaj se bomo učili osnov igre ter skozi strategijo in taktiko nadgrajevali znanje. Druženje ob šahu je namenjeno vsem generacijam, ki vas igra privlači, zato starost ni ne pogoj ne ovira!

UČNA POMOČ MLADIM

po dogovoru, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsakdo se v šoli sreča z različnimi učnimi izzivi, s katerimi se je potrebno slej kot prej soočiti. Izzivi lahko nastanejo zaradi nerazumevanja snovi, preobilice učnega gradiva, ipd. V Mladinskem centru Jesenice vam nudimo možnost brezplačne učne pomoči ali brezplačnega najema prostora za skupinsko učenje. Premagajmo izzive skupaj!

Učna pomoč je namenjena vsem osnovnošolcem od 7. razreda dalje ter dijakom, v mesecu aprilu jo bomo izvajali po predhodnem dogovoru z zainteresiranimi (04 5884 681)!

MINI KLUB

vsak četrtek v aprilu, od 15.30 do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Če ne veš, kaj bi počel po šolskih dejavnostih, se ob četrtkih oglasi v MINI KLUBU, kjer se bomo skupaj podružili in poveselili ob različnih namizno športnih, družabnih igrah ter drugih aktivnostih po dogovoru.

MINI KLUB je odprt za osnovnošolce od 7. razreda dalje.
Pred prvim obiskom se o tem pogovori s starši. Če soglašajo, da obiskuješ MINI KLUB, starši izpolnijo IZJAVO STARŠEV, katero prineseš potem s seboj.

LOUNGE CLUB MCJ

petki v aprilu, od 19. ure dalje (izjema 5. april - glej DAN ZA SPREMEMBE)

Lounge club nadaljuje svoje aktivnosti tudi v pomladanskem času. Namenjen je vsem mladim, ki bi radi preživeli prosti čas v prijetnem ambientu. Ob zanimivih pogovorih se bomo skupaj pogreli s kakšno pijačo, toplimi napitki (chai, kakav,…) ter sprostili ob prijetni, predvsem pa raznoliki glasbi.

Delavnice »MAGIČNOST GIBANJA«

Društvo za osebno in duhovno rast »Magičnost gibanja«
vsaka sreda ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na delavnicah učijo in izvajajo energijske in meditacijske tehnike, ki prihajajo iz vsega sveta in so praktično uporabne v našem vsakodnevnem življenju: magične kretnje, rekapitulacija, rebirthing, oshove tehnike, tai chi, kung fu, vizualizacijske in meditativne tehnike in mnoge druge dihalno - gibalne samozdravilne tehnike.

Več informacij: www.magicnost-gibanja.si, ali pokličite 040 673 338 - Mitja Vidic.

PRAVA VADBA!

vsako soboto, od 18.30 do 19.30 in vsak torek, od 20.30 do 21.30 oz. sproti po dogovoru, mala dvorana MCJ

Pomlad počasi trka na vrata, poletje pa je še daleč! Ni še prepozno, da se nam pridružiš in počasi ter zdravo izoblikuješ svoje telo. Različne vrste aerobik bomo izvajali v mali dvorani, za oporo pa nam bo služila projekcija na velikem platnu. S seboj prinesi telovadno opremo, brisačo in (po želji) blazino.

Obvezne prijave - število mest je omejeno! Za več informacij pokličite 040 260 098 – Maruša Rezar.

MAGIC THE GATHERING Casual turnir

Pobuda mladih: Žiga Rozič
vsak petek, ob 18. uri

Vabljeni vsi stari in novi igralci znamenite igre Magic the Gathering. Vsak petek igramo Friday Night Magic, največkrat formate Modern in Standard. Kaj točno bomo igrali najdete na spodnjem linku. Novim igralcem bomo podarili veliko novih kart za začetek igranja.

Prijave vsakič ob 17:45. Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga) ali kliknite http://tinyurl.com/PWJesenice najdete nas tudi na Facebook strani.

Anketa o (ne)plačanih pripravništvih in praksah

Sindikat Mladi plus so pripravili kratko anketo o (ne)plačanih pripravništvih in praksah, saj s pomočjo ankete želijo ugotoviti število mladih , ki opravljajo oziroma so opravili pripravništvo ali prakso in kako so bili za opravljeno delo plačani.

Štipendije hrvaške vlade za študijsko leto 2012/13

Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport Republike Hrvaške in Agencija za mobilnost in programe EU sta razpisali »Razpis za dodelitev štipendij za tuje študente v Republiki Hrvaški za akademsko leto 2013/14«. Hrvaška stran nudi državljanom Republike Slovenije štipendije za različne stopnje študija, smeri in trajanje.

Več informacij na povezavi hrvaškega ministrstva.
Vir: Eurydice