Foto arhiv

Arhiv najav - junij 2013

Razstava likovnih del 6. Mednarodnega natečaja »Igraj se z mano!«

»IGRAJ SE Z MANO«, druženje in postavitev razstave likovnih del 6. mednarodnega likovnega natečaja, 30. maj 2013

ZŠJ – MCJ v sodelovanju z oš Poldeta Stražišarja Jesenice, z Zavodom za usposabljanje Janeza Levca (Ljubljana) in Društvom za kulturo inkluzije

30. maja smo skupaj z učenci osnovne šole Poldeta Stražišarja, njihovimi učitelji in dijakinjami Srednje šole Jesenice: Almo, Majo, Evo, Katjo in Špelo (sicer tudi pridne MCJ prostovoljke), skupaj postavljali razstavo likovnih del 6. Mednarodnega natečaja »Igraj se z mano!« in skozi igro spoznavali države Evropske unije, kajti tema natečaja je bilo Evropsko leto državljanov.

Likovna dela otrok in mladih s posebnimi potrebami odsevajo neverjetno barvitost in toplino, ki daje naši mali dvorani še prav poseben čar! Zato vabljeni na ogled vsak delovni dan (do 20. junija) med 12. in 16. uro ali po dogovoru na 04 5884 681!

Mini klub

vsak četrtek do vključno 20. junija, od 15.30 do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Šolskih obveznosti imaš gotovo vse manj, zato se oglasi v MINI KLUBU, kjer bomo skupaj odigrali partijo namiznega nogometa, biljarda ali namiznega tenisa. Spotoma bomo rekli še kakšno besedo, dve… o počitniških aktivnostih, ki te zanimajo!

Opomba: MINI KLUB je odprt za osnovnošolce od 7. razreda dalje. Pred prvim obiskom se o tem pogovori s starši. Če soglašajo, da obiskuješ MINI KLUB, starši izpolnijo IZJAVO STARŠEV, katero prineseš potem s seboj.

Prava vadba!

Pobuda mladih: Maruša Rezar in prijateljice
ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Če se želiš razmigati v prijetni družbi, je tole povabilo kot nalašč zate! Izvajamo različne vrste aerobik, za oporo pa nam služi projekcija na velikem platnu. S seboj prinesi telovadno opremo, brisačo in (po želji) blazino. Obvezne prijave - število mest je omejeno!
Za več informacij pokličite 040 260 098 – Maruša Rezar.

Magic The Gathering Casual turnir

Pobuda mladih: Žiga Rozič
vsak petek, ob 18. uri

Vabljeni vsi stari in novi igralci znamenite igre Magic the Gathering. Vsak petek igramo Friday Night Magic, največkrat formate Modern in Standard. Kaj točno bomo igrali najdete na spodnjem linku. Novim igralcem bomo podarili veliko novih kart za začetek igranja.

Prijave vsakič ob 17:45. Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga) ali kliknite http://tinyurl.com/PWJesenice najdete nas tudi na Facebook strani.

E-KNJIGA ŽELJA MLADIH

Če imaš med 15 in 30 let, prosimo, preberi!

Ponovno vas pozivamo, da se aktivneje vključite v pripravo lokalne strategije za mlade. Gre za dokument, ki ga pripravlja Občina Jesenice, in bo predstavljal na nek način »plan dela« na področju mladine od leta 2014 do 2017. Rezultati zapisanega naj bi se odražali v boljših pogojih za mlade na različnih področjih, kot so izobraževanje, zaposlovanje, reševanje stanovanjske problematike, organiziranja in participacije mladih…

Ena od priložnosti je tukaj: KNJIGA ŽELJA, v katero zapišite svoje konstruktivne predloge z različnih področij, na katerih si želite pozitivnih sprememb za mlade; od preživljanja prostega časa, izobraževanja, zaposlovanja, reševanja stanovanjske problematike, mobilnosti, organiziranja mladih in aktivne participacije… … VPIS

In če se mogoče sprašujete, zakaj naj bi aktivno sodelovali?

K aktivnejši participaciji vas pozivamo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Mladinski svet Jesenice!

NAMIZNI NOGOMET - 1. turnir A-lige

sobota, 29. junij 2013, začetek ob 12. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Društvo namiznega nogometa Udarni val skupaj z našim centrom organizira 1. turnir A-lige za slovensko državno prvenstvo v namiznem nogometu!

Več informacij dobite na 041 291 338, Simon Zorman.

Vabljeni!

Društvo Žarek: »Šola za življenje«

vsako sredo v juniju 2013, ob 19. uri, v prostorih Društva Žarek, Titova 78/a

Tudi letos so v Društvu Žarek k sodelovanju povabili družinskega psihoterapevta Andreja Debeljaka. Pod njegovim vodstvom se udeleženci sestajajo v delavnicah, vsako sredo ob 19. uri, v prostorih Društva Žarek.

Mladi udeleženci pravijo, da so med drugim že spoznali, kako pravilno izbirati in dosegati življenjske cilje, kako pomembna je za razvoj mladostnika njegova samopodoba, v prihodnje pa bodo med drugim spoznavali tudi povezanost razuma in čustev v življenju, odnose med vrstniki, vpetost mladih v družbeno in socialno življenje, ter kako izbirati in dosegati življenjske cilje. 

To je le nekaj namigov, vabljeni torej v »Šolo za življenje«!

»Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru Javnega razpisa za mladinske projekte 2013, razpisovalca Zavoda za šport Jesenice – OE Mladinskega centra Jesenice«

SKOK V POLETJE 2013

organizatorji: Občina Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice
od četrtka, 20. junija, do nedelje, 23. junija 2013, Kopališče Ukova, Jesenice

Po neskončno dolgi zimi in kisli pomladi končno tudi pri nas poletje! Zato čimprej skočimo vanj! Pridite tudi vi na kopališče Ukova, kjer se bo ob otvoritvi kopalne sezone dogajalo marsikaj.

Po četrtkovih športno zabavnih tekmovanjih za jeseniške osnovne šole vas vabimo v petek na turnir v vaterpolu, na ulično košarko in na 14. jeseniški akvatlon.

V soboto se med 8. in 20. uro udeležite dobrodelnega plavalnega maratona, ki ga bo popestril ansambel Šekspir, zvečer pa si lahko ogledate še premiero gledališke igre Otok zakladov.

Nedelja bo v znamenjih skokov v vodo za pokal mesta Jesenic, sobotne zamudnike pa čaka ponovitev igre. Vabljeni torej na SKOK V POLETJE!

Otvoritev razstave likovnih del Slikarske šole Brina Torkar

petek, 21. junij 2013, ob 18h, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tudi pomladni del Slikarske šole Brina Torkar je bil dobro obiskan tako s strani najmlajših, mladih in vse do malo starejših!

Ob polni meri svoje domišljije, unikatnosti in ustvarjalnosti so ob strokovnem vodstvu akademske slikarke Brine Torkar ustvarili enkratna dela.

V spremljevalnem programu bo nastopila kitaristka Glasbene šole Jesenice Iris Hatić. Vljudno vabljeni!

Preventiva! Mladi mladim.

sobota, 22. junij 2013, med 9. in 16.30 uro, MCJ, Kejžarjeva 22, Jesenice

V soorganizaciji s Klubom jeseniških študentov in ob sofinanciranju Občine Jesenice vse študente in druge zainteresirane vabimo, da se nam pridružite na brezplačnih izobraževanjih s področja preventive.

Potekali bosta dve izobraževanji: uporabe vsakdanje prve pomoči (prva pomoč za mlade) in požarna varnost. Prikazani bodo tudi praktični postopki prve pomoči in gašenja, ki bodo izvedeni pod nadzorom.

Predviden potek:

 • 9.00 do 12.30 predavanje študentov Visoke šole za zdravstveno nego: Vsakdanja uporaba prve pomoči (prva pomoč za mlade) in praktični medicinski prikazi.
 • 12.30 do 13.00 pavza, osvežitev in prigrizek
 • 13.00 do 16.30 predavanje študenta magistrskega študija Tehniška varnost Grega Mihalića: Požarna varnost (osnove gorenja in gašenja, nevarne snovi, nevarnosti ogljikovega monoksida …) in praktični preizkus gašenja za vse udeležence.

Zaradi lažje organizacije so prijave obvezne. Prijavite se do sobote, 15.6.2013 na uradnih urah KJŠ ali preko elektronskega naslova grega.mihalic@gmail.com.

7. kulturna mavrica Jesenic je za nami, a še dolgo jo bomo nosili v srcu!

Težko je z besedami opisati vso raznovrstnost, atraktivnost in enkratnost nastopov, s katerimi je okoli 180 nastopajočih z nepopisno energijo in življenjem preplavilo Trg na Stari Savi, poln obiskovalcev vseh starosti in narodnosti. Po takem doživetju se zdi nemogoče, da bi katerokoli kulturno izročilo zbledelo. Ravno nasprotno! Toliko otrok in toliko mladih, ki s tolikšnim zanosom sledijo svojim starejšim članom, pa naj si gre za zapletene korake folklornih plesov, za igranje tradicionalnih glasbil, ljudske oz narodne pesmi, poezijo… več v fotoarhivu »

7. KULTURNA MAVRICA JESENIC

petek, 14. junij 2013, ob 18. uri, Trg na Stari Savi, Jesenice
(v primeru slabega vremena v pokriti hali ob Tržnici Jesenice)

V pričakovanju toplejših in sončnih dni vas vabimo na že sedmo Kulturno mavrico Jesenic, ki jo letos soustvarjamo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in 5 kulturnih društev: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPŠD Vuk Karadžić Radovljica.

S prireditvijo želimo skupaj prispevati k večjemu poznavanju in povezovanju med občani, kajti le vsi skupaj lahko Jesenice »gradimo« v mesto, kjer se bomo počutili prijetno, kjer se bomo med seboj poznali in drug z drugim sodelovali. V mesto, v katerem se bomo zavedali razlik, ki jih bomo dopuščali in spoštovali. Tako bodo Jesenice prijazne za vse: za nas, za naše starše, za naše otroke in vnuke!

Zato bo oder ponovno oživel v mavrici različnih folklornih nastopov, recitacij, melodij glasbil in petju, bogastvo svojega kulturnega izročila pa bodo člani društev predstavili tudi na stojnicah, ki si jih boste lahko ogledali v nadaljevanju večera.

Na naši stojnici pa boste lahko izvedeli več o Evropskem letu državljanov ter o Mladinski kampanji proti sovražnemu govoru na omrežjih.

Seveda bo razlogov za dober »žur« dovolj, za kar bo poskrbela tudi skupina YUHUBANDA!

Bodite delček Kulturne mavrice Jesenic tudi vi!

Pokrovitelj prireditve KULTURNA MAVRICA JESENIC, ki poteka v sklopu projekta »Poletje na Stari Savi«, je Občina Jesenice!

Potopisno predavanje »ANGLIJA«, Maja Nučič in Rok Kalan

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
sobota, 15. junij 2013, ob 20. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maja in Rok sta se odločila, da želita v enem mesecu prepotovati Anglijo. Njun glavni cilj je bil priti iz Londona vse do Edinburga, glavnega mesta Škotske in potem nazaj na jug. Z nahrbtnikom na ramenih, sta se v drugi polovici marca podala na pot.

Kako sta potovala, kaj vse sta videla in doživela, kje se da kaj prihraniti in kako shajati v družbi iste osebe 24 ur na dan, pa vam bosta predstavila na petkovem potopisnem predavanju. Vljudno vabljeni, vstop prost!

"Ejga, BASKET bo!", promocija EuroBasketa 2013 na Jesenicah skozi športno-zabavne igre za vse generacije

torek, 11. junij 2013, ob 17. uri , športno igrišče za osnovno šolo Koroška Bela

Oblaki in dež nam neutrudno nagajajo, a mi se ne damo! Zato vse ljubitelje košarke s Koroške Bele ponovno vabimo, da se nam pridružite na košarkarskem ogrevanju, ki bo potekalo okvirno takole:

 • Tekmovanje v košarkarskih trojkah: + 12 let / +18 let
 • Tekmovanje v metanju prostih metov: od 12 do 99 let
 • Animacijske IGRE za OGREVANJE (spoznajmo države, ki gostujejo na Jesenicah)
 • 5 minut za FAIR PLAY NAVIJAČE in 5 minut za PRAVILA IGRE V KOŠARKI
 • Igra SPRETNA 'KOŠARKAČA'
 • Napovedujemo »jeseniškega« PRVAKA!

Skratka, od spretnosti z žogo do poznavanja držav, ki jih bomo gostili na Jesenicah... In še kaj se bo našlo za aktivno torkovo popoldne! Vabljeni!

"Ejga, BASKET bo!" - promocija EuroBasketa 2013 na Jesenicah: zaključek šolskih turnirjev trojk v košarki in športno - zabavne igre za vse generacije

torek, 4. junij 2013, ob 15.30 uri, Športni park Podmežakla
- zaradi slabega vremena - v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca

Vabljeni na ogled zaključnega turnirja trojk v košarki za ekipe šol od Žirovnice do Kranjske Gore! Tekmuje se v 3. kategorijah, šolske ekipe pa do 3. junija prijavijo šole!

Hkrati pa vas vabimo, da tudi vi sodelujete v spremljevalnih športno-zabavnih igrah za vse generacije:

 • Tekmovanje v metanju prostih metov
 • Animacijske IGRE za OGREVANJE (spoznajmo države, ki gostujejo na Jesenicah)
 • 5 minut za FAIR PLAY NAVIJAČE in 5 minut za PRAVILA IGRE V KOŠARKI
 • Igra SPRETNA 'KOŠARKAČA'
 • Napovedujemo »jeseniškega« PRVAKA!

V upanju, da nas tokrat ne prežene dež, vas vabimo na košarkarsko ogrevanje!

"Ejga, BASKET bo!", promocija EuroBasketa 2013 na Jesenicah skozi športno-zabavne igre za vse generacije

sreda, 5. junij 2013, ob 17. uri, Hrušica - igrišče »na Placu«

Napovedujemo še eno »postajo« košarkarskega ogrevanja pred septembrskim EuroBasketom na Jesenicah.

V sredo vabimo otroke, mlade in starejše s Hrušice, da skozi igre preverite in nadgradite spretnosti s košarkarsko žogo, izveste različne zanimivosti o državah, katerih reprezentance bodo tekmovale na Jesenicah, da rečemo besedo ali dve o »fer navijanju« in košarkarskih pravilih, in da tudi vi napoveste svojega »jeseniškega« PRVAKA! Vabljeni!

Potopisno predavanje Eme Zupan: »IRSKA«

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
sobota, 1. junij 2013, ob 20.00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ob kozarcu Guinnessa in irski glasbi nas bo Ema peljala po njenih spominih iz Smaragdnega otoka. Vse od živahnega glavnega mesta Dublina do zapuščenih srednjeveških gradov in majhnih vasic obdanih z obzidjem, od severnega Belfasta in muzeja ladje Titanic do drugega največjega pristanišča na svetu v Corku, od brezmejnih zelenih ravnin v notranjosti do prepadov na Cliffs of Moher, od turističnega jedra Temple bara do vaških pubov s tradicionalnimi zvoki violine in "banja", od preprostega delovnega dne pa vse do njihovega največjega praznika "St. Paddy's day", ki je vse prej kot še en delovni dan.

Za vsakega se bo našlo kaj zanimivega, če ne poslušanje o prijaznih pegastih ljudeh, lepoti njihove zelene dežele pa vsaj glasba prijetna za srce in dušo (in pa požirek črnega za dobro voljo). Vljudno vabljeni, vstop prost!