Foto arhiv

»IGRAJ SE Z MANO«, druženje in postavitev razstave likovnih del

30. maj 2013, najava

Postavitev razstave »Igraj se z mano« v Mladinskem centru Jesenice

V četrtek, 30. maja, smo v dvorani Mladinskega centra Jesenice skupaj s srednješolkami Almo, Majo, Evo, Minelo, Katjo in Špelo, sicer našimi zvestimi prostovoljkami, prisrčno pozdravili 20 učencev in 4 učitelje osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice. Naš cilj je bil postavitev razstave likovnih del, prispelih na 6. mednarodni natečaj Igraj se z mano, ki so jih organizatorji natečaja zaupali našemu centru.

Druženje smo pričeli tako, da se je prav vsak predstavil s svojim imenom. In ker je bila letošnja tematika natečaja Evropsko leto državljanov, smo v centru pripravili nekaj igric za spoznavanje držav Evropske unije. Začetna zadržanost je kaj hitro minila in učenci so skozi prijetno druženje in igrice pokazali, da poznajo marsikatero znamenitost teh držav in njihova glavna mesta. Vse skupaj smo »zabelili« še z glasbo različnih Evropskih držav.

In že je bilo na vrsti prijetno opravilo: postavitev razstave. Na pripravljene pluta table so učenci ob pomoči deklet nalepili 40 raznolikih likovnih del. Prav vsako izžareva svojevrstno domišljijo in ustvarjalnost. Ko smo z delom zaključili in se ozrli po dvorani je bilo, kot da smo stopili v nov prostor, poln topline, energije in veselja. In tudi mi vsi smo bili dobre volje: ker smo se spoznali in se skupaj imeli lepo!

Lili Tkalec

»IGRAJ SE Z MANO«, druženje in  postavitev razstave likovnih del 6. mednarodnega likovnega natečaja, 30. maj 2013