Foto arhiv

TA PRAV' ŽIV ŽAV – prireditev za otroke in starše v prazničnem decembru

17. december 2013, najava

V veselem decembru še veseli ŽIV ŽAV in še ena od možnosti, da ste otroci in starši preživeli prijetno popoldne, skupaj in na drugačen način, kot doma ali »po opravkih«.

Za praznično obarvan program so poskrbele dijakinje Aida Silić, Lara Tišler, Ajda Kokalj, Špela Kunstelj, Sara Rehberger Erzar, Špela Mur, Nika Zupan in Gloria Langus, in še dijak Matic Justin, vsi iz 4. letnika predšolske vzgoje Srednje šole Jesenice, pod vodstvom mentoric prof. Ane Bozovičar in prof. Mirjane Huljev.

Prava ustvarjalna vnema pa je po plesni animaciji zaživela na vseh delavnicah. Najmlajši so se najbolj razveselili igranja na ksilofone - zvončke. Na različnih ustvarjalnih delavnicah, katere smo z materiali založili MCJ in Gornjesavski muzej, pa so ustvarjali prav vsi: otroci in starši!

Ves čas trajanja prireditve je bilo živahno okoli Kotička plišastih igračk, kjer je bilo vseskozi opaziti koga, ki je igračke ravno položil vanj, kot iste, ki so si za domov izbirali novega »pliškota«. Težko je reči, koliko igračk je zamenjalo »male lastnike«, a zagotovo je bilo iskric v otroških očeh in veselja veliko. Igračke, ki so ostale, je po koncu prireditve prevzela Aida Silić za Društvo Up - le to bo igračke podarilo otrokom v okviru različnih humanitarnih akcij.

Se vidimo na naslednjem ŽIV ŽAV-u, v torek, 21. januarja 2014, ponovno ob 17. uri v dvorani Kolpern!

Lili Tkalec, vodja MCJ

TA PRAV' ŽIV ŽAV – prireditev za otroke in starše v prazničnem decembru, 17.12.2013