Foto arhiv

9. maj – DAN EVROPE - 2. srečanje jeseniških srednješolcev

8.5.2015

V Športnem parku Podmežakla smo se v petek, 8. maja, dan pred dnevom Evrope in v okviru Evropskega tedna mladih, zbrali na drugem srečanju jeseniških srednjih šol. Prireditev smo v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice pripravili Zavod za šport Jesenice in Mladinski center Jesenice.

Dijakinje in dijaki obeh šol so se med seboj pomerili v reševanju kviza s področja poznavanja Evropske unije in njenih članic, kegljanju, košarki, odbojki in nogometu. Ekipe so najprej reševale EU kviz, nato pa so se pomerile v športnih disciplinah. Ker je bil na športnih igriščih rezultat v zmagah neodločen, 2:2, je skupnega zmagovalca odločil EU kviz. Z enim pravilnim odgovorom več so skupno zmago in prehodni pokal osvojili dijaki in dijakinje Gimnazije Jesenice.

Rezultati:
Kviz: Gimnazija Jesenice – Srednja šola Jesenice 121 : 120
Dijakinje
Odbojka: Gimnazija Jesenice – Srednja šola Jesenice 2 : 0
Kegljanje: Gimnazija Jesenice – Srednja šola Jesenice 556 : 630
Dijaki
Nogomet: Gimnazija Jesenice – Srednja šola Jesenice 4 : 14
Košarka: Gimnazija Jesenice – Srednja šola Jesenice 53 : 37

V času prireditve so imeli udeleženci možnost izposoje koles, saj se v teh dneh na Jesenicah odpira nov kolesarski sistem JeseNICE bikes. Vsi občani si bodo lahko kolesa od aprila do konca novembra izposojali.

Na stojnici MCJ so mladi lahko reševali različne naloge na temo Evropske unije in držav članic, na tabličnem računalniku pa so se z reševanjem igrice »glavna mesta držav članic EU« potegovali za nagrade – majčke MCJ. Naloge so najhitreje rešile naslednje dijakinje:

1.mesto Tjaša Češek
2.mesto Kaja Kunčič
3.mesto Laura Jan

Na prireditvi je sodelovala tudi predstavnica Informacijske točke EUROPE DIRECT za Gorenjsko, pri kateri so zainteresirani dijaki in dijakinje lahko dobili raznolika gradiva in informacije, ki jih EU namenja mladim.

Glavni namen dogodka je bil spodbuditi povezovanje, spoznavanje in druženje mladih, kateri iz področja cele Gorenjske obiskujejo obe jeseniški srednji šoli.
Vidimo se prihodnje leto, v petek, 6.maja 2016 na 3. srečanju jeseniških srednjih šol.