Foto arhiv

Arhiv najav za 2019

Praznični MCJ

V času božičnih in novoletnih praznikov bomo v MCJ imeli prilagojen program:

Počitniška MCJoga, petek, 27. 12. 2019 in 3. 1. 2020 ob 18h

Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo za mlade, ki jo bo v MCJ prostorih vodila Ana Pirih. Joga bo na urniku v petek ob 18:00 uri in bo za mlade do 29. leta brezplačna. Prijaviš se lahko na email: anapirih@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto in potrebne joga pripomočke.

Turnir: Magic the Gathering, petek in sobota, 27., 28. 12. 2019 in 3., 4. 1. 2020 ob 18h

Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v različnih formatih (Modern, Commander in Sealed).

Dnevni klub MCJ, 23.,24., in 27.12.2019 od 11h do 18h in 30., 31.12.2019 in 3.1.2020 od 11h do 15h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Preženi dolgčas in #pridvmcj

!PRESTAVLJEN! - MCJ Open House Rock Koncert

petek, 13. december 2019 ob 21. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Obveščamo vas, da smo zaradi izrednih razmer prestavili dogodek MCJ Open House Rock Koncert, ki naj bi potekal danes, v petek, 13. decembra 2019 na JANUAR 2020. Več podrobnosti sledi kmalu. Hvala za razumevanje.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 11. december 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 11. decembra 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. *kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Eventaton

sobota, 7. december 2019 ob 12. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Se rad udeležuješ dogodkov in meniš, da jih na Jesenicah ni dovolj? Bi rad ustvaril svoj dogodek in ga tudi izvedel? Želiš pridobiti znanja in veščine, ki so potrebna za uspešno izpeljavo dogodka?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril pritrdilno, potem je Eventaton narejen zate.

Kako bo dogodek izgledal?
7. decembra se bomo dobili v Mladinskem centru Jesenice in ustvarili dogodek! Na dogodku boste sodelujoči razporejeni v skupine. Vsaka skupina bo pod vodstvom izkušenega mentorja teoretično oblikovala celoten dogodek – se pravi od zasnove ideje pa do samega načina izvedbe. Vse skupine bodo svoje ideje predstavile, najboljša skupina pa bo svoj dogodek lahko izpeljala pod okriljem Kluba Jeseniških študentov.

Kako sodelovati?
Izpolni » prijavni obrazec «. V primeru, da že imaš ekipo, posreduj obrazec še ostalim članom. Ekipa ima lahko največ 5 članov.

Kakšne dogodke bomo iskali?
Najboljše! Vsebino dogodkov določite vi, edina omejitev, ki obstaja je, da je dogodek možno izpeljati v občini Jesenice.

Kaj pa nagrada?
Glavna nagrada je po našem mnenju druženje, širjenje znanja in povezovanje mladih na Jesenicah. Zmagovalna ekipa bo prejela 2500 €, ki jih podarja KJŠ, za izpeljavo dogodka in honorar, ki ga podarja KJŠ, za organizatorje zmagovalnega projekta.

Če imaš kakšna vprašanja ali predloge, pa nam jih pošlji na info@msj.si.

Uvodna dvodnevna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

sobota in nedelja, 7. in 8. december 2019, od 9. do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov v domačem in poslovnem okolju.

Kadar naše potrebe niso izpolnjene, se zaradi nesoglasij ali celo razprtij v odnosih slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč, frustriranost, posledično pa je s tem kakovost našega življenja slabša.
V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Več o delavnici »

1. december - Svetovni dan boja proti AIDSU v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 3. december 2019, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 4. december 2019, Info točka na Gimnaziji Jesenice

V sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice bomo z dijakinjami in dijaki spregovorili o tem, kateri so tvegani načini ravnanj za okužbo z virusom HIV in o spolno prenosljivih boleznih, ki so kljub možnosti učinkovite zaščite s kondomi dokaj pogoste.

Rdeča pentlja je svetovni simbol, ki označuje pomen zavedanja prisotnosti aidsa in pomena preventive. Obišči našo INFO točko na tvoji šoli, kjer bo na voljo zadosti rdečega traku in sponk, da lahko narediš svojo rdečo pentljo in pokažeš, da osveščeno razmišljaš in ravnaš tudi ti!

Iz Gorenjskih Lekarn, Lekarne Jesenice, pa so nam omogočili delitev brezplačnih kondomov.

Veselo Miklavževanje 2019

četrtek, 5. december 2019, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice

ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice vas vabita, da si polepšate začetek prazničnega decembra in se nam pridružite v dvorani Kina Železar, kjer bo veselo pričakovanje s svojimi spretnimi čarovnijami ogrel Čarodej Toni.

Nato bomo skupaj priklicali Svetega Miklavža, ki bo s seboj pripeljal tudi angele in morda tudi kakšnega parklja. Ker dvorana sprejme okrog 400 obiskovalcev, vse tiste ki ne boste med njimi lepo vabimo, da počakate na Trgu Toneta Čufarja, kamor bo Miklavž prišel prižgat lučke okoli 18. ure in se sprehodil s svojim spremstvom med vami. Po prižigu lučk bo sledila zabava s skupino Abba Mia.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Prireditev organizirajo: ZŠJ - Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Pomoč pri prireditvi: dijaki in dijakinje Srednje šole Jesenice. Prireditev omogoča: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.

Javni razpis za neuveljavljene glasbenike

Zavod za šport Jesenice objavlja razpis, na podlagi katerega omogoča neuveljavljenim glasbenim skupinam in posameznikom nastopanje na Trgu Toneta Čufarja v okviru novoletnega programa. Izbrani izvajalci bodo nastopili na pokritem in ogrevanem odru s profesionalnim ozvočenjem, v ponedeljek 30. decembra 2019 med 18:00 in 20:00 uro. Honorar ni predviden. Z nastopom se bodo lahko predstavili javnosti in povabili občane k praznovanju novega leta. Najbolj obetavni bodo imeli možnost promocije v oddaji na Radiu Triglav in nadaljnjega sodelovanja z zavodom. Ob 20:00 uri se bo prireditev nadaljevala z nastopom znane glasbene skupine.

Rok prijave: 2. december 2019.
več informacij »

Potopisno predavanje in otvoritev razstave: VIET NAM

petek, 22. november 2019 ob 20:00, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Vietnam je eksotična dežela naravnih lepot, Vietnamci pa narod s tisočletno zgodovino. Apnenčasti osamelci krasijo morske zalive, riževe terase obdajajo zelene gričke, obraze ljudi pa krasijo nasmehi. Tradicionalna hrana je lahko edini razlog za obisk te dežele! Na okuse so vplivali tudi nekdanji kolonizatorji Francozi (ki zelo radi dobro jedo). Pripravo hrane v Vietnamu jemljejo celo tako resno, da so nekateri recepti predmet sporov. Vojna je danes le še zgodovinski spomin. Vietnamci so nanjo ponosni, umik Američanov je zanje pomenil dokončno osamosvojitev dežele.

Vljudno vabljeni na otvoritev samostojne razstave Viet Nam, fotografa Nika Skerbiša (Nik Skerbiš Photography). Otvoritev bo v petek, 22. novembra 2019 ob 20:00 v dvorani Mladinskega centra Jesenice. Po otvoritvi bo sledilo še potopisno predavanje.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Moj otrok stalno trmari in izsiljuje

ponedeljek, 18. november 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zakaj otroci jokajo? Otroci nas včasih izsiljujejo. Zakaj?
Jok je lahko posledica otrokovega čustvenega stanja. Kaj se takrat dogaja v otroku? Zakaj lahko otrok izbruhne v silni jok iz neznanega vzroka? Zakaj otrok joka zaradi nepomembnih stvari? Kako otrok to občuti? Kako prepoznam vrsto joka in kako naj vem, da se pravilno odzivam? Kaj nam otroci z jokom sporočajo? Ali otrok potrebuje razumevanje?
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 13. novembra z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Tradicionalni slovenski zajtrk za dijakinje in dijake Srednje šole Jesenice

petek, 15. november 2019, Info točka na Srednji šoli Jesenice

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice v petek, 15. novembra 2019 organizira za vse dijakinje in dijake SŠJ tradicionalni slovenski zajtrk - kruh, maslo, med in jabolko. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in na ta dan se pridružujemo vse-slovenski akciji informiranja o prednostih lokalno pridelanih živil in pomenu zdravih in ustrezno razporejenih obrokov. Poišči nas na Info točki in pozajtrkuj z nami na tradicionalen način.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 13. november 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 13. novembra 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

»BITI KADILEC ALI NE BITI?«- ugotavljanje stopnje zasvojenosti s kajenjem

- v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

preventivna akcija v okviru MBO - Meseca boja proti odvisnosti
torek, 12. november 2019, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 13. november 2019, Info točka na Gimnaziji Jesenice

Kajenje je nezdrava razvada, ki ima mnoge negativne učinke na tvoje zdravje. V sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice bomo preizkušali stopnjo zasvojenosti z nikotinom in se pogovarjali o tem, na kakšen način lahko tudi ti kajenje opustiš in zakaj je to zate pomembno.

Pogovor in preizkus zasvojenosti na Info točkah Mladinskega centra Jesenice na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice.

»Danes objavim - jutri obžalujem« - posledice nepremišljenega objavljanja na spletu

preventivna akcija v okviru MBO - Meseca boja proti odvisnosti
torek, 5. november 2019, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 6. november 2019, Info točka na Gimnaziji Jesenice

Nepremišljene objave osebnih podatkov, fotografij v različnih situacijah, manj premišljeni komentarji in podeljeni všečki… Nekaj, kar se ti trenutno zdi KUL, ti morda že jutri ne bo več všeč ali pa boš svojo objavo celo obžaloval-a. Naj se ti ne zgodi, da bi ti slabo premišljene objave zagrenile življenje! Ukrep je enostaven: dobro premisli, preden objaviš. Če pa nisi prepričan-a o tem, ali je objava primerna ali ne, lahko prideš na INFO točko Mladinskega centra Jesenice na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice, kjer ti bomo pomagali poiskati odgovor na takšna vprašanja.

Blizzcon 2019

petek, 1. november 2019 ob 17:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Kot vsako leto bomo v Mladinskem centru Jesenice gledali otvoritev Blizzcona in tudi druge dogodke, ki se bodo odvijali. Ponovno bomo v mali dvorani, kjer si bomo prenos lahko ogledali na velikem platnu. Prostor bo tudi pripravljen za igranje namiznih in kartnih iger.

Naslednji dan bomo v zgornjih prostorih, kjer ponavadi igramo Magic the Gathering, pogledali razna tekmovanja, ki se bodo še odvijala na Blizzconu.

Aktualna obvestila o dogajanju lahko spremljate tudi v Facebook skupini: MTG Jesenice.

Jesenski počitniški program 2019

MED POČITNICAMI #pridvmcj »»»

»»»Počitniška MCJoga, ponedeljek, 28. 10. 2019 ob 18h

Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo za mlade, ki jo bo v MCJ prostorih vodila Ana Pirih. Joga bo na urniku v ponedeljek ob 18:00 uri in bo za mlade do 29. leta brezplačna. Prijaviš se lahko na email: anapirih@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto in potrebne joga pripomočke.

»»»MCJ KREATIVA*, torek, 29. 10. 2019 od 10h do 12h

Mladinski center Jesenice za mlade ustvarjalne duše odpira projekt MCJ KREATIVA. Sporočite nam področje ustvarjanja, ki vas zanima, bi ga radi raziskali, nahranili svojo »kreativo« in se nam pridružite. V svojih željah po ustvarjanju bodite pogumni - MCJ kreativa je namreč odprta za vse predloge - od ustvarjanja z glino, s tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,...

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima.

Prvič se dobimo - med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h. Pridite in ustvarjajte z nami.

»»»MCJ MEDIA LAB MEET UP*, torek, 29. 10. 2019 od 10h do 12h

V našem Media Lab-u se nam bo na prvem srečanju pridružila tudi Ana Pirih, včasih radijska in TV voditeljica na TV Slovenija, kjer se je ob svojem delu srečevala tudi z ustvarjalnim delom "v ozadju" radijskega mikrofona in kamere, od pripravljanja scenarijev in montažo radio in video vsebin. Svoje izkušnje in koristne nasvete bo delila tudi nam, še posebej tistim, ki se zanimate za pisanje scenarijev. Preizkusili bomo tudi uporabo stabilizatorja za pametne telefone. Meet us up :)

»»»HIP HOP | BREAK DANCE | POPPIN' OPEN SESSION, torek, 29. 10. 2019 od 17h do 19h

29. oktobra se lahko pridružiš koreografu, plesalcu in trenerju ROMANU UREKU na ODPRTI URI ali »OPEN SESSION«-u, kjer se lahko preizkusiš v HIP HOP-u, POPPIN'u ali pa se obrneš »na glavo« in zavrtiš na BREAK DANCEu. Delavnica je za mlade od 15. do 29. leta starosti BREZPLAČNA. Prijave zbiramo na roman.urek@gmail.com ali 040332668. Svoje mesto dobi tisti, ki se prej prijavi.

Dnevni klub MCJ, od ponedeljka do srede, od 28. do 30. 10. 2019 od 11h do 18h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se... Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Preženi dolgčas in #pridvmcj

* Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.

MCJ KREATIVA

torek, 29. oktober 2019 ob 10. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja.

Je prostor kjer domišljiji in ustvarjalnim idejam puščamo prosto pot.

Vsi mladi ustvarjalci se nam lahko pridružite tako, da nam sporočite področje kreative, ki vas zanima. Od ustvarjanja z glino, tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,.... V svojih željah bodite pogumni, saj je MCJ KREATIVA odprta za vse predloge. Prav tako umetniška nadarjenost posameznika ni pogoj, vabljeni vsi z željo po ustvarjanju.

Tiste, ki se nam boste pridružili, bomo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima. Mi pa vas bomo obvestili o terminih ustvarjalnih srečanj.

Prvič se dobimo - med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h

Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Viva kreativa!

MCJ MEDIA LAB

torek, 29. oktober 2019 ob 10. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Video, fotografija, pisanje, vloganje, bloganje, dizajn ali še kaj drugega....?
Te zanima ustvarjanje s tem, pa nimaš opreme ali znanja in ne veš kje in kako začeti?

PRIDI V MCJ MEDIA LAB!!!

Mladinski center Jesenice odpira MEDIA LAB, prostor za mlade medijske in virtualne ustvarjalce, ki želite razvijati svoje talente, dobiti podporo mentorjev na delavnicah, se naučiti kaj koristnega, zabavnega in zraven še uresničevati želje po ustvarjanju na svoj način.

V Media Labu boste dobili:

 • možnost izposoje opreme,
 • mentorstvo izkušenih strokovnjakov,
 • možnost delavnic in izobraževanj.

Število mest je omejeno zato so potrebne prijave na mcj@siol.net z zadevo MCJ MEDIA LAB
Ob prijavi pa nam NUJNO sporoči katero področje tebe mika najbolj.

Prvič se dobimo - med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h.

MCJ Media Lab je namenjen mladim do 29. leta in se dijakom šteje med »obšolske dejavnosti«.

NEFIKS Kolegice na Jesenicah

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Mlade iskalke zaposlitve, ne spreglejte: S KOLEGICAMI POGUMNO NA TRG DELA!

Vabljene k projektu, ki povezuje mlade ženske z mentoricami, ki so zaposlene na poklicnih področjih, ki vas zanimajo.

ZA KOGA?
Za mlade iskalke prve zaposlitve in študentke višjih letnikov, ki želite:
- spoznati delovno področje, ki vas zanima,
- sodelovati z mentorico, ki je zaposlena na področju, ki vas zanima,
- pridobiti nove izkušnje,
- se preizkusiti v skupinskem delu.

PRIJAVE do ponedeljka, 7.10.2019 oziroma do zapolnitve mest (12 udeleženk). Prijave: app.nefiks.si/activity/1211

Če želiš postati vodja Kolegic na Jesenicah, se prijavi tukaj: app.nefiks.si/activity/540

INFO: www.talentiran.si/kolegice in kolegice@nefiks.si

Likovna razstava »RELIEF«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled likovne razstave dijakov in dijakinj Srednje šole Jesenice z naslovom »RELIEF«. Izdelki so nastali na ustvarjalnih delavnicah v Mladinskem centru Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice z namenom spodbujanja mladih k umetniškem izražanju in razvijanju njihove lastne ustvarjalnosti ter inovativnosti.

Razstava je na ogled od 2. septembra 2019.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Ali znam prisluhniti otroku

ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ali znamo prisluhniti otroku?
Ali znamo pogovor z otrokom speljati tako, da otrok prisluhne nam?
Za dober odnos je pomembno, da znamo drug drugemu prisluhniti, da so naša druženja prijetna.
Vzgajajmo otroke z ljubeznijo pohvalo, vzpodbudo, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja.
Na ta način pomagamo otroku k napredku, dejavnosti in samostojnosti. Pokažemo mu njegovo vrednost, ki se je zaveda kot otrok in kasneje kot odrasel človek. Pri sebi spoznava svoje dobre lastnosti.
Otrok, vzgojen z vzpodbudno vzgojo, odraste v človeka, ki ve, kaj dela dobro. Zna ceniti sebe in svoje dobre strani. Pomembne so mu vrednote, katere so mu privzgojili starši in jih spoštuje.
Tudi takrat, ko mu ne teče vse gladko, je sposoben samega sebe opogumiti in tako iskati uspešne rešitve tudi v manj prijetnih situacijah. Na ta način se zaveda svojih sposobnosti, vidi dobre lastnosti drugih ljudi. Ljudi spoštuje, zato so tudi njegovi odnosi dobri. Sposoben je pravih odločitev, ki mu omogočajo zadovoljno življenje.
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 16. oktobra z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

INFO TOČKA - Hrana

torek, 15. oktober 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 16. oktober 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Svetovni dan hrane, ki ga po vsem svetu obeležujemo 16. oktobra, je namenjen ozaveščanju o odgovornem uživanju hrane. Svetovni dan hrane ponuja priložnost za razmislek o zanimivem paradoksu, ki vlada v svetu. Na eni strani imamo več milijonov kronično podhranjenih ljudi, na drugi strani pa imamo več kot milijardo prekomerno hranjenih ljudi. Hrana, ki jo slednji zavržejo, bi za druge pomenila prepotreben obrok, ki ga največkrat nimajo.

O odgovornem uživanju hrane in o tem kaj je zdrava prehrana boste lahko izvedeli na INFO-stojnici na obeh srednjih šolah.

Info točke izvaja Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice.

Teden dobre volje - Prireditev: Jeseniške šole za lepši jutri

sreda, 16. oktober 2019 ob 18. uri, Gledališče Toneta Čufarja

Mladinski svet Jesenice že četrtič organizira Teden dobre volje, ki združuje en teden dobrodelnih aktivnosti na Jesenicah.

Jeseniške šole za lepši jutri je kulturno dobrodelna prireditev, ki jo že drugo leto zapored pripravljajo učenke_ci jeseniških osnovnih in srednjih šol. Namen prireditve je sokrajankam_om ponuditi pester kulturni program in zbrati prostovoljne prispevke za družino z Jesenic, ki se je znašla v težki finančni situaciji.

Sodelujoče šole: OŠ Koroška Bela, OŠ Polde Stražišar, OŠ Tone Čufar, Srednja šola Jesenice in Gimnazija Jesenice.

Projekt je sofinanciran iz javnega razpisa za mladinske projekte v letu 2019 v Občini Jesenice.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 9. oktober 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 9. oktobra 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

TA PRAV' ŽIV ŽAV - Otroška prireditev ob Tednu otroka

torek, 1. oktober 2019, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vabita na otroško prireditev ob Tednu otroka: Ta prav' živ žav, ki bo v torek, 1. oktobra ob 17h v dvorani Kolpern na Stari Savi.

Pridružite se nam pri:

 • ogledu predstave Janko in Metka (Družinsko gledališče Kolenc),
 • ustvarjalnih delavnicah v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice,
 • obisku maskote,
 • plesni animaciji,
 • kotičku za starše z Zinko Ručigaj (nasveti o vzpodbudni vzgoji otrok).

Vabljeni tudi k ogledu delavskega stanovanja iz 30. let v Kasarni.

Vstop prost.

Vabilo na regijski dogodek v gorenjski regiji - Rastimo skupaj 2019

petek, 4. oktober 2019 ob 15:00, Avla Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, Kranj

Mladinski svet Slovenije pripravlja regijski dogodek RASTIMO SKUPAJ v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Vabljeni vsi mladi, ki vas zanima participacija v lokalni skupnosti.

Uradno povabilo:
Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih?
Želite mladi spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Vabimo vas na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v gorenjski regiji, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevamo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.
Dogodek bo potekal v petek, 4. oktobra 2019, ob 15. uri v Avli Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, Kranj.

Dogodek je namenjen mladim in občinskim uslužbencem v gorenjski regiji. Prosimo, da se na dogodek prijavite prek elektronske prijavnice do petka, 27. septembra 2019.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.
Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi.

INFO TOČKA - Kontracepcija

torek, 24. september 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 25. september 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Svetovni dan kontracepcije, ki ga po vsem svetu obeležujemo 26. septembra, je namenjen ozaveščanju o kontracepcijskih možnostih. Vizija obeleževanja tega dne je oblikovanje sveta, v katerem je vsaka nosečnost zaželena. Skrb za kontracepcijo je odgovornost obeh partnerjev, zato na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) svetujejo odkrit pogovor med parterjema o kontracepciji in skrbi za zanesljivo zaščito.

O kontracepciji bomo spregovorili na INFO-stojnici in mlade osveščali o njihovih možnostih in odgovornosti.

Info točke izvaja Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Spet šola

ponedeljek, 16. september 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kakšni so danes otroci? Nekateri so samostojni, odgovorni. Nekateri pa so nesamostojni. Za nesamostojne otroke je šola lahko zelo zahtevna in težka. Kako lahko otrokom pomagamo do večje samostojnosti? Otroke lahko navajamo tudi na boljše delo z iskanjem dobrega pri njihovem šolskem delu. Otrokom pomagamo ustvariti zaupanje v lastne zmogljivosti.
Ko bodo starši izpostavili probleme, ki se dogajajo ob domačem delu za šolo, bomo iskali rešitve za te težave. Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 11. septembra z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - HRUŠICA

sreda, 11. september 2019, od 16. do 18. ure, Športno igrišče na Hrušici - Hrušica 55A, Jesenice

Pridruži se nam v sredo, 11. septembra 2019, na športnem igrišču na Hrušici (na placu) na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan
 • poslikava delov obraza
 • zabava z XXL milnimi mehurčki
 • vragolije z napihljivimi ZORBI
 • ustvarjalna delavnica

V primeru dežja bo dogodek prestavljen, info na www.mc-jesenice.si.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 11. september 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 11. septembra 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - CENTER II

torek, 10. september 2019, od 16. do 18. ure, Soseska Center II - na Titovi 41, Jesenice

Pridruži se nam v torek, 10. septembra 2019, na platoju v soseski Center II (zraven A-banke) na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan
 • poslikava delov obraza
 • zabava z XXL milnimi mehurčki
 • XXL lego kocke
 • ustvarjalna delavnica

V primeru dežja bo dogodek prestavljen, info na www.mc-jesenice.si.

FESTEELVAL 2019

Trg na Stari Savi, od petka 6. septembra 2019 do nedelje 8. septembra 2019

Tradicionalni FESTEELVAL s pestrim programom za vse okuse! Enkrat na leto glavni organizatorji, Klub Jeseniških študentov in Mladinski svet Jesenice, skupaj povežejo še Mladinski center Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice v nepozabno jesensko dogajanje v mestu.

Program:
Petek:
15:00-1:30 (Kolpern in Trg na Stari Savi)
Back to school HIP HOP jam: spopad plesnih skupin in plesalcev 1 na 1, Dj K'POW, DJ Jack'o, delavnica grafitiranja in presenečenje večera

Sobota:
10:00-12:00 (Trg na Stari Savi) Otroški program
12:00-16:00 (Trg na Stari Savi) Mestni piknik z nastopom lokalnih glasbenikov
14:00-20:00 (Trg na Stari Savi) 4. vseslovensko srečanje kovačev
20:00-1:30 (Trg na Stari Savi) Sobotni jam: Skyburst, Glasbena mineštra in Samuel Blues

Nedelja:
17:00 (Pudlovka na Stari Savi) Gledališka produkcija Celofan
20:30 (za Gledališčem Toneta Čufarja) Drive in kino

Več podrobnosti o dogajanju razkrijemo sproti zato nas spremljaj na FB strani dogodka: FESTEELVAL, da boš na tekočem!

Prireditev je sofinancirana v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev v Občini Jesenice v letu 2019 in Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov v Občini Jesenice v letu 2019.

Razstava fotografij »Piran & cars«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Piran & cars« fotografa Nika Bertonclja (Nik Bertoncelj Photography), ki je dokumentarna razstava dogodka "Cars & coffe", ki je letos maja potekal v Piranu. Na fotografijah so skriti in manj skriti kotički Pirana in luksuzni, športni in unikatni avtomobili, ki so se razkazovali na ulicah slikovitega obmorskega mesta.

Razstava je na ogled od 12. junija 2019.

Poletje z MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice in na Kopališču Ukova od 1. 7. - 26. 7. in od 12. 8. - 30 .8. 2019

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v Mladinskem centru ali na Kopališču Ukova.

 • Igralni ponedeljki, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice
  druženje ob igranju družabnih iger in namiznega tenisa, pikada, namiznega nogometa
 • Ustvarjalni torki, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice in od 14h-16h na Kopališču Ukova
  ustvarjanje iz raznovrstnih materialov, spodbujanje kreativnosti
 • Razvedrilne srede, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice in od 14h-16h na Kopališču Ukova
  druženje ob igranju miselnih iger: Enka, Človek ne jezi se, Monopoli, Naseljenci otoka Katan, reševanje rubikovih kock in učenje čarovnije

V primeru slabega vremena aktivnosti na Kopališču Ukova odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na Facebook profilu: Mladinski center Jesenice.

Spominski dan Občine Jesenice - Noč na kopališču Ukova

sobota, 27. julij 2019

Vabljeni, da se nam ob Spominskem dnevu Občine Jesenice pridružite na letnem kopališču Ukova. Program prireditve:

 • 11:00 - poletni hitropotezni šahovski turnir za pokal mesta Jesenic za otroke in odrasle
 • 15:00 - trening skakalcev v vodo, tekmovanje v metu na koš, plezanje na plezalni steni
 • 16:00 - ustvarjalnice - program za otroke
 • 16:00 - tekmovanje v skokih v vodo za mlade
 • 17:00 - tekmovanje v skokih v vodo v članski kategoriji
 • 18:00 - akvatlon za otroke
 • 18:30 - 28. jeseniški akvatlon
 • 18:30 - glasba v živo: Staš in Žiga
 • 20:00 - 12 urni plavalni maraton

Prost vstop na kopališče od 15:00 dalje. Več informacij »

Skok v poletje 2019

sobota, 6. julij 2019, kopališče Ukova

Program prireditve:

 • 15:00 - trening skakalcev v vodo
 • 16:00 - tekmovanje v skokih v vodo za mlade
 • 17:00 - tekmovanje v skokih v vodo v članski kategoriji
 • 17:45 - akvatlon za otroke
 • 18:00 - 27. jeseniški akvatlon
 • 18:30 - glasba v živo: Staš in Žiga

Vstop na kopališče Ukova je od 15:00 dalje brezplačen. Več informacij »

Poletna šola ritmične gimnastike na Jesenicah

Od ponedeljka 1. 7. do petka 5. 7. 2019 od 8h do 16h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na poletno šolo ritmične gimnastike na Jesenicah, ki bo potekala v dvorani Mladinskega centra Jesenice, od ponedeljka 1. 7. do petka 5. 7. 2019 od 8h do 16h. Namenjena je deklicam, ki imate rade ritmično gimnastiko od 5. do 15.leta.

KAJ BOMO DELALI?

 • vadba ritmične gimnastike,
 • balet, ples, delavnice dvigov in akrobatike,
 • ustvarjalni in lepotilni kotiček,
 • obisk bazena Ukova,
 • likovne in ustvarjalne delavnice, tečaj tujega jezika italijanščina (osnove),
 • zunanje športne aktivnosti, modna revija,
 • vsakodnevno kosilo v restavraciji kazina,
 • lov na skriti zaklad (darilo), podelitev diplom.

Poletno šolo bosta vodili bivši zelo uspešni članici ritmične gimnastike Karolina Žuber in Tanja Golja.

Obvezne prijave in več informacij na telefonski številki: 031 861 223 (od pon. do pet. 9h-12h) ali na email: sd.fleksi@gmail.com.

Vabilo »

HIP HOP Showcase na Jesenicah

sobota, 22. junij 2019 od 16h do 20h, Trg Toneta Čufarja

V soboto 22.6.2019, bomo na Trgu Toneta Čufarja, predstavili veščine hip hop kulture.

Hip hop je kulturni fenomen, ki je zrasel na pogorišču obubožanih in razdejanih sosesk južnega Bronxa v začetku 70-ih let. Uveljavil se je na ulicah kot odgovor na brezup ter nasilje, razvija pa se še danes po celem svetu in del te kulture lahko postaneš tudi ti. To je edinstvena priložnost, da se v svojem domačem kraju spoznaš z različnimi elementi hip hop-a v obliki delavnic in to zastonj! Poučevanje bo ob interesu možno tudi nadaljevati, ob rednih terminih.

PROGRAM:

 • HIP HOP SHOW
 • RAP
 • DJ-ING
 • BEATMAKING
 • BREAKING in HIP HOP
 • GRAFITI

Rap, DJ, breaking/hip hop ples, grafiti in beatmaking delavnice bo pod mentorstvom izvajala ekipa mladih hip hop glav, z znanjem pridobljenim pri Javni zavod Mladi zmaji v sklopu mestnega inkubatorja.

MENTORJI:

Each One Teach One je mladinski projekt, ki se je leta 2016 začel kot medvrstniško predajanje neformalnega znanja kulturnih dobrin hip hop-a, s strani mladih fantov in deklet.

Z načrtovanimi aktivnostmi želimo mlade usmeriti v lastne interese in skupaj z njimi oblikovati različne mladinske projekte ter jim na tak način predstaviti kvalitetno preživljanje prostega časa, hkrati pa jih vključiti v družbo.

Dogodek izvajamo v sodelovanju z: Mladinski Center Jesenice, KJŠ (Klub jeseniških študentov), DJ Telovadnica, Mestni inkubator in s projektom Each One Teach One.

Razstava fotografij »Islandija in Škotska«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Islandija in Škotska« fotografa Nika Bertonclja (Nik Bertoncelj Photography). Fotografije prikazujejo pot in dogodivščine po zimski Islandiji in Škotskem višavju.

Razstava je na ogled od 3. aprila 2019.

Kulturna mavrica Jesenic

sobota, 15. junij 2019, Športna dvorana Podmežakla

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic« tudi letos prikazuje bogato kulturno izročilo, ki ga v sebi nosijo prebivalci mesta Jesenic, preko pestrih nastopov sodelujočih društev, sprevoda po ulicah mesta in s predstavitvijo kulinarike in kulture na stojnicah. Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 15. junija 2019.

Program bomo v primeru lepega vremena otvorili ob 17.30 uri s SPREVODOM FOLKLORNIH SKUPIN, ki bodo s postankom na Trgu Toneta Čufarja in kratkimi predstavitvami skupin vabile k ogledu večernih nastopov.

S pričetkom ob 19. uri se bodo na odru predstavile skupine iz domačih društev:

 • KUD Triglav Slovenski Javornik - Jesenice,
 • KŠD Bošnjakov BISER Jesenice,
 • Makedonsko KD ILINDEN Jesenice,
 • KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica,
 • KŠD Hrušica,
 • Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora.

Tokrat bodo program obogatile skupine gostujočih društev: KUD »ABRAŠEVIĆ« Kraljevo in Folklorna skupina »DUKATI« Čačak iz Srbije.

Po končanem programu si boste na stojnicah lahko ogledali predstavitev kulture posameznih narodov in preizkusili tradicionalne jedi, ki vas bodo zagotovo navdušile.

Vabljeni k ogledu utrinkov iz lanskoletne Kulturne mavrice Jesenic na Facebook profilu dogodka: KulturnaMavrica.

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice in Zveza kulturnih društev Jesenice. Prireditev omogočajo: Občina Jesenice in Urad RS za mladino. Prireditev podpirajo: Gorenjski Glas, Radio Triglav, Cvetličarna Zvonček-S d.o.o., Foto Vidmar s.p., Relief laserska gravura s.p., Gornjesavski muzej Jesenice.

STIK Jesenice - Glasba in aktivizem

sreda, 12. junij 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Te zanima kaj nastane, ko se glasba in aktivizem srečata? Pridruži se nam v sredo, 12. junija 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice , kjer bomo spoznale_i razne avtorje in njihove najbolj aktivistične komade!

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Pomladni MCJ joga flow

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zaradi velikega zanimanja organiziramo vadbo POMLADNI MCJ JOGA FLOW, ki bo odslej potekala vsak petek.

Od MARCA DO KONCA MAJA se bomo lahko skupaj razgibali, sproščali, spodbujali, družili, pognali svoje "pomladne korenine" in skupaj malo bolj zmehčano vstopili v nov vikend.

Sklop pomladnih vadb je namenjen vsem mladim. Dijakom, študentom in tudi tistim, ki ste s študijem že zaključili pa še štejete 29.pomladi. Vse vadbe bodo primerne za vse, tudi tiste, ki se z jogo še niste srečali.

Cena vadbe za mlade je: 5 €
Lahko se nam pridružite kadarkoli - samo prijaviti se morate predhodno (zaradi majhnega prostora). Prijave zbiramo na anapirih@gmail.com (Sun Water Air Freedom). ali prek sms-a na 031 416 180. Svoje mesto dobi tisti, ki se prej prijavi.

Na vadbi dobite vse potrebno za vadbo. Samo udobno se oblecite. Spremljajte aktualne informacije o vadbah na Facebook-u.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 23. maj 2019, od 16. do 18. ure, Soseska Center II - na Titovi 41, Jesenice

Pridruži se nam v četrtek, 23. maja 2019, na platoju v soseski Center II (zraven A-banke) na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan
 • poslikava delov obraza
 • čarodej - hitri triki
 • sestavljanje rubikovih likov
 • ustvarjalna delavnica v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice
 • štafetne in športne igre v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice

Vabljeni! V primeru dežja dogodek odpade!

Četvorka jeseniških maturantov

ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

torek, 21. maj 2019, med 8.30 in 9.30 uro, parkirišče za Občino Jesenice

Vabljeni na slavnostni sprevod maturantov Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice. Dijaki obeh šol se bodo najprej podali na sprevod po ulicah Jesenic s štartom na Trgu Toneta Čufarja okrog 8. ure in naprej vse do Zdravstvenega doma Jesenice in nazaj do parkirišča za Občino Jesenice, kjer bo zbrane nagovoril tudi župan Občine Jesenice, g. Blaž Račič, predvidoma okrog 9. ure. Pod vodstvom Studia Ritem bodo prikazali nekaj slik tradicionalne četvorke in odplesali novim izzivom naproti.

Vabljeni, da se pridružite pozdravljanju bodočih prejemnikov zrelostnega izpita.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Moj otrok je zadržan

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zakaj so nekateri otroci mirni? Kako doživljajo druge otroke, dogodke. To so običajno plašni otroci. Pri teh otrocih opazimo, da so v poznanem okolju lahko tudi zelo živahni, klepetavi. Med neznanimi ljudmi pa se zaprejo vase. Pogosto so ti otroci tudi bolj občutljivi. Strokovno takšne otroke imenujemo hipersenzibilne. Ta povečana občutljivost se kaže na različnih področjih: pri sluhu, vidu, dotiku, vonju.

Prireditve, glasno glasbo, več glasnih živali, glasne gospodinjske aparate, prometno cesto, zlasti, če je veliko bolj glasnih prevoznih sredstev (motorji, tovornjaki) težko sprejemajo. Je pa značilno za te otroke, če so dalj časa npr. v nakupovalnem centru ali tam, kjer je bolj glasno, da so potem bolj utrujeni. Najpomembnejše je, da takšne otroke sprejemamo takšne, kot so.

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 15. maja 2019 z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Eventaton

sobota, 18. maj 2019 ob 9. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Se rad udeležuješ dogodkov in meniš, da jih na Jesenicah ni dovolj? Bi rad ustvaril svoj dogodek in ga tudi izvedel? Želiš pridobiti znanja in veščine, ki so potrebna za uspešno izpeljavo dogodka?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril pritrdilno, potem je Eventaton narejen zate.

Kako bo dogodek izgledal?
18. maja se dobimo v prostorih Mladinskega Centra Jesenice, kjer se bo tudi dogodek odvijal. Tam boste sodelujoči razporejeni v skupine. Vsaka skupina bo pod vodstvom izkušenega mentorja teoretično oblikovala celoten dogodek - se pravi od zasnove ideje pa do samega načina izvedbe. Vse skupine bodo svoje ideje predstavile, najboljša skupina pa bo svoj dogodek lahko izpeljala pod okriljem Kluba Jeseniških študentov.

Kako sodelovati?
Izpolni » prijavni obrazec «. V primeru, da že imaš ekipo, posreduj obrazec še ostalim članom. Ekipa ima lahko največ 5 članov.

Kakšne dogodke bomo iskali?
Najboljše! Vsebino dogodkov določite vi, edina omejitev, ki obstaja je, da je dogodek možno izpeljati v občini Jesenice.

Kaj pa nagrada?
Glavna nagrada je po našem mnenju druženje, širjenje znanja in povezovanje mladih na Jesenicah. Zmagovalna ekipa bo prejela bon v vrednosti 200 € za spletni nakup v trgovini Mimovrste; 2500 €, ki jih podarja KJŠ, za izpeljavo dogodka; honorar, ki ga podarja KJŠ, za organizatorje zmagovalnega projekta.

Če imaš kašna vprašanja ali predloge, pa nam jih pošlji na info@msj.si.

Dan Evrope - športno srečanje jeseniških srednješolcev

petek, 10.5.2019, Športni park Podmežakla

Tudi letos se bodo ob Dnevu Evrope (9. maj) zbrali srednješolci obeh jeseniških srednjih šol na 6. zaporednem športnem srečanju v Športnem parku Podmežakla. Športno zabavni dogodek bomo priredili v petek, 10.5.2019. Srečanje bo v okviru Dneva Evrope, ki ga Evropa praznuje 9. maja.

Srednješolski ekipi Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice se bosta pomerili v petih različnih športnih disciplinah, mešani šolski ekipi v odbojki in štafetnih igrah, dijakinje v kegljanju na asfaltu, dijaki pa v igranju nogometa in košarke. Z dogodkom bomo pričeli ob 10:00 v športnem parku Podmežakla.
Več informacij, program prireditve »

STIK Jesenice - Coming out (razkritje)

sreda, 8. maj 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Razkritja bližnjim, prijateljicam_em in širši okolici predstavlja ena od bolj stresnih dogodkov v življenju LGBT+ oseb. Na tokratnem STIKu bomo debatirale_i kako se razkriti, delile_i naše izkušnje ob razkritju in ustvarjale_i varen prostor za medsebojno podporo.

Dobimo se v sredo, 8. maja 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Prvomajski počitniški program 2019

Program v času prvomajskih počitnic (od 26. 4. 2019 do 5. 5. 2019) v Mladinskem centru Jesenice na Kejžarjevi 22:

SPROSTITEV:

Pomladni MCJ joga flow, petek, 26. 4. in 3. 5. 2019 ob 18h

Petek je rezerviran za razgibavanje, sproščanje, spodbujanje, druženje in nasploh sproščen vstop v nov vikend. Vadba je namenjena vsem mladim: dijakom, študentom in tudi tistim, ki ste s študijem že zaključili pa še štejete 29.pomladi. Vse vadbe bodo primerne za vse, tudi tiste, ki se z jogo še niste srečali.

Cena vadbe za mlade je: 5 €
Lahko se nam pridružite kadarkoli - samo prijaviti se morate predhodno (zaradi majhnega prostora). Prijave zbiramo na anapirih@gmail.com (Sun Water Air Freedom). ali prek sms-a na 031 416 180.

Na vadbi dobite vse potrebno za jogo in druženje. Samo udobno se oblecite.

GLASBA:

Glasbena delavnica - uporaba glasu, ponedeljek, 29. 4. 2019 od 16h do 19h

29. aprila bomo na Delavnici uporabe glasu za naravno samo-izražanje in petje skupaj odkrivali zmožnosti našega naravnega glasu.

Delavnica uporabe glasu je namenjena vsem, ki bi radi svoj glas uporabljali bolj učinkovito in na bolj zdrav način, ter pridobili moč za bolj sproščeno in naravno samoizražanje ter petje. Je za pevce in ne-pevce, dijake, študente in tudi tiste, ki ste s študijem že zaključili pa še štejete 29.pomladi. Na delavnico pridite v udobnih oblačilih, saj se bomo tudi razgibali.

Delavnica je za mlade od 15. do 29. leta starosti BREZPLAČNA. Prijave zbiramo na spela.lausegger@gmail.com ali prek sms-a na 040 304 813. Svoje mesto dobi tisti, ki se prej prijavi.

DRUŽENJA:

Turnir: Magic the Gathering, petek in sobota, 26., 27. 4. 2019 in 3., 4. 5. 2019 ob 18h

Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v različnih formatih (Modern, Commander in Sealed).

Dnevni klub MCJ, ponedeljek in torek, 29. in 30. 4. 2019 od 11h do 15h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Dogodek »Dajmo solidarnosti zagon«

sreda, 24. april 2019, ob 10. uri, Dvorana Kolpern

Človekoljubno dobrodelno društvo Up vabi na regionalni dogodek "Dajmo solidarnosti zagon", ki bo 24. aprila 2019 med 10:00 in 14:00 v Banketni dvorani Kolpern na Jesenicah.
Dogodek je namenjen senzibiliranju mladih k novemu solidarnostnemu zagonu in kreiranju boljše družbe. Dogodek bodo izvedli v sodelovanju z Zavodom Movit, več o samem dogodku pa tu: http://www.up-jesenice.org

Vabilo za mlade

KJŠ PIŽAMA PARTY

sobota, 20. april 2019 ob 20h, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

KJE? KJŠ - Mladinski center Jesenice
KDAJ? 20.4. od 20h dalje
DRESSCODE: PIŽAMA

ZAKAJ NE SMEM MANJKAT?
Ko bo 20. sijala luna na KJŠ, bo cela Kejžarjeva norela in delala galamo (sam naj ne kliče kdo 113!) In če bo slučajno padal dež, ne sekiraj se, ker ti si moje sonce. Luka bo povedal kje zabava je ta prava? ( in naj vsi vedo, da tu žura se non stop) Spili bomo mogoče malo več kot tri prste tekile in pol itak nihče ne bo hotel domov, ker bo jutri naš dan! Lej pač, kocka je padla nate in nima smisla da se nam upiraš, ti sam pusti soncu v srce, bodi zvezda in pridi na pižama party pa vzemi vse kar ti KJŠ ponuja :)

Lahkih nog naokrog: pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva!

Zavod Voluntariat, Bežigrad 6, 1000 Ljubljana

Zavod Voluntariat predstavlja projekt: Lahkih nog naokrog - Spoznaj mednarodno prostovoljstvo, ki te vabi, da se pridružiš skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva.

Si že bil/a vključen/a v aktivnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ - EVS, ESE, mladinske izmenjave in treningi mladinskih delavcev? Kot veš, so takšne mednarodne aktivnosti odlične priložnosti za medkulturno povezovanje, naslavljanje družbenih izzivov in treniranje mehkih veščin, ki bi jih radi približali čim večjemu številu mladih, zato te vabimo, da nam pomagaš razširiti dober glas vse do devete vasi!
Na izvedbo delavnic te bomo pripravili v štirih korakih:

 1. sedemdnevno usposabljanje na temo mednarodnega prostovoljstva s poudarkom na globalnem učenju, neformalnem izobraževanju in razvijanju mehkih veščin (Ljubljana, 23.4. - 29.4.2019);
 2. tridnevno usposabljanje, kjer se bodo oblikovale trojice za izvedbo delavnic (dva lokalna prostovoljca + en EVS prostovoljec) in zasnovala skupna vsebina delavnice. (izven Ljubljane, 20.5 - 22.5.2019);
 3. razširjanje dobrega glasu o mednarodnem prostovoljstvu in programu Erasmus+ po srednjih šolah ter lokalnih mladinskih centrih in društvih (lokalna okolja prostovoljcev, april 2019 - februar 2020);
 4. evalvacijsko srečanje z namenom pregleda dela in celotne učne izkušnje (enkrat med decembrom 2019 in februarjem 2020).

Po usposabljanju boste izvedli 5 - 7 promocijskih delavnic, stroški prenočišča bodo kriti za udeležence, ki ne živite v Ljubljani, ravno tako bodo kriti stroški prevoza do višine 20€.
Več o posameznih aktivnostih priprav si lahko prebereš tukaj.
Prijavi se do torka, 16.4.2019, do 12h, prijavnica je dostopna na tej povezavi.
V kolikor imaš dodatna vprašanja, nam lahko pišeš na programi@zavod-voluntariat.si. Verjamemo, da je to enkratna učna priložnost za mlade in se že veselimo tvoje prijave.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Otrok ne pospravlja igrač

ponedeljek, 15. april 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Spregovorili bomo o samostojnosti in odgovornosti otrok. Kako samostojen je vaš otrok? Pri katerih dejavnostih je samostojen? Ali je vaš otrok že šolar? Kdaj je šolar sposoben samostojnega dela za šolo? Ali že uporabljate zeleni svinčnik?

Vzamemo si čas, da otroka učimo samostojnosti na vseh področjih. Pri oblačenju, umivanju, jedi, pospravljanju, igri in pri drugih dejavnostih. Ta čas imamo povrnjen z otrokovim odraščanjem, ko je sposoben samostojnosti pri šolskih obveznostih, pri študiju, pri pomoči doma, pri iskanju službe in pri delu nasploh. Nikdar ne pomislimo na to, da bi ga navajali na samostojnost, če bi imeli več časa. Čas za to si je treba vzeti.

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 10. aprila 2019 z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

MSJ Eventaton

sobota, 13. april 2019 ob 9. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Se rad udeležuješ dogodkov in meniš, da jih na Jesenicah ni dovolj? Bi rad ustvaril svoj dogodek in ga tudi izvedel? Želiš pridobiti znanja in veščine, ki so potrebna za uspešno izpeljavo dogodka?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril pritrdilno, potem je Eventaton narejen zate.

Kako bo dogodek izgledal?
13. aprila se dobimo v prostorih Mladinskega Centra Jesenice, kjer se bo tudi dogodek odvijal. Tam boste sodelujoči razporejeni v skupine. Vsaka skupina bo pod vodstvom izkušenega mentorja teoretično oblikovala celoten dogodek - se pravi od zasnove ideje pa do samega načina izvedbe. Vse skupine bodo svoje ideje predstavile, najboljša skupina pa bo svoj dogodek lahko izpeljala pod okriljem Kluba Jeseniških študentov.

Kako sodelovati?
Izpolni » prijavni obrazec «. V primeru, da že imaš ekipo, posreduj obrazec še ostalim članom. Ekipa ima lahko največ 5 članov.

Kakšne dogodke bomo iskali?
Najboljše! Vsebino dogodkov določite vi, edina omejitev, ki obstaja je, da je dogodek možno izpeljati v občini Jesenice.

Kaj pa nagrada?
Glavna nagrada je po našem mnenju druženje, širjenje znanja in povezovanje mladih na Jesenicah. Najproduktivnejša skupina bo lahko svojo idejo izvedla in prejela praktične nagrade.

Če imaš kašna vprašanja ali predloge, pa nam jih pošlji na info@msj.si.

STIK Jesenice - Turnir v namiznem tenisu in ročnem nogometu

sreda, 10. april 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pripravite loparje za namizni tenis, ogrejte se za spopad v ročnem nogometu! Tokrat bo STIK na Jesenicah potekal v športnem vzdušju. Ne glede na to, ali ste profesionalke_ci ali začetnice_ki, vabljene_i, da se nam pridružite v turnirju namiznega tenisa in ročnega nogometa!

Dobimo se v sredo, 10. aprila 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Potopisno predavanje in otvoritev razstave: Islandija in Škotska

sreda, 3. april 2019 ob 18:00, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Vabljeni vsi, ki radi potujete, raziskujete in poslušate nasvete ter dogodivščine drugih, v sredo 3.4. ob 18. uri v prostore Mladinskega centra Jesenice, kjer nam bo svojo pot in dogodivščine predstavil fotograf, ki sodeluje z nami že 4 leta, Nik Bertoncelj (Nik Bertoncelj Photography). Predstavil bo pot po zimski Islandiji in Škotskem višavju. Po potopisu pa ste povabljeni, da tudi kaj prigriznete, popijete ali se samo z nami še malo podružite.

Nefiks JEZIKOVNI KLUB na Jesenicah - ANGLEŠČINA

vsak torek ob 17:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

»Hallo, wie geht`s?« »Ciao, come stai?«

Bi znal/a povedati še kaj več kot le »kako si?«
Danes je v Sloveniji med mladimi le še redko kdo, ki poleg svojega maternega jezika, ne govori vsaj enega tujega jezika. Vendar pa se prepogosto zgodi, da nam zmanjka samozavesti, da bi povedali še kaj več kot le osnovne fraze. Prav v ta namen so bili ustanovljeni Nefiks jezikovni klubi. V jezikovnem klubu vadimo pogovor v tujem jeziku in vsi dobimo priložnost za nagrajevanje znanja tujega jezika! Udeležba v klubu je za mlade povsem brezplačna! To ni tečaj, omogoča pa učenje konverzacije v sproščenem okolju s pomočjo rojenega govorca. Srečanja potekajo vsak teden ob istem času na istem kraju, obravnavane teme bodo vezane na samopredstavitev/zaposlovanje/kulturo države ali druge tematike, ki jih boste izbrali sami!

Za več informacij in PRIJAVO klikni TUKAJ TUKAJ TUKAJ

V jezikovnem klubu lahko sodeluješ tudi kot vodja in tako poleg znanje tujega jezika pridobiš še veščine načrtovanja, organizacije in dela z mladimi! Klikni TUKAJ in se pozanimaj ali je ta vloga prav zate.

Razstava fotografij »Gran Canaria«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.
Vabljeni na ogled razstave fotografij »Gran Canaria« fotografa Matjaža Vidmarja.

»Fotograf Matjaž Vidmar v svoji novi razstavi predstavlja enega izmed kanarskih otokov, ki ga ima sam zelo rad in ga redno obiskuje, Gran Canario. V objektiv je ujel njene najlepše naravne trenutke, ki človeka ne pustijo ravnodušnega. Morje, mivka in palme vabijo poglede na slikah in očarajo gledalca s svojim romantičnim duhom.
Fotografska razstava obsega 9 fotografij. Vsaka izmed njih predstavlja košček sestavljanke Gran Canarie. Fotografije pripovedujejo, da fotograf dobro pozna otok in ve kako ga najbolje predstaviti skozi objektiv. Motivi so različni in uspešno prikazujejo lepoto tega velikega otoka. V fotografijah je prisotna tradicionalna kompozicija, ki v sodelovanju z vibrantnimi barvami ustvarja občutek kot da otok v živo opazujemo skozi fotografove oči. Spretna uporaba svetlobe in barv fotografijam vdahnejo življenje, prav tako pa iz določenega zornega kota raziskujemo sposobnost orisovanja krajev in prebujanja občutkov, ki jo ima le fotografija.« (recenzija razstave: dipl. lik. ped. Barbara Osolnik)

Vodja galerije v Mladinskem centru je mlad nadarjen fotograf Nik Bertoncelj (Nik Bertoncelj Photography).

Razstava je na ogled od 20. decembra 2018.

90 let mesta Jesenice - koncert Anje Baš

Vabljeni na koncert
ANJE BAŠ
ob 90 letnici mesta Jesenice
sobota, 23. marec 2019, med 20:00 in 24:00
na Trgu Toneta Čufarja

6. Glasbena mineštra

petek, 22. marec 2019, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Mineštra. Zadnjič to sezono. Ne zamudite!

Rebeka Bogataj - vokal
Klara Veteršek - vokal
Maša Cilenšek - vokal

Jure Slapar - kitara
Oto Gvardjančič - klaviature
Nace Jordan - bas
Jure Rozman - bobni

* star guest: Miha Rebernik - vokal!

Več na: Glasbena mineštra

DELAVNICA: Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in sočutnih odnosov

sobota in nedelja, 23. in 24. marec 2019, od 9. do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kadar zaradi nesoglasij ali celo razprtij v odnosih naše potrebe niso izpolnjene, doživljamo jezo, nemoč, in frustriranost, posledično pa je s tem kakovost našega življenja slabša.

V kolikor vas zanima doseganje razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnemu odnosu do drugih in pristnemu izražanju v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in zadovoljujoče odnose.

Ko jasno in iskreno komuniciramo na povezovalen način, si povečamo možnosti za obojestransko upoštevanost in razumevanje, ne glede na to ali druge osebe poznajo metode povezovalne komunikacije. Ob tem pa v odnose vnašamo skrbnost, vzajemno spoštovanje, povezanost in iskrenost. Naš namen bo vzpostavljanje stika ter raziskovanje in odpiranje prostora za iskanje rešitev, ki pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Lahko boste iskali rešitve za resnične primere iz vašega vsakodnevnega življenja.

Udeleženci boste spoznali in vadili naslednje veščine povezovalne komunikacije:
- prepoznavanje občutkov in potreb pri sebi in drugih,
- vzpostavljanje sočutnega stika s sabo in drugimi,
- pristno povezovalno izražanje,
- zavedanje in spreminjanje svojih prepričanj in sodb,
- empatično vživljanje vase in v druge,
- odzivi v čustveno intenzivnih situacijah,
- soočanje z razdiralnim govorom (obsodbe, izsiljevanja, kaznovanja, ...),
- konstruktivno delovanje v konfliktnih situacijah.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku in je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje.

V primeru, da je plačnik organizacija ali podjetje je cena delavnice 150 EUR. Za samoplačnike / fizične osebe je cena delavnice 100 EUR.

V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, nam to prosim sporočite, da skupaj poiščemo rešitev.

Delavnice bodo vodili: Dmitriy Kopina, Jaka Kovač in Javor Škerlj Vogelnik.

Več informacij », Prijave »

KVIZ 2019: 90-letnica Jesenic - finalno občinsko tekmovanje

ponedeljek, 18. marec 2019, ob 17h, dvorana Kina Železar

Ob občinskem prazniku se vsako leto učenci in učenke, dijaki in dijakinje jeseniških osnovnih in srednjih šol pomerijo v znanju zgodovine mesta Jesenic. Letošnje leto je tema: 90-letnica Jesenic. Po izvedenih tekmovanjih na OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, OŠ Poldeta Stražišarja, Gimnaziji Jesenice in Srednji šoli Jesenice se bodo ekipe najboljših učencev in dijakov pomerile na finalnem tekmovanju v treh starostnih skupinah.

Prva nagrada, ki jo poklanja Občina Jesenice, je panoramski polet z avionom. Ostale nagrade so praktične narave in jih prispevajo soorganizatorji kviza.

Pridružite se nam pri navijanju za mlade bistre ume in spodbujanju poznavanja lokalnega okolja.

Organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Otrok mi stalno nagaja, ali naj ga kaznujem?

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Otroci pogosto nagajajo. Kaj je lahko vzrok za nagajanje? Kako se starši največkrat odzovemo? Pogosto se odzovemo z vpitjem, zmerjanjem. Včasih jih kaznujemo.

Eden od pomembnih elementov pri vzgoji otrok je pozornost. Živimo v obdobju, ko službe trajajo dolgo, starši želijo imeti pospravljeno stanovanje, tudi kuhanje in vsa ostala gospodinjska opravila nam vzamejo veliko časa. Pogosto pa nam zmanjka čas za druženje z otroki, za skupno igro. Otroci pogosto pokažejo, da si želijo naše pozornosti. Ko niso deležni toliko pozornosti, kot jo potrebujejo, si jo priborijo. Priborijo pa si jo tako, da si zagotovo vzamemo čas zanje. Da si priborijo našo pozornost, nagajajo, razmetavajo igrače, kričijo. Kako lahko take situacije najbolje rešimo?

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 13. marca 2019 z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Obvestilo o gradnji otroškega igrišča pri Mladinskem centru Jesenice

V sredo, 6. marca 2019, bo izvajalec začel z gradnjo otroškega igrišča pri Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22. Vse uporabnike parkirišča pri Mladinskem centru Jesenice vljudno prosimo, da svojih vozil od 6. marca 2019 od 7.00 ure naprej ne parkirajo na parkirišču.

Hvala za razumevanje!

Občina Jesenice

STIK Jesenice - Turnir v namiznem tenisu in ročnem nogometu

sreda, 13. marec 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pripravite loparje za namizni tenis, ogrejte se za spopad v ročnem nogometu! Tokrat bo STIK na Jesenicah potekal v športnem vzdušju. Ne glede na to, ali ste profesionalke_ci ali začetnice_ki, vabljene_i, da se nam pridružite v turnirju namiznega tenisa in ročnega nogometa!

Dobimo se v sredo, 13. marca 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

8. marec - Ulična akcija ob mednarodnem dnevu žensk

Dan žena, ki ga v približno 100 državah po svetu vsako leto praznujemo 8. marca, je mednarodni dan boja za žensko enakopravnost - ekonomsko, politično in socialno. Poleg tega, je to tudi dan, ko svoje mame, žene, sestre, punce, učiteljice in vse ostale ženske, ki v naših življenjih igrajo posebno vlogo, razveselimo z majhno pozornostjo - v obliki lepe misli ali malega darila.

Mladinski center Jesenice bo tako s pomočjo dijakinj in dijakov Srednje šole Jesenice v petek, 8. marca 2019 pripravili drobno presenečenje za vse ženske na Jeseniških ulicah.

Drage dame, vse lepo ob dnevu žena vam želi ekipa ZŠJ - Mladinskega centra Jesenice!

VESELO PUSTOVANJE ZA OTROKE IN STARŠE 2019

sobota, 2. marec 2019, ob 16. uri, dvorana osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice

Preženimo zimo z veselim pustnim rajanjem za otroke in starše v soboto, 2. marca 2019 s pričetkom ob 16. uri v dvorani Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice.

Za dobro vzdušje in animacijo bo poskrbel animator Marjan Uljan - mali BU iz aktualne glasbene skupine Malibu. Ob veseli glasbi in animaciji se bomo skupaj zabavali in se na koncu rajanja posladkali s slastnimi pustnimi krofi!

Vstop prost.

Projekt 200 zaposlitev - predstavitvena delavnica

Predstavitvena delavnica: sreda, 20. februar 2019 ob 11:00, Ljudska univerza Jesenice, Delavska ulica 1, Jesenice

Projekt »200 zaposlitev« bo 200 brezposelnim osebam, mlajšim od 29 let v manj kot 2 mesecih in popolnoma brezplačno omogočil usposabljanje za izbran poklic in zaposlitev pri delodajalcih iz lokalnega okolja. V največ dveh mesecih (največ 150 ur) se boste imeli možnost usposobiti za tri poklice: bolničar / negovalec, pomočnik kuharja ali socialni oskrbovalec. (spletna stran projekta: 200zaposlitev.si)

Ljudska univerza Jesenice vabi na predstavitveno delavnico projekta, ki bo v sredo, 20. 2. 2019 ob 11.00 uri v njihovih prostorih na Delavski ulici 1. Na delavnici boste lahko izvedeli vse podrobnosti o projektu in dobili odgovore na morebitna vprašanja. Vabilo na delavnico »

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Otrok tepe, ščipa, grize, ne uboga

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pogosto se dogaja, da otrok počne stvari, ki nam niso všeč, pa ne vemo, kako naj mu povemo, da nam to, kar dela, ni všeč.
Za otroke je zelo pomembno, da jih starši vodimo, saj sami ne vedo, kaj je zanje dobro. Če jim dovolimo odločanje, se odločijo za tisto, kar jim je všeč ne pa za tisto, kar je zanje dobro. Vodimo jih s postavljanjem meja. Tako jim omogočimo, da kmalu tudi sami sprejemajo dobre odločitve. Na kakšen način lahko postavljamo meje, da je za starše in otroke vzgoja prijetna, bomo spregovorili na srečanju.

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 13. februarja 2019 z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

5. Glasbena mineštra

petek, 15. februar 2019, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Tokrat bo mineštro zamešal Gala Dance Band v zasedbi:

vokal - Miha Rebernik
vokal - Maša Cilenšek
kitara - Klemen Smolej
bobni - Jure Rozman
klaviature - Anže Vrabec
bas - Peter Smrdel
sax - Matic Mikola

Vstop prost! Prid'te!

Več na: Glasbena mineštra

STIK Jesenice - Turnir v namiznem tenisu in ročnem nogometu

sreda, 13. februar 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pripravite loparje za namizni tenis, ogrejte se za spopad v ročnem nogometu! Tokrat bo STIK na Jesenicah potekal v športnem vzdušju. Ne glede na to, ali ste profesionalke_ci ali začetnice_ki, vabljene_i, da se nam pridružite v turnirju namiznega tenisa in ročnega nogometa!

Dobimo se v sredo, 13. februarja 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

31. januar - Svetovni dan brez cigarete

torek, 29. januar 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 30. januar 2019, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Vse znanstvene raziskave kažejo, da je kajenje škodljivo za zdravje, ne samo za tiste, ki kadijo, pač pa tudi za pasivne kadilce. Kajenje mnogokrat povzroča pljučnega raka in emfizem, pa tudi druge motnje v delovanju organizma.

Zaradi izredne škodljivosti te »razvade«, bomo na INFO-stojnici dijake spodbujali, da vsaj na ta dan ne prižgejo cigarete. Mladim bo na voljo tudi slikovni material, ki bo nazorno pokazal, katere strupene kemične snovi so v njihovih cigaretah, kot na primer amonijak, ki ga vsebuje običajno čistilo za wc školjko.

4. Glasbena mineštra

četrtek, 24. januar 2019, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Na Jesenice tokrat prihajajo:

Smrdel & Škofic TRIO

kontrabas- Peter Smrdel
klaviature- Nejc Škofic
bobni- Žiga Srmdel

Vstop prost! Prid'te!

Več na: Glasbena mineštra

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Ali ima tudi moj navihanec dobre lastnosti

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tudi tisti najbolj poredni otroci imajo veliko dobrega v sebi.
Tudi tisti zadržani, sramežljivi otroci imajo veliko dobrega v sebi.
Kako pomembno je poiskati dobro v otroku?
Kako najdemo dobro v otroku?
Ko poudarjamo dobro v otroku, se razvija dobra samopodoba.
Otrok z dobro samopodobo išče tisto, kar zmore.
Kadar pa otroku ves čas sporočamo tisto kar nam ni všeč, potem je tega vedno več in to kar ne želimo to tudi raste.

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave.
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 16. januarja z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

STIK Jesenice - Čas in prostor za STIK mladih Lgbt+* oseb

sreda, 9. januar 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja. Čas in prostor za STIK mladih LGBT+* oseb ter oseb, ki se identificirate izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

STIK skupina je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem ... Na skupini je zagotovljeno varno okolje, brez sovražnosti in pametovanja, kjer je prostor za iskrene pogovore, razmišljanja in osebno rast, posebno pozornost pa bo posvečena temam, povezanih s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo.

Tokrat bomo spregovorile_i o sovražnem govoru, za katerega se predvsem v zadnjem času zdi, da se pojavlja povsod. Kaj je sovražni govor, kako ga prepoznati ter naslavljati in še več boste izvedele_i na naslednjem srečanju STIK terenske ekipe na Jesenicah.

Dobimo se v sredo, 9. januarja 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Se STIKnemo!

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.