Aktualno

Naj dogodki

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Moj otrok je zadržan

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zakaj so nekateri otroci mirni? Kako doživljajo druge otroke, dogodke. To so običajno plašni otroci. Pri teh otrocih opazimo, da so v poznanem okolju lahko tudi zelo živahni, klepetavi. Med neznanimi ljudmi pa se zaprejo vase. Pogosto so ti otroci tudi bolj občutljivi. Strokovno takšne otroke imenujemo hipersenzibilne. Ta povečana občutljivost se kaže na različnih področjih: pri sluhu, vidu, dotiku, vonju.

Prireditve, glasno glasbo, več glasnih živali, glasne gospodinjske aparate, prometno cesto, zlasti, če je veliko bolj glasnih prevoznih sredstev (motorji, tovornjaki) težko sprejemajo. Je pa značilno za te otroke, če so dalj časa npr. v nakupovalnem centru ali tam, kjer je bolj glasno, da so potem bolj utrujeni. Najpomembnejše je, da takšne otroke sprejemamo takšne, kot so.

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 15. maja 2019 z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Četvorka jeseniških maturantov

ZŠJ – Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

torek, 21. maj 2019, med 8.30 in 9.30 uro, parkirišče za Občino Jesenice

Vabljeni na slavnostni sprevod maturantov Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice. Dijaki obeh šol se bodo najprej podali na sprevod po ulicah Jesenic s štartom na Trgu Toneta Čufarja okrog 8. ure in naprej vse do Zdravstvenega doma Jesenice in nazaj do parkirišča za Občino Jesenice, kjer bo zbrane nagovoril tudi župan Občine Jesenice, g. Blaž Račič, predvidoma okrog 9. ure. Pod vodstvom Studia Ritem bodo prikazali nekaj slik tradicionalne četvorke in odplesali novim izzivom naproti.

Vabljeni, da se pridružite pozdravljanju bodočih prejemnikov zrelostnega izpita.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 23. maj 2019, od 16. do 18. ure, Soseska Center II - na Titovi 41, Jesenice

Pridruži se nam v četrtek, 23. maja 2019, na platoju v soseski Center II (zraven A-banke) na naslednjih aktivnostih:

  • največji napihljivi tobogan
  • poslikava delov obraza
  • čarodej - hitri triki
  • sestavljanje rubikovih likov
  • ustvarjalna delavnica v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice
  • štafetne in športne igre v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice

Vabljeni! V primeru dežja dogodek odpade!

Pomladni MCJ joga flow

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zaradi velikega zanimanja organiziramo vadbo POMLADNI MCJ JOGA FLOW, ki bo odslej potekala vsak petek.

Od MARCA DO KONCA MAJA se bomo lahko skupaj razgibali, sproščali, spodbujali, družili, pognali svoje "pomladne korenine" in skupaj malo bolj zmehčano vstopili v nov vikend.

Sklop pomladnih vadb je namenjen vsem mladim. Dijakom, študentom in tudi tistim, ki ste s študijem že zaključili pa še štejete 29.pomladi. Vse vadbe bodo primerne za vse, tudi tiste, ki se z jogo še niste srečali.

Cena vadbe za mlade je: 5 €
Lahko se nam pridružite kadarkoli - samo prijaviti se morate predhodno (zaradi majhnega prostora). Prijave zbiramo na anapirih@gmail.com (Sun Water Air Freedom). ali prek sms-a na 031 416 180. Svoje mesto dobi tisti, ki se prej prijavi.

Na vadbi dobite vse potrebno za vadbo. Samo udobno se oblecite. Spremljajte aktualne informacije o vadbah na Facebook-u.

Periodične dejavnosti, razpisi

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Friday Night Magic so sproščeni turnirji, kjer se zabavamo z namizno igro Magic the Gathering. Vsak teden imamo druge formate (Modern, Standard, Draft, Legacy in Tribal Wars). Vabljeni vsi stari in novi igralci. Novi igralci boste dobili vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.
Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič).

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.

Razstava fotografij »Islandija in Škotska«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Islandija in Škotska« fotografa Nika Bertonclja (Nik Bertoncelj Photography). Fotografije prikazujejo pot in dogodivščine po zimski Islandiji in Škotskem višavju.

Razstava je na ogled od 3. aprila 2019.