Aktualno

Naj dogodki

HIP HOP Showcase na Jesenicah

sobota, 22. junij 2019 od 16h do 20h, Trg Toneta Čufarja

V soboto 22.6.2019, bomo na Trgu Toneta Čufarja, predstavili veščine hip hop kulture.

Hip hop je kulturni fenomen, ki je zrasel na pogorišču obubožanih in razdejanih sosesk južnega Bronxa v začetku 70-ih let. Uveljavil se je na ulicah kot odgovor na brezup ter nasilje, razvija pa se še danes po celem svetu in del te kulture lahko postaneš tudi ti. To je edinstvena priložnost, da se v svojem domačem kraju spoznaš z različnimi elementi hip hop-a v obliki delavnic in to zastonj! Poučevanje bo ob interesu možno tudi nadaljevati, ob rednih terminih.

PROGRAM:

 • HIP HOP SHOW
 • RAP
 • DJ-ING
 • BEATMAKING
 • BREAKING in HIP HOP
 • GRAFITI

Rap, DJ, breaking/hip hop ples, grafiti in beatmaking delavnice bo pod mentorstvom izvajala ekipa mladih hip hop glav, z znanjem pridobljenim pri Javni zavod Mladi zmaji v sklopu mestnega inkubatorja.

MENTORJI:

Each One Teach One je mladinski projekt, ki se je leta 2016 začel kot medvrstniško predajanje neformalnega znanja kulturnih dobrin hip hop-a, s strani mladih fantov in deklet.

Z načrtovanimi aktivnostmi želimo mlade usmeriti v lastne interese in skupaj z njimi oblikovati različne mladinske projekte ter jim na tak način predstaviti kvalitetno preživljanje prostega časa, hkrati pa jih vključiti v družbo.

Dogodek izvajamo v sodelovanju z: Mladinski Center Jesenice, KJŠ (Klub jeseniških študentov), DJ Telovadnica, Mestni inkubator in s projektom Each One Teach One.

Poletna šola ritmične gimnastike na Jesenicah

Od ponedeljka 1. 7. do petka 5. 7. 2019 od 8h do 16h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na poletno šolo ritmične gimnastike na Jesenicah, ki bo potekala v dvorani Mladinskega centra Jesenice, od ponedeljka 1. 7. do petka 5. 7. 2019 od 8h do 16h. Namenjena je deklicam, ki imate rade ritmično gimnastiko od 5. do 15.leta.

KAJ BOMO DELALI?

 • vadba ritmične gimnastike,
 • balet, ples, delavnice dvigov in akrobatike,
 • ustvarjalni in lepotilni kotiček,
 • obisk bazena Ukova,
 • likovne in ustvarjalne delavnice, tečaj tujega jezika italijanščina (osnove),
 • zunanje športne aktivnosti, modna revija,
 • vsakodnevno kosilo v restavraciji kazina,
 • lov na skriti zaklad (darilo), podelitev diplom.

Poletno šolo bosta vodili bivši zelo uspešni članici ritmične gimnastike Karolina Žuber in Tanja Golja.

Obvezne prijave in več informacij na telefonski številki: 031 861 223 (od pon. do pet. 9h-12h) ali na email: sd.fleksi@gmail.com.

Vabilo »

Skok v poletje 2019

sobota, 6. julij 2019, kopališče Ukova

Program prireditve:

 • 15:00 - trening skakalcev v vodo
 • 16:00 - tekmovanje v skokih v vodo za mlade
 • 17:00 - tekmovanje v skokih v vodo v članski kategoriji
 • 17:45 - akvatlon za otroke
 • 18:00 - 27. jeseniški akvatlon
 • 18:30 - glasba v živo: Staš in Žiga

Vstop na kopališče Ukova je od 15:00 dalje brezplačen. Več informacij »

Periodične dejavnosti, razpisi

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Friday Night Magic so sproščeni turnirji, kjer se zabavamo z namizno igro Magic the Gathering. Vsak teden imamo druge formate (Modern, Standard, Draft, Legacy in Tribal Wars). Vabljeni vsi stari in novi igralci. Novi igralci boste dobili vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.
Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič).

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.

Razstava fotografij »Piran & cars«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Piran & cars« fotografa Nika Bertonclja (Nik Bertoncelj Photography), ki je dokumentarna razstava dogodka "Cars & coffe", ki je letos maja potekal v Piranu. Na fotografijah so skriti in manj skriti kotički Pirana in luksuzni, športni in unikatni avtomobili, ki so se razkazovali na ulicah slikovitega obmorskega mesta.

Razstava je na ogled od 12. junija 2019.