Aktualno

PODJETNIŠKI KROŽEK

Klub jeseniških študentov in Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske (RAGOR)

petek, 8. januar 2010, ob 18. uri, dvorana MCJ

Ustanovitev lastnega podjetja je eden od možnih načinov zagotavljanja sredstev za življenje; ta način je še posebej primeren za tiste, ki radi sami odločajo o tem kaj bodo delali, kdaj bodo delali….skratka tistih, ki žele v največji možni meri odločati o svoji usodi.

Seveda pa navedene osebnostne lastnosti niso dovolj za ustanovitev podjetja, še manj za preživetje. Najprej je treba imeti podjetniško idejo, jo znati oceniti in nato tudi formalno registrirati podjetje. Dostop do omenjenih znanj je Občina Jesenice sklenila omogočiti s financiranjem izvedbe podjetniških krožkov v Mladinskem centru Jesenice.

Idejo bo v Mladinskem centru Jesenice predstavil direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (RAGOR), Stevo Ščavničar. Po uvodni razlagi bo odgovarjal na vaša vprašanja; cilj predstavitve pa je ugotoviti interes za udeležbo v podjetniških krožkih in se dogovoriti za začetek izvajanja.

Cilji:

  • Da udeleženci spoznavajo različne tehnike ustvarjanja podjetniških idej,
  • Da se naučijo preveriti kakovost in izvedljivost svoje podjetniške ideje,
  • Da spoznajo strukturo, vsebino in namen poslovnega načrta,
  • Da se naučijo izdelati poslovni načrt za lastno (lahko tudi hipotetično) podjetje,
  • Ter, da spoznajo programska orodja, s katerimi si lahko pomagajo pri pripravi podjetniškega načrta ter vodenju projekta.

V kolikor pa bi se pojavila zares dobra ideja, pa bomo na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske registrirali vaše podjetje in vam pomagali realizirati vašo poslovno idejo.

Potek: Podjetniški krožki so celoletna aktivnost, v skupnem trajanju 24 šolskih ur. Delo bo potekalo ob podpori računalniškega programa za izdelavo poslovnega načrta (e-poslovni načrt, pri izdelavi katerega je sodeloval tudi RAGOR.

Rezultat: V poslovnem načrtu obdelana podjetniška ideja; v primeru dobre ideje in interesa avtorja ideje ustanovitev podjetja, z asistenco točke »vse na enem mestu«, ki prav tako deluje v sklopu Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.