Aktualno

PROJEKT Simbioz@ - aprilske testne delavnice tudi v Mladinskem centru Jesenice

izvajalec delavnic: zavod Ypsilon
od ponedeljka, 18.4., do srede, 20.4.2011, od 9. do 11. ure, Mladinski center Jesenice

Ponosni smo, da se je tudi naš mladinski center pridružil vseslovenskemu prostovoljskemu projektu zavoda Ypsilon, Simbioz@, ki bo potekal oktobra letos.

Računalniška pismenost starejših Slovencev je glede na statistične podatke precej pod povprečjem Evropske unije, zato so se mladi iz Zavoda Ypsilon odločili organizirati projekt Simbioz@. Simbioz@ e-pismena Slovenija je vseslovenski prostovoljski projekt, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti, potekal pa bo letos od 17. do 21. oktobra. V enem tednu bodo po vseh slovenskih mestih na različnih lokacijah mladi prostovoljci učili starejše občane osnov računalnika, interneta in e-pošte.

Cilj projekta Simbioz@ pa je nagovoriti vsaj 200.000 mladih med 18 in 25 letom, ter seveda mladih po srcu, in več kot 300.000 starejših nad 60. letom starosti. Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, okrepiti njihovo samozavest in jih motivirati za nadaljnje učenje ter uporabo računalnika in interneta. Več o projektu, vsebini delavnic in podpornikih projekta si lahko preberete na www.simbioza.eu, kjer se lahko tudi prijavite na oktobrske delavnice - kot mlad prostovoljec ali kot novega znanja željan starejši.

Ker pa v zavodu Ypsilon želijo potek delavnic do oktobra kar se da izpopolniti, bodo od 18. do 20. aprila organizirali testne delavnice na 17 lokacijah: Murska Sobota, Ljutomer, Maribor, Celje, Brežice, Sevnica, Slovenj Gradec, Velenje, Novo mesto, Tržič, Jesenice, Nova Gorica, Piran, Ljubljana, Domžale, Vrhnika, Postojna.
Sodelovalo bo okoli 40 mladih prostovoljcev in 130 starejših, ki bodo pomagali preveriti vsebinsko ustreznost kurikuluma, časovno razporejenost modulov in samo organizacije delavnic na posameznih lokacijah.

V našem centru pripravljamo delavnice za stanovalce Doma upokojencev Franceta Bergelja.