Foto arhiv

1. Lubetov memorial »VEČNI DERBI«

V telovadnici Osnovne šole Koroška Bela je bil v petek, 4. septembra 2009, izpeljan 1. Lubetov memorial v spomin na Lupča Filipov. Pri organizaciji so sodelovali Mladinski center Jesenice, Osnovna šola Koroška Bela, in prijatelji, vse pa se je odvilo v okviru praznika KS Javornik - Koroška Bela.

V prvem delu se je odigral nogometni turnir mlajših selekcij. Prijavile so se tri ekipe:

  • Koroška Bela (Samir Husenbašič, Amir Korlat, Tom Smolej, Arment Crnovič, Miha Horvat, Amir Muhič),
  • Blejska Dobrava (Zamis Kapetanovič, Tilen Jereb, Sebastijan Ilič, Matej Muršec, Mihael Waschl, Uroš Hmeljak, Jaka Jan, Samo Ertl, Matej Šimnic),
  • Javornik (Ernest Gervala, Mirel Ajderpašič, Robert Noč, Mersin Omič, Matija Muhar):

Vrstni red je bil naslednji;

  1. mesto Javornik
  2. mesto Koroška Bela
  3. mesto Blejska Dobrava

Najboljši strelec med mladimi je bil Samir Husenbašič s šestimi zadetki.

Med polčasom smo izvedli tudi tekmovanje v streljanju sede-metrovk. Prijavilo se je kar štirinajst tekmovalcev in po ogorčenem boju je prvo mesto prevzel Miha Horvat, kateri je obranil preko dvajset fantastičnih strelov. Drugo mesto je pripadlo Samirju Husenbašiču, odlično tretje mesto pa je dosegel Amir Muhič.

Nadalje so se najspretnejši pomerili še v skakanju preko telovadnice z zavezanimi nogami. Najhitrejši je bil Samo Ertl, drugo mesto je dosegel Matija Muhar in tretji je bil Tilen Jereb.

Ob 18. uri so se v nogometu udarili še večni rivali, ekipi Koroške Bele in Javornika, ki sta nastopali v naslednji postavi;

  • Koroška Bela (Uroš Urukalo, Boris Čučak, Klemen Kobal, Bojan Fartek, Brane Jotič, Mitja Komar, Aleš Pušavec, Boštjan Omejc, Klemen Mežnarec, Borut Brglez),
  • Javornik (Metod Filipov, Tomaž Žibert, Mitja Blažič, Miran Ozebek, Gorazd Vister, Milan Zabukovec, Andrej Razinger, Ivan Pihler, Boštjan Mlekuž, Joža Kralj)

Po hudem boju so tokrat slavili nogometaši Koroške Bele, z rezultatom 9:6. Najboljši strelec je bil Boštjan Omejc s tremi zadetki.

Po tekmi je sledilo še tekmovanje v vlečenju vrvi, kjer pa so fantje iz Javornika premagali Koroško Belo.
Podeljene so bile medalje, pokali in veliko atraktivnih praktičnih nagrad.
Organizacijski odbor se zahvaljuje vsem nastopajočim in gledalcem memoriala.

1. Lubetov memorial »VEČNI DERBI« - nogometni turnir, 4.9.2009