Naj dogodki

Obvestilo uporabnikom

Zaradi razglašene epidemije do nadaljnjega odpovedujemo vse MCJ aktivnosti. Spremljamo aktualno zdravstveno stanje v državi in izvajamo ukrepe skladne z odredbo in navodili NIJZ.

#ostanidoma in #izrabipriložnost

Zdaj, v času krize, imamo dovolj časa, da lahko razmislimo in tudi ustvarimo pozitivne spremembe na naši osebnosti tako, da obudimo naše bistvo, našo pravo naravo in notranjo moč, kar zaradi sodobnega tempa vseskozi nehote ignoriramo. S pojavom nevidnega in neznanega sovražnika je izginil občutek varnosti. Zdravila ni, strah in panika kapilarno pronicata v našo (pod)zavest in ustvarjata zmedo ter negotovost. Ne vemo, koliko časa bo kriza trajala, zato ohranimo nadzor nad našimi mislimi in čustvi, izboljšajmo imunski sistem in zdravje #izrabipriložnost.

Virus lahko obstane in se širi le če ima dobrega gostitelja, torej človeka šibkega zdravja. V teh razmerah je gibanje ne samo priporočljiva dejavnost, ki temelji na dejstvu, da smo premalo telesno dejavni za zaščito svojega zdravja, ampak tudi družbeno odgovorna dolžnost in preventivna dejavnost, s katero zmanjšujemo možnost prenosa okužbe. Sporočilo, ki nam ga pošilja koronavirus ni zgolj v strahu in paniki, temveč predvsem poziv k krepitvi imunskega sistema in zdravja nasploh.

Bolj se moramo zavedati preprostega in že tisočletja znanega zakona, da le disciplinirano delo vzgaja lik telesno, duhovno in moralno zdravega človeka. Redna vadba je zatorej odločilnega pomena, vendar v redno vadbo v širšem pomenu, ki krepi imunski sistem ne sodi le običajna športna vadba. Redno spanje, zmerna in uravnotežena prehrana ter čim manj nerviranja dopolnjujejo skrb za zdravje. Imunski sistem lahko okrepimo z rednim gibanjem in upravljanjem stresa ali sproščanjem oziroma tudi meditacijo.

Nadaljevanje članka na zsport-jesenice.si »

Joga z Ano Pirih

Joga z Ano Pirih

MCJoga malo drugače. Virtualno. Iz doma v dom. Za skupno sproščanje, gibanje in podporo. Skupaj, a narazen.

Na youtube pod "Joga z Ano Pirih" vas čaka še več video vadb, če bi se nam radi pridružili.
https://www.youtube.com/watch?v=yUJzQ0Gp7dk

Za najmlajše

Za najmlajše

https://www.youtube.com/watch?v=vY0xas8cSjM
https://www.youtube.com/watch?v=7VAEIkGmXno

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok

Tudi na Jesenicah imamo nekaj okuženih z novim koronavirusom. Zato je pomembno, da ostajamo doma.
Otroci nimajo dovolj gibanja, delo za šolo je tudi od doma zahtevno. Starši imajo svoje obveznosti, zato lahko prihaja do raznih stresnih situacij v družinah. Pri otrocih prihaja do čustvenih izbruhov. Starši se odzovete s svojim čustvenim izbruhom in v družini prihaja do težkih trenutkov. Že večkrat sem omenila, da je dobro, da otrokove čustvene izbruhe jemljete kot nekaj normalnega, ob tem umirite sebe in potem tudi otrokov jok sprejmete z razumevanjem.
Priporočam vam, da poiščete dejavnosti, ki jih lahko počnete skupaj z otroki. To so družabne igre, uganke, skupaj berete. Jaz sem znova usposobila Skype, tako se lahko »vidim« s hčerkino družino, vnukinjam preberem knjigo ali se igramo različne besedne igre. Sami poiščite, kako si popestrite skupne trenutke. Tako med otroki in vami ne bo prihajalo do konfliktov. Vsi, ki imate vrt, pojdite na vrt. Tam se otroci lahko igrajo razne igre, ki so morda že malo pozabljene. Spomnite se nanje in se jih igrajte skupaj.

Ker se verjetno tudi v aprilu še ne bomo srečali na Klepetu staršev, vas vabim na mojo FB stran:
https://www.facebook.com/zinkaruc
Tam lahko najdete več nasvetov, kako si pomagati, da bo vaše življenje čim bolj prijetno.
Ostanite doma, da boste ostali zdravi!
Zinka Ručigaj

Več informacij o klepetih staršev »

Periodične dejavnosti, razpisi

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjamo priložnosti MLADiMLAD. Iščemo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirate ali pa vas zelo zanimajo in bi radi te navdušili, predstavili tudi med mlajše od vas. Dobrodošli ste z idejami, ki bi jih radi uresničili, mi pa vam bomo pomagali najti pot, da se povežete z mladimi.
MLADiMLAD je projekt povezovanja mladih z namenom širjenja idej, znanja, druženja, izkušenj, ki lahko odpirajo vrata novim idejam ali celo karieri.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena - ujemi jo in se pridruži naši ekipi. Pošlji nam želje za sodelovanje, za delavnice in mi vam bomo poskusili prisluhniti, vam pomagali pri izvedbi in vaš projekt tudi finančno podprli. Vaše prijave sprejemamo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

MCJoga

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
prestavljeno do nadaljnjega

Mladinski center Jesenice, v sodelovanju z Ano Pirih tudi v 2020 organizira joga vadbe za mlade – MCJoga, za sprostitev, osvežitev, zaznavanje in odklop.
Vadbe potekajo vsak petek od 18.00 do cca 19.30 ure v dvorani MCJ na Kejžarjevi 22

MCJoga je namenjena mladim do 29. leta starosti. Projekt je podprt iz strani Zavoda za šport Jesenice - Mladinskega centra Jesenice, zato so vadbe za mlade brezplačne. Starejši od starostne meje se lahko vadbi pridružite z doplačilom (prostovoljni prispevek).

Prijave: anapirih@gmail.com

Vadbe bodo primerne za vse stopnje, v kolikor imate kakšne poškodbe, se pred vadbo posvetujte z Ano. Za vse joga pripomočke je poskrbljeno in jih dobite v dvorani na Mladinskem centru Jesenice.

Joga z Nadico

vsako nedeljo ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
prestavljeno do nadaljnjega

Joga z Nadico #feelsgood
Hej! Sem zelo srečna, da sem našla jogo in da je ona mene, ob pravem času. Joga ima velik vpliv name in mi daje veliko več, kot si lahko predstavljam. Joga ni samo asana. Joga je način življenja, samo si, tukaj in zdaj. To vsak začuti po svoje. Pridruži se nam vsako nedeljo ob 18.uri, kjer bomo v prostorih Mladinskega centra Jesenice spoznavali različne asane, se družili, podpirali, osebnostno rastli, predvsem pa se imeli dobro, tukaj in zdaj. Joga za gušt.

Z ljubeznijo, Nadica.

Prijave: nadica.petrova4@gmail.com
Ob nedeljah sta na voljo dva termina. Prvi od 18:00 do 19:30 in drugi od 19:30 do 21:00.

MCJ KREATIVA

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja. Je prostor kjer domišljiji in ustvarjalnim idejam puščamo prosto pot.

Vsi mladi ustvarjalci se nam lahko pridružite tako, da nam sporočite področje kreative, ki vas zanima. Od ustvarjanja z glino, tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,.... V svojih željah bodite pogumni, saj je MCJ KREATIVA odprta za vse predloge. Prav tako umetniška nadarjenost posameznika ni pogoj, vabljeni vsi z željo po ustvarjanju.

Tiste, ki se nam boste pridružili, bomo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima. Mi pa vas bomo obvestili o terminih ustvarjalnih srečanj.

Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Viva kreativa!

MCJ MEDIA LAB

Video, fotografija, pisanje, vloganje, bloganje, dizajn ali še kaj drugega....?
Te zanima ustvarjanje s tem, pa nimaš opreme ali znanja in ne veš kje in kako začeti?

PRIDI V MCJ MEDIA LAB!!!

Mladinski center Jesenice odpira MEDIA LAB, prostor za mlade medijske in virtualne ustvarjalce, ki želite razvijati svoje talente, dobiti podporo mentorjev na delavnicah, se naučiti kaj koristnega, zabavnega in zraven še uresničevati želje po ustvarjanju na svoj način.

V Media Labu boste dobili:

  • možnost izposoje opreme,
  • mentorstvo izkušenih strokovnjakov,
  • možnost delavnic in izobraževanj.

Število mest je omejeno zato so potrebne prijave na mcj@siol.net z zadevo MCJ MEDIA LAB. Ob prijavi pa nam NUJNO sporoči katero področje tebe mika najbolj.

MCJ Media Lab je namenjen mladim do 29. leta in se dijakom šteje med »obšolske dejavnosti«.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
prestavljeno do nadaljnjega

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
prestavljeno do nadaljnjega

Vsak vikend igramo družabno igro s kartami Magic the Gathering, igramo predvsem formate Modern in Commander. Vabljeni vsi stari in novi igralci. Nove igralce bomo z veseljem naučili in priskrbeli vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.

Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič) ali pa preko maila: slohero@hotmail.com

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.