Foto arhiv

Arhiv vabil - februar 2011

razpis: SLIKARSKA ŠOLA BRINA TORKAR

ZA OTROKE - od 5. do 10. leta
Vodenje otrok skozi umetnost slikanja je prilagojeno starosti: poudarja kreativnosti, spodbuja domišljijo, jasno izražanje, veselje do slikanja in pomaga, da otroci svoje najbolj nenavadne zamisli, zgodbe ter predstave izrazijo v njim čim bolj lastnem izrazu.

Iz programa: oblikovanje kompozicije, modeliranje in moduliranjem (svetlenje - temnenje, barvni prostorski ključ), mešanje barv z osnovnimi barvami, barvni krog, prostor in slikovna ploskev, združitev vsega navedenega v slikanje… Več podatkov o programu…

ZA ZAČETNIKE IN TISTE Z VEČ PREDZNANJA – od 10. leta dalje
Prijavi se lahko vsak, ki ga zanima slikanje, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip in podobno. Z opazovanjem živega modela bo dobil občutek za prostor, proporce, umestitev v format…

Šola je primerna kot priprava na sprejemni izpit

  • za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah (smer fotograf, modno oblikovanje, grafično, industrijsko oblikovanje) in umetniških gimnazijah,
  • za Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, slikarstvo, oblikovanje, restavratorstvo, NTF, arhitekturo.

Prav tako so vabljeni tudi starejši. Program se izvaja izključno individualno, zato razlika v letih ni ovira, temveč je zaželena. Več podatkov o programu…

Pomembno, prijave:
Slikarska šola bo potekala ob torkih popoldne po 3 šolske ure v prostorih Mladinskega centra Jesenice na Kejžarjevi 22. Prvo srečanje bo v torek, 1. marca 2011. Slikarska šola bo potekala v mesecu marcu, aprilu in maju, ter se nadaljevala v jesenskih mesecih. Mesečno plačevanje vam omogoča, da se ob prehodu v naslednji mesec odločite, ali boste z obiski nadaljevali ali ne.

Cena mesečnega obiska vključuje tudi potrebne materiale ter pripomočke in znaša

  • 45,00 € za otroke do 10. leta,
  • 65,00 € za učence od 10. leta dalje, dijake, študente, brezposelne in upokojence,
  • 90,00 € za zaposlene.

Slikarska šola se 1. marca zagotovo prične, prostih pa je še nekaj mest, zato sporočamo, da se lahko s prijavo pridružite najkasneje do 28.2. do 14. ure na telefon 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net!

Uvodno srečanje za vse udeležence bo v torek, 1. marca 2011, ob 16.30 uri v prostorih Mladinskega centra Jesenice!

Več o izvajalki slikarske šole, ki je odraščala doma na Jesenicah, Brini Torkar…
Več o slikarski šoli BRINA TORKAR …

Potopisno predavanje ETIOPIJA, Petra Klinar in Dimitrij Duhannoyjev

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov

petek, 11. februar 2011, ob 19.00 v dvorani MCJ

»Etiopija – dežela trinajstih mesecev, izredno prijaznih in vernih ljudi, zanimive hrane, je drugačna. Poleg raznovrstnih doživetij - od obiska plemen na jugu države, ponovnega praznovanja novega leta 2000, do muslimansko obarvanega vzhoda, prostovoljnega dela v domu za bolne in umirajoče, sva si tudi tokrat nekaj časa vzela za raziskovanje prelepih gora.«

Vljudno vabljeni, vstop prost!

»OGLASI… trenutek, ki zafrkava!«: nagrade in podaljšani rok oddaje izdelkov do 11. februarja 2011!

Obveščamo vse ustvarjalce, da je rok za oddajo izdelkov za razpis »OGLASI… trenutek, ki zafrkava!« podaljšan do vključno 11.2.2011! Nagrade bodo podeljene v obliki vrednostnih bonov za 50€, 20€ in 10€, prav tako pa bo poskrbljeno za promocijo izdelkov na informacijskih kanalih MCJ ter kanalu Youtube! Krasna priložnost, da pokažete svoje ustvarjalne zmožnosti!

Podrobne informacije v besedilu razpisa.

Predstavitev izdelkov bo v petek, 18.2.2011 v dvorani MCJ ob 19h. Vabljeni tako ustvarjalci kot ostali zainteresirani!

razpis ustvarjalnega natečaja za mlade: »OGLASI… TRENUTEK, KI ZAFRKAVA!«

Ah, ta praznični december! Čas pričakovanja nečesa novega in vznemirljivega, novih poznanstev, doživetij, čas prijaznih besed in toplih čustev… Sneg, lučke na drevesih, praznična glasba iz radiev… In nato…

Odpreš poštni nabiralnik. Iz njega se vsujejo reklamni letaki, pisani in natlačeni… najboljše - najbolj poceni - nujno potrebujete takoj in sedaj!

Prižgeš TV in malo 'skačeš' po kanalih… vsakih 5 minut reklame, še boljši izdelki, še bolj nepogrešljivi, neprecenljivi… Kako sploh preživeti brez njih? In nato še pika na i: želite mogoče 166,55% več in daljše trepalnice?

Skratka 'pranje' možganov, kako naj bi izgledali, dišali, se oblačili, bleščeče smejali, podarili pravo darilo…

Z razpisom natečaja vas pozivamo, da razmišljate in na kreativen način, skozi svoj oglas, izrazite svoje stališče do reklamnih oglasov, kaj si mislite o teži ''resnice'', ki jo reklame ponujajo in o tehnikah, ki jih uporabljajo, da vzbudijo pozornost pri ciljni publiki.

Tema natečaja: PARODIJA NA REKLAMNE OGLASE; 2 starostni kategoriji; 4 možni prispevki: PLAKATI, IZDELKI, RADIJSKI OGLASI in TV OGLASI; podaljšan rok oddaje: 11. februar 2011; nagrade…
Več o razpisu preberi TUKAJ, prijavnica

Tehnična podpora udeležencem natečaja »Oglasi… trenutek, ki zafrkava!«

torki in četrtki od 14. do 16. ure,
do vključno 10. februarja 2011
od torka, 14., do četrtka, 23. decembra ter torki in četrtki do 20. januarja 2011

Razmišljate, da bi sodelovali na natečaju »Oglasi…trenutek, ki zafrkava!«... če bi le imeli:
- prostor, kjer bi se s svojo ekipo dobivali in pripravili svoj izdelek
- material in / ali opremo, s katero bi ustvarili svoj izdelek

Ni problem! Vse to vam v omenjenih dneh nudimo v Mladinskem centru Jesenice!
Oglasite se in spremenite svoje ideje v izdelke in sodelujte na nagradnem natečaju MCJ!

Združimo ideje in moči in skupaj pripravimo letošnje
VESELO PUSTOVANJE NA LEDU! – uvodno srečanje

četrtek, 10. februar 2011, ob 18. uri, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Čas pustnih norčij se hitro bliža. Mogoče vas otroci že zasipajo z željami, kaj bi letos bili radi »za pusta« ali pa razmišljate tudi sami, v kakšen lik bi se na pustno soboto ali pustni torek spremenili!

O pustnem času seveda razmišljamo tudi v Zavodu za šport in mladinskem centru Jesenice! Želimo, da bi bilo letošnje pustovanje na ledu čim bolj zabavno in prijetno tako za male maškare kot njihove starše!

Vemo, da imate starši veliko dobrih idej, kakšno bi lahko bilo pustovanje na ledu oziroma kakšnih aktivnosti si v okviru le tega želite! Zato upamo, da se nam boste pridružili in da bomo z združenimi močmi pripravili nepozabno pustno popoldne v soboto, 5. marca, v Športni dvorani Podmežakla!

Skratka! Vse, ki želite aktivno sodelovati pri pripravi in izvedbi dogodka vabimo, da se nam pridružite na uvodnem srečanju 'SKUPINE ZA PRIPRAVO VESELEGA PUSTOVANJA NA LEDU'!

Veselimo se vaših pobud in sodelovanja!

OBVESTILO - vodene dejavnosti za osnovnošolce na Mladinski točki Center II

Osnovnošolce stanovanjske soseske Center II in njihove starše obveščamo, da bo v tednu med 31. januarjem in 4. februarjem Mladinska točka odprta le v četrtek, 3. februarja, od 16. do 18. ure, dejavnosti bo vodila Katja Žibrek.

V tednu med 7. in 11. februarjem pa bo točka odprta 10. februarja z namenom srečanja s starši osnovnošolcev, ki obiskujejo ali bi želeli obiskovati vodene dejavnosti na točki!
Glede na dogovor na omenjenem srečanju bodo redno potekale dejavnosti od druge polovice februarja dalje, zato starše vabimo, da srečanja ne zamudite!

SREČANJE S STARŠI OTROK NA MLADINSKI TOČKI CENTER II, Titova 41

četrtek, 10. februar 2011, ob 17. uri, mladinska točka Center II, Titova 41

Spoštovani starši stanovanjske soseske Center II!

V kolikor želite, da vaš otrok še naprej ali na novo obiskuje vodene dejavnosti za osnovnošolce na Mladinski točki CENTER II, Titova 41, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na skupnem srečanju! Starši svojega otroka najbolje poznate in tudi zato si želimo vašega sodelovanja in pobud, katere dejavnosti želite, da organiziramo za vaše otroke!

Dogovorili se bomo tudi o nadaljnjem potekanju vodenih dejavnosti za osnovnošolce, spoštovanju hišnega reda, srečali in navezali boste lahko stike z mladimi, ki dejavnosti vodijo…

Zaželeno je, da z vami pride tudi vaš otrok!

Turneja kratkih neodvisnih filmov

petek, 4. februar 2011, ob 19.00, dvorana Mladinskega centra Jesenice
(dolžina prireditve 100min)

Projekt 'Turneja kratkih neodvisnih filmov' je plod povezave mladih neodvisnih filmskih ustvarjalcev in želje po predstavitvi njihovih filmov širši javnosti. Vsi avtorji so si precej različni, tako kot tudi njihovi filmi, vsem pa jim je skupno dejstvo, da delajo filme iz ljubezni do filmske umetnosti.

Projekcija je posebna, ker združuje akcijo, dramo, srhljivost, komičnost, posmehljivost, kritičnost, dokumentarni pristop... Zagotovo ne boste ostali ravnodušni, saj je sklop filmov pozitivno naravnan in ponuja obilo smeha :D

Štirje filmi, ki se prebijajo do prepoznavnosti in slave! Štirje filmi, ki žanjejo hvalo in nagrade! Štirje filmi novih filmskih umov, ki želijo narediti to deželo filmsko!

Ne zamudite! Vstop prost!

Program:

PRVI DAN V SLUŽBI (satirična drama, 2010, 27 minut)
Režija: Urška Djukić, igrajo: Nika Rozman, Uroš Potočnik, Marko Okorn, Vojko Zidar

BITITSCH (komedija, 2009, 13 minut)
Režija: Peter Bizjak, igrajo: Matjaž Juren, Neža Grum, Robert Kuret

ZADETA OD LAJFA! (dokumentarni, 2009, 25 minut)
Režija: Maja Senekovič

NESKONČNI VOZEL (komični triler, 2010, 31 minut) - Filmsko društvo Film Factory; Avtorji: Mitja Mlakar, Mojca Pernat, Robert Ribič, Miha Šubic, Simon Komar, igrajo: Robert Fišer, Rene Puhar, Katja Andrinek, Lara Larisa Pohorec, Nejc Petek, Primož Weingerl

Razpis za mlade - Video natečaj »eTwinning video«

CMEPIUS objavlja natečaj za najboljši video, pri čemer je tema poljubna. Prispeli video posnetki bodo ocenjeni v treh starostnih kategorijah:
- 4-11 let
- 12-15 let
- 16-19 let

Rok prijave: 1. februar 2011
več informacij: www.cmepius.si/etwinning/natecaj.aspx

Pri vseh razpisih ti MCJ lahko priskoči na pomoč z opremo, pojasnili in nasveti!

»EVS FOR SOS«

Organizacija SOS Kinderdorf  Steinberg, v bližini Gradca v Avstriji, išče prostovoljko ali prostovoljca za dobo 10 mesecev, začetek februar 2011, starost vsaj 19 let. V projekt bodo vključeni skupno trije prostovoljci, od tega eden iz Slovenije.
Več informacij: http://www.kinderdorf-steinberg.at

V projekt se lahko vključite preko Zavoda Manipura, Mlaka 2a, 4275 Begunje na Gorenjskem. Pokličite na številko 051 412 567 (Barbara Otoničar) ali pošljite sporočilo na otonicar.barbara@siol.net.

Razpis natečaja za idejno zasnovo celostne grafične podobe vseslovenske mladinske akcije MladeFace!

Do 7. februarja zbiramo ideje za logotip in slogan akcije; celoten razpis najdete v priponki. več »

Razpis CGP-MladeFace: 001_razpis-natecaja-MladeFace.pdf

Climate Change Tour in Africa!

Ghana, 21.4. - 7.5.2011.
K sodelovanju vabljeni vsi mladi, ki si želijo prepotovati državo in domačine seznanjati o vplivih klimatskih spremembah in o rešitvah s katerimi bi jih lahko ublažili. Rok prijave: 21.2.2011! več »