Foto arhiv

TEDEN OTROKA

Dogajanja ob tednu otroka, od 3. do 6. oktobra 2011

Vsak prvi teden v oktobru po Sloveniji praznujejo otroci. Tudi letos smo se jim pridružili tudi sodelavci Zavoda za šport – športni in mladinski programi.

Prvi oktobrski ponedeljek smo k nam v goste povabili dve skupini učencev oš Poldeta Stražišarja, z njimi zaplesali in se pozabavali v igrah na našem dvorišču.

V torek smo se odpravili na športno igrišče oš Toneta Čufarja Jesenice, v sredo v veliko telovadnico oš Koroška Bela, v četrtek pa smo gostovali še na oš Prežihovega Voranca Jesenice. Učenci podaljšanega bivanja so se zabavali na štafetnih igrah, se učili skupinskih plesnih koreografij in uživali v igrah s padalom. Skupno je na animacijah sodelovalo več kot 400 učencev od 1. do 5. razreda, animatorji pa smo bili bogato poplačani z njihovim nepopisnim vriščem in smehom. Ob koncu ponedeljkovega, torkovega in sredinega pouka smo otroke pred šolami presenetili z glasbo, sladkimi bomboni in nastopom Klovna Jaka.

Skupaj z Gledališčem Toneta Čufarja pa smo v sredo razveselili še najmlajše ljubitelje gledaliških predstav. V družbi staršev so si ogledali otroško predstavo »Deklica v vlogi detektiva«. Med čakanjem v preddverju je občinstvo s svojimi vragolijami ponovno spravljal v smeh Klovn Jaka, za plesno animacijo pa sta poskrbeli mladinki Tjaša in Ana s svojo »Plesno pevsko skupino« predšolskih otrok z MCJ Mladinske točke Blejska Dobrava. Le ti so tik pred predstavo nastopili tudi na odru in pogumno odplesali Ribiča Pepeta.

Lili Tkalec

Fotogalerije: