Foto arhiv

KVAČKARIJA - tečaj kvačkanja

oktober, november 2013, najava

V oktobru in novembru smo vsak petek delale vreme za naslednje dni, saj je zasedal kvačkarski krožek. Imeli smo osem srečanj.

Prvi dve srečanji nam je učiteljica Bernarda razložila kratko teorijo, nato pa smo prešli na praktično študiranje petelj. Bíl se je tako hud boj, da so nekatere članice skoraj omagale, potem pa so nas prsti le začeli ubogati, volna ni več plesala po svoje in začeli so nastajati prvi zaresni izdelki.

Navdušenje je bilo vedno večje, začeli so se pogovori, kje kupiti poceni volno, kje kvalitetno, kje lepo. Sanjale smo veliko, komaj začetnice smo si zastavile cilj narediti otroške škorenjce. Najprej smo poskusile izdelati cvet in metulja, nato smo presedlale na kvadratke in sovice, zadnji dve srečanji pa smo na dolgo in široko preučevale načrt, kako nakvačkati škorenjce. Vaja dela mojstra, po neuspelih poskusih z veliko izgubljenimi živci so čeveljci le začeli izgledati podobno kot na sliki.

Zadnje srečanje je minilo v bolj sproščenem vzdušju, kvačkarice so poskrbele tudi za posladek, na koncu pa smo si zaželele, da bi se lahko še kdaj dobile in ustvarile še kakšno umetnijo več.

Maruša Rezar, pobudnica in koordinatorica Kvačkarije

KVAČKARIJA - tečaj kvačkanja, november 2013