Foto arhiv

Arhiv najav - april 2015

KLUB MCJ – igranje namiznih športnih iger

- dnevni klub - vsak delovni dan med 12. in 16. uro
- večerni klub - v sredah in četrtkih od 18. do 21. ure

Obveščamo vas, da vam je tudi v mesecu aprilu poleg dnevnega kluba na voljo tudi obisk večernega kluba MCJ, kjer lahko brezplačno igrate namizne igre biljard, namizni nogomet in namizni tenis vsako sredo in vsak četrtek med 18. in 21. uro. Člani KLUBA MCJ lahko postanete vsi mladi med 15. in 30. letom.

Vabljeni na športno druženje v MCJ!

Sredine tematske delavnice v soseski Center II

Mladinska točka Center II (zraven A-banke), Titova 41, Jesenice

  • sreda, 1. april, ob 16.00 uri: izdelovanje košarič in zajčkov (velika noč),
  • sreda, 8. april, ob 16.00 uri: izdelovanje žabic,
  • sreda, 15. april, ob 16.00 uri: izdelovanje vetrnic,
  • sreda, 22. april, ob 16.00 uri: odtisi naših dlani,
  • sreda, 29. april, ob 16.00 uri: pisano obarvano drevo.

Vabljeni vsi, ki radi preživljate popoldneve na zabaven in aktiven način. Delavnice vodita Alma in Maja. Predhodne prijave niso potrebne.

Kresovanje pri Koči na Golici

četrtek, 30. april 2015, od 20. ure dalje, Koča na Golici
Organizator: Planinsko društvo Jesenice

Planinsko društvo Jesenice vabi na kresovanje pri Koči na Golici. Za dobro vzdušje bosta poskrbela harmonikaš Martin in kitarist Sandi. Koča na Golici bo oskrbovana. Vabljeni!

Ob svetovnem dnevu Zemlje, 22. aprilu

Ob spremljanju raznolikih informacij, ki nam jih z vsega sveta posredujejo bodisi mediji ali pa so dostopni na spletu, nas verjetno večina čuti nemoč in majhnost človeka kot posameznika. Tudi ko gre za vprašanje usode našega planeta. Vprašamo se, ali je sploh možno, da dejanja posameznikov karkoli pomenijo, če pa so največji onesnaževalci gluhi oz ignorantski do vseh klimatskih opozoril in že sprejetih dogovorov?

Kljub tej dilemi v MCJ menimo, da ne smemo postati malodušni in da vsako naše dobro dejanje prispeva vsaj k upočasnitvi še večjega uničevanja življenjskih okolij rastlin, živali in ljudi.

Zato tudi letos obeležujemo svetovni dan Zemlje med mladimi in sicer:

  • na naših dveh INFO točkah na Srednji šoli Jesenice in na Gimnaziji Jesenice - v torek, 21. aprila, in v sredo, 22. aprila: debata z dijaki na temo »Kam gremo?«, v okviru katere bomo izpostavili 10 alarmantnih podatkov o stanju onesnaženosti Zemlje ter med zainteresiranimi dijaki izvedli kratko anketo,
  • v MCJ pa pripravljamo ogled slovenskega dokumentarnega filma »PLASTIK FANTASTIK« avtorja Uroša Robiča z debato, in sicer po dogovoru s Srednjo šolo Jesenice za dijake 3 razredov drugega letnika.

Pridruži se delavnici »Kreativnost gibanja«

sobota, 25.4.2015 ob 10h za mlajše od 15let in ob 18h za starejše od 15 let, dvorana v Mladinskem centru Jesenice

Pridruži se plesno-gibalni delavnici, ki temelji na samostojnem in skupinskem delu. Z uporabo različnih pripomočkov (žoge, baloni, naravni materiali, idr.), tematik in zabavnih iger bomo iskali lastno gibanje, ki hkrati skriva naše doživljanje sveta. Delavnica je namenjena notranjemu sproščanju, prebujanju ustvarjalnosti, krepitvi samopodobe in pozitivnih čustev do sebe.

Zaradi omejenega števila mest so obvezne prijave na sania.despotovic@gmail.com do 22.4.2015.
Prijava naj pri starejših od 15 let vključuje starost in stavek ali dva o njihovi motivaciji za udeležbo. Delavnici bosta potekali 25. 4. 2015 ob 10h (mlajši od 15) in ob 18h (starejši od 15).

Pridruži se delavnici »Akrojoge« +15 let

ponedeljek, 27.4.2015 ob 17h in ob 19h, dvorana v Mladinskem centru Jesenice

Akrojoga je zmes joge, ki je celovita znanost o življenju in vpliva pozitivno na osebnostni razvoj telesa, uma in duše; akrobatike, ki neguje fleksibilnost in fizične sposobnosti preko talne, partnerske in zračne akrobatike; gibanje dveh teles, ki pozitivno vpliva na počutje.

Delavnico bosta vodila Sanja in Rok, ki pravita: ˝Kljub temu, da gre za jogo v dvojicah ste vabljeni tudi posamezniki, saj bomo za vsakega poiskali par˝.

ZAČETNA DELAVNICA se bo pričela ob 17h v prostorih Mladinskega centra Jesenice in je namenjena začetnikom, ki se želijo seznaniti z elementi akrojoge in akrobatike.

NADALJEVALNA DELAVNICA ob 19.00 uri - je namenjena tistim, ki so se že udeležili ene izmed začetnih delavnic in želijo svoje znanje nadgraditi ter tistim, ki se bodo udeležili prve delavnice in jim to ne bo dovolj.

Zaradi omejenega števila mest so obvezne prijave na sania.despotovic@gmail.com do 22.4.2015.

POMLADNI TA PRAV' ŽIV ŽAV, prireditev za otroke in starše

torek, 21. april, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice
Mladinski center Jesenice v sodelovanju z mladimi in Gornjesavskim muzejem Jesenice

Dragi otroci in starši!

Vabimo vas na pomladno razigran živ žav, kjer boste lahko zaplesali in zapeli, preizkusili svoje spretnosti na poligonu z blazinami in različnimi ovirami, se vozili s skiroji in si na ustvarjalnicah med drugim izdelali še pisano vetrnico!

Z nami bo tudi Zinka Ručigaj, ki s svojimi bogatimi izkušnjami pri delu z otroci zna svetovati in pomagati pri različnih izzivih, ki jih pred starše postavlja odraščanje njihovih malčkov.

Vstopnine ni!

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji: SAMOSTOJNOST OTROK, POMEN IGRE IN GIBANJA

ponedeljek, 20. april 2015, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Spoštovani starši!

Vabimo vas na klepet z Zinko Ručigaj, ki s svojimi bogatimi izkušnjami pri delu z otroci zna svetovati in pomagati pri izzivih, ki jih pred starše postavlja odraščanje njihovih malčkov. Tokrat bomo spregovorili kar o treh pomembnih 'stvareh' otroštva ter o pomenu naših ravnanj in vplivu na nadaljnji otrokov razvoj in kvaliteto njegovega življenja v času odraščanja in odraslosti.

Če starši otroke navajamo na samostojnost, jim pomagamo, da so v času odraščanja samostojni kot je njihovi starosti primerno, in da so kasneje, ko odrastejo, sposobni poskrbeti zase. Otroška igra je pomembna, saj je to otrokova sprostitev, zabava in tudi učenje. Igra otroka pripelje do vseh ostalih aktivnosti. Igra je prvo otrokovo delo. Skozi igro otrok pridobi sposobnost opravljanja vseh dejavnosti v šoli in kasneje pri delu. Gibanje omogoča otrokov zdrav telesni razvoj, pripomore pa tudi k razvoju otrokovega mišljenja in celostnega razvoja.

Dobrodošli vsi stari znanci in znanke klepeta, in prisrčno vabljeni tudi starši, ki boste prišli na klepet prvič!

S kolesom po Jesenicah

vabilo-na-kolesarjenje-20150413.pdf

sobota, 18. april 2015, med 10. in 14. uro, Stara Sava, Jesenice

Vabljeni na kolesarsko prireditev, v soboto, 18. aprila 2015, med 10:00 in 14:00 uro, na Staro Savo na Jesenicah.(Prešernova 48, 4270 Jesenice)

V kolikor nimate kolesa, se za starejše od 14. let lahko zagotovi brezplačna uporaba kolesa. Za uporabo je potrebna prijava do 15.4.2015 na aljosa.znidar@gmail.com.

Organizator in informacije:
Aljoša Žnidar s.p., Cesta Cirila Tavčarja 8, 4270 Jesenice
Udeležba je na lastno odgovornost. Prireditev v primeru dežja odpade.
Naročnik prireditve je Občina Jesenice. Prireditev se izvaja v okviru projekta IDAGO.
več informacij »

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2015

Občina Jesenice je z dnem 27.3.2015 na svoji spletni strani objavila letošnji Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov.

Namen razpisa je spodbuditi aktivno participacijo mladih, omogočiti kakovostnejše mladinsko delo in podpreti izvedbo projektov, ki jih izvajajo mladi in zajemajo tiste vsebinske aktivnosti, ki mlade usposabljajo za aktivno družbeno delovanje ter prispevajo k osebnemu razvoju ustvarjalnih posameznikov…

Razpisna dokumentacija (prijava) je na voljo na spletni strani Občine Jesenice pod rubriko 'Javna naročila in razpisi' oziroma na tejle povezavi…

Skupna vrednost razpisa je 8.000 EUR. Rok za oddajo vlog je 10. april 2015.

Dodatne informacije lahko vlagatelji dobijo po tel. 04/ 5869 212 pri Barbari Toman in po tel. 04/ 5884 680 oz. 040 666 940 pri Lili Tkalec.

Mladi, ki ste stari med 15 in 29 let, in ste bodisi neformalna interesna skupina bodisi mladinska organizacija oz mladinska sekcija društva - izkoristite priložnost za pridobitev sredstev za uresničitev vaše ideje - vašega projekta!

Svetovni dan zdravja – zdrav življenjski slog

torek, 7. april 2015, od 9.00 do 12.00 ure, Info točka Srednja šola Jesenice,
sreda, 8. april 2015, od 9.00 do 12.00 ure, Info točka Gimnazija Jesenice.

Vsako leto 7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja. V sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice, se bomo posvetili zdravemu načinu življenja. Obiščite nas na info točkah, kjer vam bodo dijakinje zdravstvene usmeritve izmerile srčni utrip v »mirovanju« in takoj po kratki telesni aktivnosti. Glede na vašo starost in telesno težo bomo skupaj pogledali, katere vrednosti so za vas idealne. Zainteresirani boste lahko izpolnili tudi zanimivo kratko anketo!

Se vidimo!

Nagradni natečaj Enjoy Your Rights - za najboljši video o človekovih pravicah - všečkaj tudi TI!

V mesecu novembru 2014 smo v sodelovanju s Socialno akademijo organizirali delavnice z naslovom Človekove pravice v fokusu, ki so bile namenjene dijakom treh razredov 3. letnikov Gimnazije jesenice.
Da so bile delavnice in udeleženci zelo dobri dokazuje izbor vseh prispelih videov, saj je bil video z naslovom VSAKDO JE DEL DRUŽBE, dijakov iz Gimnazije Jesenice izbran kot eden izmed 8 finalistov.

Da sedaj video pride še dlje, pa pozivamo vse mlade, da nam s pomočjo všečkov na video pod zaporedno številko 6. (pod naslovom: VSAKDO JE DEL DRUŽBE) na tej povezavi FB Enjoyourights - Slovenia pomagate priti v finale!

V finalu bodo všečki občinstva določili zmagovalca, ki bo poleg ostalega promocijskega materiala prejel bon za nabavo tehnične opreme v vrednosti 400 EUR.
Zmagovalci iz vseh 6 skupin se bodo pomerili v glasovanju oz. všečkanju, ki bo trajalo od 20. 4. 10 h do 24. 4. 10h. Razglasitev zmagovalca bo 24.4.2015 ob 11h. Zaključek kampanje Enjoy Your Rights bo 9. in 10.maja 2015 v Udinah.

Škisova tržnica lovi mlade, še neuveljavljene glasbene skupine

Za nastop na velikem odru Škisove tržnice se lahko tudi letos potegujejo še neuveljavljene, perspektivne glasbene skupine, s sodelovanjem na aktualnem razpisu Škisolov. Prizorišče znamenite Škisove tržnice bo 7. 5. 2015 postala zelenica Kardeljeve ploščadi.
Rok prijave je 15. 4. 2015.
Več informacij »