Foto arhiv

Arhiv najav za 2017

Prednovoletni dnevni klub: dj-janje, rap, open mic, igranje namiznih športnih in družabnih iger

ob delavnikih od 18. do 29. decembra 2017, od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na prijetno praznično druženje v naš dnevni klub. Preizkusite se lahko v dj-janju, petju, plesu, uživanju ob tematski glasbi, igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Na voljo so tudi vedno zanimive družabne igre Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...
Vabljeni!

Novoletne prireditve v občini Jesenice

od 29.12. do 31.12.2017, na Čufarjevem Trgu

Približuje se konec koledarskega leta. V sklopu novoletnih praznovanj pripravljamo od petka, 29.12.2017 do skupnega silvestrovanja na prostem v nedeljo, 31.12.2017, zanimiv program s celotnim dogajanjem na Čufarjevem Trgu. Sprevod športnikov z lučkami, obisk Dedka Mraza, silvestrovanje na prostem z prednovoletno ponudbo na stojnicah ob zanimivem zabavnem programu je razlog več, da se nam pridružite.

 • petek, 29.12. - Sprevod jeseniških športnikov z lučkami skozi Jesenice
 • sobota, 30.12. - Obisk Dedka Mraza
 • nedelja, 31.12. - Skupaj v novo leto 2018

Ob tej priliki vabimo vse, ki bi želeli svoje izdelke predstaviti na stojnicah v okviru novoletnega sejma in športna društva, ki bi želela sodelovati v sprevodu z lučkami skozi Jesenice, da se nam pridružijo. Več informacij, program prireditev »

3. Glasbena mineštra - skupina Funk Fu

četrtek, 21.12.2017, ob 20:20, Tea-ter Bar, Jesenice

Novo nastala glasbena skupina v letu 2017, ki je nastala v srcu Zasavja v Zagorju. Band sestavlja osem članov. Ustvarjajo jazz, pop in funk glasbo. Idejni vodja skupine Funk Fu je kitarist Tilen Gavranovič, člani skupine pa so še bobnar Luka Jahn, pianist Oto Gvardjančič, basist Domen Drnovšek, pozavnist Filip Veteršek, saksofonist Tim Jerman, trobentač Vid Šketa in pevka Klara Vetršek.

Igrajo priredbe znanih avtorjev kot to Stevie Wonder, Amy Winehouse, Bruno Mars...
To leto so bili sprejeti tudi na natečaj "Imamo novo glasbo", z avtorskim komadom- Obraz.

Po otvoritvenem koncertu pa upamo da bo na odru "nagužvano" in bomo odjamali skupaj do konca večera skupaj z Mineštranti! Več www.facebook.com/glasbena.minestra

Vabljeni!!!

Veselo Miklavževanje na Jesenicah

Sveti Miklavž je tudi letos obiskal otroke na Jesenicah... več v fotoarhivu »

Nedeljski kalejdoskop: Zmagovalne navade, predavanje Andreja Pešca

nedelja, 10. december 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
- pobuda mladih

Gost tokratnega kalejdoskopa, Andrej Pešec, svoje znanje črpa iz sinergije sodobnih znanstvenih spoznanj, lastnih izkušenj in starodavne modrosti. Njegov celostni pristop do reševanja osebnostnih izzivov, s katerimi se soočajo mladi, se je s preko 500 predavanji po Sloveniji in v tujini izkazal za izjemno učinkovitega. Njegova predavanja so polna zgodb, praktičnih primerov in slikovitih prispodob.

Tudi mi bomo imeli enkratno priložnost prisluhniti mu ter se z njim pogovarjati o tem, da rutine in navade mladih niso nujno nekaj negativnega, da v vsakdanjiku čisto vsakega posameznika navada lahko postane rutina, ki vodi k boljšemu jutri, k miru, uspehu, samostojnosti.

Cilj se včasih zdi daleč, a pomembna je pot. To pot nam bo predstavil Andrej Pešec!

Predavanje se bo dotikalo mladih, a ker so v življenja le-teh vključene osebe vseh starosti, ste vabljeni vsi!

Veselo Miklavževanje na Jesenicah

torek, 5. december 2017, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice
- ZŠJ – Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Dragi otroci in spoštovani starši!

Polepšajte si začetek prazničnega decembra in se nam pridružite v dvorani Kina Železar, kjer bo veselo pričakovanje s svojimi spretnimi čarovnijami ogrel Čarodej Toni!

Nato bomo skupaj priklicali Svetega Miklavža, ki nas bo obiskal skupaj s svojim spremstvom.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Nedeljski kalejdoskop: predavanje »Delovanje za ravnovesje«

nedelja, 3. december 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
- pobuda mladih

Mladi so v svoj v Nedeljski kalejdoskop povabili prvega gosta oz gostjo – to bo Jeseničanka Andreja Koprivec, učiteljica Joge, Meditacije in Ajurvedska svetovalka za prehrano in življenjski slog. Mladi sporočajo:

»Andreja bo na njen izvirni način predstavila kombinacijo preprostih telesnih vaj na stolu, ki učinkujejo izjemno, pogovarjali se bomo o pomenu življenjskega obdobja, v katerem živijo mladi, kako v obdobju odraščanja in kasneje živeti uravnovešeno in s čim manj stresa, z nami bo Andreja delila tudi izkušnjo mantre.«

Za prijetno vzdušje bodo poskrbeli tudi s čaji Sweet Chilli in Sweet Chai ter zdravimi piškoti! Vabljeni!

Sneguljčica in sedem grehov, umetniška konstelacija

sobota, 2. december 2017, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Vsi poznamo otroško zgodbo o Sneguljčici in sedmih palčkih bratov Grimm. Nihče pa še ni slišal za sodobno različico o Sneguljčici in sedmih grehih, ki je namenjena odraslim. Sneguljčica nas bo v vlogi Dantejevega Vergila popeljala skozi pekel, kjer bo s poezijo, glasbo in plesom predstavljenih sedem grehov.

Projekt je nastal v koprodukciji Kluba Artista in Gledališča Toneta Čufarja Jesenice.

 • nastopajoči: Katarina Kurtjak, Jernej Kusterle, Urša Rupnik, Kristian Koželj in Matic Dokler, Kaja Teržan in Manca Udovič
 • režija: Jernej Kusterle
 • organizator: Kulturno-umetniški klub Artista
 • soorganizator: Gledališče Toneta Čufarja Jesenice in Mladinski center Jesenice
 • podpornik: TIC Jesenice
 • medijski sponzor: Radio Triglav

Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru »Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2017«.

Potopisno predavanje 'Odločitev je padla – grem v Severno Korejo.'

petek, 1. december 2017 ob 19. uri, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Potovanje, ki je gotovo nekaj posebnega, drugačnega, vas ne bo pustilo ravnodušne.

Velike vojaške parade, urejenost Pyongyanga in okolice, so nekatere iztočnice potopisnega predavanja. Pustite se presenetiti in prisluhnite, kaj nam ima za povedati Izidor Furjan, dolgoletni popotnik, s svojo turistično agencijo IZIMANIJA, ki je Severno Korejo izkusil na svoj način.

Vabimo vas Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov! Vstopnine ni!

Vabljeni na ogled razstave »Poslikano telo«

do 30. novembra 2017, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Razstava fotografij POSLIKANO TELO fotografa Nika Bertonclja (F3 FZS) prikazuje umetniška dela Alenke Peternel Huber, mojstrice poslikave teles, ki jih je ustvarila na 'živem platnu' Mance Mlakar Willewal.

Razstava je na ogled do 30. novembra 2017, od ponedeljka so petka od 12. do 15.30 ure ali po vnaprejšnjem dogovoru.

Koncert jeseniških bandov: Johnny Giggles Band in 30 stopinj v senci

sobota, 25. november 2017, ob 21.uri, Tea-ter bar Jesenice

Ljubitelje blues rockovske in alternativne rock glasbe vabimo na koncert, ki bo v Tea-ter baru na Jesenicah. Za vas bosta igrala dva jeseniška benda, zato enostavno ne smete manjkati.

Repertoar Johnny Giggles Banda, izhaja iz blues rcokovskih ritmov v nepoznane psihadelične strukture. Skupina 30 stopinj v senci pa preigrava psihadelični rock in trši kitarski riff, katera spremlja neuničljiva ritmična podlaga. Rock On!

Vabljeni, vstopnine ni!

'Danes dobra fora, jutri nočna mora', o zasvojenosti z mobilnimi telefoni, o nepremišljenih objavah na socialnih omrežjih in o posledicah

preventivna akcija v okviru MBO - meseca boja proti odvisnosti

torek, 21. november 2017, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 22. november 2017, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice
obakrat od 10. do 12. ure

Nepremišljene objave osebnih podatkov, fotografij v različnih ‘zabavnih’ situacijah, manj premišljeni komentarji in podeljeni všečki… Nekaj, kar se ti zdi trenutno ‘kul’, ti morda že jutri ne bo več všeč ali pa boš svojo objavo celo obžaloval / obžalovala. Naj se ti ne zgodi, da bi ti slabo premišljene objave kadarkoli v prihodnosti lahko zagrenile življenje! Ukrep je enostaven: dobro premisli, preden objaviš!

Zato dekleta in fantje, vabljeni na našo INFO točko na vaši šoli – izmenjali bomo mnenja in argumente, KAJ in ZAKAJ JE ali pa NI primerno deliti s širnim svetom na socialnih omrežjih.

Hkrati boste lahko komentirali nenavadno zbirko fotografij s spleta, ki prikazujejo 'neverjetna mesta' in 'priložnosti', ko ljudje uporabljajo mobilne telefone, in preverite, ali na fotografijah morda najdete tudi svoje početje?

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Otrok stalno trmari in izsiljuje

ponedeljek, 20. november 2017 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

'Čustva doživljamo vsi. Pomembno je, kako smo sposobni svoja čustva prepoznavati in jih nadzorovati. Včasih se jim prepustimo, včasih jih zatremo. Že zaradi malenkosti lahko izbruhnemo v hudi jezi ali pa zaradi potlačenih čustev doživljamo depresijo in psihične težave. Od staršev oz vzgoje je odvisno, kako svoja čustva obvladujemo v odrasli dobi. Zato je pomembno, kako se sedaj mi - kot starši - odzovemo na otrokove čustvene izbruhe.'

Spoštovani starši!

Osrednja tema 3. Klepeta bo JOK in TRMA. Vljudno vabljeni v družbo Zinke Ručigaj, dolgoletne pedagoško delavke, ki vam bo s konkretnimi primeri in odgovori na vaša vprašanja razkrila priložnosti uspešne t.i. Vzpodbudne vzgoje.

S seboj lahko pripeljite tudi svojega otroka, saj bo zanj v času klepeta poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij o poteku Klepetov staršev v šol. letu 2017/2018…

Filmska delavnica "Luksus produkcija" - zbiranje prijav

sobota, 18. november 2017, od 10. do 18. ure

Vas zanima video produkcija, snemanje, obdelava, montaža in režija? Imate med 15 in 29 let? Potem vabljeni, da se prijavite na brezplačno filmsko delavnico, ki je primerna tako za začetnike kot tiste, ki že imate osnovna znanja.

Okvirna vsebina delavnic:

 • pisanje zgodbe, scenarija, kreativno pisanje
 • “Storyboard”, graficna organizacija sekvenc filma
 • spoznavanje kamere, kadrov, planov, kotov kamere, gibanja, kompozicije, osvetlitve
 • uporaba svetlobe za potrebe snemanja
 • vaje iz snemanja prizorov
 • snemanje in motaža posnetega filma.

Usposabljanje izvajajo usposobljeni mentorji z izkušnjami in izobrazbo s področja filmskega ustvarjanja, ki zagotovijo tudi opremo. Cilj delavnice je, da vsak od udeležencev posname vsaj en kratek film po lastni ideji.

Prijave zbiramo do 10. novembra 2017, na e-mail mcj-info@siol.net. V prijavi napišete: ime, priimek, naslov, starost, izkušnje s področja vsebin delavnic, mail ali gsm kontakt. Delavnice bomo izvedli v primeru zadostnega števila prijav (min 5, max 15 udeležencev) v soboto, 18. novembra 2017.

Akcija: Tradicionalni slovenski zajtrk za dijakinje in dijake SŠJ

petek, 17. november 2017, od 10. do 12.ure, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice

Premišljeno izbran zajtrk je pogoj za dober in energije poln začetek dneva. Zato v sodelovanju z vodstvom Srednje šole Jesenice vabimo vse dijakinje in dijake, da se nam pridružite in se prepričate sami, kako dober je lahko tudi tradicionalni slovenski zajtrk - kruh, maslo, med in jabolko!

S tem se pridružujemo tudi vse-slovenski akciji – opozorili bomo na prednosti lokalno pridelanih živil in izmenjali mnenja o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Pa dober tek!

'Zasvojen s kajenjem? Jaz pa že ne!'

preventivna akcija v okviru MBO - meseca boja proti odvisnosti

torek, 14. november 2017, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 15. november 2017, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice
obakrat od 10. do 12. ure

Dijakinje in dijaki!

Vabimo vas, da obiščete našo info točko na vaši šoli, kjer bodo z nami tudi strokovnjakinje Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstvenega doma Jesenice. Posledice kajenja vam bodo predstavile na zanimiv način, kadilci pa boste lahko preko kratkega vprašalnika po Fägerströmu ugotovili stopnjo svoje zasvojenosti z nikotinom. Vsak, ki bo izpolnil vprašalnik, dobi praktično darilce.

Na voljo bo tudi informativno gradivo s podatki in dejstvi, ki govorijo proti kajenju. Mladi ste in zdaj imate priložnost, da to škodljivo razvado opustite. Kasneje je vse teže in teže! Zato vam bodo na voljo tudi informacije o delavnicah za opuščanje kajenja, v okviru katerih po Zdravstvenih domovih po Sloveniji pomagajo tudi mladim.

Zato dekleta in fantje, vabljeni na našo INFO točko na vaši šoli.

Predavanje - Radosti in pasti sodobne tehnologije

torek, 14. november 2017, ob 18. uri v dvorani Kolpern, na Stari Savi

V okviru "Mesec boja proti odvisnosti - MBO 2017", Lokalna Akcijska Skupina (LAS) Občine Jesenice organizira predavanje »Radosti in pasti sodobne tehnologije«.

Predaval bo priznani predavatelj Miha Kramli, vodja ambulante za zdravljenje nekemične zasvojenoti v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Vstop je prost!

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok – novosti v šol.letu 2017/2018

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzpodbudni vzgoji otrok potekajo pod okriljem Zavoda za šport Jesenice, Mladinskega centra Jesenice že od leta 2011.

Staršem nudimo srečanja na izbrano aktualno temo, hkrati pa lahko svoja aktualna vprašanja zastavite Zinki Ručigaj, ki ima s področja vzgoje predšolskih otrok dolgoletne izkušnje. Skozi praktične primere, kako lahko medsebojno vplivajo dejanja staršev na obnašanje in na odzive vašega otroka boste spoznali, da z nekaj spremembami lahko dosežete veliko prijetnejše odnose in spodbudno okolje, kar je ključno za odraščanje otrok v zdrave osebnosti. več informacij »

Z novim šolskim letom uvajamo kar nekaj novosti:

 • klepeti bodo potekali v prijetnem prostoru MCJ na Kejžarjevi 22,
 • za otroke do 10. leta starosti, ki jih bosta starši pripeljali s seboj, bo potekalo varstvo oz animacija,
 • vsaka tema bo nazorno predstavljene tudi s slikovnim gradivom,
 • klepeti bodo potekali v obliki delavnic: reševali bomo probleme, ki se pojavljajo pri vaši vzgoji otrok, starši boste lahko podelili svoje izkušnje…,
 • če boste želeli, boste po srečanjih ostali v stiku s pomočjo FB skupine ali elektronske pošte.

Cirkuška šola Klovna Jaka

vsak torek, od 16. do 17.30 ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Dragi starši! Klovn Jaka za vaše otroke ponovna odpira vrata svoje Cirkuške šole!

Otroci v okviru prijetnih in ustvarjalnih druženj na zabaven način osvajajo različne ročne spretnosti, razvijajo koordinacijo gibanja in gibčnost celotnega telesa. Zabavajo in nasmejijo se skupaj s sovrstniki in v sebi odkrivajo nove zmožnosti in talente. Več o torkovi Cirkuški šoli »

Informacije in prijave na e-mail jaka.srpcic@gmail.com ali na 040 635 549.

Jesenske počitnice 2017

Počitniški dnevni klub +15 let: igranje namiznih športnih in družabnih iger

ponedeljek, 30. oktober 2017, ter četrtek in petek, 2. in 3. november 2017, od 14. do 16. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Zraven teh iger bo možno odigrati Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...

Joga Flow

četrtek, 2. november 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prihaja počitniška joga sprostitev. Zakaj? Zato, da spustite »prtljago« težke torbe ali študentske skripte iz svojih ramen in predihate telo, ki si zasluži počitniški odmor in »globok vdih in izdih«, da boste lahko šli novim zmagam (ali pa vsaj vikendu) naproti. Vadbo bo vodila Ana Pirih, licencirana učiteljica Vinyasa Flow joge, ki bo jogo prilagodila vsem stopnjam.

Obvezne prijave najkasneje do 1.11.2017 na e-mail anapirih@gmail.com

Magic The Gathering – igranje kart

sobota, 28. oktober 2017, in 4. november 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Spoznaj zanimivo, miselno družabno igro kart Magic the Gathering. Osnove igre vam bo v živo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali prave mojstre, ki igrajo tako imenovane Friday Night Magic turnirje v formatih (Modern, Commander in Sealed).

II. Festival poezije Verzionar

festival-poezije-verzionar-wr1re2-20171016.pdf

petek, 27. oktober in sobota 28. oktober 2017, različne lokacije

Kulturno-umetniški klub Artista vas vabi na II. Festival poezije Verzionar:

petek, 27. 10.

 • 09:00-12:40 - Srečanje s slovenskim pesnikom: Bina Štampe Žmavc in Feri Lainšček
 • 18:00-19:30 - Pesniški večer z Borisom A. Novakom (glasbena spremljava: Klavdija Jarc Bezlaj)
 • 20:00-23:59 - Carmina Burana – glasbeni koncert: Imperij, Panda, Noctiferia s projektom »Transnatura«

sobota, 28. 10.

 • 09:30-12:00 - Pesniška delavnica s Petro Kolmančič
 • 15:00-19:00 - Mednarodni verzi: pesniki in pesnice iz Slovenije in tujine
 • 20:00-21:30 - Igrani recital Rodinovi grehi (koprodukcija Gledališče Toneta Čufarja Jesenice in Jernej Kusterle; režija: Vid Klemenc) – vstopnina: 6,66 €

Več informacij »

Mala šola poslikave obraza z Alenko Peternel Huber

v petek, 27. oktobra 2017, od 16. do 19.30 ure in v soboto, 28. oktobra 2017, od 10. do 13.30 ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Alenka Peternel Huber, mojstrica poslikave teles, nam iz svojih bogatih izkušenj pove:

»Ponavadi je v času za noč čarovnic in ob pustovanju težava, kako se naličiti ali pa kako poslikati otroke za tovrstna rajanja, saj si vsi želimo, da bi kar najbolje izgledali. In ker plastika na obrazu ne pusti dihati, poslikan obraz pa kar žari od zadovoljstva, sem se odločila svoje znanje deliti z vami. In če je poslikava obraza dovolj izrazita, kostuma skorajda ne potrebujete!«

Pod vodstvom Alenke boste osvojili spoznavanje barv, osnovne tehnike nanašanja barv, osnove treh enostavnih poslikav in uporabo barv, gobic, čopičev in bleščic, dobili boste tudi skice obrazov z motivi. Osvojili boste prve korake poslikave in spoznali, da se v vsakem izmed vas skriva ustvarjalec, le prebuditi ga je treba.

Cene začetnega tečaja za poslikavo obraza se gibljejo tudi do 150 €, a tokrat gre za enkratno ponudbo za MCJ – 65 € na osebo. Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo 20 €, preostali znesek pa poravnate na prvi dan tečaja. V kolikor se odločite, da v prihodnje svojo novo veščino delite v programu Mladinskega centra Jesenice, pa dobite še dodaten popust!

Tečaj bomo izvedli ob prijavi najmanj 15-ih udeležencev. Obvezne prijave na e-mail alenka.peternel@gmail.com ali na 041 843 214.

Pesniška delavnica s slovensko pesnico Petro Kolmančič

sobota, 27. oktober 2017, med 9.30 in 12. uro v konferenčni dvorani Kolpern, Jesenice

Vsi, ki se ukvarjate s pisanjem poezije ali pa o tem šele razmišljate, lepo vabljeni na pesniško delavnico, ki bo potekala v okviru II. Festivala poezije Verzionar glavnega organizatorja Kulturno-umetniškega kluba Artista.

Delavnico bo vodila slovenska pesnica Petra Kolmančič, ki je leta 2014 za svojo peto pesniško zbirko z naslovom P(l)ast za p(l)astjo (Založba Pivec) prejela eno izmed temeljnih slovenskih nagrad za poezijo, tj. Veronikino nagrado.

Prijave na e-naslov: klub.artista@gmail.com. Povabilo…

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Kako vzpostaviti dober odnos

ponedeljek, 16. oktober 2017 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Spoštovani starši!

Zagotovo si želite, da bi vaš otrok v času odraščanja in kot odrasla oseba znal ceniti sebe, spoštoval vas kot starše, gradil uspešne odnose z drugimi ljudmi in znal sam sebe opogumiti tudi takrat, ko ne bo šlo vse po željah in načrtih.

Kako usmerjati otroka in mu pomagati, da doseže vse to, vam odkriva t.i. Vzpodbudna vzgoja.

Zato vabljeni na 2. jesenski klepet z Zinko Ručigaj, dolgoletno pedagoško delavko, ki vam bo s konkretnimi primeri in odgovori na vaša vprašanja razkrila skrivnosti uspešne vzgoje otrok.

S seboj na Klepet lahko pripeljete tudi svojega otroka, saj bo zanj poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij o poteku in drugih novostih Klepetov v šol. letu 2017/2018 »

TA PRAV ŽIV ŽAV, prireditev za otroke in starše

torek, 3. oktober 2017, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Dragi otroci, spoštovani starši!

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vas v tednu otroka prav prisrčno vabimo na ogled enkratne in poučne igrice JUNAŠKI JELEN v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc.

Prav veselo in prijetno pa bo tudi v nadaljevanju, ko sledi bogat animacijski program:

 • glasbena zabava z 'junaškim jelenom',
 • jesenske ustvarjalne delavnice v družbi animatorjev 'Dežela zabave',
 • 'Z igro do dediščine naših gozdov': animacijska igra 'drevesne vrste', gozdne pobarvanke, možnost ogleda razstave 'Gozdovi Kranjske industrijske družbe'.

Vabljeni, da preživite torkovo popoldne skupaj in v družbi vseh naštetih. Vstopnine ni!

BeActive - Evropski teden športa - aktivnosti tudi na Jesenicah

od 23. do 30. septembra 2017

Evropski teden športa je poseben ukrep Evropske komisije, katerega namen je spodbujanje prebivalstva k redni telesni dejavnosti. V njem že tretje leto zapored sodeluje tudi Slovenija. Letošnji teden bo po celi Evropi potekal hkrati, in sicer od 23. do 30. septembra 2017.

Zavod za šport Jesenice vas vabi, da pobližje spoznate razne športne aktivnosti, delovanje društev in ustanov, ter se na vadbi pridružite... Program aktivnosti na Jesenicah »

Mednarodni dan miru

ponedeljek, 18. september 2017, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 20. september 2017, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Gimnaziji Jesenice

21. septembra obeležujemo Mednarodni dan miru. To je dan svetovnega premirja in nenasilja.

Ob obeleženju dneva bomo z dijaki na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice izdelali ptice miru. Ptice miru sporočajo ljudem, da je mir na svetu največja vrednota in pogoj za urejeno življenje ljudi. Za mir v svojem okolju in v širšem svetu pa je odgovoren vsak posameznik, ki s svojimi miroljubnimi dejanji, z medsebojnim spoštovanjem in dobronamernimi deli preprečuje nesoglasja med ljudmi, spore in izbruhe nasilja.

Odprtje razstave fotografij »Poslikano telo« - Nik Bertoncelj (F3 FZS)

četrtek, 21. september 2017 ob 17. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na odprtje razstave fotografij "POSLIKANO TELO", fotografa Nika Bertonclja, ki je v objektiv ujel umetniška dela Alenke Peternel Huber, mojstrice poslikave teles, na živem platnu Mance Mlakar Willewald.

Razstava bo na ogled do 30. novembra, 2017, med tednom od 12. do 15. ure.

Vabljeni!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Prvič v vrtec

ponedeljek, 18. september 2017 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Spoštovani starši!

Tudi v tem šolskem letu vas vabimo, da v družbi Zinke Ručigaj preživite vsak tretji ponedeljek v mesecu in skozi praktične primere spoznate, kako lahko dejanja staršev vplivajo na obnašanje in na odzive otroka. Spoznavali boste, da že z nekaj spremembami lahko dosežete veliko prijetnejše odnose in spodbudno okolje, kar je ključno za odraščanje otrok v zdrave osebnosti.

Prvo povabilo velja predvsem staršem, ki svoje otroke prvič iz varnega zavetja vašega doma vključujete v varstvo: bodisi v vrtec ali v druge oblike.

Kako lahko s svojimi ravnanji pripomorete, da ta izkušnja za vašega otroka ne bo tako zelo stresna? Z mirnimi odhodi otroka v varstvo in z veseljem vašega otroka ob vrnitvi domov bo tudi vaš dan bolj umirjen.

S seboj na Klepet lahko pripeljete tudi svojega otroka, saj bo zanj poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij o poteku in drugih novostih Klepetov v šol. letu 2017/2018

Klovn Jaka in njegovih 10 let

Klovn Jaka nas je v soboto, 9. septembra 2017, s svojimi gosti in animatorji Vesele pande odlično zabaval v kar 3 ure trajajočem praznovanju, ki smo ga zaključili s torto 'velikanko' in pesmijo 'Vse najboljše' :) več v fotoarhivu »

Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade

sreda, 20.9.2017, Hiša EU, Dunajska cesta 20, Ljubljana.

Vabljeni na nacionalno konferenco o trajnostni mobilnosti za mlade "Z MLADIMI O TRAJNOSTNI MOBILNOSTI: Ali lahko zgradimo boljšo, čistejšo in varnejšo prihodnost?", ki bo v Konferenca je prednostno namenjena mladim od 15 do 29 leta starosti, ki želijo sodelovati pri spreminjanju potovalnih navad, ter tako prispevati k čistejšemu in bolj zdravemu okolju. Udeležba na konferenci je brezplačna.

Prijave sprejemajo do vključno petka, 8.9.2017, do 12:00 Več informacij »

Čarobni četrtki v soseski Center II

brezplačne vodene dejavnosti za osnovnošolce, stare 8 let in več

september - ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Če imaš 8 do 14 let, potem lahko preživiš četrtkove popoldneve v družbi sovrstnikov na zabaven način: športne igre na prostem, v primeru slabega vremena pa kup zabavnih družabnih iger in sproščanje domišljije na ustvarjalnih delavnicah. Zagotovo se bo našlo za vsakogar nekaj zanimivega in sproščujočega :)

Poziv staršem - izpolnite izjavo za svojega otroka!
Starše osnovnošolcev, ki bodo obiskovali vodene dejavnosti v soseski Center II pozivamo, da izpolnijo izjavo, ki njihovemu otroku omogoča brezplačno udeležbo. Obrazec lahko natisnete tukaj… Izjava staršev

Obvestilo mladim od 15 do 30 let: Možnost uporabe prostora Mladinske točke Center II, Titova 41, Jesenice

Mladi Jeseničani stanovanjske soseske Center II in okolice!

Obveščamo vas, da imate možnost najema oz uporabe prostora Mladinske točke na Titovi 41. Prostor je prijeten in primeren za druženje, ustvarjanje, igranje namiznih iger, izvajanje medsebojne učne pomoči, skupinsko šolsko ali študijsko delo. Možni so dogovori za izposojo različnih rekvizitov.

Z veseljem pa podpremo tudi vašo pobudo - idejo za dogodek ali aktivnosti za mlade ali mlajše na lokaciji MT Center II. Za več informacij pišite na mcj-info@siol.net ali pa pokličite na 04 5884 681.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 14. september 2017, od 16. do 18. ure, Soseska Center II - pred Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Le kdo si ne želi še malo dodatnih brezskrbnih dni, sprostitve in druženja, pa čeprav so poletne počitnice že minile!

Zato vabljeni na četrtkovo popoldne v sosesko Center II na Jesenicah, kjer čakajo nate:

 • plezalna stena, najvišja mobilna stena na Gorenjskem - za varno plezanje bodo skrbeli člani Športno plezalnega odseka PD Jesenice
 • največji napihljivi tobogan, ki jemlje dih in poganja adrenalin (Dežela zabave Hrušica)
 • poslikava obraza z Alenko Peternel
 • železarske igre podiranje korcev
 • ustvarjalna delavnica
 • zabavne igre

Vabijo: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice

Vabljeni zabavno bo! V primeru dežja dogodek odpade!

FeSteelVal 2017

od 8. do 10. septembra 2017 na Jesenicah

Petek, 8. 9.:

 • 17.00: Hip-hop plesni delavnici (Kolpern, Stara Sava)
 • 21.00: Hip-hop večer - Zlatko, Denis Chorchyp in presenečenje, La BAGRA (Trg na Stari Savi)

Sobota, 9. 9.:

 • 9.00: Praznujmo skupaj: Klovn Jaka in njegovih 10 let (Trg na Stari Savi)
 • 12.00: Mestni piknik (Trg na Stari Savi)
 • 20.00: Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors), Samuel Blues, 7 days in May, Skyburst (HR), Armin Čulić (stand-up) (Trg na Stari Savi)

Nedelja, 10. 9.:

 • 18.00: Literarno glasbeno popotovanje – poezija, Cristian Medina iz Čila na klasični kitari (Cerkev Marijinega vnebovzetja na Stari Savi)
 • 20.30: Zapelji se v kino – ogled filma Casablanca iz avtomobila (Parkirišče za gledališčem Toneta Čufarja)

Ob vsem tem pa seveda še veliko street arta.

Spremljajte sveže informacije, sodelujte v nagradnih igrah - na FB FeSteelVal 2017 !!

FeSteelVal 2017 - Družinski dan: Praznujmo skupaj – klovn Jaka in njegovih 10 let

sobota, 9. september 2017, od 9. do 12. ure, Trg na Stari Savi, Jesenice

Klovn Jaka praznuje 10 let, pridružite se nam tudi vi!

Z animatorji VESELE PANDE se boste lahko igrali z največjimi lego kockami na svetu, skakali na napihljivi gusarski ladji, potovali okrog sveta, ustvarjali, si poslikali obraz in se preizkusili v različnih igrah.

Zabavala vas bo ŠOLA CIRKUSA klovna Jaka in tudi vi se boste lahko z njimi preizkusili v cirkuških vragolijah.

Na svoje praznovanje pa je klovn Jaka povabil tudi svoje zanimive prijatelje: z vami bo plesala Pika Nogavička, v svet čarovnij vas bosta popeljala čarodej Toni in Magic Erik, na svojo kitaro nam bo 'zabrenkal' Alex Volasko, seveda pa ne bo manjkal tudi največji 'zeleni zajec'.

Med dogajanjem si boste lahko ogledali galerijo fotografij, ki so nastale skozi 10 let nastopanja klovna Jaka.

In kot se spodobi bomo čisto na koncu skupaj pihali svečke na torti in se z njo tudi posladkali.

Vabljeni na najboljšo zabavo!

Organizator dogodka: Jaka Srpčič in Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Mladinskim svetom Jesenice in Klubom jeseniških študentov v okviru projekta Festeelval 2017

MCJ te vabi

torek, 5. september, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 6. september, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Dijakinje in dijaki jeseniških srednjih šol!

Začnite novo šolsko leto tudi v naši družbi na INFO točki na vaši šoli!

Lahko nam zaupate, kaj vse ste doživeli poleti, mi pa vam z veseljem povemo, kakšne priložnosti vas pod okriljem MCJ čakajo v jeseni.

Razveselili vas bomo z uporabnim darilcem, lahko pa se boste pomerili tudi v igrici križci – krožci.

Še sploh pa si želimo vaših predlogov: kakšnih dogajanj in dogodkov si mladi v srednješolskih letih najbolj želite!?

9. Lubetov memorial Koroška Bela vs. Javornik; večni derbi!

petek, 1. september 2017, ob 16:30 - telovadnica Osnovne šole Koroška Bela

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Javornik – Koroška Bela v okviru praznika Krajevne skupnosti, tudi letos organizira športno aktivno popoldne. Odigran bo vedno aktualni nogometni derbi med večnimi rivali iz Koroške Bele in Javornika.

Po nogometni tekmi sledi preizkus moči v vlečenju vrvi, kjer fantje ne popustijo do zadnjega atoma moči. Celoten dogodek je posvečen v spomin na Lupča Filipova prijatelja in soigralca obeh taborov. Najboljši igralci tekme prejmejo pokale.

Program:

 • ob 16:30, zbor igralcev in žrebanje ekip,
 • ob 17:00, nogometna tekma večnih rivalov, Javornik proti Koroški Beli v spomin na Lupča Filipova,
 • ob 19:00, preizkus moči, vlečenje vrvi Javornik proti Koroški Beli,
 • ob 19:30, podelitev pokalov najboljšim igralcem in družabni zaključek.

Vabljeni!

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 24. avgust 2017, od 16. do 18. ure, Soseska Center II
- pred MCJ Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Vabimo vas na športno zabavno popoldne, kjer bomo plezali, migali, ustvarjali, brali, žonglirali, čarali, risali in tekmovali – skratka, aktivnosti bodo primerne za različne starosti otrok in mladih.

Pridruži se nam v četrtek, 24. avgusta, na naslednjih aktivnostih:

 • plezalna stena, ki mikavno vabi, da osvojiš njen vrh (za varno plezanje bodo skrbeli člani Športno plezalnega odseka PD Jesenice),
 • ČARODEJ TONI, čarovnik za otroke,
 • skupinsko preskakovanje kolebnice,
 • spretnostni in zabavni športni poligon,
 • igre naših dedkov in babic.

Vse, ki bi se nam želeli pridružiti kot prostovoljci pri sooblikovanju programov za mlade in otroke v prihodnje, pa lepo vabimo, da se za več informacij oglasite na dogodku.

Vabljeni! V primeru dežja dogodek odpade!

Zavod BOB vabi mlade

Iz Zavoda Bob obveščajo, da bodo v septembru, predvidoma od 4. do vključno 8. 9. 2017, organizirali Usposabljanje za nove mladinske delavce projekta »Marš na(d) trg dela«.

Projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Namenjen je mladim, ki niso v delovnih razmerjih, starim do 29 let.

Namen projekta je karierno opolnomočenje udeležencev, višanje njihovih zaposlitvenih potencialov in zaposlenosti. Prijave zbirajo do 28. avgusta 2017.

Več o projektu si preberite na www.zavod-bob.si/mars-nad-trg-dela/

Prihaja KGIFF 2017 - Mednarodni filmski festival Kranjska Gora

Tudi letošnje poletje bo v Kranjski Gori zaživel svet filma. Od 27. julija do 5. avgusta vas vabijo, da se jim v objemu prvinske narave pridružite pri iskanju zgodb in odkrivanju lepot, ki jih ponujajo filmske pripovedi.

Letos si želijo kar se da vključiti število obiskovalcev iz bližnje okolice, predvsem mladih, ter ustvariti vezi in dolgoročna sodelovanja. Filmsko izkušnjo delijo tudi v obliki prostovoljnega dela. K sodelovanju vabijo zainteresirane prostovoljce, najrazličnejših profilov, ki si želijo pridobiti izkušnje s področja organizacije filmskih festivalov in sorodnih projektov na področju kulture. Več informacij »

Prijavite se lahko na e-naslov prostovoljstvo@kgiff.si

Mladinska izmenjava "We are all equal in creativity"

Zavod Dobra pot išče pet zainteresiranih mladih iz Slovenije, ki se bodo udeležili mladinske izmenjave WE ARE ALL EQUAL IN CREATIVITY. Izmenjava bo potekala med 1. in 9. septembrom 2017 na obrobju italijanskega mesta Faenza (RA).
Projekt je organiziran v sklopu programa Erasmus+. Izbrani udeleženci krijejo 20 € prijavnine, potni stroški iz Slovenije se povrnejo v višini do 180 €. Vse ostalo - prenočišča, organizacijo, prehrano krijejo gostitelji.
Prijava: čimprej izpolni prijavnico in drži pesti, da boš izbran/a Več informacij »

Tabori 2017 - Zveza za tehnično kulturo Slovenije ZOTKS

Aktualni raziskovalni tabori, ustvarjalne poletne šole in delavnice: Poletna šola elektronike in robotike, Mladinski astronomski raziskovalni tabor , Poletni tabor popotne fotografije , in še mnogo več.
Vse napotke glede prijave in povezavo do e-prijavnice najdeš na:
https://www.zotks.si/prijava-na-tabore

Najava javnega razpisa za sofinanciranje študentskih in inovativnih projektov za družbeno korist

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo predvidoma v marcu 2017 objavil javni razpis Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski in inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018. Razpis bo povezoval visokošolske sisteme z negospodarskim in neprofitnim sektorjem na lokalnem in regionalnem nivoju.
Več informacij »

GUSARSKA ZABAVA za otroke z animatorji Vesele pande

sobota, 29. julij 2017, Kopališče Ukova, 15.30 do 18.00

Otroci, počitniški dnevi so kot nalašč, da se prepustite domišljiji in vstopite v svet gusarjev! Pa sploh ne bo treba daleč! Samo na kopališče Ukova zavijte, kjer boste lahko uživali v različnih igrah, preizkušali svoje spretnosti in se predvsem zabavali in dobro imeli!

Z vami bodo animatorji VESELE PANDE in naslednje dogodivščine:
- velika napihljiva gusarska ladja s toboganom,
- največje lego kocke na svetu,
- hoja po vrvi čez bazen,
- ustvarjalne delavnice,
- gusarske igre brez meja,
- krst za prave gusarje,
- gusarska predstava za otroke in
- iskanje skritega zaklada.
Se vidimo! :)

Športno zabavni dan na kopališču Ukova ob Spominskem dnevu občine Jesenice

sobota, 29.7.2017, Kopališče Ukova

Vabljeni, da se nam ob Spominskem dnevu Občine Jesenice pridružite na kopališču Ukova.

Program prireditve:
- 14:00 - poletni hitropotezni šahovski turnir za pokal mesta Jesenic
- 15:00 - košarkarsko tekmovanje v metu na koš
- 15:00 - trening skakalcev v vodo
- 15.30 - Gusarska zabava za otroke z animatorji Vesele pande...
- 15:45 - turnir v prstometu za pokal mesta Jesenic
- 16:15 - tekmovanje v skokih v vodo za mlade
- 17:00 - tekmovanje v skokih v vodo v članski kategoriji
- 18:00 - akvatlon za otroke
- 18:30 - 24. jeseniški akvatlon
- 18:30 - koncert glasbeni kantavtor Elvis Fajko
- 20:00 - 12 urni plavalni maraton Plavamo za otroke
več informacij »

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 6. julij 2017, od 16. do 18. ure, Soseska Center II
- pred MCJ Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Vabimo vas na športno zabavne popoldneve, kjer bomo plezali, migali, ustvarjali, brali, žonglirali, čarali, risali in tekmovali – skratka, aktivnosti bodo primerne za različne starosti otrok in mladih.

Pridruži se nam v četrtek, 6. julija, na naslednjih aktivnostih:

 • plezalna stena, ki mikavno vabi, da osvojiš njen vrh (za varno plezanje bodo skrbeli člani Športno plezalnega odseka PD Jesenice),
 • napihljivi tobogan v obliki ladje, za adrenalinske užitke,
 • XXL lego kocke, sestavi svojo hiško,
 • podiranje korcev: železarska igra (gost dogodka: Gornjesavski muzej Jesenice),
 • tekmovanje v metanju trojk,
 • spretnostni športni poligon,
 • igre naših dedkov in babic.

Vse, ki bi se nam želeli pridružiti kot prostovoljci pri sooblikovanju programov za mlade in otroke v prihodnje, pa lepo vabimo, da se za več informacij oglasite na dogodku.

Za julijskim športno zabavnim popoldnevom sledi še zadnji avgustovski, z malce drugačnimi aktivnostmi. Zadnji v sklopu bo v četrtek, 24. avgusta. Z nami bo tudi Čarodej Toni s hitrimi čarovnijami in zanimivo magijo.

Vabljeni na oba dogodka! V primeru dežja dogodek odpade!

Poziv za prostovoljca: pomoč pri izvedbi delavnic za otroke - Reka (Hrvaška)

Društvo za razvoj civilne družbe EU korak“ vabi prostovoljca za pomoč pri izvajanju poletnih kreativnih dejavnosti za otroke slovenskih korenin v terminu od 24. do 28. julija 2017, ki bodo potekale vsak delovni dan od 8. do 16. ure. Prostovoljec bo pomagal voditeljici delavnic v smislu sodelovanja pri organizaciji in izvajanju 5-dnevnih delavnic za 10 otrok, v starosti od 6. do 12. let. Otroke bo skozi zabavne in kreativne dejavnosti poučeval o slovenskem jeziku in kulturi in se ob tem tudi sam seznanil z delom slovenske manjšine na Hrvaškem.

Prostovoljec ima od 23. do 29. julija zagotovljeno namestitev, prehrano, kriti so tudi potni stroški. Prijavite se lahko s pošiljanjem življenjepisa in motivacijskega pisma na e-mail: eu.korak@inet.hr, do vključno 12. julija 2017.

Plaketa župana Občine Jesenice za projekt Kulturna mavrica Jesenic

Naj povemo, da smo na prvi večer letošnje, 11. Kulturne mavrice Jesenic, 9. junija 2017, za dosedanjo organizacijo in izvedbo projekta KULTURNA MAVRICA JESENIC prejeli plaketo župana Občine Jesenice, Tomaža Toma Mencingerja.

Za priznanje se iskreno zahvaljujemo in hkrati izpostavljamo, da gre priznanje vsem, ki smo oz so od leta 2007 dalje soustvarjali projekt: Mladinskemu centru Jesenice za organizacijo in razvoj projekta, kulturnim društvom za soustvarjanje vse bogatejšega kulturnega programa in predstavitve na stojnicah, ZKD Jesenice od leta 2015 dalje za soorganizacijo drugega dne in sodelavcem Zavoda za šport Jesenice za tehnično strokovno podporo. Prav tako pa projekta ne bi bilo mogoče razvijati brez finančne podpore Občine Jesenice.

In ker se je vse to združevalo in združilo, je lahko nastala dobra zgodba, kar Kulturna mavrica Jesenic 2007 - 2017 tudi je.

Lili Tkalec, vodja projekta
Mladinski center Jesenice

Zorbing nogomet - poštena doza adrenalina in zabave - turnir +15

ponedeljek, 19. junij 2017, od 16. do 18. ure, Športni park Podmežakla;
zunanje malo ograjeno igrišče z umetno travo

Vabimo vse navdušence adrenalina, zabave, akrobatike in nogometa na turnir v zorbing nogometu. Zorbing nogomet je nov revolucionaren moštveni šport, kjer se igralci skrijejo v zorb mehurček in se odbijajo, zabijajo, naletavajo, divjajo in se borijo proti ostalim tekmovalcem.

Ekipa šteje 3 igralce, prijave neposredno pred začetkom turnirja do 15.50 ure. Igra traja 10 minut z 2 minutnim odmorom po 5 minutah.

V primeru dežja dogodek odpade! Vabljeni!

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 15. junij 2017, od 16. do 18. ure, Soseska Center II
- pred MCJ Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Vabimo vas na športno zabavne popoldneve, kjer bomo plezali, migali, ustvarjali, brali, žonglirali, čarali, risali in tekmovali – skratka, aktivnosti bodo primerne za različne starosti otrok in mladih.

Pridruži se nam v četrtek, 15. junija, na naslednjih aktivnostih:

 • cirkuška šola klovna Jaka, (gost dogodka: Jaka Srpčič),
 • knjižnica na obisku, pametni kviz, branje knjig, lutke, pobarvanke (gost dogodka: Občinska knjižnica Jesenice),
 • turnir trojk v košarki (gost dogodka: KK Jesenice),
 • "NOCK OUT" (košarkarska igra na izpadanje),
 • štafetne igre (MCJ),
 • igre naših dedkov in babic (MCJ).

Vse, ki bi se nam želeli pridružiti kot prostovoljci pri sooblikovanju programov za mlade in otroke v prihodnje, pa lepo vabimo, da se za več informacij oglasite pri mizi ustvarjalnih delavnic.

Za junijskim športno zabavnim popoldnevom sledita še dva, vsakič z malce drugačnimi aktivnostmi. Naslednji bo že v četrtek, 6.julija in kot zadnji v sklopu 24. avgusta. Z nami bodo Jaka Srpčič s Cirkuško šolo, napihljivo ladjo in XXL kockami, Občinska knjižnica Jesenice s pametnim kvizom, lutkami in branjem, Čarodej Toni s hitrimi čarovnijami in Gornjesavski muzej Jesenice s staro železarsko igro 'podiranje korcev'.

Vabljeni na vse tri dogodke!
V primeru dežja dogodek odpade!

Predpočitniški turnir v namiznem nogometu - za mlade +15

torek, 13. junij, ob 14h, Mladinski center Jesenice

Za vse privržence vedno aktualnega namiznega nogometa pripravljamo še zadnji turnir pred poletnimi počitnicami v tem šolskem letu! Igralo se bo v parih (dvojice) po sistemu na izpadanje.

Najboljši trije pari prejmejo osvežilne in sladke nagrade!

Poletni tabori za mlade - Slovenska Istra, Rogla, Trenta,...

torek, 13. junij, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 14. junij, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice
(v sodelovanju z ZOTKS)

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) vsako leto pripravijo številne poletne tabore in aktivnosti za mlade. Letošnji aktualni poletni tabori, so iz področja astronomije in elektronike, fotografije in video produkcije, gradbeništva in geodezije, inovativnih tehnologij in radioamaterstva, raziskovanja narave in še česa. Vsi tabori ponujajo mladim dodatno možnost za pridobivanje znanja in razvijanja lastnih sposobnosti.

Pridi in preveri, kaj vse boš lahko "počel" v času dolgih poletnih počitnic. Vabljeni!

Mi ga jammamo!

(druženje mladih)

 • jam session -- -a cit. [džem seš?n] m (e?, e?) priložnostno druženje spontano zbranih ljudi, ki skupaj improvizirajo: E ‹ agl. jam session iz jam ‘gneča, stiskanje, mečkanje’ in session v pomenu ‘(glasbena) zasedba’
 • za jam sessione ne potrebuješ ničesar, če se ti pa doma valja kak inštrument, ga privaljaj s sabo
 • jam sessioni iz prostorov MCJ odmevajo vsak četrtek ob 18h

Da četrtki ne bodo tako zelo dolgočasni in da boš imel/a s kom špilat. Da si lahko glasen/a in da lahko v miru fušaš. Da si daš duška in se sem in tja tudi kaj novega naučiš. Da leta, znanje in izkušnje niso važna.

Več informacij: David (040 507 499)

Cirkuška šola Klovna Jaka

V Cirkuški šoli Klovna Jaka, ki poteka ob torkih ob 16. uri v prostorih Mladinskega centra Jesenice, otroci na zabaven način osvajajo različne ročne spretnosti, razvijajo koordinacijo gibanja in gibčnost celotnega telesa. Zabavajo in nasmejijo se skupaj s sovrstniki. Čeprav aktivnosti obiskuje že precej otrok, Klovn Jaka (Jaka Srpčič) še vedno sprejme kakšnega 'novinca'.

Več o torkovi Cirkuški šoli …

Informacije in prijave na e-mail jaka.srpcic@gmail.com ali na 040 635 549.

11. KULTURNA MAVRICA JESENIC

9. in 10. junij 2017, Športna dvorana Podmežakla

Doživite barvitost in neskončno energijo raznolikih kultur v petek in soboto, 9. in 10. junija!

Bogato kulturno izročilo svojega naroda, ki ga z ljubeznijo in zavzetostjo prenašajo na mlajše rodove, bodo s folklornimi plesi, igranjem inštrumentov, petjem in deklamacijami, prikazala naslednja društva in skupine:

v petek, 9. junija 2017 (ob 19. uri)
- KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice
- KŠD Bošnjakov BISER Jesenice
- Makedonsko KD ILINDEN Jesenice
- KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica
- KŠD Hrušica
- Skupina Shqiponjat
- Društvo UP Jesenice
Program na odru bo zaokrožila predstavitev tradicionalnih predmetov, izdelkov in kulinaričnih dobrot na stojnicah, vse skupaj pa bo 'glasbeno začinil' še DJ Illusion.

v soboto, 10. junija 2017 (ob 19. uri)
- Folklorna skupina VAL RESIA (Italija)
- KUD 'Divanhana' iz Celovca (Avstrija)*
- MKD ILINDEN Rijeka (Hrvaška)
- AKUD KOLO Koper (Slovenija)
- Volkstanzgruppe Villach (Avstrija)

Sobotni program pričenjamo že ob 17.30 uri s SPREVODOM FOLKLORNIH SKUPIN, tako domačih kot gostujočih. Ob vrnitvi v Športno dvorano Podmežakla pa bo obiskovalce in nastopajoče ob 18.30 uri pozdravil PIHALNI ORKESTER Jesenice – Kranjska Gora.

In seveda, vabljeni tudi na sobotno večerno druženje in zabavo – da bo tudi glasba kar se da 'multi-kulti', bo poskrbel DJ Matej.

Postanite delček 11. Kulturne mavrice Jesenic tudi vi :)

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in ZKD Jesenice. Prireditev omogočajo: Občina Jesenice in Urad RS za mladino. Prireditev podpirajo: Gorenjski Glas, Radio Triglav, Design Damjan d.o.o., Cvetličarna Zvonček-S d.o.o., Foto Vidmar s.p., Relief laserska gravura s.p., Gornjesavski muzej Jesenice

Poglejte si foto utrinke 10. Kulturne mavrice Jesenic:
program 3.junija 2016, sprevod folklornih skupin 4. junija 2016, program 4. junija 2016
* SKUD ZLATNI LJILJANI Innsbruck (Avstrija) so se opravičili, da žal ne morejo priti

Mednarodni poletni tabori - Japonska, ZDA in Turčija

torek, 6. junij, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 7. junij, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice
(v sodelovanju z Zavodom Voluntariat)

Si želiš letošnje poletje preživeti malo drugače. Želiš oditi v tujino in spoznati nove prijatelje? Si želiš, da ti tokrat preko poletja ne bo dolgčas???

Pridi na "Info točko", kjer bomo skupaj s predstavniki Zavoda Voluntariat predstavili zanimive mednarodne tabore. Gre za tabore, kjer mladi katerekoli narodnosti, prepričanja in vere živijo in delajo skupaj dva do tri tedne na neprofitnem projektu, ki ga organizira lokalna organizacija. Na voljo bo tiskan info material in pa on-line povezava iskalnika taborov, ter direktno "googlanje" in iskanje konkretnih informacij v zvezi vseh taborov, ki te bodo zanimali.

Večina taborov se izvaja v poletnih mesecih, posameznega pa se udeleži od 6 do 20 in več posameznikov, ki delajo prostovoljno in se družijo z lokalnim prebivalstvom.

Hm, se ti zdi zanimivo! Oglasi se!

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

četrtek, 25. maj 2017, od 16. do 18. ure, Soseska Center II
- pred MCJ Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Vabimo vas na športno zabavne popoldneve, kjer bomo plezali, migali, ustvarjali, brali, žonglirali, čarali, risali in tekmovali – skratka, aktivnosti bodo primerne za različne starosti otrok in mladih.

Pridruži se nam tudi ti že v četrtek, 25. maja, na naslednjih aktivnostih:

 • plezalna stena, ki mikavno vabi, da osvojiš njen vrh (za varno plezanje bodo skrbeli člani Športno plezalnega odseka PD Jesenice),
 • največji napihljivi tobogan, ki vsakemu požene adrenalin (Dežela zabave Hrušica),
 • poslikava obraza z Alenko Peternel,
 • tekmovanja v metih na koš iz različnih razdalj,
 • preizkus spretnosti na športnem poligonu,
 • ciljanje lončkov z žakeljčki,
 • ustvarjalna delavnica mandal in zapestnic.

Vse, ki bi se nam želeli pridružiti kot prostovoljci pri sooblikovanju programov za mlade in otroke v prihodnje, pa lepo vabimo, da se za več informacij oglasite pri mizi ustvarjalnih delavnic.

Za majskim športno zabavnim popoldnevom sledijo še trije, vsakič z malce drugačnimi aktivnostmi. Naslednji bo že v četrtek, 15. junija, sledi 6. julija in kot zadnji v sklopu 24. avgusta. Z nami bodo Jaka Srpčič s Cirkuško šolo, napihljivo ladjo in XXL kockami, Občinska knjižnica Jesenice s pametnim kvizom, lutkami in branjem, Čarodej Toni s hitrimi čarovnijami in Gornjesavski muzej Jesenice s staro železarsko igro 'podiranje korcev'.

Vabljeni na vse štiri dogodke, zabavno bo!
V primeru dežja dogodek odpade!

Četvorka jeseniških maturantov

12. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice se je v sončnem vremenu sprehodila po jeseniških ulicah, na parkirišču za Občino Jesenice odplesala Četvorko in vsem zbranim pričarala enkratno vzdušje :) Maturantke in maturantje, naj bo tako odlična tudi vaša matura! SREČNO! več »

Mednarodno prostovoljstvo iz prve roke

Toplo vabljeni v torek, 11.4.2017 ob 17.30 v Hostel Tresor (Čopova ulica 38) v Ljubljani na predstavitev različnih oblik kratkoročnega in dolgoročnega prostovoljstva po celem svetu!
Odpotujte z nami po različnih kontinentih sveta, prisluhnite osebnim zgodbam prostovoljk ter spoznajte programe evropske prostovoljske službe, mednarodnih SCI taborov, sveže EUAidVolunteers iniciative ter GLEN in GELP-a.
Več informacij »

Digitalna fotografija 2017

Objavljamo razpis za foto natečaj Gimnazije Jesenice “Digitalna fotografija 2017“.
Rok za oddajo je ponedeljek, 29. 5. 2017.
Več informacij »

Evropski teden mladih 2017

Evropska komisija in Zavod Movit vas vabita, da sooblikujete letošnji evropski teden mladih, ki bo že deveti zapored! Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi, potekal pa bo med 1. in 7. majem 2017.
Več informacij »

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2017

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Štipendija za šolnino se podeli v višini nepokritega deleža šolnine, vendar za posamezno študijsko leto največ 15.000 EUR. Štipendija za življenjske stroške se podeli največ v višini 6.000 EUR, 9.000 EUR ali 12.000 EUR za posamezno študijsko leto, odvisno od države ali kraja, kjer se študent izobražuje.
Rok prijave je do vključno 19. 4. 2017 Več informacij »

Potopisno predavanje: Južna Amerika – od Lime do Ria

petek, 19. maj 2017, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22, Jesenice

KJŠ in MCJ vas vabimo na novo potopisno predavanje, tokrat na potovanje po Južni Ameriki. Naša 'vodička' bo Neža, ki je pot začela v Peruju, sledile so države Bolivija, Čile, Argentina, Urugvaj, Brazilija, popotovanje pa je končala na Paragvaju.

Vabljeni torej na 'brezplačno' potovanje tudi vi!

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov za leto 2017

Mladi iz jeseniške občine!

Če imate od 15 do 29 let in ste povezani v mladinsko organizacijo (društvo, klub) ALI delujete kot mladinska sekcija društva ALI pa vas kot neformalno skupino druži nek skupen interes, želja ali cilj - izkoristite priložnost za pridobitev finančnih sredstev za uresničitev vaše ideje - vašega projekta!

Občina Jesenice namreč objavlja 'Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov za leto 2017'.

Namen razpisa je spodbuditi aktivno participacijo mladih, omogočiti kakovostnejše mladinsko delo in podpreti izvedbo projektov, ki jih izvajajo mladi in zajemajo tiste vsebinske aktivnosti, ki mlade usposabljajo za aktivno družbeno delovanje ter prispevajo k osebnemu razvoju ustvarjalnih posameznikov in celotnega mladinskega dela.

Vse druge razpisne pogoje, navodila in obrazce najdete tukaj… Rok za oddajo vlog je petek, 19. maj 2017.

Za dodatne informacije lahko pokličete 04/ 5869 212, Barbara Toman, ali 04/ 5884 680, Lili Tkalec.

Mladinski center Jesenice na PARADI UČENJA–TVU 2017

sreda, 17. maj 2016, od 14. do 16. ure, Trg na Stari Savi, Jesenice

Tudi letos Mladinski center Jesenice skupaj z mladimi sodeluje na Paradi učenja.

Tako ob kopici različnih aktivnosti, ki se bodo v tem dnevu odvijale pod okriljem Ljudske univerze Jesenice vabimo vse, da se nam pridružijo na naših delavnicah. Skupaj z mladimi bomo izvajali delavnice sestavljanja in razstavljanja zagonetnih 3D iger in ustvarjalno delavnico izdelave Mandal. Za vse bolj spretne pa bomo imeli tudi športne igre za preizkus spretnosti in vzdržljivosti.

Vabljeni, da se nam pridružite!

12. ČETVORKA JESENIŠKIH MATURANTOV

ZŠJ – Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

četrtek, 18. maj 2017, med 11.30 in 12.30 uro, parkirišče za Občino Jesenice

Spoštovane občanke in občani!

Vabimo vas, da skupaj z nami pričakate letošnji slavnostni sprevod maturantov Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice. Zbrane nas bodo nagovoril tudi župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Mencinger.

Letošnja generacija jeseniških maturantov bo že 12. po vrsti, ki bo na prostem odplesala 4 slike tradicionalnega maturantskega plesa, Četvorke, in pokazala še nekaj drugih plesnih spretnosti.

Pridružite se nam in doživite energijo mladosti in veselja več kot 200 mladih!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: »Obljubi, a obljube ne izpolni«

ponedeljek, 15. maj 2017, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Kako sta povezana obljuba in zaupanje? Kdaj otroci ne izpolnijo obljube? Zakaj otroci ne izpolnijo obljube? In zakaj je za vsakega otroka zelo pomembno, da ima ob sebi ljudi, ki jim zaupa?

Pridite na zadnji klepet v tem šolskem letu – skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave!

Zinka Ručigaj, ki zagovarja vzgojo po principu pohval, vzpodbude in jasne postavitve mej, je v okviru programa MCJ v šolskem letu 2016/2017 pripravljala brezplačna srečanja za starše. Majsko srečanje je zadnje od teh!

Dokumentarna razstava fotografij »10 let Kulturne mavrice Jesenic«

Vabimo vas, da si v prostorih dvorane Kolpern na Jesenicah ogledate našo dokumentarno razstavo fotografij z naslovom '10 LET KULTURNE MAVRICE JESENIC' – cca 250 barvnih fotografij vas popelje po desetih prireditvah - vse od 25. maja 2007 do 4. junija 2016.
Več o razstavi »

Razstava bo na ogled samo še do petka, 12. maja 2017, do 12. ure, v času uradnih ur muzejskih hiš Gornjesavskega muzeja Jesenice… (info 04 5833 500)

Čarobni četrtki, brezplačne vodene dejavnosti za osnovnošolce, stare 8 let in več (aktualno do konca aprila 2017)

ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Če imaš od 8. do 14. let, rezerviraj četrtkove popoldneve za druženje s prijatelji na MCJ mladinski točki v soseski Center II!

Razmigaj telo in možgančke, daj krila svoji ustvarjalnosti, zabavaj se ob družabnih igrah… nasmej in se sprosti! Okvirni program vodenih dejavnosti: razvedrilne igre na prostem, družabne namizne igre, ustvarjalne delavnice, igre za bistre možgane, pogovori na aktualne in tudi čisto vsakdanje teme…

Hkrati vabimo tako otroke kot starše, da nam zaupate svoje predloge za aktivnosti za osnovnošolce v času tedenskih šolskih počitnic!

Poziv staršem - izpolnite izjavo za svojega otroka!
Starše osnovnošolcev, ki bodo obiskovali vodene dejavnosti v Soseski Center II, pozivamo, da izpolnijo izjavo, ki njihovemu otroku omogoča udeležbo na brezplačnih vodenih dejavnostih. Obrazec lahko natisnete tukaj… Izjava staršev

Dan Evrope – 9. maj - praznik miru in enotnosti

torek, 9. maj, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 10. maj, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Na dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost v Evropi. Ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je v govoru v Parizu leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope.

Dijaki in djakinje SŠJ in GJ!
Koliko spremljate dogajanja EU in koliko poznate razne ugodnosti za mlade.
Tokrat boste lahko sodelovali v zanimivih igrah in na zabaven način spoznali zanimivosti držav in mest Evropske unije. Najboljši boste prejeli praktične nagrade. Na voljo bodo tudi različne publikacije o EU.

Potopisno predavanje: Solo potovanje po Baliju in Gilijih

petek, 5. maj 2017, ob 20. uri, prostorih Pivnice Carniola v Žirovnici

Tokrat nam bo svoje tritedensko 'solo' potovanje na Bali in Gilije predstavil Andraž Pavlič – samo za prvi vtis pa kot povabilo nekaj besed Andraža:

'Na Baliju in bližnjih Gilijevih otokih sem novembra preživel nekaj več kot 3 tedne. Odpravil sem se sam. Prvič! Na letališču v Denpasarju te najprej preseneti prava tropska vročina, dišeče palčke in gneča taksistov. Bali velja za deželo miru, spokojnosti in religije. Na potovanju so me domačini učili pripravo tipičnih jedi, plezal sem na vulkan, preizkušal različne čaje in kave (tudi pokakano), prehodil veliko snežno belih plaž in spil ogromno naravnih sokov...' Več o potopisu »

Preživite petkov večer v prijetni družbi, spoznajte Andraža, Bali in Gilije. :)

Evropski teden mladih 2017: solidarnost in družbena odgovornost mladih

sreda, 3. maj, od 10. do 12. ure, Gimnazija Jesenice
četrtek, 4. maj, od 10. do 12. ure, Srednja šola Jesenice

V okviru 8. evropskega tedna mladih bomo na obeh jeseniških srednjih šolah mladim na zanimiv način predstavili pomen solidarnosti v demokratični družbi.

Smo si v vse hitrejšem življenjskem in potrošniškem tempu še pripravljeni medsebojno pomagati? Bi s svojim denarjem ali drugimi sredstvi, na lastno pobudo, pomagali in prispevali k osnovni blaginji nekoga drugega? Katere brezbrižnosti v družbi so za vas nesprejemljive?

Dijakinje in dijaki! Udeležite se pogovora o pomenu solidarnosti na sploh, o različnih priložnostih ter o oblikah solidarnosti. Povprašali vas bomo o vaših izkušnjah in kaj menite o družbeni odgovornosti mladih generacij.

Priložnost za delo skrbnika koles JeseNICE bikes

Zavod za šport Jesenice išče kandidate za pomoč pri vzdrževanju in servisiranju koles na JeseNICE bikes.

Kandidati morajo biti polnoletni, opravljen morajo imeti vozniški izpit B kategorije, ter obvladati osnovne znanja servisiranja koles. Delo se opravlja med tednom v popoldanskem času in ob sobotah, nedeljah in praznikih ves dan.
Plačilo preko študentske napotnice ali s.p.

Prijave do 26.04.2017. Več informacij dobite na email zsj.vzdrzevanje@siol.net, ali pokličite na telefon 04/5884683. Veselimo se sodelovanja!

Osnove cirkusa z Jakom Srpčičem - vodene dejavnosti za osnovnošolce

ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Čarobni četrtki v aprilu, vodene dejavnosti za osnovnošolce

Si želiš zabave, druženja in spoznavanja OSNOV CIRKUSA. Pridi ob četrtkih v mesecu aprilu v našo Mladinsko točko v Center II, kjer boš z Jakom spoznal osnove žongliranja, vrtenja krožnikov, krepitev ročnih spretnosti, koordinacijo gibanja, vožnje z monociklom in še marsikaj drugega.

Vabljeni, zanimivo bo...

Joga Flow

četrtek, 27. april 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pridi in se prepusti ritmu, ki ga ustvarja tvoja narava. Vdih, izdih. Spusti svojo identiteto, ki jo riše preteklost in izpolnitev, ki jo riše prihodnost. Prepusti se trenutku, da "tu in zdaj" prinese poln dih, sprejemanje, nasmeh, zavedanje, igrivost, spoznavanje, umiritev in nov zagon. Naj se ti čas na uri ustavi, čas je za ZDAJ.

Vadba je primerna za vse stopnje (tudi popolne začetnike). Vadbo bo vodila joga učiteljica Ana Pirih.

Obvezne prijave najkasneje do 25.4.2017 do 14.ure na e-mail anapirih@gmail.com ali 031 416 180.

Fotografska delavnica »Studijski portret«

sobota, 29. april 2017, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice

Vabimo vas na fotografsko delavnico, ki je namenjena vsem, ki želite spoznati osnove fotografiranje studijskega portreta. Delavnica bo praktično zasnovana - v improviziranem studiu bodo postavljene luči, ozadje in fotoaparat. Udeleženci boste spoznali dejansko delo fotografa pri studijski tehniki.

Delavnico vodi fotograf Nik Bertoncelj (F2 FZS). Za vse, ki doma nimate svoje opreme, bo osnovna studijska oprema na razpolago na delavnici.

Obvezne prijave najkasneje do 26.4.2017 do 14. ure na e-mail nik.bertoncelj.foto@gmail.com

Delavnica Akrojoga Jam

nedelja, 30. april 2017, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabljeni na še vedno atraktivno in sprostilno vadbo, kjer boste "odleteli" v sprostitev in harmonizacijo s samim seboj, ter akrojogijskim partnerjem. Izvajali bomo zanimive like, ki so primerni tako za začetnike in vse ostale, ki ste se z akrojogo že srečali.

Obvezne prijave najkasneje do 28.4.2017 do 14. ure na e-mail sania.despotovic1@gmail.com

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Ali naj otroka kaznujem?

ponedeljek, 24. april 2017, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Zakaj naj bi bil otrok kaznovan? Ali s kaznijo rešimo težave? Koliko pri vzgoji 'pripomorejo' kritike, pridiganja, obsodbe, ustrahovanje, žaljenje? Kaj je in kaj ni kaznovanje…

Če se srečujete s takimi vprašanji, ste v dilemi ali pa želite slišati še kak 'pogled' in izkušnjo na to temo, potem vabljeni na klepet z Zinko Ručigaj, ki vam lahko svetuje na osnovi svojih bogatih izkušenj dela s predšolskimi otroci.

Zinka Ručigaj, ki zagovarja vzgojo po principu pohval, vzpodbude in jasne postavitve mej, v okviru programa MCJ pripravlja brezplačna srečanja za starše. Več informacij…

Potopisno predavanje: Albanija in Kosovo

petek, 14. april 2017, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22, Jesenice

KJŠ in MCJ vas vabimo na novo potopisno predavanje, tokrat o ALBANIJI in KOSOVU!
Z nami bosta Rok in Katarina, mlada zakonca, popotnika in ustvarjalca bloga Lahkih nog naokrog.

Rok in Katarina sta se lani spomladi odpravila raziskovat nepoznani državi Albanijo in Kosovo. Z avtom sta se odpeljala proti jugu in najprej opazovala razlike med kosovskima največjima mestoma: Prištino in Prizrenom, iskala naravne lepote te mlade države ter se preizkusila v off-road vožnji z domačini. V Albaniji sta ju najbolj navdušili njena južna obala ob Jonskem morju ter gorati sever s smaragdno zelenimi jezeri. Seveda pa ni zmanjkalo časa tudi za pokušino odlične hrane in pijače.
Na potopisnem predavanju se bomo srečali z albansko zgodovino, se dotaknili kosovske problematike, predvsem pa se sprehajali skozi lepe pokrajine teh dveh držav.

Vabljeni!

Odprtje razstave fotografij '10 LET KULTURNE MAVRICE JESENIC'

torek, 11. april 2017, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice
Mladinski center Jesenice v sodelovanju s kulturnimi društvi, ZKD Jesenice in Gornjesavskim muzejem Jesenice

10 jih je že za nami in 11. se hitro bliža. Z nami so bili in so: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica. Kar nekaj generacij, ki so soustvarjale to pisano predstavitev raznolike kulturne dediščine in običajev svojega naroda, se je že zamenjalo, prešlo iz otroške v mladinsko, iz članske v veteransko skupino…

A ko so se po eni strani nabirala leta, je na osnovi izkušenj in skupnih idej ter skozi bogato delo v društvih 'Kulturna mavrica Jesenic' rasla in omogočala medsebojno spoznavanje, se v letu 2011 razširila s projektom 'Dobrote iz kuhinj naših babic', se s Trga na Stari Savi preselila v Športno dvorano Podmežakla, v letu 2015 z gostujočimi društvi in sprevodom domačih in gostujočih folklornih skupin prvič postala dvodnevna… Na lanskoletni, 10. po vrsti, je 3. in 4. junija v programu sodelovalo cca 300 nastopajočih, vse od otrok do veteranov, skupaj pa si je celotni program ogledalo cca 1.000 obiskovalcev.

10-letno pot naše skupne 'Kulturne mavrice Jesenic' bomo obudili z več kot 150 barvnimi fotografijami. In ker iz majhnega raste veliko, bodo v spremljevalnem programu tokrat nastopili ravno najmlajši – torej otroške folklorne skupine!

Prisrčno vabljeni na ogled in da z aplavzom nagradimo in spodbudimo nadaljnje uspešno prenašanje narodnostno-kulturnih tradicij na mlajše rodove.

Razstava fotografij '10 LET KULTURNE MAVRICE JESENIC' bo na ogled od 11. aprila do 15. maja 2017 v času uradnih ur muzejskih hiš Gornjesavskega muzeja Jesenice.

Ponedeljkov Acro(joga) jam

vsak ponedeljek, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Akrojoga združuje modrost joge, dinamičnost akrobatike in pozitivne učinke meditacije. Je aktivnost v paru, s katero boste razvili ravnotežje, gibljivost in vzdržljivost. Naučili se boste umirjanja, koncentracije, sodelovanja, zaznavanja neverbalne komunikacije, predaje, zaupanja… In akrojoga je hkrati tudi zabava.

Zato vabljeni v prijetno družbo Acromantix, kjer se boste uvedli v svet neverjetnih 'akrobacij', za katere niti ne slutite, da jih zmorete!

Več na https://www.facebook.com/acromantix/

Ej!KArtica?

Se se pogosto voziš z vlaki po Sloveniji in tudi v tujini. Imaš manj kot 26 let? Potem je partnerska SŽ-Ej!KArtica kot nalašč zate. POGLEJ SI:

Kartica je na voljo tudi tistim, ki imate subvencionirano vozovnico, saj so le-te vezane na določeno relacijo. SŽ-Ej!Kartica pa velja za vse vožnje! več informacij »

Družinski kolesarski dan

Dan za spremembe 2017

nedelja, 9. april 2017, ob 10. uri, Športni park Podmežakla, Jesenice – Mojstrana

Bi tudi vi na začetku pomladi radi kaj spremenili? Morda nabrali nekaj malega kondicije? Se hkrati družili s svojimi otroci in v njih prebudili veselje do gibanja in preživljanja prostega časa v naravi?

Skupaj z MCJ, Trans Julius in KK Završnica lahko to storite v nedeljo, 9. aprila, ko se bomo skupaj pridružili kolesarski prireditvi v spomin Jureta Robiča.

Dobimo se med 10. in 11. uro v Športnem parku Podmežakla, kjer bo otrokom na voljo spretnostni kolesarski poligon. Po startu kolesarjev ob 11. uri, ki se bodo podali na Juretovo kolesarsko pot do Kranjske Gore, se bomo odpravili še mi, a le do Mojstrane. Pri Slovenskem planinskem muzeju se boste najprej okrepčali z malico in pijačo iz nahrbtnika. Sledil bo ogled bivaka in pogled na Slovenske gore z VR očali (za udeležence kolesarskega dne brezplačno) ter animacija 'Dan za spremembe'. Predvidena je skupna vrnitev na Jesenice.

Prijavnine ni, upoštevajte pa, da je za vse člane družine, ki se boste udeležili izleta, potrebna primerna kondicija za kolesarjenje cca 10 km in nazaj in seveda ustrezna kolesarska oprema. Udeležba na lastno odgovornost! Prijave niso potrebne, več informacij na 04 5884 680/681.

Svetovni dan zdravja

torek, 4. april, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 5. april, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja. Tako bomo na obeh jeseniških srednjih šolah dijake osveščali o pomenu zdravega prehranjevanja.

Letošnji poudarek bo na osveščanju mladih, koliko škodljivega sladkorja za telo vsebujejo mladim aktualne pijače, kot so vode z okusom, energijski napitki in gazirane pijače.

Dolgoročno prostovoljno delo v Maleziji

Nevladna humanitarna organizacija SOLS 24/7 s sedežem v Maleziji, ki deluje na področju podpore, izobraževanja in opolnomočenja deprivilegiranih skupin posameznikov po vsej Maleziji, v sodelovanju z Zavodom Voluntariat vabi k sodelovanju prostovoljce različnih profilov, interesov in starosti.

Obdobje trajanja prostovoljskih programov je odvisno od pozicije, od 3. mesecev do enega leta. Spodnja starostna meja udeležencev je 18 let, zgornje starostne omejitve ni.

Izpolnjene prijavnice obvezno pošljite na oba naslova, in sicer globalno@zavod.voluntariat.si in apply@sols247.org. Roka za prijavo ni, prijave sprejemamo skozi vse leto.
Več informacij najdete tukaj.

Tečaj swinga

ob sredah ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V okviru tečaja, ki ga vodi Anže Filipaj, se boste naučili nekaj različnih swing plesov, predvsem bo poudarek na Lindy hopu. Lahko pridete v paru ali tudi brez, plesno predznanje je dobrodošlo, ni pa potrebno! Priložnost je odlična tudi za vse, ki bi radi v plesu swinga blesteli tudi na maturantskem plesu.

S seboj prinesite čiste čevlje - za plesne čevlje je zaželeno da čimbolj drsijo – podlaga je laminat (All-Starke ali podobne teniske ter klasični čevlji).

Več informacij na filipajanze@gmail.com in na FB dogodku Tečaj Swinga na Jesenicah. Vabljeni!

Izpili svoj javni nastop in izboljšaj zaposlitvene kompetence - delavnica za mlade od 18 do 29 let

četrtek, 30. marec, 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Veščine retorike in javnega nastopanja so izrednega pomena tako v zasebnem kot tudi poklicnem in zaposlitvenem okolju. Na delavnici bomo preko praktičnih vaj in krajših teoretičnih vložkov spoznali kaj je tisto temeljno, kar omogoča, da vsak posameznik postane odličen govorec. Že stari rimljani so verjeli, da se pesnik rodi, govornik pa naredi.

Pridružite se delavnici, ki jo bo vodila televizijska novinarka, dipl. komunikologinja Sanja Despotovič.

Obvezne prijave najkasneje do 29.3.2017 do 14.ure na e-mail sania.despotovic@gmail.com.
Delavnica je brezplačna.

Nemščina – konverzacijski tečaj - 12ur - od 20. do 29. let

sreda, 29. marec ter sreda, 5. in 12. april 2017, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Mladinski center jesenice vabi vse mlade, ki si želijo izboljšati svoje zaposlitvene kompetence in obnoviti svoje znanje iz nemščine na Konverzacijski tečaj. Namenjen je vsem tistim, ki ste osnove nemškega jezika* že osvojili, a se vam vsakič, ko želite v nemščini izraziti svojo misel, nekoliko zatakne. Priružite se tečaju in se za vedno znebite treme ter spregovorite sproščeno in tekoče!

Na tečaju se boste lotevali različnih zanimivih in aktualnih tem, skozi katere vas bodo vodili usposobljeni, dinamični in potrpežljivi učitelji iz Jezikovne Akademije. S pomočjo različnih tehnik in metod vam bodo predstavili uporabne fraze, s katerimi boste lažje organizirali svoj govor in se pokazali kot samozavesten sogovornik. Skozi širok nabor tem pa boste razširili tudi svoje besedišče in s tem izboljšali ne le tekočnost, temveč tudi kvaliteto vašega ustnega izražanja v nemščini. Cena tečaja je 20 eur.

Obvezne prijave najkasneje do 28.3.2017 do 14.ure na e-mail mcj-info@siol.net

Obeleženje mednarodnega dne strpnosti

torek, 21. marec, od 10. do 12 ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 22. marec, od 10. do 12 ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Družbeno je danes strpnost povezana s človekovimi pravicami, kar narekuje, da smo strpni in spoštujemo drugače misleče, drugače verujoče, druge rase, drug spol, druge generacije. Če želimo imeti dober in dolgotrajen odnos, moramo negovati strpnost, ki pomeni spoštovanje svobode drugega, da mu pustimo biti to, kar je.

Kot vse kreposti je tudi strpnost vrlina, ki se je moramo učiti in jo vedno znova uriti, vzgajati. Pa smo res spoštljivi in strpni do vseh drugačnih? Koliko smo strpni do enakih?

Na INFO točki bomo skupaj z dijaki spregovorili o pomenu sprejemanja različnosti in o morebitnem pojavu nestrpnosti med mladimi.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Otrok trmari in izsiljuje

ponedeljek, 20. marec 2017, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Zinka Ručigaj na osnovi svojih bogatih izkušenj dela s predšolskimi otroci za marčevsko srečanje v okviru MCJ programa svetovanja mladim staršem 2016/2017 pripravlja temo o joku in trmi:

»Otrok nam z jokom nekaj sporoča. Pomembno je, da prepoznamo vrsto joka. Poznamo čustven jok in jok, ki je posledica trme. Pogosto čustven jok zamenjujemo s trmo. V dobro otrok in staršev je pomembno, da se ob vsakem od njih primerno odzovemo.

Vabim vas na predavanje in pogovor, kjer nam bodo pri prepoznavanju vrste joka v pomoč tudi fotografije. Tudi vi jih lahko prinesete s seboj. Skupaj bomo iskali rešitve.«

Prva Pomoč s KJŠ-jem

nedelja, 19. marec 2017, ob 16. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22

Skupaj s Klubom jeseniških študentov vas vabimo na projekt izobraževalne narave – TEČAJ PRVE POMOČI. Z nami bo Matic Novak, reševalec v SBJ, gorski reševalec,… Skratka človek z veliko izkušnjami s prakse.

Tečaj bo temeljil predvsem na praktičnem usposabljanju. Spoznali oziroma ponovili bomo naslednje teme: oživljanje, triaža, pravilni položaji pri nezavestnem, pri epileptičnem napadu ipd, primeri s prakse, vaše želje in vprašanja!

Vabljeni vsi, ki si želite obnoviti osnove prve pomoči in se naučiti kaj novega!

POZOR! Tečaj je BREZPLAČEN!

10. Pomladni tek, Jesenice 2017

sobota, 18. marec 2017, Stara Sava Jesenice

Dragi ljubitelji teka in dobre volje,

Vabimo vas na 10. Pomladni tek, kjer bo zanimivo za vse generacije. Najbolj vzdržljivi se bodo podali na 10 kilometrski tek, dobro pa bomo poskrbeli tudi za mlajše tekače. Poleg že tradicionalnega otroškega teka posameznikov, letos pod znamko UNESCO teka lahko združite korake tudi trojke. Za najmlajše in mlade po srcu smo pripravili pester spremljevalni program, z ustvarjalnimi in spretnostnimi delavnicami. Med 9. in 17. uro si lahko brezplačno ogledate Železarski muzej in novo razstavo Jesenice – mesto železarjev. Kot vsako leto vas čaka sladek zaključek.

Prijavite se na 10 kilometrski Pomladni tek, UNESCO tek trojk in otroške teke. Več informacij »

kviz 'Železarska dediščina na Jesenicah'

ponedeljek, 13. marec 2017, ob 17. uri, dvorana Kina Železar

Tudi letošnji praznik občine Jesenice so na oš Toneta Čufarja Jesenice, na oš Prežihovega Voranca Jesenice, na oš Koroška Bela, na Gimnaziji Jesenice in na Srednji šoli Jesenice obeležili s šolskimi tekmovanji o poznavanju zgodovine našega mesta. Letošnja tema je 'Železarska dediščina na Jesenicah'.

Tudi vi pridete navijat za 36 najboljših učencev in dijakov, ki se bodo na kvizu - na finalnem tekmovanju v ekipah po tri, pomerili v treh starostnih stopnjah. Občina Jesenice bo zmagovalne ekipe nagradila z ogledom jeseniške občine s 'ptičje perspektive', drugo, tretje in četrto uvrščene pa bodo razveselile praktične nagrade s strani ostalih organizatorjev – prav vsi finalisti pa že imajo v žepu nagrado Občine Jesenice – majski izlet.

organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice

Vabilo na dialog 'Mladi in prihodnost Evropske unije'

četrtek, 2. marec 2017, ob 17. uri, Festivalna dvorana, Vilharjeva cesta 11, Ljubljana

V četrtek, 2. marca, Vlada RS in Evropska komisija organizirata dialog mladih s predsednikom Vlade RS, dr. Mirom Cerarjem in predsednikom Evropske komisije, Jean – Claude Junckerjem, pod naslovom MLADI IN PRIHODNOST EVROPSKE UNIJE. Dogodek bo potekal v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Nevladna organizacija Mreža MaMa, ki združuje 47 mladinskih centrov iz vse Slovenije, poziva mlade iz vse Slovenije k sodelovanju. Z željo po aktivni vključenosti in povečanju participacije mladih vabi, da se udeležite dialoga in izkoristite priložnost, da jasno, glasno in argumentirano predstavite svoje stališče, ideje, potrebe ali pa zgolj sodelujete v dogodku. Več informacij »

Na dogodek se lahko prijavite tudi s klikom na http://www.eudialog.si/prijava/, ali pa izrazite interes za organiziran obisk dogodka na mail mcj-info@siol.net do ponedeljka, 20. februarja.

Štipendije BIT za študij ali izmenjavo na Kitajskem

Beijing Institute of Technology, ki je eden od strateških partnerjev Univerze v Ljubljani v okviru mednarodnega sodelovanja z Azijo , razpisuje štiepndije za študij ali izmenjavo na Kitajskem. Prednost imajo študentje s področja kemije, strojništva, računalništva, elektrotehnike in prava.
Prijave zbirajo do 10. 3. 2017. Več informacij »

Politika štipendiranja dopolnjena z novimi izobraževalnimi programi

Vlada RS je dopolnila Politiko štipendiranja (2015-2019) z novimi programi, za katere bo prav tako možno pridobiti štipendijo za deficitarne poklice na novem razpisu, ki bo objavljen v januarju 2017.
Več informacij »

Ob mednarodnem dnevu žensk - 8. marec

Ob mednarodnega dnevu žensk bomo v torek, 7. in sredo 8. marca v prostorih mladinskega centra skupaj s srednješolskimi dekleti pripravili prijetna presenečenja.

V sredo, 8. marca 2017, med 14.30 in 16.00 uro, bomo z drobno pozornostjo skupaj "presenetili" ženske na Jeseniških ulicah!

Vsem ženskam ob tej priložnosti iskreno čestitamo!

Počitniški program

VESELO PUSTOVANJE ZA OTROKE IN STARŠE

sobota, 25. februar 2017, ob 16. uri, dvorana osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice

Pozdravljene, ta male in ta velike maškare!

Prav lepo vabljene na najbolj veselo pustno zabavo za otroke in starše na Jesenicah!

Letošnje otroško pustovanje bo še sploh enkratno, polno dobre glasbe in pustno zabavne animacije!

Da bo temu res tako, bo poskrbel naš gost, popularni animator Marjan Uljan – mali BU, iz dobro znane glasbene skupine Malibu!

Otroci in starši, skupaj preženimo zimo in se veselo zavrtimo na pustno sobotno popoldne! In ko nam poidejo moči, vsaka maškara sladki krof dobi :)

Maškare prost vstop, ostali 1€.

PUSTOVANJE NA LEDU

torek, 28. februar 2017, od 16:30 do 18:00, Športna dvorana Podmežakla

Vabljeni na rekreacijsko drsanje v pustnih maskah z animacijskim programom. Vabljeni vsi drsalci v pustnih maskah!

Rekreacijsko drsanje v času zimskih počitnic je za vse počitnikarje brezplačno.

Koliko lahko sam narediš za svoje telo in duha - Sarine izkušnje in spoznanja

četrtek, 2. marec 2017, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kje oz v čem in kako lahko najdemo in gradimo podporo sami sebi v težjih trenutkih življenja? Izkušnjo, ki nam jo je zaupala Sara na drugem srečanju, lahko povzamemo takole: 'Ponovno zadihati z naravo, se v njej resnično spočiti, oddahniti, se z njeno živo silo 'povezati' in biti v zavedanju nje in njene moči ves čas…'

Tretje srečanje, zadnje v sklopu t.i. sprostilnih druženj, je Sara naslovila 'Kuža, družina, prijatelji', vsebino pa povzela takole:

'Prek te izkušnje sem šla sama, saj bolezni nihče drug ne more preboleti namesto tebe. Pa vendar k sreči ne čisto sama, kot osamljeno bitje. Ob meni so bili družina, številni sorodniki in prijatelji. In tudi kužka, ki sta bila v tistem času prav poseben »balzam« in podpora. Kako sem se spoprijela z odnosi z ljudmi, jih ohranila, poglobila ali ustvarila skozi čas bolezni? Kje in kako pravzaprav začnemo vsak odnos?'

Vabljeni, da ste ponovno z nami oz se nam pridružite in spoznate Saro tudi vi! Več o vsebini druženj …

FOTOGRAFSKA DELAVNICA 'PUSTNI PORTRET' – na prijave!

torek, 28. februar 2017, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice

Fotografska delavnica je namenjena mladimi, ki se želite seznaniti s fotografiranjem STUDIJSKEGA PORTRETA. Delavnica bo praktično zasnovana: postavljen bo improviziran studio z lučmi, ozadjem in fotoaparatom. Ker je PUSTNI torek, je zaželeno, da se našemite v pustne kostume.

Na delavnici bo tudi POSLIKAVA OBRAZA, kjer vam bodo poslikali obraz s pustnim motivom!

Tako boste udeleženci skozi praktično delo spoznali delo fotografa pri portretni tehniki in uravnavanje tehničnih lastnosti fotoaparata pri izdelavi dobrega portreta. Delavnico vodi fotograf Sandi Novak (MF FZS).

Obvezne prijave najkasneje do 27. februarja do 14. ure na 041 787 618 (Sandi).

Usposabljanje ANIMATOR od A do Ž, za mlade od 15 do 25 let – na prijave!

sreda, 1. marec 2017, od 8. do 12. ure, Mladinski center Jesenice

Udeleži se usposabljanja, ki te bo seznanilo s svetom animacije ter hkrati izboljšalo tvoje veščine pri pouku, študiju ali na praksi. Prineslo ti bo možnosti sodelovanja na različnih prireditvah za otroke kakor tudi nove možnosti dela preko študentskega servisa.

MCJ ti omogoča brezplačno udeležbo ter te povabi k sodelovanju na prireditvah za otroke. Dijaki pridobite tudi potrdilo za ure OIV!

Usposabljanje vodi Sanja Despotovič, univ.dipl.kom., trenerka v mladinskem delu. Obvezne prijave najkasneje do 28. februarja do 14. ure na mail mcj-info@siol.net

JOGA FLOW – na prijave!

nedelja, 5. marec 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Pomlad se prebuja in tudi mi bomo na tokratnem joga druženju z dihanjem in gibanjem pognali energijo iz svojih »korenin« po telesu, »odmrznili« napetosti, ki so se nabrale v hladni zimi in se odprli sveži energiji, ki jo prinaša pomlad. Vinyasa Flow jogo, primerno za vse stopnje, bo vodila licencirana učiteljica joge Ana Pirih (Yoga Bled, Alpska joga Kranjska Gora, Sun Water Air Freedom).

Vinyasa Flow je dinamična oblika joga vadbe, z malo bolj fizično zahtevnimi asanami, ki so primerne tudi za začetnike. Med vadbo je pozornost usmerjena predvsem v povezovanje diha in giba.

Obvezne prijave najkasneje do 3. marca do 14.ure na e-mail anapirih@gmail.com

Magic The Gathering – igranje kart

2 x sobota, 25. februar in 4. marec, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja, Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Night Magic turnirji v formatih (Modern, Commander in Sealed).

Multi-kulti glasbeno popoldne +15

ponedeljek, 27. februar, od 15. do 19 ure, Mladinski center Jesenice

Vabljeni na druženje, kjer boste lahko uživali v raznoliki multi-kulti zabavni glasbi, ki jo bodo za vas 'miksali' pobudniki glasbenega popoldneva.

Hkrati velja povabilo mladim, ki ste DJ-ji ali pa bi se želeli naučiti DJ spretnosti, da se pridružite in da dorečemo možnosti organiziranja delavnic oz tečaja za DJ-je.

MCJ dnevni klub +12: igranje namiznih športnih in družabnih iger

od ponedeljka do petka, 27. in 28. februar ter 1., 2. in 3. marec, od 12. do 16. ure, Mladinski center Jesenice,

Vabljeni na prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Poleg tega lahko igrate tudi Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...

MCJ dnevni klub +12: Turnir v namiznem nogometu

torek, 28. februar, ob 13. uri, Mladinski center Jesenice

Vabimo navdušence igranja namiznega nogometa, da sodelujete v zimskem turnirju. Igrali boste v parih na izpadanje. Najboljši par prejme okusno nagrado! Možnost prijave do 12.45 ure!

MCJ dnevni klub +12: Turnir v namiznem tenisu

četrtek, 2. marec, ob 13. uri, Mladinski center Jesenice

Vabimo navdušence igranja 'pink ponka', da sodelujete v zimskem turnirju. Igrali boste posamezno do 11 na izpadanje. Najboljši prejme okusno nagrado za dva! Možnost prijave je do 12.45 ure!

Vodene počitniške dejavnosti za osnovnošolce v soseski Center II

ponedeljek in torek, 27. in 28. februar, ter sreda, 1. marec, od 10. do 12. ure, Mladinska točka Center II na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Osnovnošolce stare 8 let in več vabimo na prijetno druženje ob ustvarjanju, igranju družabnih namiznih iger, reševanju zabavnih miselnih iger in na druge aktivnosti na njihovo pobudo.

Super čarobni četrtek - mistična pustna pokrivala in maske, vodene dejavnosti za osnovnošolce

23. februar 2017, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

»Prepustili se bomo domišljiji in odpotovali v svet mistike, svet kjer bivajo bitja kot so vilinci, snežene kraljice, kralji zmajev, nimfe, indijanske princese in križanci, ki bodo plod vaše domišljije in jih lahko srečate tudi v našem svetu. Z vami bom Sanja Despotovič.«

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Kako naj otroka pripravim k pospravljanju?

ponedeljek, 20. februar 2017, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Pospravljanje igrač je verjetno prva naloga, ki jo otrok lahko opravi sprva z vašo pomočjo, kaj kmalu pa tudi samostojno. Stvari, ki jih otrok zmore narediti sam, so zanj uspeh in krepijo njegovo pozitivno samopodobo.

Tema tokratnega predavanja bo torej navajanje na samostojnost in hkrati na odgovornost. Samostojnost pomeni, da človek sam naredi tisto, kar je sposoben narediti. Da lahko odrastemo v samostojne osebe, je pomembno, da se samostojnosti navajamo že v otroštvu.

Zinka Ručigaj, ki na osnovi svojih bogatih izkušenj dela s predšolskimi otroci zagovarja vzgojo po principu pohval, vzpodbude in jasne postavitve mej, v okviru programa Mladinskega centra Jesenice tudi v šolskem letu 2016/2017 pripravlja brezplačna srečanja za starše. Več informacij »

Koliko lahko sam narediš za svoje telo in duha - Sarine izkušnje in spoznanja, 2. srečanje

četrtek, 16. februar 2017, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsak se s svojimi težavami kakor tudi z boleznijo 'spopade' na sebi lasten način. Kako je to storila Sara, ko se je pri 22 letih soočila s hudo boleznijo, nam je zaupala na prvem srečanju 9. februarja – le to je potekalo v prijetnem sproščujočem druženju, ki ga je kdaj pa kdaj s svojo prisrčnostjo popestrila Sarina psička Ginny.

Četudi vas na prvem srečanju morda ni bilo, ste prav lepo vabljeni, da se nam pridružite na drugem t.i. SPROSTILNEM DRUŽENJU, ki ga je Sara naslovila 'SONCE IN MORJE'. Prisluhniti svojemu telesu, umiriti misli, biti sam s seboj, se prepustiti naravi… Več o vsebini druženj …

Še dva SUPER ČAROBNA ČETRTKA, vodene dejavnosti za osnovnošolce

super-carobni-cetrtki_jan2017.pdf

16. in 23. februar 2017, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

OSNOVE CIRKUSA Z JAKOM Srpčičem

 • 16. februar - ravnotežje na MONOCIKLU: vožnja z monociklom, vrtenje obročev, kijev in hoja po rokah, koordinacija gibanja in gibalne spretnosti celega telesa

PUSTNO in ZABAVNO S SANJO Despotovič

 • 23. februar: MISTIČNA PUSTNA POKRIVALA in MASKE: Prepustili se boste domišljiji in odpotovali v svet mistike, svet kjer bivajo bitja kot so vilinci, snežene kraljice, kralji zmajev, nimfe, indijanske princese in križanci, ki bodo plod vaše domišljije in jih lahko srečate tudi v našem svetu.

Škisova tržnica z razpisom na lovu za mladimi glasbenimi skupinami

Izšel je razpis Škisolov, preko katerega se bodo lahko mlade glasbene skupine potegovale za nastop in predstavitev pred širšim občinstvom Škisove tržnice 2017. Škisova tržnica je prireditev, kjer se s pomočjo študentskih klubov, organizacij in študentov na enem mestu zberejo slovenska in mednarodna kultura, okusna kulinarika, odlična glasba in mladi ter mladi po srcu.
Rok prijave je 16. 2. 2017! Več informacij »

Izredna priložnost za mlade v pobratenem mestu Nagold

Mladinski center v mestu Nagold, ki leži v jugovzhodni Nemčiji – natančneje v deželi Baden-Virtemberg, išče prostovoljca – prostovoljko za obdobje 1 leta. Pogoj je starost 20 let ali več. Zagotovljeno je prenočišče, kosilo, žepnina… in seveda cel kup novih doživetij, poznanstev in predvsem tudi raznolikih izkušenj. Več informacij »

Če te zanima, pokliči oz vprašaj in se prijavi na telefon 04 586 92 89 ali na mail Vera.Djuric-Drozdek@jesenice.si.

Objava je aktualna samo do 15. februarja, zato pohiti!

Koliko lahko sam narediš za svoje telo in duha - Sarine izkušnje in spoznanja

pix-sarac-b-1702002.pdf

četrtek, 9. februar 2017, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na sklop treh, malo drugačnih, SPROSTILNIH PREDAVANJ oziroma DRUŽENJ, ki jih bo za vas pripravljala in vodila Sara Čučnik.

Kljub mladosti se je morala Sara pred nekaj leti spopasti s hudo boleznijo. V času okrevanja je spoznavala, kako pomembno je prisluhniti svojemu telesu.

V okviru treh četrtkovih večernih druženj, ki jih je naslovila 'Spoznajmo Saro', 'Sonce in morje' ter 'Kuža, družina, prijatelji' bo predstavila svojo izkušnjo, spoznanja, spremembe …
Več o vsebini druženj …

Zdaj se 25-letna Sara ukvarja z različnimi aktivnostmi, na njenih poteh jo spremlja psička Ginny. Postala je tudi licenčna svetovalka P.E.C.A..

Vabljeni torej na 'malo drugačna druženja' s Saro!

SUPER ČAROBNI ČETRTKI, vodene dejavnosti za osnovnošolce

super-carobni-cetrtki_jan2017.pdf

ob četrtkih, od 19. januarja do 23. februarja 2017, od 16. do 18. ure
Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Si želiš zabave, ustvarjanja, druženja, osvajanja novih spretnosti in veščin? Pridi na našo Mladinsko točko v sosesko Center II, kjer bodo Petra, Jaka in Sanja poskrbeli za različna tematska druženja, ustvarjanja in prijetno vzdušje. Aktivnosti so brezplačne - vstopnina: dobra volja ?

USTVARJANJE S PETRO Popović

 • 19. januar - SNEŽAK IZ PAPIRNEGA TULCA
 • 26. januar - OBESKI ZA KLJUČE iz različnih materialov

2. februar: MISELNE IGRE z Mitjem

 • ob 17. uri - MCJ srečanje s STARŠI: pobude staršev in otrok za prihodnje aktivnosti za osnovnošolce na Mladinski točki Center II

OSNOVE CIRKUSA Z JAKOM Srpčičem

 • 9. februar - spretnosti ŽONGLIRANJA, vrtenja krožnikov, krepitev ročnih spretnosti, koordinacija gibanja
 • 16. februar - ravnotežje na MONOCIKLU: vožnja z monociklom, vrtenje obročev, kijev in hoja po rokah, koordinacija gibanja in gibalne spretnosti celega telesa

PUSTNO in ZABAVNO S SANJO Despotovič

 • 23. februar: MISTIČNA PUSTNA POKRIVALA in MASKE: Prepustili se boste domišljiji in odpotovali v svet mistike, svet kjer bivajo bitja kot so vilinci, snežene kraljice, kralji zmajev, nimfe, indijanske princese in križanci, ki bodo plod vaše domišljije in jih lahko srečate tudi v našem svetu.

Potopisno predavanje NOVA ZELANDIJA

petek, 3. februar 2017, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22 na Jesenicah

Kia ora!

Iz Kluba jeseniških študentov in Mladinskega centra Jesenice vas ponovno vabimo na odkrivanje tujih dežel ?

Svoja doživetja na Novi Zelandiji bo z nami delila Polona, ki je tam preživela šest mesecev in se domov vrnila polna zanimivih zgodb. Sprehodili se bomo po obeh otokih Nove Zelandije, spoznali način dela, življenja, kulturo in navade prebivalcev, ki sami sebe imenujejo kiviji.

Nekaj besed o Novi Zelandiji: Aotearoa je maorsko poimenovanje Nove Zelandije, v njihovem jeziku pa pomeni dežela dolgega belega oblaka. Sestavljata jo dva otoka, Severni ter Južni otok, pokrajina pa je zelo raznolika. Vidimo od dolgih peščenih plaž pa vse do ledenikov. Prvotni prebivalci so Maori, ki so se naselili med leti 1250-1300. Nova Zelandija je najbolj poznana po ptiču kiviju in rugby ekipi All Blacks.

Se vidimo :)

Zaposlitveni sejem

petek, 3. februar 2017, od 13. do 16. ure, dvorana Kolpern na Stari Savi Organizatorji: Mladinski svet Jesenice, RAGOR in Plavž Coworking

Ali si predstavljate, da bi dobili službo in prenosnik v enem dnevu!? To se vam lahko zgodi v petek na Zaposlitvenem sejmu, ki ga pripravljajo Mladinski svet Jesenice, RAGOR in Plavž Coworking.

Vsi učenci višjih razredov osnovnih šol, dijaki, študenti in brezposelni ste vabljeni, da se nam pridružite in izveste ogromno novih informacij o vaših možnostih za nadaljnje izobraževanje in zaposlitev.

V Banketni dvorani se bo predstavilo 9 jeseniških podjetij (Sumida, KOV, Nirosteel, Hidria, TPJ, Damatech, Splošna bolnišnica Jesenice, SIJ Acroni in SIJ Elektrode), ki v prihodnjih letih pričakujejo potrebo po novih kadrih… več informacij na FB Zaposlitveni sejem

Tam bomo tudi mi – informirali vas bomo, na kakšen način in kakšne kompetence za boljšo zaposljivost lahko pridobite, če se aktivno vključujete v programe Mladinskega centra Jesenice. Vabljeni!

Vabilo za starše - pričakujemo vaše pobude!

četrtek, 2. februar 2017, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Spoštovani starši iz soseske Center II!

V kolikor vam je v interesu, da vaši osnovnošolci obiskujejo naše vodene dejavnosti, vas vabimo na srečanje. Pogovorili se bomo o vaših idejah - pobudah IN naših možnostih za uresničitev le teh.
Skratka, od vas pričakujemo izraz interesa in predloge vsebin za nadaljevanje programa vodenih dejavnosti za osnovnošolce v Soseski CII.

Vabljeni!

Novo! Tečaj swinga v MCJ

MCJ podpora pobudam mladih

sreda, 1. februar 2017, od 18. do 20. ure, Mladinski center Jesenice

Od 1. februarja dalje bo ob sredah od 18. do 20. ure potekal tečaj swinga – pobudnik in vodja tečaja je Anže Filipaj.

Swing sestavlja več vrst plesov. Lindy hop je prvi swing ples, ki s svojimi začetki sega v leto 1935. Ples se pleše na jazz glasbo, vendar se zaradi svoje univerzalnosti lahko prenese tudi na druge glasbene zvrsti, kot je rock&roll. V Sloveniji je swing močno razvit in se ga pleše v vseh večjih mestih, največ v Ljubljani.

Na tečaju se boste naučili nekaj različnih swing plesov, predvsem bo poudarek na Lindy hopu. Ples je zabavne narave in je odličen uvod tudi v druge družabne plese.

Vabljeni ste vsi, tako tisti s plesnim predznanjem kot tisti brez. Lahko pridete v paru ali tudi brez! Priložnost je odlična tudi za vse, ki bi na maturantskem plesu radi obvladali :)

S seboj prinesite čiste čevlje - za plesne čevlje je zaželeno da čimbolj drsijo – podlaga je laminat (All-Starke ali podobne teniske ter klasični čevlji). Prispevki so prostovoljni!

Več informacij na filipajanze@gmail.com in na FB dogodku Tečaj Swinga na Jesenicah. Vabljeni!

brezplačna delavnica: Želite registrirati s.p.? Nasveti za podjetnike začetnike

vabilo-ragor_registracija-sp_jan2017.pdf

organizator: RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

torek, 31. januar 2017, od 10. do 12. ure, v predavalnici Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Imate zanimivo podjetniško idejo, a ste brez znanj s področja podjetništva? Ste brezposelni in iščete nov vir prihodkov? Se že spogledujete s prvimi podjetniškimi koraki?

Program delavnice

 • Koraki za registracijo s.p. (vse na enem mestu)
 • Predstavitev podpornega okolja za podjetništvo na Gorenjskem
 • Možne oblike za opravljanje dejavnosti
 • Katere dejavnosti je možno registrirati in pogoji za registracijo
 • Pogoji za opravljanje dejavnosti in postopek registracije
 • Možnosti pridobitve finančnih sredstev (subvencije na državni in občinski ravni)
 • Aktualne novosti v letu 2017

Delavnico bo izvedla Eldina Čosatović, mag. posl. ved iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, svetovalka na vstopnih točk VEM na Jesenicah. Delavnica je namenjena potencialnim podjetnikom ter malim in srednjim podjetjem.

Prijave pošljite po elektronski pošti dina@ragor.si z imenom in priimkom udeleženca ter elektronsko pošto ali pokličite po telefonu na 04/581-34-19. Število mest je omejeno.
Vabilo…

Odprtje fotografske razstave nagrajenih fotografij natečaja BISTVO OČEM SKRITO, SRCU ODKRITO 2016

četrtek, 26. januar 2017, ob 17.uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
v sodelovanju s Fotografskim krožkom osnovne šole Koroška Bela

Tudi v letu 2017 Iščemo, podpiramo in predstavljamo mlade ustvarjalce.

Nadobudni fotografi Fotografskega krožka osnovne šole Koroška Bela so se lansko jesen pod mentorstvom Sandija Novaka udeležili 10. tradicionalnega vseslovenskega osnovnošolskega fotografskega natečaja 'BISTVO OČEM SKRITO, SRCU ODKRITO', ki ga organizira Društvo fotografov SVIT iz Celja v sodelovanju s Fotografsko zvezo Slovenije.

Izmed 37 sodelujočih osnovnih šol so dosegli odlično 2. mesto, za kar jim iskreno čestitamo!

Vsi skupaj pa vas vljudno vabimo na odprtje fotografske razstave, ki jo bodo dodatno glasbeno popestrili mladi domačini 'Trio Koprive'.

Razstava bo na ogled do konca meseca marca v času uradnih ur Mladinskega centra oz po dogovoru.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Zakaj moj otrok kriči, razmetava igrače?

ponedeljek, 16. januar 2017, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Otrok si želi vaše pozornosti. Če mu je ne posvetite, potem si jo prizadeva pridobiti s svojimi dejanji - četudi ga boste zaradi le teh okregali! Ob prihodu domov si vzemite nekaj časa, ki ga posvetite otroku. Pomembno je, da z otrokom vzpostavite dober odnos.

Kako vzpostavimo dober odnos z otrokom, se mu posvetimo? Vabimo vas na pogovor, kjer bomo skupaj iskali rešitve. Našli jih bomo v VZPODBUDNI VZGOJI.

Zinka Ručigaj, ki na osnovi svojih bogatih izkušenj dela s predšolskimi otroci zagovarja vzgojo po principu pohval, vzpodbude in jasne postavitve mej, v okviru programa Mladinskega centra Jesenice tudi v šolskem letu 2016/2017 pripravlja brezplačna srečanja za starše. Več informacij »

Predavanje DELO V TUJINI, Študentska potovalna agencija STA

Predavanje DELO V TUJINI, Študentska potovalna agencija STA

petek, 13. januar 2017, ob 19. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi ulici 22 na Jesenicah

Ste že kdaj pomislili, da bi se odpravili na delo v tujino, pa ne veste kam in kako?

Študentska potovalna agencija STA potovanja namreč že 15 let organizira poletno delo za mlade v ZDA, Kanadi, Avstraliji, na Novi Zelandiji, v Londonu, Španiji, Italiji in na Portugalskem, kar pomeni, da imajo resnično ogromno izkušenj in nasvetov.

Predavanje bo vodila koordinatorka programov na STA, ki se je letošnje poletje mudila na delu v Ameriki, trajalo pa bo približno eno uro. Po zaključku bomo seveda nekaj časa namenili za vaša vprašanja, izvedli pa bomo tudi nagradno igro in podelili nekaj brezplačnih mednarodnih študentskih izkaznic ISIC.

Nekaj informacij o možnostih odhoda v tujino lahko najdete na spletni strani http://www.stapotovanja.com/delo-v-tujini, kaj več pa izveste na našem predavanju.

Vabimo vas Klub jeseniških študentov in Mladinski center Jesenice.

Hej, DJ!

Kaj se ti rola v glavi!? Muzika? Bi rolal/-a?
To ni radijska oddaja, ni glasbeni dogodek, ne bitka talentov in ne žur.
A štekaš?! Tudi če ne, a rolaš? Muziko! A štekaš muziko? Nas že zanimaš! Te zanima? Ali pa imaš frenda, ki bi ga zanimalo … Zmaga :) Ampak počasi.
Za zdaj želimo vedeti samo, da te zanima.

Prijavi se do 22. januarja 2017.
Promocijski video: https://youtu.be/WAXOc1C8nAU
Več informacij: http://val202.rtvslo.si/2016/12/kaj-se-ti-rola-v-glavi-muzika-bi-rolala/

Štipendija za Slovence na DePauw University v ZDA

DePauw University v Indijani, ZDA, nudi posebno štipendijo, pri kateri imajo prednost tudi Slovenci. Štipendija je obnovljiva za vsa 4 leta študija.

Rok prijave za vpis je 1. 2. 2017. Več informacij »

Štipendije Madžarske za študijsko leto 2017/18

Madžarska na osnovi bilateralnega programa sodelovanja ponuja štipendije za študijsko leto 2017/18, za semestrski študij ali raziskovalno gostovanje.

Rok prijave je 30. 1. 2017. Več informacij »

Sodeluj na Nikonovem fotografskem natečaju

Nikonov fotografski natečaj že od leta 1969 ponuja priložnost za mednarodno prepoznavnost tako profesionalnim kot tudi amaterskim fotografom.

S svojimi fotografijami lahko sodeluješ vse do 17. 1. 2017. Več informacij »