Foto arhiv

11. KULTURNA MAVRICA JESENIC

9. in 10. junij 2017, najava

petkov večerni program domačih kulturnih društev in folklornih skupin, 9. junij 2017

Nismo obljubili preveč, ko smo v vabilu zapisali: 'Doživite barvitost in neskončno energijo raznolikih kultur….'

V 16-ih točkah domačih društev in skupin: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica, KŠD Hrušica – FS Juijana, Skupina Shqiponjat, Društvo UP Jesenice – FS Haita, je 188 nastopajočih ponudilo obiskovalcem prav to in še mnogo več!

Raznovrsten odrski program so dopolnile stojnice, polne zanimivih tradicionalnih uporabnih predmetov, skrbno izdelanih ročnih del, glasbil in drugih značilnosti kulturnih dediščin. Prijetno druženje ob koncu odrskega programa pa je bilo še bolj prijetno zaradi številnih dobrot, ki so jih pripravili v društvih.

Hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način soustvarjali prijeten večer 11. Kulturne mavrice Jesenic - tako vsem sodelujočim kot obiskovalcem :)

Posamezne fotografije si lahko ogledate - pa tudi všečkate :) - na FB Kulturna mavrica Jesenic oz v foto albumu prvega večera KMJ 2017

sobotni sprevod domačih in gostujočih društev in folklornih skupini, 10. junij 2017

Na srečo je bilo tudi vreme naklonjeno in sprevod domačih in gostujočih folklornih skupin je polepšal sobotno popoldne marsikateremu Jeseničanu. Čudovita pisanost folklornih oblačil, dobra volja udeleženih, njihova pesem in glasba, plesi na Trgu Toneta Čufarja …

Če ste zamudili, si lahko foto utrinke pogledate na FB Kulturna mavrica Jesenic oz v foto albumu folklornega sprevoda

sobotni večerni program gostujočih folklornih skupin, 10. junij 2017

V večernem programu so se na odru predstavile gostujoče folklorne skupine: Folklorna skupina VAL RESIA (Italija), Volkstanzgruppe Villach iz Beljaka (Avstrija), KUD Divanhana iz Celovca (Avstrija), MKD ILINDEN z Reke (Hrvaška) ter AKUD KOLO iz Kopra.

Podelitvi zahval vsem sodelujočim društvom in skupinam pa je sledilo prav prijetno druženje in zabava ob multi-kulti glasbenem miksu DJ Mateja :)

Naj povemo še, da je na petkov večer Mladinski center Jesenice za dosedanjo organizacijo in izvedbo projekta KULTURNA MAVRICA JESENIC prejel plaketo župana Občine Jesenice, Tomaža Toma Mencingerja.

Za priznanje se iskreno zahvaljujemo in hkrati izpostavljamo, da gre priznanje vsem, ki smo oz so od leta 2007 dalje soustvarjali projekt: Mladinskemu centru Jesenice za organizacijo in razvoj projekta, kulturnim društvom za soustvarjanje vse bogatejšega kulturnega programa in predstavitve na stojnicah, ZKD Jesenice od leta 2015 dalje za soorganizacijo drugega dne in sodelavcem Zavoda za šport Jesenice za tehnično strokovno podporo. Prav tako pa projekta ne bi bilo mogoče razvijati brez finančne podpore Občine Jesenice.

In ker se je vse to združevalo in združilo, je lahko nastala dobra zgodba, kar Kulturna mavrica Jesenic 2007 - 2017 tudi je.

Lili Tkalec, vodja projekta
Mladinski center Jesenice