Foto arhiv

Arhiv najav - april 2016

Sredin Joga Flow

vsako sredo v aprilu in maju 2016 ob 17.30 uri na Kejžarjevi 22

Pridi na pljusk sveže pomladne energije v Mladinski center Jesenice in se nam pridruži na sredinih FLOW joga vadbah, primernih za vse stopnje. Vzemi si 75 minut zase (toliko minutk traja joga session), obleci udobna oblačila in pridi v dvorano Mladinskega centra Jesenice – Kejžarjeva 22. Za vse ostalo poskrbimo mi. Vinyasa flow je dinamična zvrst joge v prepletu gibanja in diha.

Joga vadbe bo vodila Ana Pirih (joga učiteljica na izobraževanju za licenco RYT – 200).

PSSST: Število mest je omejeno (glede na število joga podlag), zato se lahko prijaviš na 031 416 180 (Ana) ali na anapirih@gmail.com.

IN ŠE KUUUL NOVICA: Vse pomladne vadbe bodo na voljo po načinu »Pay what you can«, torej daš toliko € prispevka € kolikor lahko ;) Zato pa PRIIIDIII na jogo.

Začnemo: 6. aprila !!

Čarobni četrtki, brezplačne vodene dejavnosti za osnovnošolce

ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Vabimo vse mlade na naša nadaljna periodična srečanja, pod naslovom Čarobni četrtki.

Aktualni program ČAROBNIH ČETRTKOV v mesecu aprilu:

  • 07.04.2016 - Rožice s pikapolonico
  • 14.04.2016 - Ptički v kletki
  • 21.04.2016 - Igre z žogo na prostem
  • 28.04.2016 - Aktualen počitniški program - športni poligon

Periodični program četrtkovih dejavnosti: razvedrilne igre na prostem, družabne namizne igre, ustvarjalne delavnice, igre za bistre možgane, pogovori na aktualne in tudi čisto vsakdanje teme… Pričakujemo tudi tvoje predloge!

Poziv staršem, da izpolnite izjavo!
Starše osnovnošolcev, ki bodo obiskovali četrtkove vodene dejavnosti, pozivamo, da izpolnijo izjavo, ki njihovemu otroku omogoča udeležbo na brezplačnih vodenih dejavnostih. Obrazce z »IZJAVO STARŠEV« lahko dobite vsak četrtek med 16. in 18. uro na Mladinski točki Center II, lahko pa jo natisnete tudi sami… Izjava staršev

Počitniški program

Magic the Gathering – igranje kart

sobota, 23. in 30. april, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Spoznaj zanimivo, miselno družabno igro kart Magic the Gathering. Osnove igre vam bo v živo predstavil vodja druženja Žiga Rožič.

V nadaljevanju si boste lahko ogledali prave mojstre, ki igrajo tako imenovane Friday Night Magic turnirje v formatih (Modern, Commander in Sealed).

MCJ DNEVNI KLUB +15: Namizne športne in družabne igre

od četrtka do sobote: 28., 29. in 30. april, od 17. do 20. ure, Mladinski center Jesenice

Vabimo vas na prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Poleg teh iger bodo na voljo še Tarok, Enka, Monopoli,...

V soboto ob 18. uri se boste lahko pomerili tudi na Prvomajskem turnirju v namiznem nogometu! Možnost prijave bo do 17.45 ure!

GLASBENI VEČER V DRUŽBI KITARISTOV

četrtek, 28. april, ob 20. uri, Mladinski center Jesenice

Pretekle kitarske delavnice s Stašem Hreničem so se okrepile z novimi mladimi in novimi idejami - prerasle so v t.i. 'kitarski orkester'.

Mladi, ki pridno trenirajo v MCJ, bodo na četrtkov večer s svojim premiernim nastopom zagotovo navdušili. Obljubljajo, da boste prišli na svoj račun vsi, ki radi poslušate zvoke znanih glasbenih uspešnic izpod kitarskih strun. Ne zamudite!

Glasbeni večer z DJ-jem ALYCEA

petek, 29. april, od 17. do 21 ure, Mladinski center Jesenice

V petek boste prišli na račun vsi ljubitelji underground techna. DJ ALYCEA vas bo tudi tokrat zazibal v prijetnih in modernih ritmih.

Vabljeni vsi, ki bi tudi sami radi postali dj-ji, da si vse skupaj ogledate od blizu, dobite kakšno informacijo več in dodatno popestrite underground techno sceno!

KITARISTI POZOR! Ponovno za vas…kitarska delavnica s Stašem Hreničem!

ponedeljek, 2. maj, od 19. do 21. ure, Mladinski center Jesenice

Vse kitariste in kitaristke ponovno vabimo na kitarsko delavnico. S seboj prinesite svoje kitare, tisti, ki šele stopate na pot glasbenikov in še nimate opreme, pa ravno tako vabljeni na osnovne 'kitarske' informacije.

Na delavnici bomo pregledali vaše kitare, po potrebi zamenjali in uglasili strune ter izvedli morebitna manjša hitra popravila.

Ko bodo kitare uglašene, bo vodja delavnice začetnikom z veseljem pokazal tudi nekaj osnov igranja.

4. Akrojoga Jam

sobota, 23. april 2016, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Po uspešni seriji akrojogijskih srečanj v preteklem letu se tudi tokrat dobimo v prostorih MCJ. Prvo uro bomo obnovili, kar smo pozimi pozabili. Drugo uro pa bomo poizkušali kaj še vse zmoremo.

Obvezna je predhodna prijava najkasneje do 21.4. 2016 na e-mail: sania.despotovic@gmail.com. Udeležba je brezplačna. V primeru premalo prijav jam odpade.

Kako je bilo na lanski Akrojogi lahko pogledaš na: akrojoga julij, akrojoga avgust, akrojoga april.

Fotografska delavnica - fotografija in osnove uporabe programa Adobe Photoshop

ponedeljek, 25. in torek, 26. april 2016, ob 16. uri, dvorana MCJ

Delavnica je namenjena zainteresiranim, ki želijo bolje spoznati fotografijo, fotoaparat in urejanje fotografij.

Predavanje o fotografiji bo v ponedeljek, 25. aprila. Predavatelj Stanko Vidmar (KMF FZS, AFIAP).
Delavnica osnove o programu Adobe Photoshop bo v torek, 26. aprila, izvedba Nik Bertoncelj (F3 FZS).

Zaželeno je, da vsak posameznik prinese do 10 svojih fotografij, ki jih boste skupaj pogledali, komentirali in tudi popravili. Na delavnico prinesite svojo foto opremo, da vam bosta Stane in Nik lahko svetovala kako jo najbolje uporabljati, da dobite kar najboljše fotografije.

Obvezne so prijave do 21. aprila, na e-naslov, nik.bertoncelj.foto@gmail.com. Delavnica je brezplačna.

Delavnica ozvočevanja s Stašem Hreničem

četrtek, 28. april 2016, od 18. do 20. ure, Mladinski center Jesenice

Tonske mojstre in vse, ki vas zanima ozvočevanje glasbe in prireditev vabimo na delavnico ozvočevanja, kjer bomo spoznali delovanje centralnega ozvočenja, se naučili pravilno postaviti ozvočenje, povezati komponente, uporabljati mešalno mizo, mikrofone in na praktičnem primeru ozvočiti glasbenike.

V gosteh bo kitarski orkester, ki bo ob tej priložnosti zaigral in navdušil vse prisotne.

Za delavnico je obvezna predhodna prijava do 27.4.2016 na e-mail: stas.hrenic@gmail.com

Razstava risb »Moj pogled« - Leon Jože Bernik

do 2. maja 2016, med tednom od 12. do 16. ure

V sredo, 30. marca, se je v dvorani Mladinskega centra odprla razstava risb Leona Jožeta Bernika, z naslovom MOJ POGLED.

V sklopu projekta mladi za mlade, smo v Mladinskem centru podprli mladega risarja. Leon Jože, že skozi celotno svojo mladost rad riše. Skozi risanje izraža svoja osebna čustva in mišljenje. S svojo prvo samostojno razstavo MOJ POGLED, je Leon Jože pokazal zanimiva čustva s katerim pokaže kaj vsega je zmožen. Sama razstava prikaže različne portrete oseb v črno beli tehniki.

Razstava bo na ogled do 2. maja 2016.

OTROŠKA MATINEJA

nedelja, 24. april 2016, od 10. ure dalje, dvorana Kolpern, Jesenice
v organizaciji deklet Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice

Devet prijaznih deklet iz Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice želi ponuditi najmlajšim so-krajanom nekaj ur zabave, staršem pa malo oddiha ob pijači in prigrizku. Kot pravijo, pripravljajo pester in zelo zabaven program: med drugim bo otroke zabaval tudi Čarodej Toni. Vstop je prost!

Za dodatne informacije lahko pišite na zaposlitveniklubjesenice@gmail.com

Obnovitveni tečaj nemščine

prvo srečanje: ponedeljek, 18.4.2016, ob 19.45, Mladinski center Jesenice

Želite obnoviti svoje znanje nemščine? MCJ vas na pobudo mladih, ki se srečujejo v okviru Zaposlitvenega kluba Jesenice, vabi na 20-urni obnovitveni tečaj, ki bo potekal ob ponedeljkih od 19:45 do 21:15.

Tečaj je namenjen vsem, ki že imate nekaj predznanja nemščine. Vodila ga bo Mateja Žnidaršič iz Frajcajt akademije, ki na svojih tečajih poskrbi za sproščeno in ustvarjalno vzdušje, uporablja sodobne metode poučevanja in stremi k temu, da udeleženci aktivno sooblikujejo ure.

Uvodno srečanje bo 18.4.2016 ob 19:45 v Mladinskem centru Jesenice. Prispevek za obisk tečaja je 15€.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijaviti se je možno do 17.4.2016 (oz do zasedbe prostih mest) na mateja.kesina@gmail.com

Po OIV v MCJ!

Obvezne izbirne vsebine (OIV) so dejavnosti, ki jih morate dijaki katerekoli srednje šole opraviti do zaključka šolskega leta. Poznamo t.i. obvezni in t.i. izbirni del. Za obvezni del OIV bo zate poskrbela šola.

Izbirni del za potrdilo pa lahko opravite v Mladinskem centru Jesenice. Pri tem vam mi pomagamo s primernim prostorom, z materiali, opremo, na vašo željo z nasveti…

Karkoli že radi počnete, znate, vas veseli, navdušuje, privlači… in želite to početi skupaj, se družiti z vrstniki in deliti pozitivno energijo in znanje naprej, se oglasite v MCJ!

Le za primer navajamo nekaj možnih aktivnosti, seveda pa dobrodošle vse vaše ideje in predlogi!

  • Skupinsko delo za šolo: Imate skupno šolsko nalogo, npr. seminar, plakat ali karkoli drugega, doma pa je premalo prostora… Pridite v MCJ, kjer se boste počutili prijetno in nikogar ne boste motili!
  • Medvrstniška učna pomoč: Obvladate slovenščino, tuje jezike, matematiko, fiziko ali karkoli drugega, kjer vrstnikom 'škriplje'? Lahko jim pomagate v prostorih MCJ, kjer vam bo na razpolago prijeten prostor in mir.
  • Zdrav življenjski slog: Hodite na aerobiko, jogo, pilates, plesne tečaje…, radi pripravljate smutije ali kake druge prigrizke… V MCJ lahko to počnete skupaj ali pa celo organizirate delavnice oz. tečaje za vrstnike!
  • Ustvarjanje, glasba, fotografija, video: Likovno ali kako drugače ustvarjate, igrate inštrumente, fotografirate z aparatom ali z mobijem in se s fotkami radi poigrate še na računalniku, sestavljate video posnetke v filmčke ipd? V MCJ lahko to počnete skupaj ali pa celo organizirate delavnice oz. tečaje za vrstnike!
  • Medvrstniško informiranje: Lahko postanete tudi MCJ informator! Pomagali nam boste pri obveščanju in osveščanju mladih na različne teme, pomagali širiti obvestila o dogajanjih za mlade preko socialnih omrežij… Vas zabava računalniško oblikovanje? Potem ste dobrodošli pri oblikovanju naših plakatov in različnih informativnih gradiv (tiskanih, elektronskih).

Vse to in še veliko več lahko na prijeten način v skupini svojih vrstnikov počnete v Mladinskem centru Jesenice! Pričakujemo vas od ponedeljka do petka, od 12. do 16. ure, seveda pa so možni tudi drugi dneve in ure po vnaprejšnjem dogovoru!

Kontaktirajte nas na mail mcj-info@siol.net, obiščite našo INFO točko na vaši šoli, pridite v MCJ na Kejžarjevo 22.

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok: Kako kazen vpliva na otroke

ponedeljek, 18. aprila 2016, ob 17. uri, Soseska Center II – MCJ Mladinska točka na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Otroke lahko kaznujemo in kritiziramo. Ali lahko s kaznijo in kritiziranjem rešimo težave pri vzgoji otrok?
Kako otrok sploh občuti kazen?
Kazen je nekaj, česar se boji. Najbolj ima v zavesti samo kazen, zakaj je bil kaznovan, pa pozabi.

Skupaj bomo iskali rešitve. Spoznavali bomo, kakšne so posledice kazni, kako reševati takšne in druge vzgojne težave.

Tudi vi se lahko pridružite pomladnim sproščenim klepetom z Zinko Ručigaj!

Sredin Joga Flow – 2. srečanje

sreda, 13. april 2016, ob 17.30 uri, Mladinski center Jesenice

Pridruži se nam na drugem pomladnem srečanju FLOW joga vadbe. Vinyasa flow je dinamična zvrst joge v prepletu gibanja in diha. Vadbe vodi Ana Pirih. Več informacij »

Svetovni dan zdravja

torek, 5. april, od 10. do 12 ure, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 6. april, od 10. do 12 ure, Info točka na Gimnaziji Jesenice

7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja, ki so ga leta 1950 določili v spomin na ustanovitev Svetovne organizacije. Letošnji Svetovni dan je posvečen sladkorni bolezni zaradi katere v čedalje večji meri zbolevajo tudi otroci in mladostniki. Tudi letos bomo na obeh jeseniških srednjih šolah dijake osveščali o pomenu zdravega prehranjevanja. Letošnji povdarek bo na osveščanju mladih, koliko škodljivega sladkorja za telo vsebujejo mladim aktualne pijače, kot so vode z okusom in gazirani napitki.

Pridi in deli svoje mnenje z nami!

Trening: Art of video & photo advertising in social work

Na treningu “Art of video & photo advertising in social work” bodo mladinski delavci pridobili različna znanja in sposobnosti, ki jih bodo lahko nato uporabili pri delu z mladimi na področju socialnih medijev in digitalne tehnologije. Potekal bo med 3. in 11. 6. 2016 v Latviji. Rok prijave je 17.4.2016.
Več informacij »

Festival Vizije - Festival mladinske kulture 2016

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije - Festival mladinske kulture.
Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije.

Likovni del festivala je prikaz mladinske ljubiteljske fotografske dejavnosti, zato lahko na njem sodelujejo mladi fotografi, bodisi v tekmovalnem bodisi v spremljevalnem programu.
Več informacij: http://www.jskd.si/ ali preko telefona 04 586 67 40; 031 674 946

Poziv za prostovoljce

Društvo informacijski center Legebitra vabi k sodelovanju vse, ki jih zanima prostovoljsko delo in imajo željo po aktivni participaciji in sooblikovanju aktivnosti.
Več informacij »