Naj dogodki

Obvestilo uporabnikom

Zaradi razglašene epidemije do nadaljnjega odpovedujemo vse MCJ aktivnosti. Spremljamo aktualno zdravstveno stanje v državi in izvajamo ukrepe skladne z odredbo in navodili NIJZ.

#ostanidoma in #izrabipriložnost

Zdaj, v času krize, imamo dovolj časa, da lahko razmislimo in tudi ustvarimo pozitivne spremembe na naši osebnosti tako, da obudimo naše bistvo, našo pravo naravo in notranjo moč, kar zaradi sodobnega tempa vseskozi nehote ignoriramo. S pojavom nevidnega in neznanega sovražnika je izginil občutek varnosti. Zdravila ni, strah in panika kapilarno pronicata v našo (pod)zavest in ustvarjata zmedo ter negotovost. Ne vemo, koliko časa bo kriza trajala, zato ohranimo nadzor nad našimi mislimi in čustvi, izboljšajmo imunski sistem in zdravje #izrabipriložnost.

Virus lahko obstane in se širi le če ima dobrega gostitelja, torej človeka šibkega zdravja. V teh razmerah je gibanje ne samo priporočljiva dejavnost, ki temelji na dejstvu, da smo premalo telesno dejavni za zaščito svojega zdravja, ampak tudi družbeno odgovorna dolžnost in preventivna dejavnost, s katero zmanjšujemo možnost prenosa okužbe. Sporočilo, ki nam ga pošilja koronavirus ni zgolj v strahu in paniki, temveč predvsem poziv k krepitvi imunskega sistema in zdravja nasploh.

Bolj se moramo zavedati preprostega in že tisočletja znanega zakona, da le disciplinirano delo vzgaja lik telesno, duhovno in moralno zdravega človeka. Redna vadba je zatorej odločilnega pomena, vendar v redno vadbo v širšem pomenu, ki krepi imunski sistem ne sodi le običajna športna vadba. Redno spanje, zmerna in uravnotežena prehrana ter čim manj nerviranja dopolnjujejo skrb za zdravje. Imunski sistem lahko okrepimo z rednim gibanjem in upravljanjem stresa ali sproščanjem oziroma tudi meditacijo.

Nadaljevanje članka na zsport-jesenice.si »

Joga z Ano Pirih

Joga z Ano Pirih

MCJoga malo drugače. Virtualno. Iz doma v dom. Za skupno sproščanje, gibanje in podporo. Skupaj, a narazen.

Na youtube pod "Joga z Ano Pirih" vas čaka še več video vadb, če bi se nam radi pridružili.
https://www.youtube.com/watch?v=yUJzQ0Gp7dk

Za najmlajše

Za najmlajše

https://www.youtube.com/watch?v=vY0xas8cSjM
https://www.youtube.com/watch?v=7VAEIkGmXno

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok

Tudi na Jesenicah imamo nekaj okuženih z novim koronavirusom. Zato je pomembno, da ostajamo doma.
Otroci nimajo dovolj gibanja, delo za šolo je tudi od doma zahtevno. Starši imajo svoje obveznosti, zato lahko prihaja do raznih stresnih situacij v družinah. Pri otrocih prihaja do čustvenih izbruhov. Starši se odzovete s svojim čustvenim izbruhom in v družini prihaja do težkih trenutkov. Že večkrat sem omenila, da je dobro, da otrokove čustvene izbruhe jemljete kot nekaj normalnega, ob tem umirite sebe in potem tudi otrokov jok sprejmete z razumevanjem.
Priporočam vam, da poiščete dejavnosti, ki jih lahko počnete skupaj z otroki. To so družabne igre, uganke, skupaj berete. Jaz sem znova usposobila Skype, tako se lahko »vidim« s hčerkino družino, vnukinjam preberem knjigo ali se igramo različne besedne igre. Sami poiščite, kako si popestrite skupne trenutke. Tako med otroki in vami ne bo prihajalo do konfliktov. Vsi, ki imate vrt, pojdite na vrt. Tam se otroci lahko igrajo razne igre, ki so morda že malo pozabljene. Spomnite se nanje in se jih igrajte skupaj.

Ker se verjetno tudi v aprilu še ne bomo srečali na Klepetu staršev, vas vabim na mojo FB stran:
https://www.facebook.com/zinkaruc
Tam lahko najdete več nasvetov, kako si pomagati, da bo vaše življenje čim bolj prijetno.
Ostanite doma, da boste ostali zdravi!
Zinka Ručigaj

Več informacij o klepetih staršev »