Naj dogodki

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov Zavoda za šport Jesenice

Namen ankete je pridobiti podatke o uporabi in zadovoljstvu storitev javnega zavoda. Zavod za šport Jesenice upravlja in vzdržuje naslednjo infrastrukturo v Občini Jesenice: Športni park Podmežakla, Kopališče Ukova, Balinišče Baza, Športno igrišče Blejska Dobrava, Mladinski center Jesenice, trim steza Žerjavec, tržnica "Stara Sava" in sistem javnih koles »JeseNICE bikes«. Ob zagotavljanju infrastrukturnih pogojev za šport in prosti čas zavod izvaja tudi določene programske vsebine (Mini cicibanova olimpijada...), prireditve (Jožefov sejem, novoletno praznovanje) ter izvaja in skrbi za mladinsko dejavnost v Mladinskem centru Jesenice.
Anketa je namenjena ovrednotenju storitev in prilagoditvi storitev zavoda vidnejšim potrebam uporabnikov. Anketa je anonimna. Anketa vsebuje 17 vprašanj, ki vam bodo vzela 5 minut časa, da z odgovori opozorite na določen problem oziroma pohvalite določene aktivnosti zavoda.

Vabimo vas, da odgovorite na naslednja vprašanja, ki so dostopna na spletnem naslovu:

https://www.1ka.si/a/185536

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Kako vzpostaviti dober odnos

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ali se vam dogaja, da vas otrok vse manj sliši, vi pa ob tem izgubljate potrpljenje?
Želim vam predstaviti, kako z vzpodbudno vzgojo ustvarimo dober odnos. Poiščimo način, da vas bo otrok slišal, obema pa bo druženje prijetno.

Vzpodbudna vzgoja sem poimenovala vzgojo, kjer otroku z vzpodbudo, pohvalo in iskanjem dobrega v otroku pomagamo k napredku, dejavnosti in samostojnosti. Pokažemo mu njegovo vrednost, ki se je zaveda kot otrok in kasneje kot odrasel človek. Pri sebi spoznava svoje dobre lastnosti.
Otrok, vzgojen z vzpodbudno vzgojo, odraste v človeka, ki ve, kaj dela dobro. Zna ceniti sebe in svoje dobre strani. Pomembne so mu vrednote, katere so mu privzgojili starši in jih spoštuje. Tudi takrat, ko mu ne teče vse gladko, je sposoben samega sebe opogumiti in tako iskati uspešne rešitve tudi v manj prijetnih situacijah. Na ta način se zaveda svojih sposobnosti, vidi dobre lastnosti drugih ljudi. Ljudi spoštuje, zato so tudi njegovi odnosi dobri. Sposoben je pravih odločitev, ki mu omogočajo zadovoljno življenje.

Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2018/19 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 10. oktobra z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com.

Vstop prost.