Naj dogodki

Razstava fotografij ob Evropskem letu mladih - Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja - Nagrajenci natečaja Portret 2022

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Ob dogodku ob praznovanju Evropskega leta mladih 2022 na Jesenicah - Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja, ki bo potekal v naših prostorih 15. septembra 2022 smo ponovno na ogled postavili fotografsko razstavo mladih fotografov, ki so sodelovali na 3. mladinskem fotografskem natečaju PORTRET 2022. Na razstavi so izmed 309 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Informator o športnih programih

V katero športno društvo vpisati vašega otroka? Informator »Športam uživam 2022/23«
Programi športnih društev v občini Jesenice v šolskem letu 2022/2023 »

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice

Od septembra 2022 do maja 2023, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Septembra se v prostorih Mladinskega centra Jesenice v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričenja LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice. Prvo srečanje bo namenjeno teoriji in razlagi o temi in tehniki. Drugo in tretje srečanje pa ustvarjanju.
Ker je Likovna šola zasnovana po sklopih, se bo na vsakega izmed njih potrebno predhodno prijaviti.
Za vsak sklop bo organizator pripravil e-prijavnico. 1. sklop - PORTRET, AVTOPORTRET, SELFI, se pričenja konec septembra.
Rok za prijavo: 18. september 2022. Povezava do e-prijavnice »».
Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU »».

Moj mali dom

Sediš v svoji sobi doma ali v študentskem domu in razmišljaš kako bi si jo polepšal_a? Predlagamo, da slediš našemu novemu projektu: Moj mali dom. Zagnana, komunikativna, kreativna, idej polna študentka notranjega oblikovanja - Katja Kobal, bo za Mladinski center Jesenice pripravljala majhne nasvete za velike spremembe v vašem malem domu. Če imaš kakšno konkretno vprašanje glede notranjega oblikovanja, nam lahko pišeš na mcj@siol.net in Katja bo poskušala nanj odgovoriti v eni izmed naslednjih objav.

Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

KOLAŽ MLADINSKEGA KULTURNEGA USTVARJANJA je projekt Mladinskega centra Jesenice in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območne izpostave Jesenice, ki želita povezati mlade skozi različne načine ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

Mladi do 29. leta imate priložnost svoje talente predstaviti širši skupnosti in se udeležiti različnih delavnic, natečajev in srečanj namenjenih razvijanju svojih sposobnosti in povezovanju. Vključeni pa boste v proces organiziranja in izvajanja dejavnosti. Ponujamo vam možnost, da dogodek ali projekt, ki si ga zamislite tudi sami izpeljete.
Več informacij »

EKO FREND-ly

V MCJ začenjamo z novim projektom ali še bolje iniciativo, ki bo poskušala pod svojo streho združiti karseda široko paleto EKO FREND-ly aktivnosti. EKO FREND-I bomo ozaveščali o aktualnih okoljskih temah, šli na očiščevalno akcijo, govorili pa bomo tudi o tem, kaj je dobro za naše zdravje.
Vse to in še več lahko pričakuješ pod EKO FREND-ly objavami in akcijami. Za začetek bomo združili moči s simpatično Instagram influencerko Biologinjo, ki bo vsak teden pripravljala zanimive objave na naših socialnih omrežjih o našem planetu, človeškem telesu, zdravilnih rastlinah in ekologiji.