Naj dogodki

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjamo priložnosti MLADiMLAD. Iščemo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirate ali pa vas zelo zanimajo in bi radi te navdušili, predstavili tudi med mlajše od vas. Dobrodošli ste z idejami, ki bi jih radi uresničili, mi pa vam bomo pomagali najti pot, da se povežete z mladimi.
MLADiMLAD je projekt povezovanja mladih z namenom širjenja idej, znanja, druženja, izkušenj, ki lahko odpirajo vrata novim idejam ali celo karieri.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena – ujemi jo in se pridruži naši ekipi. Pošlji nam želje za sodelovanje, za delavnice in mi vam bomo poskusili prisluhniti, vam pomagali pri izvedbi in vaš projekt tudi finančno podprli. Vaše prijave sprejemamo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Starši in stari starši pri vzgoji otrok

ponedeljek, 20. januar 2020 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Včasih mladi starši povzamejo vzgojo otrok, kot so jih vzgajali njihovi starši. Pogosto pa mladi starši sprejmejo popolno nasprotje vzgoje staršev. Če so bili sami vzgajani strogo, potem se pri vzgoji svojih otrok odločijo za zelo popustljivo vzgojo, in obratno. Nobena skrajnost tudi pri vzgoji ni dobra. Do še večjih težav pa pride, če stari starši pomagajo pri vzgoji otrok. Srečata se dva načina vzgoje.
Ali so stari starši sposobni sprejemati nova spoznanja v vzgoji otrok?

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave.
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 15. januarja z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Odprtje razstave fotografskega natečaja PORTRET

četrtek, 30. januar 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali v mladinskem fotografskem natečaju PORTRET.

Otvoritev bo v četrtek 30. januarja 2020 ob 18.00 uri v dvorani Mladinskega centra Jesenice.

Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi Vašega obiska. Njihova ustvarjalna volja je presenetila tudi organizatorja Mladinski center Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice.

Na razstavi bodo izmed 337 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Najboljšim izmed najboljših pa bomo podelili tudi nagrade.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020, v času uradnih ur Mladinskega centra Jesenice.

MCJ Open House Rock Koncert

petek, 31. januar 2020 ob 20:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na še zadnji petek v prvem mesecu tega leta Mladinski center Jesenice na široko odpira našo hišo vsem VAM, mladim in starim/mladim, da skupaj v naše prostore spustimo svežo energijo tudi z dozo rocka dveh jeseniških bendov. Pred kratkim smo se pri nas, na Kejžarjevi 22 lotili mini osvežitve prostorov, ki jim bomo še dodajali novosti. Na Open House Rock koncertu pa boste lahko videli že naše prve korake k osvežitvi. Vabljeni na januarsko druženje, na Kejžarjevo 22.

Vstop je prost.

Igrali vam bodo:
KABARET 5 – skupina, ki je na Jesenicah nastala že leta 1982, a je delovala »samo« nekaj mesecev, dokler je Boštjan (vokal in flavta) v novem tisočletju ni spet obudil. Leta 2012 so spet začeli ustvarjati z zasedbo, ki se je od originalne do današnje, kot se v bendih pogosto dogaja, tudi spreminjala.
30 STOPINJ V SENCI – kot pravijo sami, »igrajo vse, kar Micku Jaggerju še ni prišlo na pamet. Naša glasba temelji na popolnoma svobodni kreativi vseh instrumentov, spontanosti in dobri energiji, s katero radi premikamo meje mogočega«. Z vami bodo Staš, Matjaž, Tilen in Matic.

*Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.