Naj dogodki

Četvorka jeseniških maturantov 2022

petek, 20.maj 2022, parkirišče za Občino Jesenice

V petek, 20. maja 2022 so se jeseniški maturantje Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice po dveh letih premora vrnili na ulice Jesenic s sprevodom skozi mesto do Zdravstvenega doma Jesenice in nazaj do parkirišča za Občino Jesenice, kjer je zbrane nagovoril tudi župan Občine Jesenice, g. Blaž Račič. Pod vodstvom Studia Ritem so prikazali nekaj slik tradicionalne četvorke in odplesali novim izzivom naproti.
Fotogalerija dogodka »

Organizatorji: ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

Rezultati mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2022

V sklopu projekta »KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega ustvarjanja« smo izvedli 3. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2022, v soorganizaciji Mladinskega centra Jesenice, JSKD OI Jesenice in Fotografskega društva Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenija. Razstava spada pod drugo stopnjo s FZS številko pokroviteljstva 04/2022.

Rok za oddajo fotografij je bil 21. 4. 2022. Po tem datumu so si žirantje doma fotografije ogledali in jim dodelili ocene. V petek 6. 5. 2022 ob 16.30 se je žirija sestala virtualno preko aplikacije Zoom in si najbolje ocenjene fotografije ponovno ogledala in jim do delila nagrade. Na natečaj je prispelo 309 fotografij, ki jih je poslalo 83 različnih avtorjev.

Rezultate za obe starostni kategoriji si lahko ogledate TUKAJ.

Razstava »Portret 2022«
Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta potekali v petek 27. maja, ob 18:00, v dvorani Mladinskega centra Jesenice - VABILO. Razstava bo na ogled od 30. maja 2022 dalje v času uradnih ur. Vabljeni na ogled koščkov kolaža mladinskega kulturnega ustvarjanja na fotografskem področju. Več v fotoarhivu »

Zasaditev rož na podest igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

16. maj 2022, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

V ponedeljek, 16. maja 2022 smo v Mladinskem Centru Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice in pod budnim očesom cvetličarjev iz Cvetličarne Zvonček - S, na podestu igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja zasadili kar štirideset korit najlepših rožic in s tem olepšali podobo podesta ter se naučili vse skrivnosti o zasajanju rož v korita. V sredo, 18.5. od 16h naprej vabljeni, da se nam pridružite na Športno zabavnem popoldnevu in si jih pogledate tudi od blizu.

Fotogalerija dogodka »
Foto: Nik Bertoncelj

Razstava fotografij: Punčke iz cunj

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PUNČKE IZ CUNJ« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije ročno narejenih punčk iz cunj. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Zvok mladosti

petek, 27.5.2022, Križanke, Ljubljana

Urad RS za mladino pripravlja osrednji dogodek v okviru evropskega leta mladih - Zvok mladosti.
Namen dogodka je, da mladim iz celotne Slovenije približajo možnosti vključevanja v družbo in oblikovanje evropskih in nacionalnih politik. Prizadevajo si za ohranjanje zelenega okolja, trajnostne cilje, za mobilnost, duševno zdravje mladih ter kakovostno zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.
Prireditev bo potekala v petek, 27. maja, med 10. in 18. uro, v Ljubljani, v Križankah.
Več informacij: https://www.mlad.si/...

MCJ NA ULCI

vsako sredo od 13h do 15h*, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

MCJ prihaja na ULCO, in sicer na igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja, ki ga je konec aprila postavil Zavod za šport Jesenice na mesto zimskega drsališča. Vabimo te na druženje, obujanje starih iger (ristanc, gumitvist, zemljo krast, frnikole, ipd.), namizne igre, ustvarjalne aktivnosti in še kaj. Na igrišču bomo vsako sredo od 13h do 15h, ker pa so vse aktivnosti odvisne od vremena, * v primeru slabega vremena odpadejo oziroma se prestavijo na drug termin. En krat mesečno pa bomo pripravili tudi Športno zabavno popoldne z razširjenim programom (npr.: napihljiva igrala, zorbing, poslikave telesa, ipd.), ki bo potekalo v popoldanskem času. Obeta pa se še kar nekaj posebnih presenečenj, zato pozorno spremljaj naš IG ali FB profil, kjer bomo sproti objavljali kaj se bo dogajalo. Prvo takšno presenečenje bo že v mesecu maju, ko bomo v sodelovanju s cvetličarno Zvonček pripravili zasaditev lončnic na podest. Preženi dolgčas in #pridvmcj tud na ulco :)

Izzivi mladih na Jesenicah

V soboto, 19. marca 2022, je na pobudo Mladinskega centra Jesenice potekala delavnica z aktivnimi mladimi iz različnih področij oziroma organizacij, kot so: KJŠ (Klub jeseniških študentov), Mladinski svet Jesenice, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Srednja šola Jesenice ipd. in sestavljajo Delovno skupino za mladinska vprašanja v Občini Jesenice. S skupnimi močmi smo prevetrili izzive s katerimi se mladi soočajo na Jesenicah in razmišljali o možnih rešitvah za izboljšanje položaja mladih v občini.

Si tudi ti star_a med 15. in 29. let in imaš idejo kaj bi mladi pri nas potrebovali? Pošlji nam sporočilo na Facebook stran, Instagram profil ali piši na mail: mcj@siol.net. Veseli bomo tvojega prispevka, saj smo na delavnici ugotovili, da smo skupaj močnejši in iznajdljivejši. Na takšen način lahko vplivaš na mladinsko dogajanje v naši skupnosti.

Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

KOLAŽ MLADINSKEGA KULTURNEGA USTVARJANJA je projekt Mladinskega centra Jesenice in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območne izpostave Jesenice, ki želita povezati mlade skozi različne načine ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

Mladi do 29. leta imate priložnost svoje talente predstaviti širši skupnosti in se udeležiti različnih delavnic, natečajev in srečanj namenjenih razvijanju svojih sposobnosti in povezovanju. Vključeni pa boste v proces organiziranja in izvajanja dejavnosti. Ponujamo vam možnost, da dogodek ali projekt, ki si ga zamislite tudi sami izpeljete.
Več informacij »

EKO FREND-ly

V MCJ začenjamo z novim projektom ali še bolje iniciativo, ki bo poskušala pod svojo streho združiti karseda široko paleto EKO FREND-ly aktivnosti. EKO FREND-I bomo ozaveščali o aktualnih okoljskih temah, šli na očiščevalno akcijo, govorili pa bomo tudi o tem, kaj je dobro za naše zdravje.
Vse to in še več lahko pričakuješ pod EKO FREND-ly objavami in akcijami. Za začetek bomo združili moči s simpatično Instagram influencerko Biologinjo, ki bo vsak teden pripravljala zanimive objave na naših socialnih omrežjih o našem planetu, človeškem telesu, zdravilnih rastlinah in ekologiji.

FOTOGRAFSKE OSNOVE - regijska fotografska šola za mladino v sodelovanju z JSKD Jesenice

vsak ponedeljek od septembra 2021 do junija 2022, različne lokacije po Jesenicah

Jesen je pred vrati in mi se že veselimo novega sodelovanja z JSKD OI Jesenice in priložnosti za vse vas - mlade fotografe, ki bi želeli svoje znanje razširiti. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki digitalne (kompaktne in zrcalno-refleksne) in mobilne fotoaparate že uporabljate. Pod budnim očesom mentorja se boste v praksi naučili uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki jih omogočajo digitalni fotoaparati (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice) in kamere na telefonih. Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave fotografije. Program bo mentor prilagajal potrebam, (pred)znanju in željam udeležencev. Koncu izobraževanja bo sledila tudi razstava izbranih delu udeležencev.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica

LIKOVNA ŠOLA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE v sodelovanju z JSKD Jesenice

Dve sredi v mesecu od oktobra 2021 do junija 2022, soba 2 Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Oktobra se v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričenja LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Ob pomoči in nasvetih mentoric se bodo udeleženci spoznavali z različnimi likovnimi tehnikami in hkrati razvijali svoje ustvarjalne potenciale. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki bi želeli svoje že pridobljeno znanje nadgraditi in izpopolniti. Program bosta mentorici prilagajali potrebam in željam udeležencev. Po koncu junijske delavnice bomo organizirali tudi razstavo, na kateri bodo udeleženci svoja dela lahko postavili tudi na ogled. Rok za prijavo je: 20. september 2021.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica