Aktualno

Kulturna mavrica Jesenic 2023

sobota, 3.junij 2023, ob 19:00, prizorišče Muzeja na prostem na Stari Savi.

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic« tudi letos prikazuje bogato kulturno izročilo, ki ga v sebi nosijo prebivalci mesta Jesenic, preko pestrih nastopov sodelujočih društev, sprevoda po ulicah mesta in s predstavitvijo kulinarike in kulture na stojnicah. Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 3. junija 2023.

Program bomo v primeru lepega vremena otvorili ob 17.30 uri s SPREVODOM FOLKLORNIH SKUPIN, ki bodo s postankom na Trgu Toneta Čufarja in kratkimi predstavitvami skupin vabile k ogledu večernih nastopov.

S pričetkom ob 19. uri se bodo na odru predstavile skupine iz domačih društev:

  • KUD Triglav Slovenski Javornik - Jesenice,
  • KŠD Bošnjakov BISER Jesenice,
  • Makedonsko KD ILINDEN Jesenice,
  • KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica,
  • KŠD Hrušica,
  • Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora.

Tokrat bodo program obogatile skupine gostujočih društev: Folklorna skupina DU Naklo, Otroška folklorna skupina Jab'čki, ki deluje v okviru Vrtca Jesenice in KUD Živinice iz Bosne in Hercegovine.

Po končanem programu si boste na stojnicah lahko ogledali predstavitev kulture posameznih narodov in preizkusili tradicionalne jedi, ki vas bodo zagotovo navdušile. Za zabavo in ples pa bo po odrskem programu poskrbela skupina GINO & BAND.

Vstop na dogodek je prost in poteka v sklopu prireditev Jeseniško poletje 2023.

Vabljeni k ogledu utrinkov iz preteklih izvedb Kulturne mavrice Jesenic na Facebook profilu dogodka: Kulturna Mavrica

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice in Zveza kulturnih društev Jesenice. Prireditev omogočajo: Občina Jesenice in Urad RS za mladino. Prireditev podpira: Gornjesavski muzej Jesenice