Periodične dejavnosti, razpisi

Razstava fotografij »Belgija: Gent«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Belgija: Gent« fotografa Matjaža Vidmarja (Foto Vidmar). Gent je prijetno mesto v Belgiji, ki ga je fotograf obiskal leta 2016. Tema fotografij je tokrat 'cityscape' in arhitektura, katere v mestnem centru res ne primanjkuje. S kontrasti in živimi barvami razstave pa lahko gledalec tudi malce doživi utrip mesta. Vodja galerije v Mladinskem centru je mlad nadarjen fotograf Nik Bertoncelj (Nik Bertoncelj Photography).

Razstava je na ogled od 24. julija 2018.

Nefiks - mladinski karierni svetovalec
Usposabljanje za mladinske svetovalce in svetovalke

Zavod Nefiks vabi mlade iz cele Slovenije na dvodnevno, brezplačno usposabljanje za mladinske svetovalce, od 24.-25.8., v Ljubljanskem dijaškem domu Bežigrad. Usposabljanje bo potekalo v dveh delih (teoretično in praktično usposabljanje).

Namen usposabljanja je izobraziti mlade o bistvu neformalnega učenja, o mladinskem delu, vodenju skupine, o pripravi in izvedbi kariernih delavnic ter osnovah kariernega svetovanja.

Za sodelovanje na avgustovski delavnici se je potrebno predhodno prijaviti tukaj. Za več informacij o samem dogodku se lahko obrnete na Natašo Progar: natasa.progar@nefiks.si.

Nefiks - karierni tabor

Tridnevni karierni tabor je namenjen srednješolcem in srednješolkam iz vse Slovenije, ki iščejo informacije kako in kam po srednji šoli. Mladi se bodo na taboru naučili odkrivati svoje talente ter kako jih razviti, spoznavali poklice prihodnosti in mednarodne priložnosti ter poslušali o uspešnih zgodbah s strani izkušenih mentorjev, kariernih svetovalcev in kadrovikov ter drugih zanimivih gostov iz atraktivnih poklicnih področij.

Mladi bodo po končanem taboru pridobili številne karierne informacije, priložnost povezovanja in sklepanja novih prijateljstev.

Tabor bo potekal med 24. - 26. avgustom v Dijaškem domu Bežigrad.
Prispevek za udeležbo je 30€ in vključuje bivanje, prehrano in celoten program.

Več informacij in prijava na natasa.progar@nefiks.si. Prijave zbiramo do zapolnitve mest tukaj.

Iščemo mlade talente!

Če imaš med 15 in 29 let,

  • poješ solo ali v bandu, igraš inštrument, iščeš priložnosti kot DJ, plešeš, se preizkušaš v hip-hopu, na gledaliških deskah, v uličnih umetnostih ali čem drugem…
  • likovno ustvarjaš, oblikuješ različne materiale, rišeš stripe, fotografiraš, pišeš pesmi ali zgodbe…

Kontaktiraj nas... 04 5884 680/681, mcj@siol.net, mcj-info@siol.net.